perjantai 9. maaliskuuta 2018

Älä tuudittaudu tyytyväisyyteen

Moi!
Jatketaan edelleen vähän pienempien esteiden parissa, tällä kertaa mentiinkin ulkona esteitä pitkästä aikaa. Olikin ensimmäinen kerta, kun minä hyppäsin lumihangessa esteitä, mutta kun maneesissa oli liikaa pölyä ilmassa kuivien pakkasilmojen takia, niin kaikki tunnit menivät ulkona. Ja olihan hepoistakin kiva mennä ulkona, kun ei ollut mikään hirmupakkanen! :)
Tuntia varten raahattiin maneesista kentälle tarpeet kahteen esteeseen, yhteen okseriin ja yhteen pystyyn, jotka rakennettiin omille pitkille sivuilleen ihan yksittäisiksi tehtäviksi. Oltiinkin sitten vähän myöhässä, kun tajuttiin 5min ennen tunnin alkua, että hei, me mennäänkin kentällä, eikä siellä ole esteitä, mutta onneksi hevoset oli siinä vaiheessa jo kaikilla valmiita. Esteet pystyyt ja kentälle mars vain!
Videolle kun ei kaikkea tallentunut, niin kerron nyt videolle tueksi kuitenkin tunnista joitain pääkohtia. Tunti aloitettiin ravissa ylittäen yksittäistä puomia laitumen päädyssä, josta näkyykin yksi toisto videolla. Pilleri vähän kopisteli puomia useampaan otteeseen, ja minulle tuli mieleen, että ehkä se ei ihan hahmota sitä muhkuraisesta lumesta. Puomin päälle Pilleri ei kuitenkaan astunut kertaakaan, joten ihan turvallisin mielin me sitä yliteltiin :) Pian lisättiin alkulämmittelyyn myös laukkaa, ja nostettiin puomin ylityksen jälkeen laukka, laukattiin toiseen päätyyn, ja tultiin siellä olleet siniset innarivälillä olleet puomit laukassa. Pieni reitti puomeille hieman hirvitti, mutta Pillerillä puri hokit hyvin kenttään ja se pysyi hyvin tasapainossa pienemmälläkin reitillä. Laukkapuomeilla se oli jollain lailla ketterämpi, kuin ravissa tullessa, mutta ehkä se on vain tuota estehevosen luonnetta se ;)
Alkuverryttelyä jatkettiin vielä hetki vaihtamalla tehtäväksi tulla laukassa punainen yksittäinen puomi, ja ravissa siniset puomit. Pilleri teki nyt paljon paremmin jo sitä punaistakin puomia, eikä aiemmin mainittuja hahmotusongelmia enää tuntunut olevan, vaan se ylitti puomin joka kerta puhtaasti ja kerran jopa vähän loikaten :D Oli varmaankin kivaa! Ravissa saatiin tähdätä sinisille puomeille aika ulkolaitaan, jotta Pilleri ei kopsutellut, mutta kun sain reitin vain kuntoon niin Pilleri tuli kyllä tosi hyvin :)

