torstai 1. maaliskuuta 2018

Helmikuun helmet

Moikka!
Nukkumassahan tässä pitäisi jo olla, mutta kun tajusin kuun vaihtuneen maaliskuuksi, niin pitihän sitä nyt helmikuu tulla teille koostamaan :) Kuukauden suosikit koki kolauksen talven työssäopin takia, osittain siksi, etten ratsastanut paljoakaan, ja osittain siksi, että blogikin vietteli hiljaiseloa, niin nämä suosikitkin lipsahtivat mielestä. Mutta, muutaman kuukauden tauon jälkeen kuukauden suosikit tulevat taas rytinällä entistä vahvempana takaisin!

Helmikuun...

Uusi rakkaus
Henkilön Trust is about us (@trustisaboutus) jakama julkaisu
Suurin osa kuluneista kuukausista tuli tosiaan vietettyä tallitöissä, mutta tammikuussa pääsin sitten taas ratsastamaan kunnolla. Tammikuussa pyysin Rollesta treenikaveria, ja siitä se rakkaus sitten leimahti- Rollsrolls on ihan huippu-ukko, tykkään! Rollea ratsastin koko helmikuun, miltei joka viikko, viisi kertaa koulutunneilla ja ensimmäistä kertaa myöskin esteillä maanantaina. Meidän huipuista huipuin treeni oli juuri helmikuun puolivälissä, jolloin olin itkeä onnesta, kun Rolle oli niin tajuttoman hieno! Jollain lailla näin jo ensimmäisellä ratsastuskerralla silloin syksyllä Rollessa paljon Sukkaa- tuo Tahkon huippuheppa oli sen pienen hetken läsnä hetkessä, ja tiesin Rollessa piilevän jotain ihan superhienoa. On suuri etuoikeus saada ratsastaa Rollen kaltaista superhienoa hevosta ja tehdä sen kanssa töitä, kehittyä yhdessä eteenpäin :)<3 Rollehan on siis entinen kenttähevonen, ja voittanut muutaman pystinkin kenttähevosen urallaan- ehkä tämä on joku merkki, onhan minunkin haaveeni kenttäratsastuksessa ;) Rolle on ollut kovassa jengissä, ja voittanut mm. Pohjoismaiden joukkuekultaa joukkuekaverinaan Duchess Désirée ja Elmo Jankari! Rollsrolls on oikea julkkis 8) Tuota Instagram-julkaisua painamalla pääsette katsomaan myös julkaisuun liitettyjä videoita meidän itsenäisestä hölkkäilystä!

Huipputärkeä oivallus
Helmikuussa opin taas tosi paljon lisää, kuten joka kuukausi täällä. Helmikuun oivalluksena haluaisin nostaa esille positiivisen oppimisympäristön merkityksen, nimenomaan niinkin herkän lajin parissa, kuin ratsastus on. Minä olen käynyt paljon monenlaisilla tunneilla, monien opettajien opissa, niin täällä koululla, kuin Rauhalahdessa ja leireilläkin. Itse opiskellessani ratsastuksenohjaajaksi, olen luonnollisesti tosi kiinnostunut muiden tyyleistä opettaa, ja tutkailen muita opettajia ja ohjaajia sillä silmällä (tai oikeastaan korvalla), että mitä heidän tyyleistään voisin oppia. Olen huomannut sen, miten erilaiset opettajat luovat tunneillaan erilaisia ilmapiirejä- toiset luovat hyvin avoimen tunnelman, ja haluavat keskustella oppilaiden kanssa, kun taas toiset pitävät enemmän keskittyneestä hiljaisuudesta ja tietystä kurinalaisuudesta. Minä viihdyn kutakuinkin kaikenlaisilla tunneilla, mutta olen huomannut, että jos ilmapiiri alkaa kiristyä ja fiilis alkaa olla enemmän paineistava ja ahdistava, on tosi hankala enää ratsastaa hyvällä fiiliksellä, vaikka ei edes menisi huonosti. Tajusin, miten tärkeää on pitää se ilmapiiri positiivisena, opetti tai ratsasti sitten tavalla millä tahansa, oli sitten opettajana tai oppilaana, jotta oppimisympäristössä voi oikeasti oppia ja opettaa. Ja aion pitää tämän oivalluksen kyllä mukana ihan koko loppuelämän ajan!

