maanantai 4. kesäkuuta 2018

Yksisarvinen

Pieni yksisarvinen <3
Nimitys tulee Eetun otsaharjan alla olevasta pienestä paukamasta- Eetu kasvattaa yksisarvisen sarvea ;)
Moi!
Pahoittelut, että vielä kerran märehditään näitä maneesikuvia ja villapaita päällä ratsastajalla- kesä on jo täällä, mutta ulkoasuremontin vuoksi tämä postaus jäi julkaisematta silloin, kun se oli ajankohtainen. Tunti oli mielestäni kuitenkin tosi kiva, ja onhan se mukavaa vaihtelua lukea välillä muistakin, kuin Pilleristä (vai?), joten tähän väliin lisää kouluratsastusta! Perjantaina 20.04 oli siis vakiotunti ja koulutunnin aika, jolloin ratsuksi valikoitui muutamasta vaihtoehdosta Eetu. Tai ennemminkin Eetu taisi jäädä minulle, sillä kukaa muu ei papparaisponia halunnut ottaa :D Minä kuitenkin menen ihan mielelläni noilla vanhoilla ponituksilla vielä, kun voin- ikävähän se sitten on, kun näistä huipuista ukoista aika jättää <3 Joten hyvillä mielin kohti maneesia ja odottelemaan uljasta ratsua aiemmalta estetunnilta, Eetu olisikin kivasti nyt vertynyt kun on vähän hypellyt ensin!
Eetua sai heti käynnissä rapsutella ja kehua, kun se otti työnteon tosissaan, eikä vänkäillyt! :)
Kuskin järkytys, kun siirsin Eetun raville ja olin tottunut isoliikkeisiin hevosiin- aina tämä sama kulttuurishokki! :D
"En halua" t. Eetu
"Koitapa haluta" t. Kuski
Halusi se ponikin sitten lopulta antaa periksi, vaikka typerää kouluratsastusta väännettiinkin :)
Tunnilla tehtiin aika monimutkaisen kuuloista tehtävää, johon sisältyi paljon voltteja ja kolmikaarinen kiemuraura. Tehtävä alkoi C-päädystä, josta aloitettiin kolmikaarinen kiemuraura. Heti ensimmäisen kaaren "sisään", eli M-kulmaan tehtiin max 10m voltti, josta jatkettiin toiselle kaarelle suoristaen poikkihalkaisijalla, ja tehtiin taas voltti kaaren keskelle (S-kirjaimeen), ja jatkettiin taas suorituksen kautta viimeiselle kaarelle, ja tehtiin voltti B-kulmaan. Pitkä sivu mentiin ihan normaalisti uraa pitkin ilman sen kummempaa tehtävää, mutta kolmikaarista tekeviä ratsukoita täytyi väistää, jotta he pääsisivät uralle saakka. Tehtävää työstettiin koko tunnin ajan miltei heti alusta alkaen, eli jo käynnissä aloitettiin reitille meno ja volttien teko. Muutama kierros kuviota mentiin käynnissä, että reitti tuli tutuksi ja hevoset vähän taipuisemmiksi, ja sitten jatkettiin koko tehtävä ravissa. Eetu oli käynnissä ollut suhteellisen reipas ja erittäinkin hyvä suustaan, joten ei oikeastaan hermostuttanut leviääkö pakka ravissa- ei levinnyt, vaan poni oli tosi hieno myös ravissa, vaikka välillä vähän jäykähkö! :) Eetulle ravi ja laukka ovat aika hankalia askellajeja, sillä sen takajalat eivät oikein enää taivu, ja sen askeleet ovat sen takia aika epätasaiset istua, joten oma keskittyminen meni alkuun ihan vain kyydissä pysymiseen...  :D Edestä Eetu kuitenkin pysyi ihan yhtä pehmeänä, kuin käynnissäkin, joten oli helppo pitää kevyt käsi, vaikka koko muu kroppa joutuikin kovasti töihin- hyvä, kun pappaponi pistää meidät ratsastajatkin töihin, eikä voi vain matkustella ;) Ravissa asettelin Eetua välillä myös ulospäin, sillä se alkoi kaatua pienillä volteilla pahasti sisäänpäin, ja vaikka se siinä vähän jännittyikin, antoi se lopulta periksi ja poni tuntui heti rutkasti paremmalta ratsastaa!
Laukan jälkeinen ravi oli kivasti aktiivista, kunhan en itse lähtenyt istunnalla jarruttamaan liikaa! :)
Puu Eetu kaatuuu...? :D
Poni väläytteli ihan superhienoja ja ryhdikkäitä pätkiä :)
Laukka oli alkuun sanalla sanoen aika kamalaa, kun takajalat eivät tulleet rungon alle ollenkaan ja poni kampesi joka suunnasta vastaan- pienet reitit eivät ainakaan auttaneet Eetun omatoimisen moottorin etsimisessä.. :D
Mutta kyllä se siitä, pienin askelin! :)
