sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Kisapäivän MyDay & SBL 2018

Moikka!
Pahoittelut, että postauksia ei ole hetkeen tullut, mutta tallipäivystysviikko alkoi taas ja olo on ollut vähintäänkin väsynyt- päiväunet saattavat olla jopa neljätuntisia, ja silti nukun yöni sikeästi :D Nyt kuitenkin vähän erikoisempaa postausta, sillä blogiin saapuu Instagramissa kuvattu MyDay estekisoista sunnuntailta 15. huhtikuuta seuranaan kesän 2018 ämpärilista! Koska kuvasin Instagramin tarinaan tätä MyDayta varten sekä kuvia, että pieniä videonpätkiä, päätin sen tänne blogiin laittaa Youtube-videona, jotta katselu olisi mahdollisimman helppoa. Olisi pitänyt ymmärtää ottaa pelkkiä kuvia, niin postaus olisi ollut helpommin selattavissa täällä blogissakin, mutta kokeillaan nyt tällaista toteutusta :) Jotta tämä postaus ei kuitenkaan olisi ihan näin lyhyenläntä, löytyy videon alta Summer Bucket List vuosimallia 2018!


(C) Venla
Tämä kesä tulee olemaan tosi erilainen, kuin aiemmat kesät- kesäkuu vietetään miltei kokonaan Hingunniemessä työssäopissa, heinäkuu heppaillaan kotosalla ja elokuu aloitetaan jälleen Hingunniemessä työskennellen, mutta hetken vielä kerkeää töiden jälkeen levähtää ennen sitten koulun alkua. En siis ratsasta läheskään niin paljoa, kuin esimerkiksi viime kesänä, sillä kokonainen kuukausi tulee oltua tauolla, mutta yritän järjestää itseäni heinäkuun kurssille Rauhalahteen- se vaan on vielä vähän auki, sillä mistäpä sitä kesällä rahaa, jos haluaa heinäkuun olla oikeasti lomalla, eikä töissä. Kurssin hintaan (270e) saisi ratsasteltua normituntien mukana normaaliin tapaan kerran viikkoon koko loman ajan, ja pari ekstatuntiakin vielä lisäksi, mutta toisaalta kurssiviikolla on ihanaa päästä työstämään asioita tiiviissä aikataulussa johdonmukaisesti, mahdollisesti saman hevosen kanssa. Kesäisin täällä Hingunniemessä hevosetkin viettävät ihan täyslomaa, yötäpäivää laitumella hevosen elämää vietellen, joten treeniä tulee pyöreät nolla tuntia aina täällä ollessa. Mutta, sehän ei tarkoita, etteikö tällekin kesälle voisi asettaa silti heppailutavoitteita, ehei! Aikaa suorittaa näitä tavoitteita on kuitenkin hieman runsaammin kesän työssäopista johtuen, eli aikaraamina on 1. toukokuuta - 31. elokuuta, eli loma-ajan puuhastelujen lisäksi tavoitteet voivat koskea myös koulun heppailuja.

Kesän ämpärilista 2018
1. Hyppää maastoesteitä
Tänä kesänä, kuten aiempinakin vuosina, aion viilettää esteiden seassa nurmikentällä! Olisi superhauskaa, jos tälle kesälle toteutuisi myös siirreltävät maastoesteet, joita voisi hypätä myös maastoreiteillä nurmikentän lisäksi.

2. Suorita ensimmäiset ratsastusnäytöt vähintään H2-arvosanalla
Ensimmäisiä näyttöjä ei olla sovittu vielä koulu- eikä estepuolelle, mutta helppo B K.N Special ja rata 2 odottavat tekijäänsä. Puhetta on ollut suorittaa kyseiset radat toukokuussa, mutta saa nähdä, venyykö sittenkin ensi lukukaudelle- sehän olisikin melkoista touhua sitten se, kun olisi kahdeksan ratsastusnäyttöä ja kutakuinkin kahdeksan kuukautta aikaa suorittaa niistä jokainen. Onneksi näyttöjä voi tehdä myös työssäoppipaikoilla, muuten olisin pulassa!

Kesä ja kärpäset :)
3. Ennätykset uusiksi Pillerillä?
En yhtään tiedä, milloin meille tulee syksyllä koulukisoja, mutta mikäli ne vain ehtivät ennen syyskuun alkua, olisi tavoitteena käydä rikkomassa 61% raja Pillerin kanssa heB-luokassa. Ja samoilla vauhdeilla tahtoisin rikkoa meidän este-ennätyksen, eli hypätä yksittäisenä esteenä mitä tahansa yli 100cm, oli se sitten 101cm tai 110cm!

