keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Oman elämänsä Totilas

Moikka!
Sunnuntaina meillä oli tosiaan koulukisat, ja halusin nyt kaiken ohi kirjoittaa teille niistä, sillä fiilis kisojen jälkeen oli superhyvä ja en voisi olla tyytyväisempi Pillerin suoritukseen! :) Poni teki niin hyvin töitä ja vaikka pelottikin vähän uudet asiat maneesissa, luotti se minuun ihan täysillä ja kuunteli koko ajan korvat höröllä, mitä seuraavaksi tehdään. Loistava Pilleri, ihan paras poni! <3 Kisapäivän muusta tohinasta tulee juttua myöhemmin blogiin, mutta tässä postauksessa puhun lähinnä siitä itse kisasuorituksesta :)
Kyllä minä vain olen varma, että Pilleri todella tietää, milloin kaikki huomio keskittyy siihen. Se tykkää esiintyä!
Selkäännousu tapahtui maneesin vieressä olevassa tarhassa, jossa myös verryteltiin kävellen, kunnes päästiin maneesiin. Pilleri pelkäsi hieman puupökkelöpinoa maneesin seinustalla, mutta ei ottanut lähtöjä, kuten kaksi muuta ilkikurista ponia (Tommi & Leevi :D), vaan meni hieman pöristen ja korvat tötteröllä ohitse, kunhan sai vähän puuhailtavaa. Avo- ja sulkutaivutuksia, sekä myötä- ja vasta-asetuksia tein melko paljon, ja lisäksi pysäytyksiä poikkihalkaisijalle, kun en muutakaan siinä käynnissä keksinyt, kun pohkeenväistöstä Pilleri jännittyy tosi paljon. Ratsastin myös ohjelman reitit läpi käynnissä, enemmän viimehetken muistin testauksena, kuin Pillerin lämmittelyksi, mutta kun on ensimmäisenä starttivuorossa, niin on vain pakko ihan itse muistaa se rata, eikä pysty kertaamaan enää edellisen suoritusta katsellessa :D Sepä se olikin kamala paikka, kun olen tottunut aina katsomaan sen "mallisuorituksen" ennen omaa suoritusta, ensimmäisenä lähteminen jännitti enemmän kuin mikään muu.
Kuvat valitettavasti vähän heilahtivat, kun ei ollut arvoja nostettu tarpeeksi korkealle sitten ulkona kuvaamisen :)
Kuski se vain maireasti hymyilee, ja poni on sitä mieltä, että tuomari varmaan syö sen.. :D
Kun vihdoin päästiin maneesiin, näytin ensin Pillerille sitä jännittävät paikat ja pöristiin taas hetki kaikelle muuttuneelle, esimerkiksi maneesin seinistä peitetyt kirjaimet oli Pillerin mielestä aivan kamalan järkyttäviä, samoin kuin tuomarit, mutta onneksi kaikkeen sai tutustua :) Verryttelyaikaa meillä oli 15min, josta varmaan 5min meni minulla edelleen kävellen ja Pillerille paikkoja näyttäen, mutta mieluummin niin kuin sinkoilua paikasta A paikkaan B sitten radalla... :D Olin jo etukäteen päättänyt, että verryttelen laukassa, koska siinä Pilleri vertyy parhaiten ja osaan itse ratsastaa sen siinä kahden ohjan ja kahden pohkeen väliin, kuin ravissa. Laukassa pyörittelinkin siis pääty-ympyröitä, sekä varmistin vielä, että P kulkee kaiken pelottavankin ohi ilman mitään sivuloikkia tai ylimääräisyyksiä, ennen kuin aloitin tekemään lävistäjiä käyntiinsiirtymisellä kulmassa. Käyntiinsiirtyminen suoraan laukasta oli meille edellisissä kisoissa ihan tosi hankalaa, joten halusin nyt varmistaa, että oikeasti siirrytään siihen käyntiin, eikä tulla ravissa keskihalkaisijalle :D Vasta, kun ilmoitettiin verryttelyaikaa olevan jäljellä pari minuuttia, siirryin tekemään ravilisäyksiä ja ravista pysäytyksiä, sekä pari laukannostoa poikkihalkaisijalta, ja kaikki sujui hyvin, joten luottavaisin mielin siirryin käyntiin odottamaan lähtölupaa kisasuoritukseen. Jännitti muistanko radan ja pelkääkö P jotakin radalla, mutta toisaalta Pilleri oli ollut alkuverkassa aika hyvä, vaikka ulkona se olikin paljon rennompi- kyllä se maneesissakin silti kuunteli ja teki tosi tarkkaavaisesti töitä. Ilmoitus "lähtöluvasta" tulikin ihan tosi äkkiä, joten ei auttanut kun siirtyä raville ja ravata vielä kierros viimehetken mörköjen etsimiseksi, ja sitten matka jatkui kohti keskihalkaisijaa ja alkutervehdystä.
