Uudelle kävijälle

Moikka vaan kaikille siellä ruudun toisella puolella!
Minä olen siis Siiri, Trust is about us- blogin tarinoitsija. Tältä sivulta löydät vähän perustietoa minusta, sekä taipaleestani hevosten parissa. Tarkemmin blogin hevospäätähdestä Pilleristä voit lukea tämän linkin takaa, sekä muista Rauhalahden ratsastuskoulun hevosista täältä. Koulustani eli Hinkulasta voit lukea tarkemmin sen omalta välilehdeltä-> Hinkula!
Olen syntynyt vuonna 1996, ja jokainen voi laskea siitä montako vuotta liikaa täytän tänä vuonna- elämäni ensimmäinen ikäkriisi osui minuun, kun täytin 17 vuotta, joten sen jälkeen ei olla muuta oltukaan, kuin liian vanhoja ;) Blogia jos jonkinlaista olen pitänyt peruskoulun viimeiseltä luokalta asti, eli sieltä vuoden 2012 tienoilta. Tämä blogi, joka on muuten selkeästi "menestynein" ja pitkäaikaisin, on saanut alkunsa vuonna 2014 helmikuussa, eli on nyt puksutellut menemään jo kolme vuotta, keräten lukijoita ympäri Suomen- kiitoksia kaikille lukijoille, ilman teitä ja teidän ihania tsemppaavia kommentteja ei tätä kirjoittelua tällä innolla jaksaisi harrastella! :) Bloggailu on minulle tapa harjoittaa kirjoittamista ja tätä kautta hankkii myös huomaamatta samanlaisilla kiinnostuksen kohteilla varustettuja kavereita, joten voin kyllä suositella blogin aloittamista kaikille kirjoittamisesta tai kuvien jakamisesta innostuneille! :)
Luonteeltani olen vallan kummallinen otus, ajoittain hurjan ujo, mutta etenkin tallilla sitten hyvin puhelias, sosiaalinen ja haluan tulla kaikkien kanssa juttuun. Tallilla oloni onkin hyvin kotoisa ja siellä olen suorastaan elementissäni! Tykkään olla avuksi, ja siitä tuleekin hyvä mieli, kun saa kiitoksen ja hymyn vastineeksi vaikkapa satulan nostosta isomman hepan selkään :)
Olen kevään 2015 valkolakkeja, ja tässä yksi otos valmistujaiskuvauksista- kiitos Studio JSuvala!
Lukiotaipaleeni on saapunut jo opiskelujen osalta päätökseensä, valkolakin sain 30.05.2015. Sen jälkeen olen ollut työkokeilussa RC Tahko Areenalla islanninhevossafarien ohjaajana, sekä hevosten hoitajana, sekä auttelemassa kesäisin Rauhalahdessa- mitäpä sitä muutakaan kesällä tekisi! Työkokeilu kesti puolisen vuotta talven 2015-2016 ajan, harjoittelun aikana en oikeastaan ratsastanut kovin paljon muilla kuin issikoilla, mutta opin silti hevosista aivan älyttömästi lisää ja sain paljon itsevarmuutta niin hevosten, kuin ihmistenkin kanssa toimimiseen. Valitettavasti Tahkon talli lopetti toimintansa elokuussa 2016, joten ne kauraturvat ovat jo hajaantuneet eri puolille Suomea- minulle saa laitella muuten kuulumisia kaikista Tahkon hevosista, jos niihin joskus törmäät jossain, jokainen kaviokas oli äärettömän tärkeä <3
Tällä hetkellä opiskelen Hingunniemen hevosopistossa ratsastuksenohjaajaksi, ja aloitin opintoni 10.08.2017. Tavoite olisi valmistua kahdessa vuodessa- myös opintojeni kulkua voi seurata täällä blogissa! Lisää Hingunniemen hevosista voit lukea Hinkula-välilehdeltä.
Minä ja silmäteräni pv-ruuna Pirelli maastoesteillä kesällä 2016
(C) Mimi
Ratsastusta olen harrastanut vuodesta 2006, ensimmäisen tuntini kävin Savisaaren ratsastuskoulussa Bertta- nimisellä pyöreällä tammalla. En ollut koskaan ratsastanut, mutta siellä minä sitten ravailin ilman taluttajaa- siitä se innostus kai sai sitten alkunsa, ja tässä ollaan, Rauhalahden ratsastuskoulun vakio-oppilaana vuosia myöhemmin ja matkalla hevosalan ammattiin. Rauhalahdesta olen tykännyt ihan hurjana, hevoset ovat todella kilttejä ja turvallisia- minäkin olen sieltä suosikkini löytänyt, Pilleristä voit lukea lisää täältä! Myös itse ratsastuskoululle löytyy omat sivut, niin blogista kuin Facebookistakin- Rauhalahdella on myös ihan omat kotisivutkin, mutta Facebook on nopeammin ajantasalla, eli kaikki kiinnostuneet vaan tykkäilemään sivusta!