4. Ratsasta puhdas 80cm kisarata Pillerillä.
On se hankalaa, ties kuinka kauan tämäkin tavoite on tältä listalta löytynyt, ja aina ollaan epäonnistuttu :D Mutta nyt on hyvä meininki menossa, joten ehkä se kesäkuun kisoista napataan vihdoin ja viimein! Edellisissä kisoissa oli jo kutkuttavan lähellä...

(C) Jenna
5. Uita hevosia
Vaikka minusta Suomen järvivedet ovat äärettömän kylmiä, on hevosten kanssa silti hauskaa käydä järvessä pulahtamassa! Tätä en viime kesänä päässyt tekemään, joten tänä kesänä olisi taas aika kastua hevosen loiskutellessa vettä päälle :)

(C) Mimi
6. Hyppää ilman käsiä
Tämä tehtiin viime kesänä versiona hyppää ilman satulaa, mutta miksipä ei myös ilman käsiä! Minusta tämä oli hirveän hauskaa, kun tuossa talven tasapainotunnilla tultiin puomeja ja innaria ilman käsiä, ja minusta olisi ihana päästä koettamaan samaa uudelleenkin- vaikka myös ilman sitä satulaa, kuten kurssilla 2015!

7. Opi ratsastamaan laukanvaihto
Tätä harjoiteltiin kovasti Tahkolla silloin kun siellä vielä pääsin käymään, mutta nyt taito on pahasti ruosteessa ja teoriaymmärrys aiheesta kutakuinkin olematon. Pyysin laukanvaihtotreenejä opettajaltamme Hingunniemessä, ja hän lupasi sellaisen järjestää- toivottavasti menee kertalaakista kaaliin, sillä tätä ei Rauhalahdessa pääse sileällä treenaamaan. Esteillähän vaihto sujuu jo jotenkuten, mutta ongelmat alkavat siinä vaiheessa, kun laukka ei vaihdukaan esteen päällä ja ravin kautta ei olisi suotavaa vaihtaa... :D

Tässä kuvassa komeilee Saaran Hugo! Nämä kuvaukset oli kyllä hauskat :)
Toivottavasti tavataan Saaran kanssa tänäkin kesänä!
(C) Saara
8. Teemakuvaukset hevosten kanssa
Minä niin tykkään ottaa erilaisia kuvia hevosista ja hevosten kanssa, ja nyt kun eräs tuttu valokuvauksen harrastaja muutti takaisin Kuopioon, on tällä tavoitteella huippuhyvät saumat toteutua! :)

9. Hanki turvaliivi
En ole käyttänyt turvaliiviä kunnolla varmaankaan yli kahdeksaan vuoteen edes esteillä, mutta nyt kun opiskelen täällä ja esteitä nostetaan korkeammalle, kuin mihin olen tottunut, voi "pelko uida liiveihin". Olen huomannut, että turvaliivin pitäminen tuo rohkeutta ratsastaa, kun tietää selviävänsä suhteellisen ehjin nahoin, vaikka moka tulisikin ja lento esteen sekaan tapahtuisi. Olen etsinyt turvaliiviä opiskelujen alusta asti, mutta en vain ole löytänyt sekä ulkonäöltään, että hinnaltaan miellyttävää liiviä. Erityisesti olen etsinyt SRT, Tipperary tai Racesafe palaliivejä, sillä ne ovat omaan silmääni niitä miellyttävimmän näköisiä ja silti suojaavat korkeimmalla tasolla. SRT:n liivejä ei hirveästi markkinoilla liiku, ja Racesafessa sekä Tipperaryssa tyssää kovin suolaiseen hintaan, vaikka näitä kirpputoreilla liikkuukin. No, jospa se vaikka kesällä jostain löytyisi, niin olisi vähän lisärohkeutta esteille! :)

