sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Viikkorutiinit

Moikka!
Moni on osoittanut kiinnostusta erityisesti koulusta kertoviin postauksiin, mutta kun ei ole ratsastuksista materiaalia, niin ajattelin kertoa teille tässä työssäopin viimeisen viikon kunniaksi, miten täällä etenee tallipäivystyksessä työskentelevien päivät.
t. Greisija "Kelly"
Seuraava teksti suoraan työssäoppimispäiväkirjastani, jota kirjoitan aina työjakso kerrallaan:
"Viikkorutiinit:
klo 06.00 aamutalliin
- Heinät pihattoon, myöhemmin väkirehujen jako kunhan suurin osa ratsuista ulkona
- Jessen, Champin ja Kellyn mash-vesi kehkeytymään
- Hevosille loimet, lämpöjen mittaus
- Hevoset ulos
- Karsinoiden siivous, omat vakkarikarsinat: Champ, Ludi, Asterix, Taneli, Jesse + käytävän lyhyttä puolta (Rulla, Rolle, Fago, Inez, Pressa) , jos ei vielä siihen mennessä siivottu
- Karsinoiden kuivitus tarvittaessa
- Käytävien kastelu ja lakaisu 

-aamupala n. klo 08.15-08.45, mutta viikonloppuisin aamu- ja päivätalli yhteen menoon-

Päivätalli klo 08.45 - 11.00
- Heinätyöt: kaikki kärryt täyteen heinää, tarvittaessa uuden paalin avaus
- Ladon lakaisu
- Tallin välihuoneiden siivous (lakaisu tai pesu) ja yleinen siistiminen, tavarat paikoilleen yms.
- Ruokintakärryjen täyttö ja rehutilanteen tarkastus ruokintahuoneessa, täydennys tarvittaessa, illan mashit turpoamaan
- Pihaton siivous ja lakaisu, heinät varsoille n. klo 10 (jos häiriköivät siivousta, voi osan päiväheinistä heittää kouruun jo aiemmin jotta varsat pysyttelisivät ulkosalla siivouksen ajan) 
 - Pyykinpesua, esimerkiksi loimia ja satulahuopia riittää joka päivälle pestäväksi aktiivisen käytön vuoksi
- Juomakuppien ja ruokakuppien tarkastus ja tarvittaessa pesu
- n. klo 10 heinien jako ulos tarhoihin, sekä sisälle hikisille/liikutuksessa oleville hevosille, heinäkärryt täyteen (tai ainakin riittävästi heinää iltatallia varten valmiiksi)
- Lisäksi mikäli porukkaa paljon tai nopeita tekijöitä, voidaan pestä karsinoiden etuseiniä yms. muuta siistimistä
Hingunniemestä löytyy kaikenlaista kuvattavaa, niin suuria kuin pieniäkin asioita!
- päivätauko, päivätarkki klo 13.00 // tässä välissä voi myös päästä ratsastamaan :) -

Iltatalli klo 16.00-17.30/18.00
- Iltapäiväheinät karsinoihin ja pihattovarsoille kaukaloihin
- Hevoset sisään, loimet pois ja kuivaushuoneeseen (tai jos kuivia, karsinoiden eteen siististi viikattuina): etusijalla Pamela, Inez, Ludi, Pressa ja Mauno, jotka kerää kierroksia jos eivät pääse etunenässä sisälle
- Jessen, Kellyn ja Champin juotto mash-vedellä
- Käytävien kastelu ja lakaisu
- Väkirehujen jako ratsuille ja pihattoon varsoille
- Sisäloimet pois kuivilta hevosilta, ellei erikseen pyydetä pitämään päällä aamuun saakka (esimerkiksi pestyt näyttöhevoset)

- iltatarkki klo 20.00 -
Heinät jokaiseen talliin, sekä yöhevosille ulos ja hyvät yöt hevosille! Mikäli hevosilla vielä loimia, otetaan pois yöksi, ellei erikseen ohjeisteta toisin."

