Rauhalahden ratsastuskoulu

Maastotunti kesällä 2013
Vasemmalta oikealle: Morri, Lucas, Eetu, Rommi, Piat, Ransu, Rasmus ja Masi (taka-alalla Jarvi).
Rauhalahden ratsastuskoulu, eli "Rauhis" sijaitsee Kuopion Rauhalahdessa, kylpylähotelli Rauhalahden läheisyydessä. Tallille pääsee bussilla, linjalla nro 9 keskustasta, se jättää kylpylähotellin tanssipysäkille, josta on vain parin sadan metrin matka tallille, myös linja 16 jättää tallin läheisyyteen. Myös muilla busseilla pääsee tallin lähelle, kannattaa tsekkailla ajoreittejä! Ratsastuskoulun pihassa on parkkipaikkoja usealle henkilöautolle, sekä tien toisella puolella oleva virkistäytymisalue tarjoaa myös parkkipaikkoja, jos auto ei jostain syystä mahdukaan tallin pihaan.

Tallin omistaa Minna-Liisa Heiskanen, ja opettajina toimivat Lotta Leinonen, Anu Paananen ja Maiju Hynninen. Opetus on monipuolista ja osaavaa, kaikki otetaan tunneilla huomioon ja kaikki saavat ohjeita sekä palautetta. Tunnit on jaettu tasoihin, ja tuntikalenterin löydät Rauhalahden kotisivuilta & Facebookista- talli tarjoaa tunteja alkeistunneista Helppoon A:han asti, ja on auki viikon jokaisena päivänä.
Ilmapiiri tallilla on mukava, ja kaikilta voi kysyä neuvoa pelkäämättä naureskelua tai irvailua. Tallilaiset tuntevat hyvin ainakin samana päivänä tallilla käyvät, mutta itsekin taidan jokaiselta viikonpäivältä jonkun tietää- tutustuminen on helppoa, ja kaikki ovat ennalta toisiaan tuntemattakin ystävällisiä ja reiluja toisilleen. Apua saa tarvittaessa myös opettajilta esimerkiksi hevosen varustamiseen.
Tallin alueeseen kuuluu tallirakennus, jonka alakerrassa on taukotila, pikkumaneesi (varastokäytössä), valaistu iso maneesi, valaistut kentät sekä mukavat maastoreitit. Tallin alueisiin kuuluu myös paljon laidunalueita, tarhoja, sekä pieni maastoestenurmikenttä, joka tarjoaa kumpuineen ja tukkiesteineen kesän tunneille vauhdinhurmaa! Kesäisin on myös mahdollisuus käydä uittamassa hevosia Kallavedessä maastolenkkien aikana. Tuntien hinta on 25 euroa, ja tunnit kestävät 45 minuuttia. Yksityistunteja, oman ryhmän tunteja ja toivetunteja voi kysyä tallilta, ja niiden hinnat sovitaan erikseen.

Ajankohtaista
Kurssit:
Kesäkurssit 2018 ovat ohitse! Nähdään taas ensi kesänä!
Seuraa kuitenkin tallin Facebook-sivuja, sillä syksyn ja talven mittaan järjestetään erilaisia minikursseja. 

Kisat:
Tulossa syksyllä 2018.

Kursseille ja kisoihin voi ilmoittautua tallilla opettajille, tai puhelimen välityksellä.
Kesäkursseille ilmoittautuessa täytyy täyttää ilmoittautumislomake, jonka saat tallilta tai ladattua kotisivuilta.
Tallin hevoset ovat turvallisia, ja suurin osa myöskin todella ihmisläheisiä :) Kaikki hevoset ovat fiksuja ja selväpäisiä, mutta jos jokin poni toistuvasti oikuttelee pääsee se kurinpalautukseen vain kokeneempien ratsastajien tunneille, kunnes on taas turvallinen menopeli myös vasta-alkajille. Tallista löytyy hevonen tai poni kaikentasoisille ratsastajille alkeisesta helppoon A:han ja jopa vähän ylikin :)
RIP Duncan
Kaikkien rakastama Aramara Duncan O'Daill laukkasi vehreimmille laitumille 21.02.2016 kunnioitettavassa 27 vuoden iässä. Lepää rauhassa ikiunessa <3 05.04.1989-21.02.2016

