Hinkula

Ylä-Savon ammattiopisto Hingunniemi, liikkuu myös nimellä Hingunniemen hevosopisto, eli "Hinkula" sijaitsee Kiuruveden Hingunniemellä. Kyseessä on melko pieni hevosalan koulu, mutta kaikki luonnistuu kyllä ihan suuren maailman malliin- Savon eläinsairaala toimii upouuden kengityshallimme vieressä, koululla on monenlaista työkonetta, 50-60 hevosta, maneesi, kaksi kenttää, maastoesteitä, ajoreittejä, 800m pitkä "ravirata" ja ratsu- sekä ravitallin lisäksi vielä vieraileville hevosille tarkoitettu vierastalli. Opiskelijoita on parikymmentä per vuosiluokka, joten moni tuntee toisensa ainakin nimeltä, mikä on kyllä tosi iso plussa :) Itse opiskelen Hingunniemessä ratsastuksenohjaajaksi. Hingunniemessä järjestetään myös ratsastustunteja ulkopuolisille perjantaisin ja lauantaisin Kiuruveden Ratsastajien eli KiuRan toimesta, joten jos heppoja kiinnostaa tulla kokeilemaan, voi tunnille tulla tutustumaan! :) Lisätietoja tuntitoiminnasta KiuRan sivuilla.

Hingunniemen hevosista noin puolet on ratsuja ja puolet ravureita. Hevosista osa on omia kasvatteja ja osa sitten ostettuja nimenomaan opetuskäyttöön, mutta etenkin nuorten hevosten tunnit ja varsojen opetuksen tunnit pyörivät hyvin vahvasti omien kasvattien voimin. Ohessa ratsuhevosten lyhyet esittelyt, jotka täydentyvät varmasti sitä mukaa, kun hevoset tulevat tutuksi! Kaikkien Hinkulan hevosten nimet ja muut tiedot löytyvät heppajärjestelmästä, joten kannattaa käydä sieltä tsekkaamassa mm. meidän lahjakkaat varsat ja vauhdikkaat ravurit! :)

Huom! Loput kuvat päivittyvät esittelyihin mukaan mahdollisimman pian! Kuvien kopiointi kielletty.

Ratsutallin asukit:


Keno Don Hugo "Hugo"
Hugo on oma kasvattimme, Roosan varsa vuosimallia 2014. Hugo käy nuorten hevosten tunneilla ratsastuksenohjaajaopiskelijoiden kanssa :)

Como El Rayo "Roope"
Roope on Gildan varsa (eli Kukan puolisisarus) vuosimallia 2013, ja sekin käy nuorten hevosten tunneilla ratsastuksenohjaajien kanssa :) Roopessa on upea estehevosen alku, ja siitä ennustellaan vitosradan näyttöhevosta!

Pretty Woman III "Diiva"
Diiva kantaa kuuman hevosen mainetta, ja välillä lunastaakin sen. Diiva ei kuitenkaan ryöstä, vaikka välillä vähän kuumahtaakin, ja on mainio peli niin esteille, kuin koulutunneillekin. Diiva ei hyppää kovin korkeita esteitä enää, mutta on oiva opettaja ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille!

Magnets "Manu"
Tallin upeimpia ilmestyksiä, mutta omaa hieman oudon sielunelämän.. :D Liikkuu upeasti, mutta saattaa päättää stopata ja protestoida asiaa x. Hyppää hyvin ja omaa kapasiteettia, ohjaajien loppukokeiden näyttöhevosia.

(C) Jone Puoskari
My Diamond "Helmi, Heme"
Helmi on karsinassa hieman ynseä hoitajiaan kohtaan, mutta kunhan selkään pääset, haluaa tamma vain miellyttää! Helmi on erittäin mukava ratsastettava, niin esteillä, kuin koulutunneillakin, ja kantaa myöskin lempinimeä "Tykki"- se kertoo hevosesta kaiken tarpeellisen, kyllä tämä Diamond on todellinen timantti!