10. Käy kisoissa ja kuvaa videopostaus
Täällä Hingunniemessä on toukokuussa 3-tason viikonloppukisat, joissa oppilaat tulevat jälleen olemaan toimihenkilötehtävissä ja osa myöskin kisaamassa. Itse en (luonnollisestikaan) kisaa, mutta näistä kisoista voisin kuvata MyWeekendin, tai sitten heinäkuun estekisoista Kuopiosta. Mielessä hautuu muutamakin idea vähän erilaisen videopostauksen toteuttamiseen, ja näitä ideoita haluaisin kokeilla. Haluaisin hirveästi käydä katsomassa vaikka Hangon SeaHorse Week-kisat, mutta se ei taida olla mahdollista tänä kesänä- mutta onneksi kisaturistina voi olla myös ihan lähialueen kisoissa! :)

(C) Ilona & Johanna
+11. Valokuvaa Hinkulan hevosten laitumelle lasku
Tai eihän täällä nyt sellaista laitumelle laskua ole, kuin ihmiset voisivat ajatella, vaan ihan normaalisti hevoset ensin totutetaan lyhyissä laiduntamispätkissä, ja lopulta ne pääsevät olemaan laitumella yötäpäivää koko loppukesän! Mutta kyllä minä uskon hevosten vähän juoksevan, kun pääsevät nurmille pitkästä aikaa, oli se sitten ensimmäinen tai kahdeskymmenes kerta, joten eiköhän muutama kiva kuva tulisi kuitenkin :) Kamera lähtee mukaan kesäTO:n ajaksi kesäkuun työjaksolle, ja toivottavasti saan aikaiseksi parit kivat räpsyt kesäisestä hinkulasta, ehkä vaikka jokaisesta kaviokkaasta jokin onnistunut kuva!

Mitä Sinä tahdot tehdä kesällä?
Iloista vappua kaikille blogin lukijoille! :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Sellaista tälle kesälle, toivotaan onnistumisia! Rangaistuksia en tälläkään kertaa itselleni aseta, vaan lähdetään positiivisen kautta- kivempi nämä tavoitteet on tehdä, kuin jättää tekemättä! :)
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Tulipa ihanan kesäinen olo tätä lukiessa! Itse en viitsi tälle kesälle asettaa mitään ratsastuksellisia tavoitteita, kun kesästä menee ensin ekat viikot töissä ja sen jälkeen puolet kesälomasta rapakon toisella puolen... Hevostelemaan en luultavasti pääse ainakaan liikaa (ihan kuin se olisi edes mahdollista, hah!) mutta mikäs sen mukavampaa kuin lukea toisten kuulumisia sitten senkin edestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesästäsi tulee ihana siitäkin huolimatta- hevostella voi onneksi mihin vuodenaikaan tahansa! :)

   Poista
 2. Kivoja juttuja sulla taas tiedossa! Mun ämpäri listaan saa myös käydä laitamassa ideoita!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ja suoritettavissa olevia tavoitteita sulla, toivottavasti saisit suoritettua mahdollisimman monta! Itse en ole vielä tehnyt summer bucket listiä, saa nähdä saanko sellaisen aikaiseksi, vai mennäänkö kesä fiiliksen mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin! Koitin pitää nämä realistisina, mutta kuitenkin vähän haastavina :) Tee ihmeessä, näitä on niin hauska lueskella!

   Poista
 4. Kivoja kohtia oot keksinyt tähän ämpärilistaan! Itsekin olen juuri kokoamassa omaani ja toivon, että saan sen valmiiksi ennen kesälomaa :DD Mä pidän peukkuja, että nää sun listan kohdat toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla listasi lukemista! :) Toivotaan, sormet, varpaat ja hiuksetkin ristissä, että ainakin suurin osa kävisi toteen! :)

   Poista
 5. Tämän kisapäivän mydayn toteutustapa tänne blogiin oli kyllä kivasti tehty! Oli jotenkin kiva katsoa sitä. Varsinkin, kun
  itselläni ei ole tällä hetkellä mikään kummoinen lukufiilis.

  tuo summer bucket list on kyllä kanssa varsin kiva ja siellä onkin oikein hyviä ja varmasti tehtäviä, joiden toteutus on mahdollista! Tsemppiä toteutukseen! Toivottavasti niistä tulisi jonkinlaista koostetta vielä tulevaisuudessa!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että videomuotoinen toteutus oli onnistunut! :) Seuraava MyDay sitten kenties ihan kokonaan videona!
   Pidän itsekin itselleni kovasti peukkuja, että ainakin melkein kaikki kohdat toteutuisivat- olisi jo ihan huippumahtava heppakesä, jos edes osa toteutuisi! :) Kiitos tsempeistä, ja koostetaan SBL sitten syyskuussa- saa nähdä, kuinka käy!

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!