Ratsastuskoulullamme pitkään palvellut Poika-Jarvi, "Jarvi", laukkasi vehreimmille laitumille 04.11.2016 ollessaan 21- vuotias. Jarvi vietti viimeisen kesänsä eläkepäivistä nauttien, laitumella aamusta iltaan. Hyvää matkaa tuolle puolen, kiitos kaikesta <3 12.04.1995-04.11.2016 


Stegstedgårds Magic, ''Mokke'' laukkasi jalkavamman vuoksi ajasta ikuisuuteen 20.12.2016. Kiitos myös Mokelle ajasta ratsastuskoulullamme, monien vuosien ajan Mokke hurmasi sydämen jos toisenkin, ja jokainen meistä jää kaipaamaan Sinua 08.04.2000-20.12.2016

Kaikki tallin hevoset & pienet esittelyt:

Kesä 2016
r. Piat
Piat on menevä estehevonen, mutta ei jätä ketään kylmäksi koulutunneillakaan. Piat on myös todella kiltti ja sopii kaikentasoisille niin koulu- kuin estetunneillekin. Piatilla alkaa olla jo ikää, joten se on enemmän lasten tuntien luottoponi, mutta vierailee välillä myös kokeneempien tunneilla läpiratsastuksessa- ja on muuten ihan paras poni!

r. Rosenbom x, "Rommi"
Angloarabi. Rommi saattaa olla karsinassa äksy, mutta on satuloinnin jälkeen todellinen nallekarhu.
Tunneilla käyttäytyy hyvin, on reipas ja tosi kuuliainen, mutta saattaa pukitella estetunneilla. Esteillä säpäkkä menopeli, omaa terävän hypyn ja kapasiteettia. Koulutunneilla vaatii työtä, mutta kun oikeaan moodiin pääsee, on ihan huippu!

r. Tommy III, "Tommi"
Tommi tykkää esteistä, ja kantaakin nimeä "Lentävä lihapulla"- estetykkejä siis tämäkin. Karsinassa kiinnioton jälkeen todella kiltti, saattaa yrittää karata, joten Tommin kanssa täytyy olla huolellinen. Pienikokoinen poni, on lasten suosikkeja, mutta myös pienikokoisemmat sennut tykkää tosi paljon Tommista! Koululiikkeistä Tommin bravuureihin kuuluvat lisäykset, sekä väistöt. Esteillä tämä poni hyppää yli vaikka itsensä kokoisesta esteestä, ilmavaralla! Tosi reipas ja kuuliainen, mukava poni.

r. Crazy Horse, "Grevi" (YKSITYINEN)
Grevi asuu vielä tallillamme, mutta sitä ei käytetä tunneilla.

(C) Jaakko Suvala/ Studio JSuvala
r. Pirelli, "Pilleri"
Puoliverinen. Pirelli on reipas ja isoaskeleinen hevonen, jota käytetään niin este- kuin koulutunneillakin. Pilleriin voi aina luottaa, mutta joskus vauhdin huuma vie voiton työnteosta- jarru kuitenkin löytyy, eli ei huolta! Esteillä Pilleri usein innostuu, ja talvisin kentällä baanaaminen kuuluu varmaankin hepan lempipuuhiin- on hauska painella niin kovaa, kuin jaloistaan vaan pääsee! Tosi kiltti ja symppis heppa, ihan mahtava kaikenlaiseen tekemiseen. Ei ole koskaan vikuroinut ratsastajalle, hurjin temppu on pakittaa pois pelottavan kohteen läheltä- mm. leipäpussit ja juomapullot ovat saattaneet ponin kauhun valtaan :D Erittäin nöyrä, mutta hitaasti lämpenevä ja letkistyvä- ensimmäinen tunti menee yleensä lämmitellessä, seuraavilla vasta sitten esitellään sitä parasta antia.

