lauantai 7. huhtikuuta 2018

Vaikeuksien kautta voittoon!

Moikka!
Olin jotenkin kuvitellut, että kirjoitin tämän postauksen jo aikoja sitten ja meidän kisakuulumiset olisivat jo päivittyneet tänne, mutta mitälie unta olen nähnyt- parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, joten tässä meidän kuulumiset viime kuun estekisoista!
(C) Ida Tikkanen
Kisattiin tosiaan 70cm ja 80cm, jotka oli tällä kertaa erilaisia ratoja. Kuskia jännitti enemmän muistaisinko radat, kuin miten itse radat lopulta sujuvat, mutta hyvin muistin (onneksi oli se yksi yö aikaa opetella, kiitokset lauantain radan rakennuksen!) ja oikeastaan radat tulivat melkein selkäytimestä sitten, kun radalle päästiin. Pillerillä oli myös toinen ratsastaja, joka Pillerin sitten varusti sillä aikaa, kun itse toimitsin vielä 60cm luokassa. Pilleri näytti superhienolle uudessa huovassa ja hyvin "mätsäävässä" otsapannassa, melkein sellainen vakavasti otettava kisaratsu asteli sieltä maneesiin ;) Suunnatonta ylpeyttä siinä kyllä tuntee, kun saa tuollaisen mahtavan hevosen kanssa harrastaa, olin melkein ihan sanaton, kun katselin Pilleriä <3

