tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kato äiti, ilman käsiä!

I believe I can fly.. :D
Heippa!
Lupailin ratsastuspostausta, ja valitsin nyt ensimmäisenä uunista ulos tasapainoestetunnin- meillä oli ihan superhauskaa, ja pitkästä aikaa sitä tuntui siltä, että esteratsastuksesta nauttii entiseen malliin. Pilleri se on maailman paras piristys! Ensin minun piti mennä Masilla tämä kyseinen tunti, mutta Lotta sitten halusi vaihtaa minulle kuitenkin Pillerin, ja siitäkös minä riemastuin- esteet Hingunniemessä olivat menneet jo muutaman tunnin ajan vähän penkin alle, eli mikäpäs sen parempaa terapiaa kuin pieni estetuokio Pillerin kera! :) Tuntia varten rakensimme maneesiin korotetut ravipuomit (vain toisella puolella johde), yksittäisen pystyn diagonaalille, ja innaritehtävän toiselle pitkälle sivulle. Lotta kertoi, ettei Pilleri ole nyt hypännyt niin paljoa kuskien puutteen takia, mutta onhan tuota ennenkin pienen tauon jälkeen hypitty, joten hyvillä mielin kohti maneesia ja tasapainotuntia!
Kuvituskuvina  vanhoilta tunneilta muutamat kuvat :)
Aloitettiin tunti raviverryttelyllä, ja ruvettiin aika pian tulemaan tuota ravipuomirivistöä, kevyessä istunnassa. Pilleri tuli tehtävää kyllä tosi tasaisesti ja mietti tosi hienosti itse tarpeen vaatiessa, miten kavionsa järjestelee väleihin. Parin kerran jälkeen Lotta käski lyhentää jalustimia, ja niitä sitten kirittiin kaksi reikää lyhyemmäksi- alkuun tuntui tosi oudolle, ja jalkaa jopa vähän pakotti, mutta siinä sitten kun hetken ravaili, niin jalka alkoi tottua ja jalustin tuntuikin sitten paremmalta, kuin pidempi versio. Nyt minulla onkin hyvä muistisääntö, että mikä estejalustin oli sopiva: se, jolla polvi pysyy vielä juuri ja juuri satulan siiven sisällä ilman kantapään jännittämistä alaspäin, niin koitetaan nyt pitää sitten sitä kaikilla estetunneilla :) Puomeja myös korotettiin lisää, mutta kun kaikki hevoset rupesi sitten innoissaan säätämään jotain laukkaräpellystä puomien seassa, ja yksi hevonen meinasi vielä kaatuakin, niin laskettiin puomit takaisin alemmas turvallisuussyistä ja tultiin sitten erilaisia tasapainotehtäviä. Ravitehtävään lisättiin siis käsky nousta kevyeeseen istuntaan jo päätykirjaimessa (=C tai L, suunnasta riippuen), ja hevosen ravin tahtia koitettiin hallita kevyessäkin istunnassa ilman pidätteitä edestä. Pilleri toimi vieläkin tosi hyvin ja se teki kyllä duunia taas niin hyvällä ja avoimella asenteella, ei tästä hevosesta voi kuin tykätä! :)<3 Kun kaikilla sujui taas hyvin, sai tulla ilman käsiä tai yhdellä kädellä puomilinjaa, joka oli kyllä aika jännittävää kun en ollut moneen vuoteen tullut ilman käsiä yhtään mitään, mutta tottakai Pillerin kanssa uskalsin kokeilla- ja sehän sujui hyvin ja oli oikeasti aika hauskaa! :) Oma tasapaino pääsi yllättämään, minähän pysyin irti satulasta ilman tukea Pillerin harjasta!
Seuraavaksi siirryttiin tulemaan yksittäistä ristikkoa maneesin keskeltä, jota piti lähestyä kevyessä istunnassa ja suunnan muuttuessa oli toki tavoitteena myös vaihtaa laukka esteen päällä. Minusta on ihan tosi kummallista lähestyä esteitä kevyessä istunnassa, vaan olen aina oppinut istumaan sen kolme askelta ennen estettä raskaammin alas satulaan. Minulla siis riitti tekemistä jo sen istunnan miettimisen kanssa, niin se varsinainen laukanvaihto jäi sitten vähän vaiheeseen ja eihän se sitten vaihtunut. Mutta Pilleri teki kyllä tosi hyvän, rauhallisen suorituksen! Toisella kerralla Pilleri pääsi aika pitkäksi kohti estettä, ja pitäisihän se kuskin tietää, että Pilleri vaihtaa paremmin tullessaan lyhyenä lähelle, kuin pitkänä kauemmas. Mutta vielä kerran yritetään, ja nythän se vaihto sitten onnistui, kun sain Pillerin tulemaan lähelle estettä ja muistin siirtää myös uuden ulkopohkeen taaemmas :) Hieno P, sieltä se alkoi taas löytyä!