Kevät 2016
(C) Yanni
r. Danieli, "Daniel", "Dani"
Connemara. Kiltti ja sympaattinen, mutta vähäsen veljeensä tullut ja osaa olla laiska. Omaa kuitenkin yhtä kauniin muodon kuin velipoikakin, ja kun moottori käynnistyy on kaunis myös liikkeiltään. Pienikokoinen, mutta kantaa myös lyhyemmät sennuratsastajat vaivatta. Danieli hyppää myös esteitä hyvin, ja on jaloistaan supervarovainen- tämän kanssa ei puomit tipu!

r. Kivimöykyn Edam, "Eetu"
Luottoheppa niin esteille, kuin kouluun. Yrittää usein vähän laiskotella, mutta osaa kyllä liikkuakin oikein hienosti. Pomppua riittää isoillekin esteille, ja on turvallinen ratsu kaikentasoisille :) Kiltti tapaus, sopii kaikille myös sen puolesta.

(C) Mimi
 r. Nopsa Majami "Masi"
Suloinen suokki. Äärettömän fiksu ja miellyttämishaluinen, hurjan nopea oppimaan! Herkähkön puoleinen suustaan, osaa myös vähän innostua, etenkin esteillä. Ehkä tasaisimmat askeleet kaikista tallin hevosista, todella miellyttävä istua. Muutenkin niin sympaattinen otus :) Maailman kiltein ja hirmuisen rauhallinen, oikea hurmuri. Jotenkin ei yhtään stereotyyppisen suokkimainen, vaan todella upealiikkeinen ja ketterä jaloistaan. Miellyttää kaikkia, vauvasta vaariin!

r. Mauerick DK, "Morri"
New Forest. Laiskottelee miltei aina tunnin alkuun, mutta syttyy erityisesti esteillä. Luotettava ratsu kaikenikäisille, -tasoisille ja -kokoisille, erityisesti esteille oiva ratsu aloittamiseen. Estekisojen ruusukehirmuja, kääntyy vaikka kolikon ympäri ja hyppää mitä vaan, mistä vaan. Kiltti ja rauhallinen poni, ei jätä pulaan :)

Kesä 2016
r. Regato, "Retu"
Hyvin koulutettu kouluratsu, osaa laukanvaihdot ja muut hienoudet. On hieman hidas tunnin alussa, mutta vertyy taivuttelun myötä todella hyvin. Reipaskin, kun vaan saa takajalat mukaan ja hyppää myös esteet hyvin. Vaatii ratsastajalta tietoa, mihin oikein pystyykään, muuten on aika ovela luistamaan työnteosta ja tekemään vain jotakin sinne päin. Oikean kuskin kanssa on kyllä aivan huikea, eikä se syyttä ole koulutuntien suosikkeja!

Kesä 2016
(C) Mimi
r. Viren Poika, "Poju"
Pikkuinen suomenhevonen. Todella kiltti, sopii kenelle tahansa. Tosi mukava peli, sopii kaikkeen, kaiken ikäisille ja kokoisille! Koulutunneilla saattaa välillä puksuttaa vaan menemään, mutta on todella pehmeä edestä ja myötää oikein kauniisti. Laukassa toisinaan vaikeuksia kulkea "ylämäkeen", mutta on silti hyvin työstettävissä.

 r. Rasmus O'Patrick, "Rasmus"
Kaikenlaiseen tekemiseen todella hyvä ja opettavainen. Liikkuu reippaasti, mutta on hurjan kuuliainen. Herkkä ja todella kiltti, luotettava ja turvallinen tekemiseen kuin tekemiseen. Sopii myös pidemmälle ratsastajalle, vaikka onkin pienikokoinen hevonen. Taipuu mihin suuntaan tahansa ja tekeekin väistöjä yms. kuin vettä vaan, mutta vaatii ratsastajaltaan rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Esteillä todella menevä, mutta hyppää miltei mitä vaan sille eteen laittaa- mm. kouluaitoja ;) Jos ratsastaja ei ole hereillä, liiraa kuitenkin helposti isommista esteistä ohi, joten ei passaa matkustella estetunneillakaan!

