perjantai 14. syyskuuta 2018

Elokuun suosikit & SBL-listan läpikäynti

Moikka!
Elokuu kerkesi karata ohitse jo ennenkuin ehdin edes huomata, ja nythän sitä ollaan oltu jo kuukausi koulussakin- aika se alkoi kiitää heti, kun rutiinit täyttivät taas päivät ja viikonloput ne vasta hurjaa vauhtia ohi hurahtavatkin. Elokuussa tapahtui toisaalta niin kovin paljon, mutta toisaalta niin kovin vähän- käydään siis läpi elokuun suosikkeja ja postauksen lopussa on myös kesän ämpärilistan tsekkauslista!

Elokuun...

energinen ratsastustunti
Pallero viime viikon estetunnilla :)
(C) Johanna
Elokuussa kävin verrattain vähän ratsastustunneilla, koska olin jälleen päikkäämässä yhden viikon, mutta Hinkulassahan me ollaan päästy nyt siihen tekemiseen makuun ja meininkiin, kun ratsastetaan vähintään kerran joka päivä! Elokuun mieleenpainunein ratsastustunti sijoittuu kuitenkin Rauhalahteen, ja on tällä kertaa nostettuna esille sen takia, ettei meillä Pillerin kanssa sujunut kovin hyvin. Pidän näitä epäonnistumisien hetkiä niinä tärkeimpinä virstanpylväinä opintiellä, sillä kun niistä selviää, on taas entistä parempi- on osannut ratkaista jonkin ongelman. Kyseinen tunti oli estetunti, jolloin hyppäsimme kolmen esteen linjaa: pysty-okseri-pysty. Pilleri ei koskaan ole ollut niin mahdoton ratsastaa, eikä oikein kellään ollut ratkaisua tilanteeseen- Pilleri vain juoksi, rynni ja kaahasi kohti esteitä, niiden välissä ja niiden jälkeen. Lopulta saimme sitten jonkun tolkun tekemiseen, mutta kyllähän me pääosin tultiin sitä viiden askeleen väliä kolmella... :D En syytä Pilleriä mistään, sillä olen jo vuosia sitten oppinut, että jos pienempi apu ei toimi, on osattava antaa niin voimakas apu, että hevonen sen vastaanottaa, vaikka se pahalta saattaa tuntuakin. Me siis tehtiin esteiden väliin ympyröitä sekä pysäytyksiä linjaa ennen ja linjan jälkeen, vaikka se ei ollutkaan se ratkaisu ongelmaan, vaan pelkkä keino saada hevonen toimimaan myös ilman niitä. Meidän viimeinen suoritus olikin sitten sellainen, jonka olisi pitänyt olla jo se ensimmäinen- laukalla sisään, ja laukalla pois, ilman mitään ylimääräisiä kiekuroita, ihan kuten kaikki muutkin! :)
Pörhäkkä Pallero :D
(C) Johanna
Tämä tunti kuitenkin vähän sisuunnutti kuskia, sillä vaikka Pilleri onkin minun mieleeni ihan täydellinen hevonen, täytyy sillekin osata asettaa ne rajat, joiden sisällä sillä on vapaus toimia- ja niiden rajojen ylittyessä on kuskinkin tehtävä kahta kovemmin töitä, jotta homma alkaisi taas sujua. Pillerin selässä olen ehkä tottunut ennemmin matkustamaan, kun se on itsessään niin simppeli hevonen hypätä, joten tämä tunti herätti hyvin todellisuuteen- aina, ihan aina, täytyy ratsastaa, ettei tilanne pääse äitymään moisiin mittoihin. Ja onneksi meidän seuraavat hyppelyt menikin sitten kutakuinkin ihan nappiin, joten tuosta pohjakosketuksesta selvittiin ja jatketaan nyt taas treeniä hyvillä mielin! :)