Muistan, miten tässä kohtaa vilkaisin kanssakisaajaa ja totesin, että unohdan varmaan hengittää :D
Kyllä me ainakin melkein liitovaihe saatiin lisättyyn raviin! :3
Laukkalävistäjät olivat tällä kertaa ohjelman parhaimpia paloja :)
Kivastihan se poni varmaan rentoutuu ohjat löysänä :D
No ei oikeasti, rapsuttelin Pilleriä, että se malttaisi seistä levollisesti paikallaan- ja niinhän se tekikin :)
Alkutervehdykseen Pilleri tuli poissa linjalta ja poikittaen (äts, aina käy näin!), mutta pysähdys oli mielestäni hyvä. Alkutervehdyksestä pisteitä 5,0. Seuraavana loiva kiemuraura vasemmalle, ja tällä kertaa menin tosi tarkasti sinne i-kirjaimeen saakka, kun siitä tuli viimeksi noottia- pisteitä 6,5 kommenttina "hieman kiireinen", mistä olen kyllä yhtä mieltä, koska Pilleri ajatteli ravilisäyksen tulevan kulmasta lävistäjälle, mutta mentiinkin sitten loivalle kiemuralle. No, sitten sille oikealle lävistäjälle keskiravissa, josta saatiin viimeksi 7,0 ja Pilleri oli oikeasti ihan hurjan hyvässä tahdissa, nyt keskiravi oli vähän sellainen "potkaistaan liikkeelle ja mennään miten mennään"-tyylin suoritus, pisteitä 6,6 (en tiedä mistä nämä desimaalit oikein ovat peräisin :D), kommenttina "tahti ei aivan säily", josta olen kyllä sinänsä yhtä mieltä, sillä Pilleri pystyy oikeasti suorittamaan tosi magean keskiravin, nyt ei ylletty ihan parhaimpaan suoritukseen. Ensimmäisestä voltista saatiin 7,0, kommenttina "kaunis, pyöreä, tahdikas", ja kun vertaa meidän myöhemmin tulevaan toiseen volttiin, niin todentotta tämä oli parempi. Loiva kiemuraura oikealle sujui hieman paremmin kuin ensimmäinen, pisteitä 6,6 ja kommenttina "siisti", vähän jäin miettimään millä pisteitä saisin kiemuraurissa parannettua, kun minusta reitti oli näissä kunnossa ja Pillerikin näytti ihan hevoselle tässä jälkimmäisessä. Lävistäjälle harjoitusravissa, ja i:ssä kolme askelta käyntiä: minä taidan aina olla riidoissa tuomarien kanssa tästä kohdasta, viimeksi käyntiä oli kuulemma liian vähän vaikka ihan varmasti oli se tasan kolme askelta, nyt sitten kommenttina "ei pisteessä, kiireinen", vaikka minun mielestäni Pilleri suoritti tehtävän hyvin ja täsmällisesti, ainakin videolta katsottuna- jos nyt jotakin, niin ihan aavistuksen ajoissa. Pöh, en tiedä, pisteitä 5,5 ja sinne meni ne tuplapisteet. Voltista vasemmalle pistetiä 5,5, kommenttina "liian iso", josta olen kyllä yhtä mieltä, mutta reitti olisi ollut hirveän epäsymmetrinen siinä vaiheessa, kun tajusin kääntäneeni toivottoman myöhään, joten ajattelin sitten puksutella muina miehinä pääty-ympyrän :D H-kirjaimessa käyntiin, kommenttina "kättä vasten" ja pisteitä 5,5, ja olen ehkä jälleen hieman eri mieltä- Pilleri jännittyy kyllä, koska en osaa ratsastaa sitä käynnissä rennoksi enää siinä vaiheessa, kun se alkaa ennakoida raville, vaan jään tavallaan ratsastamaan koko ajan taaksepäin varmistellen. Liekö kommentti tullut juurikin siitä, koska siirtymä oli mielestäni melko nopea ja täsmällinen, vaikka ei rento ollutkaan :)
Poikkihalkaisijalle ratsastettavasta pysähdyksestä 7,0, kommenttina "levollinen" (Pilleri varmaan ajatteli, että tämä oli tässä ja tultiin kaartoon :D). Laukannostosta 6,6 ilman kommenttia, pääty-ympyrästä 5,5 kommenttina "liian pieni", ja kyllä, onhan se metrin verran vajaa pitkiltä sivuilta, joten taas hyvät pisteet heitetty kankkulan kaivoon aavistuksen vajaasta reitistä :/ Laukkalävistäjästä 7,0 ilman kommenttia, i:ssä tehdystä laukannostosta 5,5 kommenttina "jännittyy", mutta omat apuni olivat kyllä vähän hukassa siinä vaiheessa, sillä Pilleri vähän juoksi apuja karkuun poikkihalkaisijalle tultaessa, joten halusin vain saada sen vasemman laukan nousemaan sen suurempia ajattelematta :P Pääty-ympyrästä jälleen 5,5 kommenttina edelleen "liian pieni", enkä tässäkään ymmärrä miksi liian pieni, mutta täytyy ensi kerralla sitten ratsastaa ihan niin isot, kuin kehtaa vain tehdä :D Laukkalävistäjästä 6,0 ilman