Välillä, kun koitin vähän nostaa Eetua edestä, se nyhtäisi vastaan- silloin lisäsin jalkaa ja koitin saada Eetun takaisin takaosansa päälle, jotta se ei olisi niin etupainoinen.
Ravissa homma kuitenkin toimi, vaikka laukassa oltiinkin vielä vähän eri aaltopituuksilla :)
Eetu ja Eetun "en pysty, en halua" :D
Kuvassa siis meneillään laukannostosta neuvotteleminen...
Taistelun jälkeen Eetu sitten vihdoin löysi ihan omat lihaksensa ja alkoi kantaa itseään laukassa- keveni muuten niin paljon, että olisin voinut lyhentää ohjia 10cm :D
Dressage-Eetu :)
Aika pian tehtävään lisättiin myös laukkaa mukaan, eli jokainen kolmikaarisen voltti tehtäisiin ensin laukassa ja sitten heti perään ravissa, ennen kuin jatkettiin eteenpäin. Laukasta en odottanut mitään maatamullistavia kouluponi-hetkiä, sillä kuten aiemmin sanoin, laukka on hirveän hankala askellaji Eetulle ja halusin antaa sen ensin vähän vertyä pienille vaikeille reiteille, enkä vaatinut alkuun oikeastaan mitään muuta, kuin aktiivista laukkaa- siitähän se koko homma lähtee liikkeelle, että takaosa on mukana. Aika monta toistoa tein ihan vain eteenpäin ajatellen, miettimättä sen enempää sitä, miltä Eetu tuntuu edestä, kunhan se hyväksyy tuntuman eikä nyhdä vastaan- vähän vanhalle hevoselle armoa antaen, odottaen, että se itse antaa merkin olevansa valmis työskentelemään laukassa. Monta volttia meni hiki virraten ja posket punaisena hevosta eteenpäin työntäen, mutta toisto toistolta homma helpotti, Eetun niska rentoutui milli milliltä ja loppujen lopuksi työ tuottikin tulosta, kun poni vihdoin ja viimein hellitti ja antoi laukassakin periksi! Onneksi tuo hetki tallentui myös kuviin, aika hienon hieno Eetu, varsinkin kun vertaa aiempiin laukkakuviin! :) En tiedä, olisiko minun pitänyt ruveta heti vaatimaan Eetulta enemmän, kun sillä oli kuitenkin toinen tuntikin jo alla, mutta jotenkin se ei tuntunut yhtään "valmiilta" laukkatyöskentelyyn, ja työtä riitti ihan temmon säilyttämisessäkin- ja niinhän sitä aina sanotaan, ettei edestä voi ottaa, ellei takana ole mistä ottaa. Eli hevosen täytyy polkea takaa hyvin ja edetä, ennenkuin sitä voi koota ja pyytää työskentelemään peräänannossa. Kokoamisesta ei voi kyllä Eetun kanssa puhua vielä tällä kertaa, ja nostankin hattua niille, jotka saavat Eetun esimerkiksi esteillä tulemaan linjavälejä yhtään sen normaalilaukkaa kootummassa laukassa, se on nimittäin työn takana se :D Mutta vaikka laukka olikin vähän heikommassa hapessa tällä kertaa, jäi tuosta viimeisimpien volttien hyvästä fiiliksestä kuitenkin tosi hyvä mieli- parannus se on pienikin parannus! :)
Eetu on siitä ihana, että ollessaan oikein tyytyväinen, se pärskii :3
Tyytyväinen pappa loppuraveissa <3
Loppuravien ajaksi siirryttiin sitten ihan pääty-ympyröiden pariin ja annettiin ponien liikkua rennosti eteenpäin, Eetu oli jo aika väsynyt, ja ravista oli puhti jo vähän poissa, mutta kuitenkin tosi rennon ja letkeän tuntuinen- superpapparainen, eihän tästä ponista voi olla kuitenkaan tykkäämättä! :) Eetu on ehkä vain niitä poneja, joita pitää oppia ymmärtämään ja sielunelämään hetken aikaa tutustua- on tämä vaan kiva menopeli!
Onko Sinulla vakiohevosta, jonka kanssa treenaat tunnista toiseen?
Kuinka monella eri hevosella ratsastat?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Seuraavat postaukset kuluvatkin sitten melko vahvasti esteratsastuksen merkeissä, mutta kyllä me tähän koulukiemuroiden vääntämiseenkin vielä palataan- nimittäin näyttösuorituksen merkeissä!
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Teidän meno näyttää tosi kivalta ja sun istunta on aivan ihana <3 Suloinen Eetukin, siitä näkee, miten paljon se yrittää ja on tosissaan :)