Herätyskello tosiaan soi aamuisin 05.35, ja nukkumaan menen sitten viimeistään kymmeneltä, jotta kertyy vähintään se seitsemän tuntia unta, jonka lisäksi nukun yleensä vielä päivätauolla päiväunet. Yksi tallimestareista aina sanookin, että aina kun voi nukkua tai syödä, niin kannattaa nukkua ja syödä :D Ja se osuu kyllä ihan naulankantaan! Rankinta työpäivissä on itselleni ehdottomasti nuo aamuherätykset ja fyysinen työ heti aamutuimaan, kun olen vähän sellainen hidas käynnistyjä ja aamupalaakin saa vasta sen rankimman osuuden jälkeen. Päivän pelastus on kuitenkin omena tai vaikka muutama välipalakeksi taskussa, jotka voi hotkaista aamutallin tiimellyksessä, niin saa vähän virtaa omaankin moottoriin ja jaksaa paremmin :) Parasta taasen on tiimin kanssa tekeminen ja miten paljon uusia kavereita tätä kautta on saanut mm. vanhemmista opiskelijoista (höpöhöpö ne kyllä minua oikeasti vanhempia ovat, mutta ymmärrätte pointin!), sekä miten hyvin on oppinut tuntemaan tallin hevoset ja saanut lisää itsevarmuutta niiden kanssa toimimiseen.
Millaiset postaukset koulusta kiinnostavat eniten, vai kiinnostaako pelkät ratsastukset?
Haluaisitteko tutustua paremmin herraan Rosendorn, ainakin ensimmäisen koulunäytön ratsuun?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Pikaisiin kirjoittelemisiin taas, en voi uskoa että viimeinen työssäoppi viikko on vihdoinkin käsillä ja pian pääsee takaisin normaaliin koulunkäyntiin! :)
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Olipas tää mielenkiintoista luettavaa! Tuo aamuherätys olisi kyllä itsellenikin hankala, kun en mikään aamuvirkku ole :D Ehkä siihen kuitenkin tottuisi ajan mittaan!

  Ratsastuspostauksien lisäksi olisi kiva lukea vaihtelun vuoksi muitakin! Tuo jonkinlainen esittelypostaus(tai en tiedä mitä olet suunnitellut tuohon ehdotukseesi :D) kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Aikaisiin aamuihin tottuu kyllä, mutta... ei niihin silti kyllä koskaan mitenkään nauttien suhtaudu :'D
   Rollesta voisin tehdä joo juurikin sellaisen esittelypostauksen, kunhan saisin meistä jotain kuvia, kun ei ole yhden yhtä otosta herrasta ratsain. Täytyy raahata kamera tänne mukaan taas pitkästä aikaa ja iskeä se jollekin käteen :)

   Poista
 2. Todella hyvä postaus jälleen kerran! Ja ihan perus ratsastuspostaukset ovat mielestäni kivoja, mutta aikalailla mikä tahansa muukin käy :)

  https://sanniequestrian.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva kuulla! :) Olisi kiva kyllä toteuttaa kaikenlaisia ideoita, mitä tässä opiskelujen aikana tuleekaan! :)

   Poista
 3. Kiva kuulla näistä rutiineista siellä Hingunniemellä! :) Minullekin olisi varmaan rankinta nuo aamuherätykset, kun lukioon täytyy herätä 7.00 ja sekin välillä tuntuu mahdottomalta :D
  Toki ratsastuspostaukset ovat aina ihan omaa luokkaansa, mutta tämäkin oli mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouluun täytyy sitten herätä "vasta" 06.40, se on arvokas lisätunti sekin :D Ratsastuksista kirjoittelen heti, kun on jotain matskuja, mutta kun ykköset ratsastaa yhtä aikaa/kahdessa ryhmässä, niin kukaan ei oikein ehdi tulla kuvaamaan kun täytyy varustaa sitä omaa hevosta kuntoon tai hoitaa hevosta pois tunnin jälkeen :(

   Poista
 4. Todella mielenkiintoinen tämä postaus! Tällaisia postauksia voisit todella toteuttaa jatkossakin, eikä mielestäni aina tarvitse edes olla ratsastuspostauksia, nämä ovat yhtä kiinnostavia! Minua ainakin kiinnostaisi postaus, jossa vastailisit kouluun liittyviin kysymyksiin! Hyvä postaus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiva kuulla! :) Ihana juttu :)
   Jospa muillakin olisi mielenkiintoa "koulu-Q&A"-postaukseen, tekisin sellaisen kyllä mielelläni :)!

   Poista
 5. Olipa kiva postaus! Miten sitten normi koulupäivä menee suunnilleen? Teetkö kaksoistutkintoa? Miten päädyit Hingunniemeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normikoulupäivät ovat 8-16, bussi hakee asuntolalta 7.15 ja vie takaisin asuntolaan 16.30. Lukujärjestyksessä on vaihtelua, ja jos lukkari ei ole täynnä, voi olla hyppytunteja tai olla koulua vaikka vain 8-12, mutta ensimmäinen vuosi on melko intensiivistä opiskelua.
   En tee kaksoistutkintoa, vaan olen käynyt jo lukion ennen Hingunniemeen tuloa. Kaksoistutkintonakin voi kyllä opiskella, tai käydä ratsastus- ja hevosaiheisiakursseja lukiossa.
   Hingunniemessä oli opiskellut aikoinaan monta tuttua mm. omia opettajia ja kavereita, ja tämä oli lähin koulu omasta kodista, joten halusin tulla tänne :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!