r. Majgårdens Lukas, "Lucas"
Kiltti kuin mikä, mutta koittaa kovasti laiskotella tunneilla. Toimii esteillä ja koulussa, mutta vaatii hieman topakkuutta, jotta liikkuu eteen. Lucas on esteillä luottomenopeli, ja sopiikin siksi myös ensimmäisiksi estetuntien ratsuiksi! Hyppää itsensä kokoisia ja ylikin, eikä pudota helposti. Koulutunneilla muistuttaa ratsastajaa ulkoapujen tärkeydestä, ja vaatii topakkuutta, jotta ponin saa liikkumaan omilla jaloillaan.

r. Jespetti, "Jespe"
Connemara. Mukava nuorimies! Toimii tunnilla kuin tunnilla hyvin, mutta täytyy saada kunnolla liikkumaan, ennen kuin tekee sen kummempia tehtäviä. Omaa todella kauniin muodon ja hakeutuu siihen ihan itsekin. Käy myös estetunneilla, ihan pientenkin kanssa ja hyppää hyvin :)

Kesä 2016
(C) Johanna
r. Fire Boy, "Ferry"
Estetykki, mutta osaava ja pehmeä myös koulupuolella. Sopii kaikille, mutta on karsinassa välillä vähän äksy. Liikkuu omilla jaloillaan, mutta ei ryöstä. Kuuluu kaikkien kisojen ruusukehaiden klaaniin :) Pystyy melkein mihin vaan, mitä koulu- ja estetunneilla keksitään! Ikä ei tätä vanhaa herraa paina.

r. Ardnore Golden Fleece, "Arttu"
Kiltti karsinassa kuin mikä ja hirmuisen suloinen. Liikkuu reippaasti itse eteen, ja on löytänyt tien kaiken ikäisten ratsastajien sydämiin! Oikein esimerkillinen ratsu niin este- kuin koulutunneillakin :) Erittäin mukava ja miellyttämishaluinen, toimii myös alkeisten kanssa oikein hyvin.

Kesä 2016
(C) Elisa/Johanna/Ilona
r. Crom, "Cromi"
Osaava este- ja kouluratsu, ja onkin oikea ruusukehai koulukisoissa. Tahdikkaat, ilmavat askellajit, ja upea muoto! Cromin kanssa oppii hyvin olemaan tekemättä mitään ylimääräistä, kun hevosen saa toimimaan- ylimääräinen vain hämmentää tätä ikuista vauvahevosta, joten joskus on vain hyvä istua rauhassa ja pitää ohjat tasaisesti kädessä ;) Esteillä vielä vain kokeneiden ratsastajien käytössä.

Kevät 2016
(C) Ilona
Kevät 2016
(C) Ilona
r. Holjanteri, "Holli"
Suomenhevonen, kuuluu ryhmään tukkajumala! Hyppää ja menee koulua, mutta opettelee vielä vähän kaikenlaisia kiemuroita. Tässä kuitenkin on sitä jotain, ja Holli oppii hurjan nopeasti uutta!

Kesä 2016
r. Klevas, "Leevi"
Reipas, kiltti ja oikein mukiinmenevä poni hevonen! Hyppää hyvällä tekniikalla ja imee esteille, kouluratsastuksessa on välillä paljon kiinni vasempaan ohjaan, mutta laatua askelissa on vaikka muille jakaa! On niitä poneja, joiden sielunelämä ei välttämättä ihan ensimmäisellä ratsastuskerralla aukene, mutta tutustuessa on kyllä oikeasti tosi miellyttävä menopeli! :)

tor.-r. Vapper
Vapper on nuori, vuonna 2013 syntynyt torinhevonen. Vapper on hypännyt jo kiinteitä maastoesteitä, ja kisannut helppoa C:tä edellisessä kodissaan. Vapper käy monenlaisilla tunneilla, ja on oikea rautahermo- melko pian tulonsa jälkeen se pääsi jo ilman satulaa tunneille, ja hiljaittain se on alkanut myös hypätä. Hyppyhommissa Vapper on vielä hieman raaka, mutta kehittyy hyvää kyytiä ja on rohkea hyppääjä! Koulutunneilla tasainen suorittaja ja hurjan yritteliäs, kuuntelee herkeämättä ratsastajaansa.