erityiset eläimet
(C) Sanna
Elokuussa ratsastin pääasiassa Rulettia ja Pilleriä, joten ei liene yllätys, ketkä saavat nimeämisensä elokuun parhaiksi menopeleiksi! Ruletista opin joka kerta uutta, ja on hienoa kokea tuntevansa hevonen hyvin- ihanaa tuntea ratkaisevansa meille vaikeita tilanteita tavalla, joka on Ruletillekin varsin okei! Rulettihan on melko kuuma hevonen, kun sille päälle sattuu, mutta tätä hevosta ei auta jäädä vetämään- Ruletin kanssa olen löytänyt omaan istuntaani rauhan! :) Maailman paras papparainen opettaa minulle joka kerta niin paljon uutta <3
(C) Amanda
Pillerin kanssa ollaan tietysti käyty jo paljon, paljon pidempi yhteistyö, mutta silti Pilleri opettaa minua joka kerta erilaisuudellaan- Pilleri on tosi erilainen, kuin Hinkulan hevoset. Mutta juuri siksi on aivan ihanaa päästä menemään sillä! Pilleri on joka kerta erilainen, ja sillä on hirveän monta eri "työmoodia". Joskus laiskottaa, jolloin se muistuttaa aika paljon Champia: liikutaan kyllä halutussa askellajissa, mutta siirtymiset askellajin sisällä tuottavat päänvaivaa. Joskus taas kuumuttaa niin paljon, ettei meinaa pöksyissään pysyä, jolloin mieleen tulee Ruletti: jalka lähelle, kevyt käsi, istu syvälle satulaan. Sitten Pilleri osaa tietysti olla oma ihana pillerimäinen itsensä- itse täydellisyys, jollaista en vielä ole toisaalla tavannut! <3 Molemmat ovat ehdottomasti ansainneet tittelinsä, jälleen kerran- tällaisia opettajia en olisi osannut itselleni koskaan toivoa :)

Aino on tehnyt aina ihan hurjan kivoja postauksia, ja hän on ennenkin toteuttanut haastatteluita hevosmaailmassa pinnalla oleville ammattilaisille. Edellisen kerran hän haastatteli Pauliina Swindellsiä, ja nyt vuorossa oli Hestafoton Petra Lönnqvist. Itsekin järjestelmäkameran omistajana kaipaan aina uusia vinkkejä kameran käsittelyyn ja onnistuneiden hevosvalokuvien ottoon, joten luin tämän postauksen suurella mielenkiinnolla! Minusta on erittäin hienoa, että Aino näkee vaivaa tuottaakseen informatiivista sisältöä bloginsa lukijoille ja valikoi näin mielenkiintoisia, ajankohtaisia haastateltavia. Toivon, että Aino jatkaa haastatteluiden tekemistä jatkossakin, nämä on ihan huippuja postauksia! :) Jos et ole vielä kerinnyt lukemaan Petran haastattelua, niin menehän nyt jo hippulat vinkuen lukemaan! Mielestäni postauksessa on hyviä vinkkejä myös muille, kuin järjestelmäkameralla kuvaamista harrastaville.


empaattinen kuva
Kaamee istunta, mutta ihan supersöpö Pilleri! :)<3
ehdoton tuote
Tässä Aiverin ihanat housut tositoimissa myös arkipäivässä, kun oltiin Champin kanssa estetunnilla :)
Tässä kuvassa näkyy myös turvaliivi, jota olen nyt ruvennut estetunneilla käyttämään :)
(C) Jessica
Elokuussa sain vihdoin tilattua myös uusia ratsastushousuja, ja valintani osui kahtiin uusiin Aiver Sportteihin. Nyt omistan neljät aiverit- kisahousut, tummansiniset kokopaikat, harmaat puolipaikat, sekä mustat puolipaikat. Näistä suosikkini ovat mustat puolipaikat, ne on niin mukavat jalassa, kun ovat vähän ohuempaa kangasta- mahtavat pökät! :)