  Tällä hetkellä mä treenailen pääosin Tangon kanssa, eli suurimman osan mun ratsastuksista meen sillä. Mikäli sillä on vp/tarvitsen muuten vaan vaihtelua ratsuun, olen päässyt aivan ihanan jättiheppa Fanin selkään, jolta säkää löytyy ainakin 165cm :D Olen siis selässä aikamoinen kirppu, mutta silti nappulat löytyvät hiljalleen senkin kanssa :) Halutessani ja ajan kanssa pääsen varmasti myös muiden heppaystävien selkään, mutta toistaiseksi mennään pääasiassa tällä kokoonpanolla.

  Ihanaa kesänjatkoa sulle, tämäkin postaus oli aivan ihana lukea, kirjoitat niin ihanan positiivisesti!

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, tämän kommentin vastaus onkin jäänyt jonnekin bittiavaruuteen! Pahoittelut! :)
   Kiitoksia kehuista! :) Eetu oli vallan mainio!
   Ihana kuulla, että sulla on useampi treenikaveri joista tykkäät! :) Tsemppiä treeneihin! :)

   Poista
 2. Voi ponit, niin hurmaavia otuksia :D<3 Eetu vaikuttaa aivan ihanata tapaukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eetu osaa olla ihan mukava, mutta osaa se kyllä olla välillä tosi hankalakin :D Muistan miten pienenä pelkäsin tätä ruunaa ihan kamalasti, kun se puraisi minua peukaloon taluttaessa :D

   Poista
 3. On se kyllä kivaa vaihtelua päästä ratsastamaan erilaisilla poneilla. Meillä ei ole kiviojalla mitään vakkariponeja, joka on omalla tavallaan kyllä hyvä asia, sillä jokaisen ponin kanssa tulee keskityttyä erilaisiin asioihin ja eri poneilta oppii kyllä aina kaikkea uutta. ja mielestäni on kiva, kun ponit vaihtuvat! teillä näyttikin menevän Eetun kanssa oikein kivasti ja Eetu on kyllä kivan näköinen pappaponi. ja oli kiva lukea tällaista kuvapainotteisempaa postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ehdottomasti! :) Tuo on kyllä ihan totta, ja sehän on yksi tärkeimpiä taitoja tässä lajissa, että pystyy sopeutumaan erilaisiin ratsuihin!
   Kiitokset, Eetu oli oikein mukava! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!