Hauskin ratsastustunti
Kuvakaappaus videolta, joka tulee tässä hiihtoloman aikana teillekin näkyville! :)
Helmikuun 16.päivä meillä oli Rauhalahdessa istuntatunti esteillä, ja mentiin innaria ja puomeja yhdellä kädellä ja myöskin ilman käsiä. En ollut koskaan ennen mennyt Pillerillä ilman käsiä, mutta voin kyllä sanoa nauttineeni tilaisuudesta täysin rinnoin! Tuolla tunnilla minun piti alunperin mennä Masilla, mutta Lotta sitten halusi vaihtaa Pillerin minulle koulutunnin sijaan ja pistää Masin Pillerin tilalle kouluvääntöön. Olin tuolloin aika maassa, kun täällä Hingunniemessä oli esteet menneet jo muutaman tunnin ajan huonosti, ja en oikeastaan olisi edes halunnut hypätä, mutta onneksi lähdin kuitenkin tallille tuonakin iltana- oli ihan superhauskaa, ja pitkästä aikaa minä hymyilin aidosti esteiden seassa! Pillerille pitää vain olla kiitollinen, kun sen kanssa saa touhuta ja tehdä kaikkea tällaista vähän höpsöäkin- maailman paras poni <3

Suosikkikuva
(C) Ida Tikkanen
(C) Johanna
Helmikuussa käytiin tosiaan pyörähtämässä myös koulukisoissa ratatreenin ilosta, ja vaikka itse rata meni vähän penkin alle (kisoista lisää omassa postauksessaan!), jäi minulle muistoksi monta ihanaa kuvaa! On jotenkin outoa nähdä itsensä kisavaatteissa, mutta kyllähän Pilleri näyttää ihan tajuttoman hienolta ja kisavaatteet tuo oman, tosi kivan mausteensa. Estekisoissa (18.3) sitten taas edustetaan seuraavan kerran ihan omalla edustushuovallakin ;)

Helpotus
Helmikuun 4. päivä loppui työssäoppi täällä koululla, ja silloin oli kyllä hyvä fiilis! Työssäopissa oli kivaa ja oppi tuntemaan niin uusia hevosia, kuin uusia ihmisiäkin. Mutta kyllähän se täytyy myöntää, että joulut ja muut muiden vapaapäivät kun vietti työtä tehden, niin menihän siinä välillä vähän moti, kun ei itse päässyt kotiin. Koulun osalta asiat tehtiin kuitenkin tosi helpoksi, ja sain lähteä mm. muutamana päivänä lomille jo ennen iltatallia, että kerkesin kotiin vielä saman päivän puolella. Ja olihan työssäopissa nyt ihan huippua olla kämppikseni Tirkkiksen ja muiden kanssa, meistä tuli hyvät ystävät ja ainakin koettiin tämäkin kokemus yhdessä! :) Työssäopin loppu merkitsi myös sitä, että pääsi takaisin normaaleille tunneille ja ratsastamaan säännöllisemmin, mikä oli tietysti ihan parasta- Rollsrolls odotti koulupuolen treenaajaa, ja päästiin sitten taas jatkamaan säännöllisesti treenejä :)

Hersyvin kipale

"Now I'm floating like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero

You held me down, but I got up 
Already brushing off the dust
You hear my voice, you hear that sound
Like thunder gonna shake the ground
You held me down, but I got up
Get ready 'cause I've had enough
I see it all, I see it now

I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar!"

Tykätyin Instagram-kuva

Helmikuun tykätyin IG-kuva (blogin tililtä) saavutti 97 tykkäystä, ja kuvassa komeilee Pilleri tarpomassa helmikuisessa hangessa :) Tämä on otettu meidän koulutreenin jälkeen, kun kysyin voitaisiinko käydä vähän käppäilemässä lumessa kuvien takia, ja voitiinhan me :D Oli kivaa ja kyllä se Pillerillekin teki hyvää välillä vähän nostella jalkoja!

