torstai 31. toukokuuta 2018

Hyppää pohjoismaiden mestarin kyytiin!

Moikka ja oikein ihanaa kesälomaa kaikille, joilla se nyt alkoi! :)
Kyselin Instagramissa jo jokin aika sitten, haluaisitteko lukea estetunnista Rollen kanssa, vaikka hyppyjä ei montaa olekaan ja siksi kypäräkameran videokin melkoisen lyhyt, mutta tehän halusitte nähdä Rollen tositoimissa ja minähän näytän teille mielelläni! :) Ensi kerralla on sitten paremmat matskut kun on ratatreeneistä pitempää pätkää ja kuviakin, mutta höpötellään tämä tunti ensin! Hypättiin tosiaan keskiviikkona ennen helatorstaita oppilaan opetusharjoituksessa, jonka aiheena oli jumppasarja. Olin hypännyt Rollella kerran aiemmin, jolloin aikuisopiskelijan esteopetusnäytössä aiheena oli ollut mukautuminen esteillä, jolloin hypättiin vain pikkuista ristikkoa ja sarjaa, joten kokemus esteiltä Rollen kanssa on aika vähäistä. Rolle on kuitenkin ihan huippukiva hevonen ja kuten varmasti muistatte, yksi ehdottomia suosikkejani ratsastaa- joten mikäpä siinä hypätessä! :)
Korvat tötteröllä ja tarkkana kuin porkkana!
Ennen tuntia jännitti oikeastaan tosi paljon, sillä Rolle ei ole varmimmasta päästä ja edellisellä kerralla oli tullut kielto, kun rupesin itse jännittämään. En tiedä olenko aiemmin maininnut, mutta mikään muu ei jännitä minua esteitä hypätessä niin paljoa, kuin sillä kuuluisalla äkkistopilla kieltävät hevoset. Ohi saa mennä ja vaikka ryöstää voi esteen jälkeen, ei pelota- mutta kun tietää, että hevonen harrastaa niitä äkkistoppeja, niin kyllä puntti tutisee. Pohdin pitkään ennen tuntia, laittaisinko turvaliivin päälle ihan henkisen mielenrauhan vuoksi, mutta päätin kuitenkin koittaa löytää sen sisäisen rohkeuden ihan ilman, kun kuulin, ettei oikeasti tulla hyppäämään yhtään mitään kavalettia isompaa. Kyllä minä selviän, ei ole mitään hätää. Jännitys oikeastaan hälveni jo vähän sillä, että tiesin, ettei nyt vaadittaisi mitään ihmeellistä, vaan tehdään ihan perushelppoja juttuja meille molemmille.
Tunti aloitettiin itsenäisten verryttelyjen jälkeen vielä ohjatuilla verryttelyillä, jolloin mentiin ympyröillä yksittäisiä puomeja ravissa. Olin jo itsenäisesti verkatessani tutustuttanut Rollea puomeihin käynnissä, ravissa ja laukassa, ja ensimmäisellä kerrallahan ihan käynnissä lähestyessäni se oli tyssännyt puomin nähdessään- mutta varmasti vain kuskia testatakseen, en usko millään, että Rolle olisi oikeasti pelännyt puomia. Voihan se olla, että kuski pelkäsi :D Mutta siitä kun sen sain astumaan yli, ei heppa enää kysellytkään ja päästiin ihan sujuvasti ravissa ja laukassakin puomeja ylittämään! Ei siis enää jännittänyt tunnin alkaessa, mitä se puomeilla tekisi, joten pääsin työstämään Rollea ihan normaaliin tapaan. Rolle oli jotenkin ihan äärettömän hitaalla ja laiskalla tuulella, enkä oikein saanut sitä kunnolla eteenpäin, vaikka tarkoitus oli liikkua oikein isoin rennoin askelin. Vaikka kuinka koitin raipalla herätellä, suorastaan potkia eteenpäin ja vielä kannuksillakin kutittaa, niin ei kyllä tapahtunut ei yhtään mitään... No, mieluummin ehkä kuitenkin tällainen rauhallinen Rolle hyppyhommiin, kuin sellainen tuuliviiri, jota ei kukaan pitele :D Laukassa Rolle ehkä heräsi vähän paremmin avuille, kun pääsi tulemaan jumppasarjaa puomeina, mutta ei laukannut ihan haluamallani tavalla ylämäkeen, vaan meni enemmän sellaisena maan matosena hiekkaa potkiskellen. Puomeja se kuitenkin ylitti laukassakin oikein mallikkaasti ja rauhallisesti, joten ihan hyvillä mielin kohti hyppyvuoroa :) Oltiinkin ensimmäisenä vuorossa, kun kavaletit saatiin kohdilleen, joten eikun vain tulta päin!
Kattokaa nyt noita korvia! Ihanat <3
Tehtävä oli tosiaan innarivälein sijoitetut puomi-kavaletti-puomi-kavaletti-puomi, jota ennen tultiin laukassa pääty-ympyrällä puomi ja tehtävän jälkeen ravissa toisen päädyn puomin yli. Näitä puomi-este-puomi-este-puomi-tyypin tehtäviähän itse kammoksun jonkin verran, mutta tiesin Rollen olevan kokenut konkari ja osaavan järjestää itsensä kyllä puomien väliin ihan yhtälailla hienosti, kuin ennen kavalettien mukaantuloakin, joten koitin niellä jännityksen ja ratsastaa vain rennosti. Ensimmäisellä kerralla Rolle tuli pääty-ympyrän puomille aika lähelle, mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään kummallista loikkaa vaan laukkasi vallan rauhallisesti ja sujuvasti yli. Lähestyessä estettä Rolle vähän venyi, mutta vastasi kuitenkin pidätteeseen ja paikan osuessa ensimmäiselle puomille ei tarvinnut muuta kuin nauttia kyydistä loppumatka! Rolle teki ihan superhyvän ja tasaisen suorituksen, ja muistutti taas omasta hyppyvoimastaan- ihan niinkuin Rolle olisi ponkaissut jotain ainakin viisi kertaa isompaa kapulaa, sellainen vieteri sillä siellä takaosassaan on! Tehtävän jälkeen Rolle vaihteli laukkaa ja tuli kaarteeseen vastalaukassa, mutta siirtyi kuitenkin raviin ihan hyvin ja laukkasin vielä myötälaukassa pari askelta ennen puomin ylitystä ravissa. Hieno Rollsrolls! <3

