perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kuin feeniks-lintu tuhkasta

Heippa!
Nyt sain kaikki kuvat kisoista, ja pääsen teille kisoista tarkemmin kertomaan! Käytiin tosiaan Pillerin kanssa estekisoissa viime viikonloppuna starttaamassa 60cm ja 80cm luokat, sillä 70cm oli samaa luokkaa kasikympin kanssa. Kisapäivästä kuvasin Instagramiin MyDayn, ja ajattelin julkaista sen myös täällä blogissa, jos haluatte, joten ottakaa kantaa :) Mutta mennään tällä kertaa itse kisojen kulkuun, ja kerrataan ratojen tapahtumat. Ratavideoita ei tällä kertaa valitettavasti ole, kun en tajunnut pyytää kuvaajaani niitä ottamaan, mutta kuvia on sitäkin enemmän! :)
Vesileimallisista kuvista kiitos Ida Tikkaselle! :)
60cm-luokka alkoi puoli kahdentoista aikaan, mutta olin tullut tallille jo ennen yhdeksää putsaamaan saappaita ja huolehtimaan Pillerin varusteet kuntoon. Pilleri oli tullut sisälle jo aikaisempien luokkien aikana, joten se oli kerinnyt levätä ja syödä sisällä hyvin ennenkuin rupesin sitä varustamaan. Harjasin sitä jo vähän heti sen tultua sisään, ettei sen ulkona keräämä lika kerkeäisi pinttyä sen pahemmin, joten itse varustaminen sujui nopeasti :) Pilleri tuntui olevan hyvällä fiiliksellä liikenteessä ja perjantain mokailut olivat jääneet taakse (näistä mokailuista lisää jossain vaiheessa..), joten varmoin mielin tepasteltiin kohti maneesia ja 60cm verryttelyä.
60cm verkkahyppy seiskaesteelle
Pystylle tuli vähän höpsöt hypyt, ensimmäinen liian kauas ja toinen hieman liian lähelle. Kultaista keskitietä etsimässä!
Laukka vaihtui kuitenkin hyvin ja aina esteellä! :)
Verryttely oli tuttuun tapaan sen 15 minuuttia pitkä, johon sisältyi myös verryttelyhypyt (max neljä hyppyä kisakorkeudessa olleille esteille). Otettiin alkuun ravia ja laukkaa, Pilleri oli molemmissa hyvä ja energinen, vaikka laukatessa tuli taas muutama tahaton vaihto hidastaessa kohti kulmia. Itse hypyt sujuivat hyvin, esteet näyttivät ihan pienen pieniltä Pillerin selästä, joten uskalsin ratsastaa rohkeasti kohti esteitä ja mallailla tiukempia teitä esteiden välille. Pilleri hyppäsi superhyvin ja rohkeasti, kuunteli tarkkana kuin porkkana ja reagoi apuihin hienosti, paremmin verryttely ei olisi voinut sujua :) Verryttelin tähän luokkaan enemmän, sillä Pilleri tuli suoraan tallista, joten käytin kaikki hypyt ja laukkasin melko paljon, mutta kävelin sitten hieman pidemmän pätkän ennen starttivuoroa, joka oli tässä verryttelyryhmässä ensimmäisenä. Rataan sisältyi kahdeksan hyppyä, eikä mikään este tai reitti vaikuttanut etukäteen erityisen hankalalta, joten nyt oli hyvä testailla, mitkä reitit olisivat mahdollisia myös isommassa luokassa, ja löytyykö radasta jotakin meille haastavampaa kohtaa, jossa tulisi olla tarkkana.
Vielä viimeinen radan kertaus, syvä huokaus, tervehdys ja kohti laukannostoa ja ekaa estettä!