Minun vuoroni verkata koitti, ja lähdin heti herättelemään Pilleriä eteenpäin, kun takajalat oli jääneet talliin ponilta ja askellajit eivät oikein rullanneet. Esteille en lähtenyt, ennen kuin poni oli kunnolla hereillä, ja laukkasinkin isoa laukkaa muutaman kierroksen ihan kunnolla Pilleriä eteenpäin kannustaen, mutta kuitenkin jarruja välillä testaten. Siitä aina tietää Pillerin heränneen, että kun hidastaa kulmiin, niin se vaihtaa risti- tai vastalaukalle- eli ponimus oli sopivasti syttynyt, ja lähdettiin sitten kohti verkkahyppyjä! Hyppäsin kahdesti pystyn, ja kahdesti okserin, ja kaikki hypyt sujuivat ihan hyvin, vaikka muutama vastalaukka tuli esteen jälkeen- Pilleri kuitenkin korjasi hienosti lennosta tai ravin kautta, ja oli hyvin kuulolla :) Oli mukava ratsastaa Pilleriä, kun se imi hyvin esteille ja etsi itse aktiivisesti seuraavaa tehtävää, hyvä fiilis oli päällä!
Pillerillä on niin hyvä asenne tähän hommaan :)
Näin käy, kun ratsastaa paikan kiinni esteeseen..
<3
Itse radalle lähdin toisena starttaajana, ja jännitti kyllä ihan kauheasti, muistanko oikeat esteet, vai ratsastanko väärän reitin, kun radalla oli pari sellaista kohtaa, joista olisin itse jostain syystä halunnut jatkaa ihan väärille esteille tai jättää esteitä välistä :D Syvä huokaus, tervehdys tuomarille ja kohti lähtölinjaa. Hyi kamala, miten vatsan pohjaa kutitti, mutta se oli menoa jo- ykköseste menee ihan hyvin, ja heti siinä tuleekin ensimmäinen radan tehtävä vastaan, kun kakkosesteelle on kaareva linja 24m. Pilleri tulee sen seitsemällä, kun jään etsimään, etsimään ja etsimään hyvää paikkaa, enkä uskaltanut antaa Pillerin sujua sille paremmin sopivalla kuudella. Mutta kuitenkin puhtaasti yli, onneksi oli pieni este.. :D Kolmoseste on ensimmäinen laukanvaihto este, jota lähestyessä tuli ensimmäinen pieni moka, kun en kääntänyt ulkoavuilla ja Pilleri luuli hetken aikaa, että hypätään sininen okseri väärinpäin ja lähti imemään sille. Sain kuitenkin korjattua tassut oikeaan menosuuntaan, ja päästiin oikeasta esteestä sitten ihan hyvin yli, mutta muistan tässä kohtaa ajatelleeni, etten tullut tänne kävelemään tätä rataa, vaan nyt pitäisi löytää se hyvä ratarytmi. Lähdinkin sitten rohkeasti kääntämään suunnittelemalleni tiukemmalle reitille kohti nelosestettä, joka oli radan ensimmäinen okseri- Pilleri hyppäsi sen hyvin aavistuksen lähelle tulleesta paikasta huolimatta, ja vaihtoi esteen jälkeen vastalaukan pois lentävällä laukanvaihdolla! Taitava poni! Viitosesteelle ratsastin taas tiukemman tien, kun alkurata oli ollut niin kovin hidas, ja se oli ehkä radan sujuvin hyppy siihen mennessä :) Sitten vauhtia ja kohti viimeistä estettä, nyt otetaan ne kaikki löysät pois ajasta- puhtaasti yli okserista, kuskin hillitty tuuletus (=jes!), ja ponille niin maan mahdottoman paljon kehuja! Aivan superhyvä suoritus Pilleriltä, hienosti meni! Vaihdettiin vielä Pillerille toinen kuski selkään ja jäin sitten katsomoon jännäämään tuloksia luokan loppuun- me voitettiin sitten lopulta vajaan sekunnin turvin seuraavaan, joten kannatti kääntää ne tiukemmat tiet :) Pilleri sai sinisen ruusukkeen ja kunniakierroksen sijaan se sai hetken aikaa poseerata kuvaajalle, jonka jälkeen siirryttiin talliin hetkeksi, kun rataa "muutettiin" eli korotettiin ja käännettiin okseri toisinpäin, jonka jälkeen radan sai kävellä. Itse en mennyt kävelemään, vaan lämmittelin mieluummin tallissa, kun oli taas tullut vähän vilu ohuissa kisakamppeissa, mutta siinähän se meni mukavasti Pillerin kanssa hengatessa ja 80cm rataa mielikuvaharjoitellessa.
70cm 2.este
70cm 5. este
<3
Kyllä Pilleri tiesi, mitä nyt tapahtuu- konkariponi näissä jutuissa ;)
(C) Ida Tikkanen
80cm verkassa tulin pystyn kerran ja okserin kahdesti, ensimmäisen kerran mennessä vähän pieleen (katso kuva!). Pilleri tuntui hyvältä ja oli kivasti ohjan ja pohkeen välissä, imi edelleen hyvin esteille ja oli tasapainoinen lähestymisissä. Vähän alkoi ponin väsymys tuntua selkään, mutta tosi yritteliäästi se kuitenkin teki töitä. Tässä luokassa oltiin viidensinä starttivuorossa, joten ehdin pari rataa katsoa ja kerrata rataa. Tämän radan aloitus oli helpompi kuin 70cm luokassa, mutta tässä kammoksuin eniten kaarevan linjan ensimmäistä estettä- se oli rakennettu pelkällä maalinjalla ja yhdellä puomilla, eli este oli erittäin "harva", mikä on Pillerille hankala este siinä mielessä, ettei se jostain syystä "kunnioita" näitä ilmavia esteitä ihan niin paljon, kuin poikkipuomin kanssa rakennettuja esteitä. Kuskillekin tämä este oli ehkä pieni mörkö, kun tiesin puhtaan ylityksen vaativan minulta enemmän ja kutakuinkin nappilähestymistä, jotta Pilleri hyppää sen puhtaasti, joten pienet katastrofin ainekset alkoivat olla koossa...
80cm verryttely
Mä rakastan tätä kuvaa :D Ihan vaan siksi, kun näkee, miten paljon Pilleri aina yrittää <3
80cm verryttely
Tervehdys!
80cm 1. este
(C) Ida Tikkanen
80cm 2. este
80cm 4. este
80cm 5. este
:D Onneksi tämäkin hetki on ikuistettu kuvaksi!
80cm 6. este
80cm 7. este
Maalissa :)
"Jatketaan vielä, tää on kivaa!" t. Pilleri
Ensimmäinen este sujui kuitenkin hyvin, vaikka laukka pitikin vaihtaa pienen takaosan ravipätkän kautta. Ei se meitä kuitenkaan paljoa hidastanut, vaan jatkettiin kohti kakkosokseria, jolle tuli hyvä hyppy, vaikkakin ehkä vähän jotenkin "roiskaisten" lähtikin. Sitten oli vuorossa se kaareva linja, joka meni kyllä ihan mössöksi koko lähestyminen ja puomihan siitä tarttui mukaan. Muistan sulkeneeni silmäni ja kironneeni hiljaa mielessäni, mutta tottakai me jatkettiin rata silti loppuun saakka ja tällä kertaa linjavälikin sujui sillä kuudella, joka oli kyllä paljon parempi, kuin edellisen luokan seitsemän askelta. Seuraava tie menikin sitten taas ihan penkin alle, suoristamista ei periaatteessa tapahdu ollenkaan, ja ei olla Pillerin kanssa ihan samalla sivulla ponnistuspaikan suhteen, mutta poni selvittää kuin selvittääkin esteen puhtaasti ja vaihtaa vielä laukankin esteen jälkeen lennosta. Kuski hämmentyy mokastaan, ja unohdan kääntää suunnittelemallani tiukemmalla tiellä okserille, niin tuhlataan sitten sekunteja kiertämällä uran kautta. Okseri menee kuitenkin tosi hyvin, ja sitten onkin jäljellä enää kaksi estettä- okseri ja tuo kaarevan linjan harva pysty. Okserista selvitään kunnialla, mutta kuski päättää olla äärettömän tyhmä ja kääntää taas liian aikaisin harvalle pystylle, tie on huono ja Pillerillä ei ole mahdollisuuksia selvittää estettä- puomi mukaan, vähän lisää hiljaista kiroamista ja maalilinjan ylitys kahdeksalla virhepisteellä. Pilleri ansaitsee kuitenkin kehunsa, kuski olisi ansainnut haukkuja- aivan jäätäviä ratkaisuja, mitähän minä oikein ajattelin? Tuloksena viimeinen sija, tosin nopeimmalla ajalla, joten nyt tiedetään Pillerin perustemmon riittävän mainiosti kilpakumppaneita haastamaan- kuskille vaan järkeä päähän, niin poni hoitaa kyllä!
(C) Ida Tikkanen
Seuraavat kisat ovat tosiaan ensi viikolla, joissa osallistutaan 60cm ja 80cm luokkiin, kun 70cm tällä kertaa vähän niinkuin samaa luokkaa 80cm kanssa. Se on kuitenkin ihan hyvä, sillä 60cm voin vapaasti harjoitella uusinnan ratsastusta, enkä oikeastaan välitä virhepisteistä siinä luokassa niinkään- haluan vain nähdä, mihin se oma ratkaisukyky radan tiimellyksessä riittää, mistä käännän, ennen kaikkea käännänkö niille reiteille, jotka olen radankävelyssä suunnitellut ja miten pysyn nopeissa tehtävissä mukana. 80cm haetaan edelleen sitä nollaa, joka nyt tällä kertaa jäi saavuttamatta- nälkä on kova ja usko sitäkin kovempi! Pilleri pystyy kyllä mihin vain, tiedän sen ja haluan todistaa sen meille molemmille.
Miten Sinun kisakautesi on lähtenyt käyntiin?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Nyt minä painun pehkuihin, sillä käynnissä on tallipäivystysviikko ja kello herättää puoli kuusi aamulla- huh, vielä neljä ja puoli päivää jäljellä!
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Tätä kisapostausta onkin odotettu! :D Hienosti teillä sujui ja onnea hyvistä suorituksista! Kiva rytmi näytti pysyvän koko radan ja Pilleri näyttää niin ihanan iloiselta hypätessään :)
  Meidän tallilta lähdetään ensi viikonloppuna vanhalle tallilleni kisoihin, saa nähdä meneekö suoritukset kuskin paineiden takia mönkään, stressaan nyt jo vaikka yleensä otan aika lungisti... :D ja muutenkin vielä todella pitkästä aikaa kisat jossain muualla kuin kotitallilla. Huhhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se minun mielessä tänne jo tuli, mutta toteutus jäi sitten puolitiehen! :D Mutta ihanaa, kun jaksoitte odottaa :) Kiitokset! Pallero oli tosi hyvä ja hyppäsi taas niin hienosti, kuten aina :)
   Höh, älä turhaan jännitä liikoja- menee varmasti superhyvin! :)