luetuin postaus
Elokuussa lukijoita kiinnosti eniten "Nopea, terävä ja täydellinen!"- ja miksipä ei, meillähän sujui hyvin ja Pilleri oli oikein mainio! :) Postausta klikattiin yli 100 kertaa, mikä on kyllä hurja luku, kun julkaisut ovat tulleet niin kovin epäsäännölliseen tahtiin, kiitokset teille kaikille! :)

tykätyin IG-kuva
Elokuussa olin oikein aktiivinen Instagramissa, ja tämä ihana kisakuva nousi reilusti ylitse muiden- in my eyes you're always a winner <3 Kuva keräsi huimat 163 tykkäystä, kun toiseksi tuli kaksi Ruletin kuvaa 138 tykkäyksellä. Saa nähdä, millaiset tykkäysmäärät ensi kuun tykätyimmällä postauksella on! Kiitokset Amandalle ihan nappiotoksesta, tämä on ihan superonnistunut kuva! Kyseinen kuva pääsi myös Aiver Sportin IG-tilille, ja kyllähän siinä on uudet housut oikein näpäkästi esillä :)


Käydään vielä läpi huhtikuussa asetetut kesän tavoitteet, joita oli 11 kohtaa- en ole oikeastaan edes muistanut miettiä kesän aikana, miten meillä tämän listan suhteen sujuu, joten nyt on aika tehdä ihan allekirjoittaneellekin selväksi, miten listalle kävi!

1. Hyppää maastoesteitä. CHECK!
Ihan huikea kuva, oikeasti tämä on ihan mun suosikkeja! :D
Hyppäsin maastoesteitä Pillerillä tänäkin vuonna, mutta harmittavasti vain yhden kerran. Harmi, etteivät säät suosineet juuri omien tuntien aikaan, mutta onneksi päästiin edes sen yhden kerran hyppimään! :)

2. Suorita ensimmäiset ratsastusnäytöt vähintään H2-arvosanalla. CHECK!
Ruletti <3
(C) Tia
Keväällä ratsastettiin K.N Special, sekä 2-rata. Koulurata luovittiin varmalla ja tasaisella suorituksella läpi K3, eli kiitettävällä arvosanalla, ja keppien seassa seilailtiin hieman ailahtelevaisemmin, H2 arvosanalla.

3. Ennätykset uusiksi Pillerillä? FAIL!
<3
Ei valitettavasti hypätty meidän ennätyksiä uusiksi, mutta eihän se korkeus ole se tärkein juttu- tärkeintä on, että meillä on ollut hauskaa ja ollaan saatu oppia taas yhdessä eteenpäin! :)

4. Ratsasta puhdas 80cm kisarata Pillerillä. FAIL!
Ihan oikeasti, tästä asiasta on jo kohta apina selässä niin sanotusti :D Kesäkuun kisoissa ei startattu 80cm, ja elokuun kisoissa otettiin kaksi puomia. Ensi kisoissa taas uutta yritystä, ei se enää kaukana ole! Kyllä Pallero ponnistaa, kun kuski vaan ratsastaa :)

5. Uita hevosia. FAIL!
Tätä en meinaa uskoa todeksi, mutta toisaalta kävin uimassa ihan itsekseni, mitä en ole vuosiin tehnyt :D Mutta tämä kesä olisi ollut kyllä ihanan lämmin hevosten kanssa pulikointiin!

6. Hyppää ilman käsiä! FAIL!
En hypännyt edes ilman satulaa, ihan noloa. Tämä lista on jo enemmän tällainen "asioita, joita en edes ajatellut tekeväni kesän aikana"...

7. Opi ratsastamaan laukanvaihto. FAIL!
Kyllähän se teoria on hallussa, mutta ei se kyllä mene kuin Strömsössä. Champin kanssa olen kyllä oppinut ainakin melkein näin syyskuun puolella, mutta se ei valitettavasti riitä!