Innari olikin sitten meidän seuraava haaste, ja meille tuli käsky tulla ravilla sisään, koska muuten ei kuulemma tulla mahtumaan (ai kuka kerää muka kierroksia?). Ensimmäinen kerta tultiin ihan normaalisti, ja se meni hyvin, Pilleri pysyi rauhallisena ja teki hyvät, tasaiset hypyt. Seuraavaksi tultiin sitten jo ilman toista kättä, mikä meni ihan yhtä hyvin kuin edellinenkin kerta, ei Pilleri tuntunut olevan moksiskaan tuntuman muutoksista, vaikka vastalaukassa laskeutuikin. Kolmas kerta saatiin tulla ilman käsiä, ja vaikka lähestyessä Pilleri intoutui muutamalle laukka-askeleelle, malttoi se kuitenkin innarille tosi hyvin ja sain päästettyä ohjista irti jo ennen ensimmäistä estettä- tuo oli ehkä paras tunne ikinä <3 Pilleri oli superhyvä!
Ohjat roikkuen on hyvä olla :D
Se on sitä kultaisen keskitien etsimistä!
Tultiin vielä tunnin loppuun kaikki tehtävät putkeen, ja ravipuomeista oli koottu yksittäinen okseri, ja aloitettiin innarilla vasemmasta kierroksesta. Me tultiin taas ravilla sisään, ja innari sujui totutun tasaisesti. Vastalaukan vaihdoin ravin kautta pois, ja matka jatkui kohti pystyä, jolle tuli paikka aavistuksen kauas, mutta hyvin oltiin Pillerin kanssa tilanteen tasalla ja hyppy oli hyvä :) Vastalaukka se vain taas tuli kummittelemaan, kun en saanut johdettua oikeassa hetkessä, mutta näpsäkästihän me sekin taas vaihdettiin esteen jälkeen ja edessä enää okseri, jolle tuli hyvä hyppy! Kun oli vielä pieni hetki aikaa, päätettiin tulla okseri vähän korotettuna vielä kerran ihan yksittäisenä tehtävänä, ja sille tuli kyllä sitten päivän paras hyppy- hyvillä mielin loppuraveihin, kyllä Pilleri vaan on paras! <3
Pilleri pääsikin sitten talliin ja sai siellä palkaksi vadelmanamujaan mahan täydeltä (no ei oikeasti kuitenkaan), perusteellisen harjauksen ja pian ne iltaruoatkin saapuivat ponin nenän eteen. Pilleri vaikutti tyytyväiseltä ja hyväntuuliselta tunnin jälkeen, ja minä olin kyllä vähintään yhtä onnellinen :)
Meillä onkin ollut nyt oikein hyvä fiilis päällä treenissä kuin treenissä, ja olen tosi tyytyväinen Pillerin tekemiseen! En malta odottaa estekisoja, kyllä näillä fiiliksillä on hyvä lähteä kisailemaan! :)

Miten Sinä treenaat omaa tasapainoasi hevosen selässä?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

8 kommenttia:

 1. Te olette kyllä niin hieno pari <3

  https://sanniequestrian.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus taas, kirjoitat älyttömän kivalla tyylillä!

  VastaaPoista
 3. Tämä postaus oli taas kerran todella kiva! Tuollaiset tehtävät ovat kyllä varmasti kivoja ja tuo video oli vielä kiva lisä havainnollistamassa teidän tehtäviä, vaikka selityksistäsi saikin oikein hyvin selkoa! Tällaisia postauksia ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on ollut aina välillä näitä tasapainotunteja, ja on kyllä ihan huippukivaa päästellä ilman käsiä jotain pientä estelinjaa! Kuukin on toiminut näissä oikein kivasti, vaikkei heti ehkä uskoisi :D

  Kivalta ja hauskalta näytti sekä kuullosti myös teidän meno, niinkuin nyt aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosi kivaa! Hieno homma, että teilläkin on välillä näitä leikkimielisiä tunteja- vähän tuuletusta arkeen! :)
   Kiitokset! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!