Pienen kävelytauon jälkeen tultiin sitten hyppyjä. Aloitettiin tulemalla videollakin näkyvällä tavalla ristikolta pystylle läpi tehtävän laukaten, tavoitteena tuoda hevoset lähelle esteitä ja rauhallisessa rytmissä. Roiskimaan ei saanut tällä kertaa lähteä, mutta Pilleri yllätti kyllä positiivisesti rauhallisuudellaan! Kaikki kolme suoritusta tällä tehtävällä oli tosi hyviä, tasaisia ja melko identtisiä, ja tuli tosi hyvä fiilis, kun Pilleri toimi niin hyvin- tästä se juontaa tuo postauksen otsikko, tässä vaiheessa minä upottauduin hevosen helppouteen ja olin niin tyytyväinen meihin, että taisin lopettaa ratsastamisen.
Tyytyväisyys keskeyttää kehityksen- niin meidän kengityspajan seinällä lukee!
Seuraava tehtävä oli tulla pelkkää pystyä isolla keskiympyrällä. Pilleriä alkoi tässä vaiheessa vähän kuumuttaa enemmän, ja vaikka ensimmäinen lähestyminen ja hyppy sujuivat ihan okei, tuli seuraavalla kerralla ongelmia. Pilleri alkaa aina ärsyyntyessään/innostuessaan painaa kädelle ja puree kuolaimeen kiinni. Se on aina se vaihe, mihin en saisi Pilleriä koskaan päästää- koska kun se aloittaa painamisen ja vain pitenee kohti esteitä etupainoisena, tulee hyppäämisestä tosi hankalaa (jopa vaarallista) ja sitä on vaikea saada enää rehelliselle kuolaintuntumalle. No, minähän lähdin nostamaan Pillerin päätä reiluilla pidätteillä ulko-ohjasta, ja ponihan teki johtopäätöksen siirtyä raville! Ei ole kyllä kovin usein käynyt näin, mutta kyllähän sitä ravissakin voi tulla esteelle, kuten tässä tapauksessa sitten näin parhaaksi tehdä. Esteen jälkeen tuli vielä väärä laukka, mutta tilanteen nollaus vain ja vasen laukka pyörimään, kohti uutta yritystä. Pilleri oli vähän hankala ratsastaa edestä, mutta koitin vain ratsastaa sitä jalalla kohti kevyttä ohjaa, jottei sille tulisi halua purra kuolaimeen enää, ja tehtävä sujuikin paremmin niin. Kerran Pilleri tiputti esteen vähän kaukaa lähteneen selättömän hypyn vuoksi, mutta se korjasi sen kyllä hienosti seuraavilla kerroilla ja teki hyvät, tarkat hypyt, ja ansaitsi isot kehut petrauksestaan :)
Hypyt olikin sitten siinä, ja käytiin vähän välikäynneillä viereisellä kentällä lumihangessa sillä aikaa, kun seuraava tunti saapui kentälle. Pilleri sai hangessa jonkun ihme paniikkikohtauksen ja meinasi keulia pystyyn astuessaan takasillaan hieman syvempään hankeen, ja se oli kyllä oudoin tilanne, mitä olen tämän hevosen kanssa tähän mennessä kokenut :D Koitin rauhoitella Pilleriä äänellä ja otin vain harjasta kiinni, etten itse muksahda alas, jos se siitä johonkin sujahtaa, mutta pian Pilleri rauhoittui (luuli varmaan putoavansa johonkin sapellihammastiikerin luolaan) ja jatkettiin hangessa rämpimistä pitkin aiemman hevosen tekemää polkua. Pilleri-raukka, kun joutuu aina näihin kamaliin tilanteisiin :D Kun toinen ryhmä oli päässyt kentälle, käytiin vielä ravaamassa pari kierrosta loppuverkaksi, jonka jälkeen siirryin itse kaartoon ja luovutin ratsuni seuraavalle ratsastajalle. Pilleri oli ihan hyvä ja melko irtonainen sitten loppuraveissa, hyvin toimi takaosa ja askeleessa oli sopivasti puhtia :) Kokonaisuudessaan olen tuntiin ihan tyytyväinen, mutta tottakai tuo pieni epäonnistuminen keskiympyrän hypyissä vähän harmittaa, kun Pilleri oli muuten toiminut niin hyvin. En kuitenkaan missään nimessä ole pettynyt tuntiin tai Pilleriin, mutta oli ehkä aikakin saada muistutus siitä, miten Pilleriä kuuluu ratsastaa, vaikka se olisi kuinka hyväntuntuinen- koskaan ei saa jäädä ratsastelemaan, vaan sitä täytyy jatkuvasti ratsastaa.

Oletko Sinä hypännyt lumikentillä tänä vuonna?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Keväiset säät kukoistaa ainakin täällä Pohjois-Savossa, on ihanan aurinkoista ja valoisaa- ihanaa kevättä kaikille blogin seuraajille! :)<3 Olisipa vielä sillä sunnuntain tunnilla, kun se oli aina niin ihanan valoisaan aikaan, ai että näissä säissä olisi upeaa ratsastaa!
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, ei liian pitkä tai liian lyhyt! Meillä on onneksi ollut maneesi, niin ei oo tarvinnut kentällä hypellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli hauska mennä kyllä kentällä, kun talvet ja melko paljon syksyäkin jos kovin märät kelit on, tulee vietettyä tuolla maneesin seinien sisällä- tästähän voisi tehdä ihan tavan, kun säät sallii! :)

   Poista
 2. Oi, todella kiva postaus ja tuo ääniraidallinen video oli todella kiva lisä!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Todella kiva postaus, niin kuin sun jokainen.:) Ihana ja Super hieo Pilleri. <3

  Mua häiritsee oi videon äänet tuolla taustalla. että ensi kerralla voisi laittaa ne kokonaan pois, niin pystyy sun selostukseen paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kiitämme! :)
   Jätin videoon äänet tarkoituksella, jotta opettajan ohjeistuskin kuuluisi videolla. Ensin ajattelin, että tekstitän, mutta sitten päädyin siihen, että lukeminen ja kuunteleminen yhtäaikaa olisi vaikeampaa, kuin kahden asian kuunteleminen yhtä aikaa :P

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!