8. Teemakuvaukset hevosten kanssa. CHECK!
<3
(C) Vici
Pillerin kanssa otettiin mekkokuvia, joista oli tarkoitus tulla sellaisia auringonvalon sävyttämiä, hennolla otteella toteutettuja otoksia- mutta kuinkas ollakaan, kuvauspäivänä ei aurinko suostunut näyttäytymään, joten nämä jäivät ihan "peruspönötyksiksi". Otetaan uusiksi jossain vaiheessa, kunhan saadaan taas Vicin kanssa sovittua, tai miksei vaikka Hinkulassa kavereiden kesken!

9. Hanki turvaliivi. CHECK!
Hankin turvaliivin, mutta se osoittautui valitettavasti minulle liian suureksi. Olen nyt lainaillut ystäväni turvaliiviä koulun estetunneilla, joka on muutoin juuri sopiva, mutta se ei peitä alimpia kylkiluitani, kuten pitäisi. On se kuitenkin tyhjää parempi, ja käytän sitä mielelläni, kun se tuntuu hyvältä päällä- sitten kun olisi vain rahaa hankkia itselle ihan omaksi Racesafe, kuten tuo kaverini liivi on... :P Tuon itselleni liian suuren liivin lahjoitin koululle käyttöön, koska siellä niitä liivejä tarvitaan oppilaille lainaksi!

10. Käy kisoissa ja kuvaa videopostaus. FAIL!
Huoh, olin tästä tavoitteesta vielä niin innoissani, mutta ei se sitten onnistunutkaan- olisin halunnut käydä jossain isommissa kisoissa, mutta en saanut suunnitelmia natsattua. Mutta hei, jos eksyn HIHS:iin, niin sieltä sitten ehdottomasti videopostausta, ihan satavarmasti! :)

+11. Valokuvaa Hinkulan hevosten laitumelle lasku. FAIL!
</3 Voi näitä kahta taivaan enkeltä <3
Olin kyllä laskemassa hevosia laitumelle, mutta eihän minulla kameraa ollut juuri silloin käden ulottuvilla. Olisi pitänyt kysyä tallimestareilta etukäteen, mikä päivä hevoset viedään laitsoille, niin olisin osannut varautua paremmin! Hevosia kyllä muuten kuvailin laitumilla, mikä oli ihan mukavaa ja rentouttavaa pitkästä aikaa :)

Vain 4/11 kohtaa suoritettuna, aika ala-arvoinen suoritus- ensi kesänä täytyy pistää paremmaksi! Vai pistettäisiinkö jo talven ajalle uudet tavoitteet pystyyn?

Mitä odotat syksyltä?
Oletko ruskan ajan ihmisiä, vai tykkäätkö enemmän muista vuodenajoista? :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Ensi kerralla ollaan taas hyppyhommissa, ihan hurjat määrät olisi taas yhtäkkiä kaikkea kirjoitettavaa, mutta kun alkaa olla koulutöitäkin, jotka pitäisi saada tehtyä- päivässä on harmillisen rajalliset määrät tunteja! Mutta nyt lähden ratsastustunnille- saa nähdä, kuka sieltä valikoituu ratsuksi, kun sekä Pilleri, että Rasmus ovat menneet päivän kiintiön täyteen, vähän jo jänskättää!
XOXO,
Siiri

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtava postaus, niin kivan positiivinen ja laadukas - kuten aina! Ja ehdottomasti talvelle bucket list, niitä ei ihan jokaisella olekaan ;)
  Mä odotan mun syksyltä tosi paljon, niistä itse asiassa kirjoitin blogiinkin. Uusia kokemuksia, iloa... Hankala sanoa :D
  Mä myös tykkään oikeastaan kaikista vuodenajoista, mutta aikaiset syysaamut, kaatosateessa käveleminen ja hiljalleen viilenevä ilma saavat aikaan odottavaisen mielen ❤️
  Ihanaa syksyn jatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven ämpärilista on tulossa! :) Ihana kuulla, että tykkäät syksystä- onhan se väriloisto jotain aivan ainutlaatuista! :)
   Kiitokset samoin <3

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!