Minä ja Pilleri kisoissa 3.9
60-80cm erikoiseste, tässä luokassa saavutimme kolmannen sijan! :)
Käyn tällä hetkellä kerran viikossa ratsastustunnilla Rauhalahdessa, jonka lisäksi ratsastan Hinkulassa useita kertaa viikossa. Ratsastustuntini sijoittuu viikonloppuun vaihtelevasti perjantaille tai lauantaille, miten milloinkin pääsen. Kouluratsastuksessa määrittelisin tasoni helpoksi B:ksi, mutta luonnistuvat vaativammatkin liikkeet (mm. avot ja sulut kaikissa askellajeissa) kyse on lähinnä kokoamisasteesta, joka on niin kovin hevosriippuvainen asia minun kohdallani- ei ole montaakaan hevosta, jonka kanssa yhteistyö näyttää saumattomalta, mutta onneksi jokaisen hevosen kanssa edes hetkiksi löytää rentouden ja letkeyden :) Esteratsastuksessa olen n. re 80cm tasolla, pidän esteistä ihan hurjan paljon, mutta olen kärsinyt myös estekammosta, joka nostaa edelleen välillä päätään jännityksen iskiessä- onneksi kammo alkaa kuitenkin olla jo takanapäin monien onnistumisten ja itsensä ylittämisien ansiosta! :)
r. Lantana, 2014
En kilpaile tavoitteellisesti ratsastuksessa, koska Rauhalahden hevosia ei ulkopuolisiin kilpailuihin voi ottaa. Mutta eihän hätä ole sen näköinen, talli järjestää omia "suljettuja" kilpailuita, joihin vain oppilaat voivat osallistua, vain ratsastuskoulun hevosilla. Kisoja järjestetään niin este- kuin kouluratsastuksessa, minimissään neljä kertaa vuodessa, mutta mahdollisuuksien mukaan useamminkin. Kesäisin Rauhalahdessa pyörivät kurssit ja tunnit, jolloin tallin kisat viettelevät taukoa, mutta syksyllä kisakausi taas starttaa! Kisoista en ole ennen hirveästi piitannut, mutta viime vuosina innostus on noussut, ja olen kisannut tähän mennessä este- ja kouluratsastuksessa (heB), saavuttaen kuusi ruusuketta 60-80cm luokissa silmäterälläni Pillerillä. Hingunniemessä järjestetään joka kuukausi este- ja koulukisoja, joihin myös oppilaat voivat osallistua opiston hevosilla, joten kisaura urkenee varmasti koulun myötä vielä 1- & 2-tason karkeloihinkin.
Yksi suosikkihevosistani Hinkulasta, oldenburg-ruuna Golden Roulette "Ruletti" :)
(C) Jutta
Epäonnistumisia tulee tasaiseen tahtiin, mutta niistähän sitä oppii eniten tässä hommassa, ilo otetaan silti irti jokaisesta hetkestä näiden kaviokkaiden kanssa, ja toivottavasti osa siitä ilosta välittyy blogin kautta teille vierailijoillekin! :) Toivottavasti saitte jonkinlaisen hajun siitä, millainen tyttönen täällä höpöttelee- mutta eihän tässä ole kyse minusta, vaan hevosista, näistä maailman ihanimmista otuksista! :)
Tässä blogin päätähdet, minä ja Pilleri!
Kaksi äärettömän hölmöä otusta, mutta yhdessä ne hommat vaan toimii! :)
(C) Jenna
Tervetuloa lukemaan blogiani! :)
XOXO,
Siiri

15 kommenttia:

 1. Tämä on ihana & hieno blogi! (:

  VastaaPoista
 2. Hieno blogi, tykkään! ♥

  VastaaPoista
 3. Hei! Sako blogisi linkata howrseen? (se on turvallinen nettipeli, joka liittyy hevosiin, osoite on: www. howrse.fi. linkkaisin sen esittelyyni, ja kehuisin. Blogin osoitetta ei voisi käyttää mitenkään väärin) (:

  VastaaPoista
 4. Moi oon se Vanni jota talutit sillon Pixillä.kiitos talutuksesta! Aivan ihana Blogi

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!