Onnin Nokipoika "Nöksä, Nokkis"
Tallin suloinen suomenhevosruuna, omia kasvatteja ja voi että, kun toinen on lutunen! Nokkiksen luonne on täyttä kultaa, se on superkiltti ja ratsastaessakin kuuliainen. Nokkis tekee sekä koulu-, että estetunteja, mutta on esteillä vielä hieman epäröivä- opettajan sanoin jänishousu :D

Jöröjukka "Jörö, Jörtsikkä, JJ"
Omaa upeaa liikettä, mutta ei sitä ihan jokaiselle näytä. Potentiaalinen myös esteillä, hyppää sujuvasti 60-70cm ratoja ja on tasainen menijä.

S.R. Velldone "Veltsu"
Veltsu osaa olla laiska, mutta se osaa olla myös hyvin herkkä. Veltsulla on miellyttävät askellajit, ja se on tasainen suorittaja molemmissa lajeissa :) Veltsu kuljettaa myös estekammoiset ratsastajat turvallisesti esteestä kuin esteestä yli!

Vevire "Veikko"
Veikko on ihan huikea suomimies, jolla riittää tahdikkuutta kouluradoille ja ponnua esteille. Veikko tykkää esteistä ihan haljetakseen ja onkin kuuluisa ällistyttävän nopeista etujaloistaan! Veikko on nimetty tallin kuumimmaksi estehevoseksi heti Diivan jälkeen, joten se on jo melko paljon sanottu ;)

ETC "Eetu"
Eetu on tasainen ja varma esteratsu. Eetulla pystyy tekemään vitosradan, mutta tämän hevosen ratsastaminen vaatii muutaman treenikerran, että sen sielunelämään pääsee sisälle ja sopusointu tekemiseen löytyy- Eetu vahtii tosi tarkasti, että ratsastajalla pysyy ulko-ohjan tuntuma tai pää nousee heti pystyyn ja vauhti hyytyy. Eetu menee tietenkin myös koulutunteja ja vaikka onkin hieman tahmea, on osaava ja liikkuu hienosti, kun vaan osaa pyytää!
Como la Flor
Como la Flor "Kukka"
Kukka on Hinkulan oma kasvatti, jo edesmenneen Hingunniemen hevosen Gildan varsa. Kukka on melko säpsy ja epäilee kaikenlaista uutta (ja toisinaan myös tuttua), mutta kunhan sen saa keskittymään työntekoon on tammassa melkoista liikettä ja ruutia! Esteitä Kukka ei erityisen paljoa hyppää, sillä se on niilläkin melko pelokas ja hieman stressaa hyppäämistä, mutta kunhan este pysyy turvallisen näköisenä, hyppää Kukkakin tosi hienosti :) 

Baroka "Muumi"
Ulkomuoto muistuttaa muumia, mutta esteillä tamma on kuuma tapaus. Muumi tykkää hyppiä ja pystyy vitosradan tehtäviinkin, vaikka onkin oiva reipas peli myös kouluratsastukseen.
Greisija
Greisija "Kelly"
Kelly on seitsemänvuotias suurikokoinen tamma. Kelly haluaa miellyttää kaikkia ja on tosi miellyttävä ja kiva ratsastaa- hoidettaessakin Kelly on oikein seurallinen ja lempeä nallekarhu :)  Kelly tekee sekä koulu-, että estetunteja ja on molemmilla oikein tykätty rauhallinen ratsu!

Chester Z
Chester Z "Jesse"
Jesse on vauhdikas ruuna, jolle täytyy löytää ne "the ratsastajat", jotka saavat herran pysymään nahoissaan :D Jesse rakastaa laukkaamista, ja laukkaisi varmaan päivät pitkät läpeensä jos saisi itse päättää! Laukkaamisen jälkeen onkin kiva kiitää ravissa ympäriinsä, mutta kunhan pysyy itse rauhallisena ja keventää hitaasti, palautuu Chester Z tähän maailmaan ja rauhoittuu istunnan alle.