Tilastoja blogin helmikuusta 
Blogin katsotuin postaus oli koulunkin sivuilleen jakama "Hinkula Q&A- kysy mitä tahansa hevosalasta!"- kysymyspostaus tuhannella katselukerralla, ja toisena tulee vastauspostaus "Kaikki Hinkulasta!", silläkin 900 katselua. Hurjat määrät, ja huomaa kyllä, miten ihmisiä kiinnostaa näin yhteishakujen aikaan tietää eri kouluista ja niiden tarjoamista koulutuksista. Ihanaa, jos jotakuta postaus auttoi tekemään valintoja yhteishaussa ja vastaan edelleen mielelläni kysymyksiin, jos jokin mietityttää meidän koulussa! :)
Huomenna hyppään taas pitkästä aika Helmi-tamman kyytiin ja hypätään vähän pikkutikkuja vielä ennen hiihtolomaa! :)
(C) Jone Puoskari
 Mikä oli Sinun helmikuusi kohokohta?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Helmikuu oli kiva kuukausi, vaikka postaukseen en nyt tällä kertaa kovin montaa kohtaa keksinytkään- odotan maaliskuulta jälleen lisää mukavia treenihetkiä, hymyä, naurua ja uuden oppimista! Seuraavaksi palaillaan sitten ratsastusvideoiden kera, joten siihen asti kirjoittelemisiin! :)
XOXO,
Siiri

8 kommenttia:

 1. Sinulla vaikutti kyllä olevan mukava helmikuu! :) Itselleni marras- joulu- sekä tammikuu olivat todella raskaita omien terveysongelmieni takia (11 infektiota peräkkäin, eikä perussairaus ainakaan parantanut tilannetta...), joten helmikuussa osasin nauttia niistä pienimmistäkin asioista. Oman helmikuuni kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti estetunti Fellalla, vaikkei se kauhean hyvin mennytkään <3

  https://sanniequestrian.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi eikä, kauhea juttu! :O Varmaan ikävää sairastella noin pitkään :( Menee vähemmästäkin kuukausi pilalle! Onneksi kuitenkin löysit niitä pieniä iloja, ja se teidän estetunti meni kyllä minusta hyvin! :)
   Kiitos! :)

   Poista
 2. Vautsi, huikeet määrät katsojia noilla Hinkula-postauksilla! Tosi kivast saat helmikuun tiivistettyä. Toi kuukauden oivallus oli kyllä älyttömän tärkeä ja hyvä. Täytyy itekkin alkaa kiinnittämään enemmän huomiota eri ihmisten opetustekniikoihin. Oma helmikuun kohokohta oli tietysti tieto siittä, että kohta pääsee nauttimaan Belgian hevosmaisemista B)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koulu jakoi niitä omilla FB-sivuillaan, siitä kävijäpiikki :D Ei yhtään paineita ollut sitten kun tiesi, että koko koulun henkilökunta lukee :D
   Kiitokset! :) Oi vautsivau, muistahan päivitellä sieltä Belgiasta sitten! :)

   Poista
 3. Eikä! Tuo hauskin ratsastustunti kuulostaa erittäin kivalta tunnilta! Tuollaisille ei taidakaan ihan joka päivä päästä :D Mutta hei, tää oli taas niin mukavaa luettavaa! Nää sun kuukauden kooste -postaukset on aina niin hyvin toteutettuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi hauskaa! :D Jotenkin niin vapauttava tunne tuommoinen ilman käsiä hyppely :D
   Kiitokset! :)

   Poista
 4. Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo estetunti Pillerin kanssa, siitä luen mielelläni vielä lisää! Todella kiva postaus, niin kiva, kun saat koottua nämä kuukauden jutut niin soljuvasti yhteen. Tykkään todella paljon tästä tavastasi tehdä näitä!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!