sh-r. Lakeuden Ruhtinas, "Vili"
Uusin Rauhalahden asukki. Kiltti ja touhukas tapaus, reipas ja taitava! Hieman enemmän Masin kaltainen ratsutyypin malli, varmasti tulee nousemaan suureen suosioon :)

Myytyjä Rauhalahden asukkeja (v. 2006 eteenpäin)

pv-r. Zenibal
sh-r. "Vili"
sh-r. Tähti-Reimari
pv.-r. Crazy Horse (asuu edelleen tallilla)
r. Lantana (eläkkeellä)
r. Rans Phoenix

Edesmenneitä Rauhalahden ratsastuskoulun hevosia (v. 2006 eteenpäin)

r. Jeffry
r. Valeri G, "Wallu"
r. Hallik, "Zorro"
r. Brentebjerg's Entertainer, "Enter" ♥
r. Suikun Ponsi, "Pontso" ♥
r. Sonetin Poika, "Poika"
r. D'Artagnan, "Janne"
t. Demi-Lune ox, "Dömi"
r. Jappelup, "Jeppe"
r. Karlous, "Kalle"
r. Rehti
sh-r. Tuli-Pepe
t. V.V Jelinda "Jellu"
t. Lilliput
r. Firfod Avocado, "Pixi"
r. Aramara Duncan O'Daill
r. Poika-Jarvi, "Jarvi"
r. Stegstedgårds Magic, ''Mokke"
r. Tupla-Ysi, "Muksu"
r. Bourbon, "Bobo"

Tervetuloa kokeilemaan ja ihastumaan!

Tervetuloa! :)

37 kommenttia:

 1. Myös 16 pääsee ihan tallin eteen ;)

  VastaaPoista
 2. Rauhalahdessa ei vaan sattumoisin ole yhtäkään lämppäriä :P ihan puoliverisiä ovat.. Benny on Duncanin puoliveli, ei kokonaan. Ja Vili on kyllä hypännytkin useemman kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tästä. Katsoin hevosten rodut täältä: http://ratsastuskoulurauhalahti.webs.com/hevoset.htm, ei tullut mieleen, että olisi virheitä sielläkin. No, näitä sattuu.

   Poista
 3. http://www.sukuposti.net/hevoset/tor-ii/92814

  Tämmöinen jo edesmennyt poni asusteli aikoinaan rauhiksessa.

  VastaaPoista
 4. Moi. Varustetaanko hevoset siellä aina itse, silleen että jos mä menen vaikka Jespellä niin varustanko sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset taidetaan varustaa itse jatkokursseista lähtien (alkeiskursseilla sinulla on aina auttaja, jonka kanssa opettelet varustamaan hevosen ja ihan alussa hevonen on laitettu puolestasi), mutta toki apua saa ja pitääkin pyytää, jos tarvitsee. Tallissa on yleensä muita oppilaita, jotka voivat auttaa ja opettajankin hihasta voi nykäistä, jos apua ei löydy. Pari kertaa listassa on myös lukenut, että opettaja laittaa hepan kuntoon. Itsekin pyydän usein Rommin laittoon apua, joten ei siinä ole mitään hävettävää :) Usein käy myös niin, että hevonen nostaa päänsä niin korkealle ettei pienempi ratsastaja yletä laittamaan suitsia tai yllä nostamaan satulaa, johon kannattaa myös pyytää apua ja ennen kaikkea myös tarjota omaa apuaan jos huomaa, että sitä tarvitaan. :)

   Poista
 5. Pojun oikea nimi on mielestäni Viren Poika :D

  VastaaPoista
 6. Minun mielestäni Pojun oikea nimi on Viren Poika :D

  VastaaPoista
 7. Olet kyllä nätti! ♥ Ja on kyllä ikävä noita hevosia, jotka on kuollut, tai myyty... miksi Zenibal myytiin? tietääkö joku, se oli lempparini... ;( Olen käynyt siellä jo pitkään! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kohteliaisuudesta! :* Z myytiin kai ihan vaan sen takia kun joku siitä kiinnostui, ja olihan se ihan superhieno ratsastuskouluun. :) mullakin on ikävä sitä :)

   Poista
 8. Tässä vähän noita hevosten oikeita nimiä :)
  Nopsa Majami "Masi"
  Ardnore Golden Fleece "Arttu"
  Rans Phoenix "Ransu"
  Regato "Retu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita hakuun "heppa.hippos.fi/heppa/app" sieltä löytyy kaikki hevosten nimet kun kirjoittaa hakuun joko hevosen/tallin nimen :) Rauhalahden ratsut löytyy kirjoittamalla "rauhalahden ratsastuskoulu oy" :)

   Poista
 9. Tuli-Pepeä ei myyty vaan lopetettiin.

