torstai 15. marraskuuta 2018

Life is life

(C) Sanna R.
Moi!
Suuret pahoittelut jälleen hiljaisuudesta, mutta päivässä ei montaa tuntia aikaa ole enää jäänyt blogijutuille, kun aika liitää tallilla juosten. Työssäoppi täällä Suonenjoella, Vanhamäen tallilla on sujunut oikein hyvin, olen tykännyt täällä olla ja minut on otettu tosi hyvin vastaan :) Melkein joka päivä olen päässyt ratsastamaan, ja näyttöhevonenkin on esteille löytynyt- en ole oikeastaan muita kokeillutkaan esteillä, mutta näyttöjä pompin ison ja komean Rontti-nimisen ruunanrupsukan kanssa. Rontti on 14-vuotias suvultaan ja rodultaan tuntematon hevonen, säkäkorkeus nousee kunnioitettavaan likemmäs 180cm korkeuteen, mutta luonteeltaan tämä jätti ei poikkeuksellisesti ole kovin lempeä, eikä Rontti välitä ylimääräisestä huomiosta vaan arvostaa rauhaa. Meistä ei valitettavasti ole mitään kuvia tai videoita, mutta tunneista olen silti kirjoitellut Instagramin puolelle- mm. tiistaina loikattiin 100cm okseri, oli aika hurjaa, mutta Rontti hoiti homman tosi hienosti! Instagram onkin ollut nyt pääosassa tässä somettamisessa ja kuulumisten kertomisessa, kun ei oikein blogiin asti ole materiaalia. Täytyy vaikka ensi viikolle ottaa järkkäri mukaan ja kuvailla heppoja ja tiluksia, niin saataisiin teillekin näkyville vähän menoa ja meininkiä, mikä meillä täällä on :) Kouluhevonen näyttöihin on vielä vähän hakusessa, kun eräs Lissu-tamma, johon itse olen silmäni iskenyt ja tykkään sitä ratsastaa, on maajoukkuerenkaassa ja ei sen takia tee erityisemmin tunteja muiden, kuin tämän pararatsastajan kanssa. Mutta kyllä täytyy nauttia hetkistä, kun Lissun selkään pääsee, on se sen verran ihana tapaus! :) Kaikkia tallin hevosia en ole vielä edes kokeillut, mutta oikeastaan ei ole kiirekään- olen mahdollisesti jäämässä tänne. Eli en ehkä enää palaa kouluun Hingunniemeen, vaan suoritan opintoni loppuun täällä Suonenjoella.


Tänään oli hyvä päivä ❤ Ensin Rontilla estetunnilla, tehtiin paljon erilaisia, hevosta jumppaavia tehtäviä: innaria, jumppasarjaa, sekä laukanvaihtoesteitä. Rontti oli alkuun taas laiska, mutta siitä se käynnistyi tehtävien edetessä ja päästiin tulemaan jumpan okseri ennätyskorkeudessaan 100cm 💪❤ Kyllähän se pelotti ja hirvitti, mutta Rontti on itse niin iso, ettei se este näyttänyt sitten kuitenkaan ollenkaan liian isolta 😜 Ja Könttihän hoiti homman mestarin lailla, monta kertaa 😍 Jäi superhyvä fiilis, tottakai senkin takia että päästiin radalle ja suoritettiin hyvin, mutta etenkin siksi, ettei pelko ottanut valtaa 💪 Rontin jälkeen hyppäsin suoraan Viivin selkään, sekin pääsi hyppäämään. Alkuun tamma vähän töhelsi, mutta laukat oli erittäin hyviä tänään ja Viivikin hyppäsi oman ennätyksensä, 80cm okserin (videosta kiitokset Jaanalle 😊) osana RATAA! 😍💪 Viivi selvitti monta muutakin vaativaa tehtävää ja teki kaiken superhienosti 🌪 Huippu tamma!! 💫 Mun starat ❤ #suovari #vanhamäki
Henkilön Trust is about us (@trustisaboutus) jakama julkaisu
En ole vielä lopullisesti päättänyt jäänkö tänne vai palaanko kouluun taas ensi vuodeksi, mutta kaverit koululta ovat tuoneet "suru-uutisia", kun sekä Champ että Ruletti ovat siirtyneet toisille ratsastajille näyttökäyttöön, joten en tiedä, kenen kanssa sitten jatkaisin. Itkuhan siinä pääsi, kun luki ne viestit. Lapselliseen tapaan en oikein edes haluaisi mennä muilla hevosilla, enkä varsinkaan vaihtaa Rulettia kehenkään- se oli minulle mahdottoman tärkeä hevonen, ei vain siksi, että se oli minun näyttöhevoseni, vaan siksi, että se oli minun paras ystäväni koko Kiuruvedeltä. Se on opettanut minulle vuodessa äärettömän paljon asioita, enkä ollut valmis lopettamaan yhteistyötä tähän.
(C) Tia H.
Pidän Vanhamäen opettajista, pidän hevosista, pidän erityisesti omista työkavereistani, ja pidän meidän asiakkaista. Pidän työtehtävistäni ja siitä, miten minut otetaan huomioon, enkä ole koskaan yksin minkään asian kanssa. Ratsastusseura toimii juurikin tällä tallilla missä olen, Suonenjoen Vasama Riders, ja kilpailla sekä valmentautua voi varmaan niin paljon, kuin lompakonnyörit antaa periksi. Elmo Jankarikin käy täällä valmentamassa, mutta minä en taida sinne pystyä koskaan menemään, kun en osaisi toimia Elmon läsnäollessa, haha :D Paikka on kaikkea sitä, mitä minä olen halunnut jo jonkin aikaa- hurjan hyvät resurssit kehittymiselle, niin hevosten, opetuksen kuin tilojenkin puolesta. Minuun ja taitoihini todella uskotaan.
(C) Tia H.
Mutta mitä se sitten tarkoittaisi Rauhalahden kannalta? Ei sen minun mielestäni tarvitse tarkoittaa mitään hurjaa ja lopullista. Ei välttämättä edes perjantain vakiotunnilla lopettamista, mutta työvuoronihan ovat ti-la, joten en ole perjantaisin päässyt tunnille nyt pitkään aikaan. Toki työvuoroja voi toiveesta muuttaa, mutta ihan hyvin tämä näinkin on toiminut. Toisaalta voisinhan minä ottaa ihan irtotuntejakin aina mielen mukaan, tai vaihtaa vaikka lauantaille- Pillerillä kun ei enää hypätä, niin ei tarvitsisi oikeastaan edes olla estepainotteinen tunti, vaan nautitaan Pillerin kanssa pikkutikuista silloin tällöin, ja koitetaan muuten muuntautua kouluratsukoksi. Ei minun tarvitse Rauhalahdessa käymistä lopettaa, enkä haluakaan, niin kauan kun Pillerissä vaan henki pihisee. En koskaan tule asettamaan Pilleriä toissijaiseksi, eikä se häviä yhdellekään hevoselle milliäkään- se on minun silmissäni aina se kaikista parhain, tärkein, rakkain ja opettavaisin. Sellaista ei tule toista.
Viimeisten kisojemme maaliviivalla- voittajina <3
Entä sitten kaikki ystävät, jotka Hingunniemessä olen tavannut, ja joiden kanssa olen viettänyt opiskelujen parhaat ajat- hekin painavat päätöksessäni paljon. Haluanko todella luopua heistä, vaikka luvattiin, että tavataan taas tammikuussa? Haluanko todella vaihtaa kaiken sen, minkä Hingunniemessä sain ja koin? Päätös painaa harteita ja tuntuu, että jos nyt valitsen väärin, menee kaikki mönkään.
(C) Tia H.
Life is life. Elämä on elämää, ja siinä voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Joskus täytyy luopua jostain hyvin rakkaasta, että voi päästä taas eteenpäin. Joskus täytyy ajatella sitä, mikä olisi itselle parhaaksi. Mitä itse mieluummin tekee. Vaikka vaakakupit tuntuisivat olevan täysin yhdenvertaisia, on osattava valita.