Vaihdettiinkin heti suuntaa, kun kaikilla oli sujunut tässä suunnassa ensimmäinen suoritus jo hyvin, ja tultiin tuomaritornilta päin lähestyen, samalla tavalla ensin ylittäen puomin laukassa ympyrällä ja tehtävän jälkeen ravissa. Puomille paikka tuli aika kiinni, mutta Rolle suoritti sen tosi tasaisesti ja hyvin siitä huolimatta. Tehtävälle minun piti antaa Rollelle vähän kannustusta, kun paikka puomille ei sopinut ja siksi myös ensimmäinen kavaletti jäi vähän huonoon paikkaan, mutta Rolle hyppäsi hirmu rohkeasti ja venyi hyvin väleihin :) Super-Rolle, ja mikä hienointa, kuski ei jäätynyt vaikka mokasi lähestymisen vaan ratsasti tehtävän loppuun saakka! Rolle taas vikuroi vähän vastalaukassa ihan innoissaan tehtävän jälkeen, mutta korjasin myötälaukalle ja laukkasin yhden ympyrän vielä, jotta sain Rollen takaisin kuulolle, eikä se sitten enää mitään keksinytkään, on vaan varmaankin niin hurjan kivaa tuo hyppiminen, että pitää vähän edes purkaa energiaa johonkin koikkaloikkimiseen ;)
Kun tuo ensimmäinen yritys nyt meni vähän miten meni, tultiin vielä toinen kierros. Puomille Rolle teki vähän isomman pompun, kun tultiin hassuun paikkaan, mutta jatkoi kuitenkin myötälaukassa ilman mitään kiihdyttelyjä kohti tehtävää- vitsit, tehtävä sujui niin hyvin ja tasaisesti, etten voinut olla kuin soikeana onnesta- maailman parhain Rolle! <3 Laukkasin vielä fiiliksissä pääty-ympyrän puominkin yli, vaikka olisi pitänyt ravata, mutta ai hyvänen aika, me selvittiin tunnista ja sain korjattua niitä mokia- enkä jäätynyt, tai antanut jännityksen vaikuttaa! Aivan superhyvä fiilis! :) Päivän hypyt olikin siinä (harjoitus kesti vain 30min itsenäisen verryttelyn takia), ja siirryttiin loppuraveihin. Rollella oli loppuraveissa vähän turhankin hauskaa ja se vain kiiti menemään, mutta en osannut oikein olla mitään muuta kuin älyttömän tyytyväinen hevoseen- pitäköön siis hauskaa, jos kerta haluaa ja ravailkoon niin isoa ravia, kuin jaloistaan pääsee :) Ei haittaa! Talliin käveltiin sitten vähintään yhtä vauhdikkaasti, espanjalaista käyntiä harppoen... On tuo hevonen kyllä ihan höperö! <3

