pv-r. Pirelli

Sukupuoli: Ruuna
Rotu: Ruotsalainen puoliverinen
Syntymäaika: 9.7.2003 (Ruotsi)
Säkäkorkeus (oma arvio): +165cm
Omistaja: Rauhalahden ratsastuskoulu OY
(C) Eevi
Pirelli eli "Pilleri" on eloisa, mutta rauhallinen ja kiltti, lempeä jätti. Karsinassa se odottaa kärsivällisesti, että ratsastaja saa sen harjattua ja varustettua, ja laskee myös päänsä suitsien laittoa varten sieltä korkeuksista. Suitsittaessa haluaa yleensä siirtyä karsinan takaseinälle, ellei ole oviaukossa, mutta ei liikuskele sen pidemmälle tai käännä peräpäätään varustajalle. Ainut hetki, milloin olen nähnyt Pillerin edes korvat luimussa, on ruoka-aika ja se hetki, kun karsinanaapuri Cromi saa ruoan ennen tätä herraa- silloin hyöritään ja pyöritään ja vähän hampaitakin näytetään naapurin suuntaan. Ihmiselle kuitenkin aivan pomminvarmasti kiltti, ei pure eikä potki, panen pääni pantiksi! Varustettaessa seisoo kuin tatti paikallaan, myös oven ollessa avoinna, mutta varmuuden vuoksi sen voi laittaa kiinni (osaa kylläkin avata solmuja), jos siltä tuntuu. Se ei karkaa, vaikka sitä ei laittaisikaan kiinni (ellei käytävältä satu heinä-/kaurakärrit menemään, silloin voi olla liian suuri kiusaus ;) ). Itseasiassa sen lempipuuhaa on katsella karsinan ovesta käytävälle :) Kavioita puhdistaessa Pilleri ei varaa painoa oikeastaan ollenkaan nostetulle jalalle, eikä yritä riuhtoa sitä pois. On muutenkin tosi maltillinen, ihmisläheinen ja seesteinen kaikissa hoitotilanteissa :)
Ratsastettaessa Pilleri pyrkii itse eteen, mutta isona hevosena sen täytyy ottaa myös isoja askeleita, joten siinä sitä täytyy välillä vähän korjata- ei kipittämällä, ei lönkyttelemällä, vaan takaosalla alle astuen ja reippaasti. Kouluratsastusliikkeet sujuvat Pillerin kanssa ainakin minusta aika mutkattomasti, vaikka se onkin varsinkin vasempaan kierrokseen välillä oikea rautakanki. Pohkeenväistö ravissa on minun mielestäni osoittautunut toistaiseksi hankalimmaksi liikkeeksi Pillerin kanssa, koska se lähtee punkemaan lapa edellä ja lisää vauhtia kootumpien ristiaskeleiden oton sijaan. Kaikesta huolimatta Pilleri on kuitenkin kuuliainen, tulee avuille hyvin ja myöskin pysyy kuulolla koko tunnin ajan. Joskus talvella säpsyy maneesin C-päädyssä kun ovet kolisevat tmv., mutta ei ole koskaan ainakaan minulla ryöstänyt tai loikkinut sivulle. Joskus voi joku uusi juttu jännittää, mutta ratsastajan rauhallisuus ja päättäväisyys rauhoittavat Pillerin nopeasti. Kehuilla poni on lahjottavissa mistä vain, eli rapsutukset kaulalle ovat oikea taikasana silloin, kun jokin jännä asia ohittuu ilman sen suurempia ongelmia!
Esteillä Pilleri on varma hyppääjä, joka järjestää jalkansa usein ihan itse pienemmillä esteillä oikeaan paikkaan. Välillä Pilleri innostuu esteistä niin paljon, että voitaisiin mennä vaan täyttä laukkaa kohti esteitä, mutta jos se tekee sen kerran, se ymmärtää varsinkin sarjaesteillä itse, että oho, nytpä täytyy vähän hidastaa. Itse hyppään Pillerillä tallin hevosista eniten, ja meille on tullut tutuksi lausahdukset "asiat järjestykseen!" ja "kontrolliin!"- siitä voi ehkä päätellä jotain, mutta missään nimessä poni ei tarkoita pahaa. Esteet vaan on niin kivoja ja niitä hypätäänkin aina korvat hörössä, oli se sitten pieni ristikko tai isompi okseri :)
Pilleri ei pelkää erikoisesteitä ja on mahtava menopeli myös tallimme maastoesteillä. Hyppäisi vaikka talon, jos sellainen eteen laitettaisiin! Pilleri onkin kaikkea sitä, mitä minä aikanaan tarvitsin saavuttaakseni uudelleen sen rohkeuden esteratsastuksenkin puolella, ja opettaja teki kyllä nappivalinnan antaessaan minun ratsastaa Pillerillä miltei joka viikko puolen vuoden ajan. Sillä tiellä ollaan edelleen, kolme vuotta myöhemmin, vakioratsukko ja parhaimmat kaverukset :)
(C) Mimi
Pilleri on myös mielestäni hyvällä tavalla energinen hevonen- virta ei lopu ihan heti, ja Pilleri pystyykin tekemään töitä useamman tunnin päivässä. Pilleri on myös hyvin älykäs ihmisten suhteen, ja se on kuin viilipytty aloittelijoita kantaessaan, mutta meille kokeneemmille se osaa jo näyttää vähän kieltäkin välillä- mutta suorittaa silti ihan älyttömän nöyrästi kaikki tehtävät, eikä tee pahaa kärpäsellekään. Siitä onkin muotoutunut minulle juuri sopiva menopeli, sillä se suorittaa aina juuri niin hyvin, kuin ratsastaja siltä pyytää- se ei rankaise, eikä rupea tuittuilemaan virheistä, vaan näyttää aina, kun ratsastaja tekee asioita oikein. P on ehkä nöyrin hevonen, jonka olen tähän mennessä tavannut, se haluaa aina miellyttää- vaikka ei siltä välttämättä aina tunnukaan, sillä vaikka Pilleri onkin aivan ihana, on se myös hyvin jäykkä, ja vaatii paljon aikaa pehmetäkseen erityisesti edestä. Tunnin viimeiset 15 minuuttia ovatkin usein sitä parhainta Pilleriä, puhumattakaan toiselle tunnille jatkamisesta!
Miksi Pilleri sitten on juuri minun suosikkini?
Pilleri on minulle sopivan kokoinen, sopivan vaativa omaan tasooni nähden ja mielestäni todella turvallinen. Hevonen, johon osaan luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.
Ja minusta tuntuu, että meistä on tullut ihan oikeita ystäviä.
(C) Victoria Graham
Jos joku jäi mietittymään, vastaan kysymyksiin mielelläni kommentilla! :)

7 kommenttia:

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!