Oletko Sinä joutunut tekemään vaikeita, jopa raskaita päätöksiä tänä syksynä?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

En itsekään tiedä, mitä seuraavan nurkan takaa tulen löytämään. Mutta ei se elämää kummempaa kuitenkaan- kaikesta kyllä selviää, ja kai kaikella on myös tarkoituksensa.
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä päätöksentekoon, varmasti raskasta! Mitä tahansa teetkin, niin se on varmasti oikea päätös❤️

  VastaaPoista
 2. No sielläpä on hankalia päätöksiä luvassa, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä parhain päin :) Itse pääsen vihdoin aloittamaan taas ratsastuksen, tällaisen leppoisan seitsemän kuukauden jälkeen, joten ehkä minunkin blogini voi herätä taas eloon!

  VastaaPoista
 3. Pitkään aikaan en ole blogeja lukenut, mutta teitä olen facebookin puolella seurannut. Itselle Vanhamäki on tuttu, sisko kävi ratsastamassa siellä aikoinaan ja meidän tutun oma hevonen oli siellä. En ole varma onkohan siellä enää niitä poneja, mutta muutama vuosi sitten oli, kauhean söpöjä ja tuli heti vastaan pihalla kerjäämään rapsutuksia.

  Ikävyyksiä sattuu, itsekin jouduin luopumaan ratsastuksesta opiskelujen alettua, sillä päivät ovat todella pitkät ja tallille oli todella pitkä matka. Haikealta tuntui luopua Blondista ja etenkin Landesta. Blondia voin käydä moikkaamassa silloin tällöin, mutta sain itse suru-uutiset, että Lande oli päästetty ikivihreille tallin toisen ruunan kanssa.

  Jos nyt onni suosii, aloitan vuodenvaihteessa epäviralliset työt toisella tallilla. Tuntuu hiukan hassulta monen vuoden jälkeen taas vaihtaa tallia, mutta kuten sanoit, joskus täytyy luopua jostain hyvin rakkaasta, että voi taas päästä eteenpäin.

  Ja hei, voit jälleen olla minuun yhteydessä ulkoasuasioissa! Viimeksi kun otit yhteyttä, niin oli todella paljon kiireitä (olin kesällä paljon töissä ja matkoilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osanotto! <3 Se on näiden hevosten kanssa touhutessa kyllä hirveän ikävää, kun ei voi tietää, milloin se yhteinen aika tulee loppumaan. Ikävä kuulla, että teillä se aika tuli näin pian :(<3
   Tsemppiä työkuvioihin ja onnea uudelle vuodelle! :)<3
   Ihana kuulla, hieno homma! 8)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!