   Poista
 2. Onnea hyvistä suorituksista! Teidän meno näyttää kyllä todella hyvältä ja olette kyllä voittonne ansainneet, tuossa 70cm esteluokassa. Toivotaan, että saat korjattua näitä omia virheitä seuraaviin estekisoihin ja saisitte sielläkin sitten menestystä. Tsemppiä tuleviin kisoihin! Toivotaan, että ne menevät hyvin!

  Tänä vuonna en ole itse päässyt vielä kisaamaan, mutta tallillamme järjestetään tämän viikon sunnuntaina estekisat, joihin meinaan osallistua. Tarkoituksena olisi mennä 60cm esteluokka.

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koitetaan kovasti treenata se tasapainotus myös tiukemmilla teillä ennen esteitä kuntoon, niin Pillerinkin on helpompi tehdä töitä. Hienosti se kyllä tekee minun mokista huolimatta aina parhaansa, ei voi kuin rakastaa tuota hevosta :)<3
   Hei, meillähän on sitten sama kisapäivä- tsemppiä hurjasti myös Sinulle! :)

   Poista
 3. Vautsi, onnea voitosta! Tosi kivannäköistä menoa molemmilla radoilla, harmittavat noi puomit tosta toisesta luokasta :/ Tiedän niin tunteen, kun poni on kerrankin hyvä ja sit ite lähtee säätään ihan omia juttuja! :D No ensi kisoissa sitten paremmin, tsempit sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Harmittavat toden totta, mutta toisaalta on hienoa päästä korjaamaan moisia virheitä sitten tunneilla ja seuraavissa kisoissa! Kiitos tsempeistä, niitä tarvittiin tänään! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!