60cm 1. este
60cm 3.este
60cm 4.este

60cm 5.este
60cm 5. este vielä toisen kameran kuvasta :)
60cm 6. este
60cm 7.este
60cm 8. este
Pilleri olisi halunnut jatkaa rataa vielä :D

Ensimmäiselle esteelle tuli aivan järkyttävä paikka, ja muistan ajatelleeni, että piti sitten mennä sössimään tämä rata ensimmäiselle esteelle, mutta Pilleri keräsi etuosansa nopeasti ylös ja kampesi itsensä puhtaasti yli. Kakkoseste oli okseri, jolle oli 21m kaareva tie, johon olin laskenut viisi askelta. Väli sujui hyvin ja hyppy oli hyvä, vaikka perjantaina meillä oli ollutkin suuria vaikeuksia nimenomaan kaarevan tien kanssa- kuski huokaisi helpotuksesta, kyllä tuosta hengissä selvitään myös 80cm luokassa. Kolmas este oli heti okserin vieressä laukanvaihdon kera, ja nelonen tiukalla u-kurvilla jälleen laukanvaihtoon. Reitti hieman epäilytti, mutta olin päättänyt kokeilla kääntää ne jopa vähän uhkarohkeat tiet, ja Pilleri selvitti molemmat esteet superhienosti :) Viidennelle okserille oli vähän pidempi reitti, mutta hain sisäkaarteesta kuitenkin vähän tiukempaa reittiä ja vaikka hyppy tuli hieman vinoon, hyppäsi Pilleri rohkeasti ja innoissaan. Kuutonen oli taas pysty, jossa oli tärkeää saada laukanvaihto onnistumaan, jotta pääsisin suunnittelemallani reitillä jatkamaan kohti seiskaa- hyppy oli hyvä ja laukkakin vaihtui onnistuneesti, joten lähdin kääntämään kolmosen ja nelosen juuri hevosen mentävästä aukosta. Pilleri meinasi hypätä nelosen väärinpäin, mutta sain sen suoristumaan esteiden väliin ja matka jatkui pienen yleisön kohahduksen jälkeen seiskalle, joka meni myöskin puhtaasti ja kaasutettiin kohti viimeistä okseria- puhtaasti sekin, vaikka Pilleri lähtikin vähän reippaammin imemään okserille :)
<3
Maailman rohkein poni, huippuhyvin Pilleri taas hyppäsi! Kello pysähtyi aikaan 43,65, joka riitti luokan voittoon kuuden sekunnin turvin. Paras poni sai korvansa taakse sinisen ruusukkeen, mutta ei taaskaan harmikseen päässyt kunniakierrokselle, vaan pelkästään kävellen odottamaan 80cm luokan alkua. Radasta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis, vaikka ensimmäisen esteen lähestyminen tulikin mokattua. Parasta oli se, että sain asiat järjestykseen mokasta huolimatta ja en jäänyt miettimään sitä liikoja- kunhan kirjoittelen teille perjantain tunnista, niin ymmärrätte miksi se oli niin hieno juttu :)
80cm verryttelyhyppy 7. esteelle
80cm verryttelyhyppy 7. esteelle
80cm verryttelyhyppy 2./8. esteelle
80cm verryttelyssä otin vähemmän laukkaa, sekä vain kaksi hyppyä. Pilleri oli kuitenkin suorittanut jo niin hyvin, etten nähnyt syytä väsyttää hevosta sen enempää, kun hypyt olivat hyviä ja laukka rullasi :) Tässä luokassa startattiin neljänsinä, ja vaikka olin ajatellut ratsastaa reilut reitit ja jahdata nollarataa, en voinut vastustaa kiusausta, kun kaikki ennen minua startanneet rallittivat radan alle 45 sekunnin. Päätin siis itsekin yrittää ja lähteä ratsastamaan samoilla reiteillä, joilla 60cm luokkakin oltiin selvitetty. Hieman minua hirvitti kaarteet kolmoselle ja neloselle, mutta luotin itseeni ja Pilleriin- kyllä me selvitään. Käsi lippaan tervehdykseksi ja menoksi!
80cm 1. este
80cm 2.este
Kurvataan kohti kolmosta, vroom vroom!
80cm 3. este
80cm 3. este toisesta kamerasta :)
Tässä näkyy hyvin, miten hain tiukempaa tietä vinolla lähestymisellä.
80cm 4. este
Ohjaisit kuski nyt vaan keskelle, niin ei kävisi mitä käy :D
80cm 5.este
80cm 5. este
80cm 6. este
Tässä kuskin hulluttelu-reitti kohti seiskaa :D
80cm 7. este
Mun lempparikuva koko päivältä! :)
80cm 7. este
80cm 8.este
80cm 8. este
Vauhdilla kohti maalilinjaa ja pysäyttämään aikaa!