Hinkula Dandy "Taneli"
Taneli on Roosan varsa vuosimallia 2015. Tanelikin käy nuorten hevosten tunneilla ratsastuksenohjaajien opastuksella :)

Ruletti
(C) Tia H.
Golden Roulette "Rulla, Ruletti"
Rulla on aivan upea herrasmies, joka omaa liikettä vaikka muille jakaa jo karttuneemmasta iästä huolimatta. Rulla hyppää jonkinverran, mutta on esteillä hieman epävarma, joten toimii pääosin kouluratojen konkarina :) Käyttää takaosaansa iästään huolimatta ehkä parhaiten koko tallista!

Rolle
(C) Jenna V.
Rosendorn "Rolle"
Rolle on aivan mieletön kouluhevonen, jonka selässä voi tuntea vaikka ja mitä- keski- ja kootut askellajit ovat parhainta Rollea, ainakin minun mielestäni! :) Rolle on oikea herrasmies, ja sen kanssa on mukava puuhailla- Rolle varmaan harjaisi itse itsensä valmiiksi, jos pystyisi ;) Rolle on myös löytänyt sisäisen estehevosensa hiljaittain, ja hyppelehtii myös esteitä mielenvirkistykseksi.

Funkel Asterix "Asterix, Pösse"
Legendaarinen Pösse! Pösse on tallin konkari, joka opastaa hieman vähemmän ratsastaneet lajin saloihin. Asterixilla pystyy menemään vielä näyttöjäkin (heB, rata 1), ja se onkin oikea rautainen ammattilainen! Asterix on kuitenkin jo selkeästi kevyemmällä liikutuksella, eikä käy joka päivä tunneilla.

Tade "Fago"
Osaava, mutta aina ei ruunaa huvita. Hyppää vauhdikkaasti ja innoissaan, mutta keskittyessään kouluratsastukseen pystyy siinäkin vaikka mihin :)
Prestizs
Prestizs "Pressa"
Esittely tulossa.

Champ
Champ "Champ, Pämppis, Pämppädäm"
Champ on oma passihevoseni, ja voi olla joillekin jo tuttu Aadan hevoselämää- blogista. Champ on erittäin kiltti ja rauhallinen, mutta kuitenkin aikamoinen puuhapete-luonne kaikessa uteliaisuudessaan- Champin kanssa ei ole tylsää, koskaan ei tiedä mitä se keksii ruveta puuhastelemaan! Champ treenaa kaikkea mahdollista, mutta loistaa esteillä kirkkaimmin ja suorittaa ratsastuksenohjaajien näyttöjä :)

Tahiti 2717 "Roosa"
Roosa on koulun entinen opetusratsu, joka on nyt siitostammana. Tällä hetkellä Roosa huolehtii kesäkuussa syntyneestä orivarsastaan, joka on muuten aikamoinen ilmestys!

Miss Daisy "Inez, Iines"
Erittäin herkkä estetamma, jolla ponnua riittää ja hyppykykyä esitelläänkin myös kärsivällisyyden loppuessa muita odotellessa ponkaamalla pystyyn :D Inez on kuitenkin kiltti, vaikka ratsastaessa onkin kuuma. Liikkuu tahdikkaasti ja elastisesti!

L'Mariaci "Max, Mäksä"
Esittely tulossa.

Myytyjä Hingunniemen hevosia 2017-
Nila II "Ninnu", Ninnu pääsi viettämään rauhallisia eläkepäiviä tuttuun kotiin :)

Edesmenneet Hingunniemen hevoset 2017-

Wupicor V.E "Hupu" ~ maailman kaunein enkeli ♥
Kivarin Pasalina "Pamela, Pamsu"
Becker "Petteri"

5 kommenttia:

 1. Roope ei ole Roosan varsa, vaan jos poismenneen Funkel Gildan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos! Ei pitäisi kirjoitella näitä ikinä yöllä, kun rupeaa vain toistamaan itseään- Roosa täällä, Roosa siellä :D

   Poista
 2. mitäs Pamelalle ja Petterille on käyny?

  VastaaPoista
 3. pamela ja petterikö on joutunu monttuun? miks ja millo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat lopetettiin jalkavammojen vuoksi keväällä, valitettavasti.

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!