  VastaaPoista
 10. On kyllä noita kaikkia hevosia / poneja ikävä... varsinkin Sonetin poikaa...
  Ja täytyy vain kehua, että hienot sivut! (:

  VastaaPoista
 11. Mokke on kyllä ihana! Niinkuin myös Pilleri... Tykkätkö Mokesta? Kuinka monta kertaa olet mennyt sillä? Minusta se on paras, se taipuu hyvin alla, ja omaa _ihanan_ muodon!:3 ♥
  -Mokke-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Mokke on minusta ihan kiva. :) olen mennyt sillä tässä harrastamisen aikana niin monta kertaa, että en ole edes pysynyt laskuissa. Sillä en kyllä mene sillä tavalla "putkissa", mutta toisinaan. Ihan mukavaa vaihtelua aina, kun on mukavan kevyt edestä, vaikka meidän yhteistyö on vielä alkutekijöissään. :)

   Poista
 12. Ihanat sivut <3 Mun lemppari on Ferry :) Onko susta Ferry kiva? :) Se on vaa karsinassa vähä ärsyttävä :o Se näykkäs mua niin mulla on takissa reikä :3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) haha, ferryllä en ole piiiitkään aikaan mennyt, että siitä on vähän vaikea sanoa mitään, mutta kyllä se ainakin vaikuttaa mukavalta kun muiden menoa sen kanssa katselee, varsinkin esteillä :) kannattaa pyytää joku vähän pitämään siitä kiinni kun se vähän esittää kovista siellä karsinassa, itsekin olen pitänyt sitä ponia ja sujui varustaminen niin paljon paremmin (ja turvallisemmin:D) :) toivottavasti sinä olet kuitenkin ehjä, vaikka takki nyt kärsi :)

   Poista
 13. Satutko muistamaan Mariinski"Maisaa"?:) On kasvatettu ainakin tällä tallilla, en aivan tarkkaa muista onko myyty 4v sitten tältä tallilta valmentajalleni vai muualta!:-D

  Kirjottelen Maisasta blogissani www.valttijamaisa.blogspot.com :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Ei ole ainakaan minun harrastamiseni aikana ollut tuon nimistä heppaa Rauhalahdessa, mutta voihan se silti olla Minnan kasvattama! :)

   Poista
  2. Ramira on Rauhalahden entisiä heppoja, mutta enhän minä vielä ihan parivuotiaana tallilla ollut! Eli kyllä on meidän tallilta peräisin heppaystäväsi, annahan terkkuporkkana meiltä! :)

   Poista
 14. Myytiinkö Grevi Katalle?

  VastaaPoista
 15. Siis mitäh?? Onks Gerivi myyty? :oo Asuuks se vielä rauhiksessa? Kuka on Kata? ;((

  VastaaPoista
 16. Wallun oikea nimi kirjoitetaan Valeri G ja löytyy sukupostista. Duncanin kokonimi on Aramara Duncan O'daill ja löytyy myös sukupostista. Tosi kiva blogi. Ja mun lemppareihin kuuluu kans Pilleri

  VastaaPoista
 17. Onks Benny missä? Onko tietoo? Sen paikalla oli viimeks Holli. (?)... vai mikälie. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. B on siirtynyt eläkkeelle. Arttu asuu Bennyn karsinassa, Holli puolestaan Artun paikalla nyt kun on siirtynyt pikkutallista isoon talliin :)

   Poista
 18. Voisko näitä tietoja päivitellä nii tietäis vähän uudempaa tietoa poneista?😊

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!