Huikea Pilleri :)<3
Ensimmäinen linja sujui hyvin, paljon parempi lähestyminen kuin 60cm luokassa ja väli oli sujuva. Kolmonen vinosti, nelonen kutakuinkin piruetin ja yhden laukka-askeleen kautta puhtaasti kumpainenkin- "hullu kuski" ajatteli varmaan Pilleri :D Harmittaa, kun ei ole ratavideoita näistä kisoista, sillä olisin halunnut nähdä nuo mutkat jälkikäteen ja taivastella omaa hulluttaani... Viitoselle annoin Pillerin laukata, kun laukka oli vähän kuollut tiukoissa kaarteissa, ja hyppypaikka osui hyvin. Jokin kolahdus takaa kuului, mutta kun vilkaisin estettä, ei puomi ollut kuitenkaan maassa. Jatkettiin siis edelleen nopeaa rataa jahdaten kohti kutosta, mikä sujui ilman ongelmia ja seiskalle taas sama reitti esteiden välistä, tällä kertaa ilman hämminkiä :) Seiskalle radan paras hyppy, ja kohti viimeistä estettä- okseri puhtaasti, taas tosin vähän liiankin reippaasti lähestyen, mutta mikäpäs siinä! Hyvillä mielin maalissa ja Pilleri oli lunastanut kaikki toiveeni- se oli niin hyvä, aivan mahtava koko päivän :)
Ponilla olisi vielä riittänyt paukut vaikka uusintaan ;)
"Voitasko vielä mennä?" t. Pilleri
Tuomari kuitenkin saapui tarkastamaan viitosestettä, ja totesi sen aiheuttavan neljä virhepistettä- mitäs ihmettä? Okserin etuosan ristikolta oli pudonnut toinen puomi yhtä kannaketta alemmas, mistä johtui kuulemani kolahdus, mutta eihän puomi maassa ollut, joten siksi tuomari tuli tarkastamaan esteen. Harmitti, harmitti niin maan vietävästi, sillä aika oli nopea 41,60- vielä kovempaa siis mentiin, kuin 60cm luokassa! Mutta minkäs teet, huonoa onnea oli matkassa tällä kertaa ja ainakin opittiin kantapään kautta tulemaan aina keskelle estettä- jos oltaisiin hypätty keskeltä, ei etupuomi olisi pudonnut. Mutta haettiin nyt tällä kertaa vähän haastetta hyppäämällä hieman korkeammasta kohdasta :D Sijoitus tästä luokasta oli lopulta 7./14., edelle pääsivät siis kuusi nollasuoritusta. Ajan puolesta olisimme olleet kolmansia, en voisi olla tyytyväisempi! :) Molemmat radat olivat ehjiä ja etenivät hyvin, vain yksi lähestyminen epäonnistui ja Pilleri kuunteli ihan superhienosti koko päivän. Kyllä sitä taas muisti miksi rakastaa tätä lajia!
Maailman paras poni <3
Oletko jo avannut kisakautesi?Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Tähän kisapostauksen loppuun vielä pieniä kuulumisia koulusta! Näyttöjä on tullut suoritettua, nyt listalta löytyvät aamutallinäytön lisäksi kengitysnäyttö arvosanalla K3, sekä hevosen esittämisen välinäyttö hyväksytyllä suorituksella. Kevään aikana tulen vielä tekemään anatomian näytön, luokkivaljastuksen näytön, ajamisen näytön ja lastausnäytön. Muut luokkalaiset jo kerkesivät lastausnäytön tekemään, mutta itse olin juuri silloin tallipäivystyksessä, joten en saanut sitä silloin suoritettua- tosi inhottavaa, kun jää rästiin muiden jo tekemiä näyttöjä, niin pitää erikoisjärjestellä itselleen aikaa tehdä näyttöjä. Ratsastusnäytöistä ei ole sen kummempaa kerrottavaa, sillä niitä ei ole vieläkään sovittu suoritettavaksi, mutta koulupuolen näyttöhevonen on vaihtunut ja tällä hetkellä treenikaverin virkaa toimittaa 19- vuotias kouluratojen konkari Golden Roulette "Rulla, Ruletti". Rolle on edelleen vaihtoehto kouluradoille, mutta sillä treenaa tällä hetkellä toinen oppilas ja vaikka alkuun ärsytti, että hevonen meni alta, on Rulla alkanut tuntua omalta- hevonen on äärettömän hieno ja opettaa ratsastajistaan eleettömiä, mutta nopeita. Ruuna esiintyy mielellään ja nauttii työskentelystä, sillä on hyvä asenne ja työmoraali, Rullan kanssa on ilo tehdä töitä :) Toivottavasti saisin joku päivä treeniin mukaan jostain kuvaajan, että tekin näkisitte minut papparaisen kyydissä!
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Oi miten hienoa, onnea hyvistä suorituksista! Harmi kun se puomi meni tippumaan, mutta ainakin saitte tiukat kaarteet tehtyä puhtaasti! :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea hyvistä ja ansiokkaista suorituksista! Hienoa, että teillä sujui Pillerin kanssa hyvin! Todella hyviä kuvia kerrassaan ja kiva postaus! Oma kisakauteni starttasi viikko sitten ja siitä kirjoittelinkin juuri tänään uutta postausta!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva postaus, jonka jaksoi lukea hyvin loppuun asti, vaikka se olikin aika pitkä. Tosi kivoja kuvia tässä postauksessa, ja hyvin kirjoitettukin. Kiva että eka luokka meni noin hyvin, ja toinenkin luokka, vaikka sieltä virhepisteitä tulikin. Sait uuden lukijan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, minäpä käyn liittymässä sinulle takaisin! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!