Milloin viimeksi voitit itsesi?
Oletko Sinä koskaan ratsastanut kenttähevosella?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Minulla alkaa tosiaan nyt kesätyössäoppijakso, ja ratsastamiset Hingunniemessä ovat tauonneet kesän ajaksi. Sunnuntaina kuitenkin jo Rauhalahteen kisailemaan, ja onhan minulla läjä vanhoja tunteja julkaisematta ulkoasurempan ajalta- hevoskesä 2018, täältä tullaan!
XOXO,
Siiri

4 kommenttia:

 1. Tuli jotenkin sellainen fiilis, että just nyt haluais pääatä hyppäilemään esteitä. Tänään onneksi pääsen kuitenkin ratsastelemaan, tosin kouluratsastuksen merkeissä. Onhan sekin parempi kuin se, ettei pääsisi ratsastamaan ollenkaan.

  Tämä oli oikein kiva postaus ja mahtavaa, että ylitit itsesi ja tuntinne sujui hyvin. Innolla odotan mitä kaikkea tänne blogiin on tulossa vielä tulevan kesän aikana! Mukavaa kesälomaa siulle ja tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset hyppäämäänkin pian, ja tottakai isosti tsemppiä tunnille! :)
   Kiitokset samoin, toivotan oikein mahtavaa kesää! :)

   Poista
 2. Kyllä minä itseni voitin tuossa vielä lumikaudella kun pellolla uskalsin työskennellä Pennillä! :) se on ollut suuri erävoitto itselle, vaikka sen jälkeen saanutkin kasata luottamusta niin itseensä kuin poniinsakin ihan kentällä..

  Nää kypäräkamera videot on aina mukavaa katseltavaa, hauskaa jotenkin päästä totaalisesti kyytiin :D ja ihanaa, että sinäkin olet voittanut itsesi, tämän harrastuksen hienoja asioita! Juuri sen takia ettei edes pelkästään voi välttämättä itseään voittaa; on luotettava nelijalkaiseen äkkiarvaamattomaan pakoeläimeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kyllä noista aina saa voimaa, vaikka tulisikin uusia haasteita vastaan :)
   Tiivistit kyllä tuon oikein hyvin- tämän harrastuksen suola on juurikin se, että aina voi ylittää itsensä uudelleen ja uudelleen, oppia uutta ja tulla paremmaksi! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!