kommenttia, käyntisiirtymästä 5,5 kommenttina "kättä vasten", mikä on ihan totta, sain Pillerin nimittäin käyntiin vain kääntämällä sitä suoraan kohti seinää, joten siirtyminen oli aika töksähtävä. Tähän mennessä Pilleri olikin sitten jo herännyt estehevosen moottorillaan, ja keskihalkaisijalle tultiin vähän väliä ravissa hipsutellen, mutta en yksinkertaisesti osannut kuin naureskella meidän suoritukselle enää siinä vaiheessa, lopputervehdykseen hymy kasvoilla ja pisteiksi siitä vielä 6,0 kommenttina "selkeämmin suoraan". Radan pisteet melko tasaisesti 5,5-6,5, mutta muutamat seiskatkin sinne mahtui, mistä olen kyllä tosi iloinen :)
Oman elämänsä Totilas <3
Hymy kasvoilla lopputervehdykseen, ja sehän on parasta, mitä voi radan päätteeksi tehdä :)
Yleisvaikutelman arvosanat Pillerille askellajeista 6,0, lennokuudesta 6,0, kuuliaisuudesta 6,0, sekä ratsastajalle istunnasta ja apujen käytöstä 6,5, sekä oikeiden teiden seuraamisesta 5,5. Yhteensä pisteitä 150,8, prosentteina 60,38%, tuomarin loppukommenttina "Letkeä suoritus, pientä epätasaisuutta. Tarkkuutta teihin, mutta hyvä kokonaisuus muuten." Olen kyllä oikein iloinen tuosta "letkeä suoritus"-kommentista, koska sitä juurikin lähdettiin hakemaan, sellaista hyvän mielen suoritusta, ei kiristäneet nutturat kummankaan päätä! :) Omaan istuntaani en kuitenkaan ole ollenkaan tyytyväinen, vaikka tuomarilta hyvät pisteet irtosikin, sillä käteni heiluu kroppani mukana ja siitä huomaa jouston kadonneen. Toki Pillerin ravi ei ole mikään ykköshelpoin istua, mutta kyllä minun pitäisi mielestäni siistimpäänkin suoritukseen pystyä näin kauan jo sillä ratsastaneena :P Pilleri kuitenkin teki hirveän hyvin ja oli välillä ihan kouluhevosenkin näköinen radalla! :)
Lopputervehdyksestä ponin halaus ponin kaulaan ja kiitokset mahtavasta työstä :)<3
Milloin Sinä olet viimeksi ollut koulukisoissa?
Mikä on mielestäsi parasta harjoituskoulukilpailuissa? 
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Huomenna minulla alkaakin tallipäivystysviikko, jonka jälkeen minulla on yksi viikonloppu "vapautta" ja sitten onkin seuraavat kaksi kuukautta koulu kotina, sillä jään työssäoppijaksolle Hingunniemeen. Halutessanne kerron kaikesta tuosta enemmänkin, mutta Rauhalahti jää tosiaan hieman vähemmälle, kun en joka viikko siellä nyt hetkeen siis käy (max. kaksi kertaa kuussa pääsen Rauhalahteen) ja tilalle nousevat Hinkulan kaviokaverit viikoittaisen ratsastuksen merkeissä. Rauhalahden estekurssille kuitenkin pääsin mukaan ja se onkin jo varmistettu lomaksi, eli 27.-29.12 viiletetään Pillerin kanssa hyvän mielen estetreeneissä <3
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. hienosti kyllä menitte!
  Itse olen viimeksi ollut koulukisoissa reilusti yli 2 vuotta sitten :D olisi kuitenkin tarkoitus ensi keväänä alkaa taas kilpailemaan.

  https://sanniequestrian.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Tsemppiä treeniin ja tietty myös itse kisaan sitten aikanaan! :)

   Poista
 2. Hyvät prosentit repäisit ja hienolta näytti teiän meno :) On se Pilleri niin hieno! Itelläni on kans ollu jostakin syystä noi ympyrät ongelmana, aina tulee liian pieni. Mutta onneksi se on vain yksi osa rataa ja aina voi laittaa paremmaksi. Itse olin viimeksi koulukisoissa maaliskuussa Chekkosen kanssa ennen sen myyntiä. Harkkakisoissa tulee samanlainen kisafiilis kuin korkeammantason kisoissa, joten niillä on hyvä virittäytyä tulevaan. Kilpailuhenkinen kun olen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätti itsenikin, mutta toisaalta olin kyllä toivonut että oltaisiin tehty tarpeeksi Tommin päihittämiseen- ero syntyi tuplapisteillä, kun minulla oli siitä kohdasta tuo 5,5 ja Tommi sai 7,5 :( Pilleri on koko maailman paras! <3
   Joo, sanopa älä muuta- ei ole helpompaa osaa radasta, jota parantaa! Ensi kisoissa rikotaan sitten 65% ;)

   Poista
 3. Hienolta näytätte!! Itseä kiinnostaa kaikki postaukset, mutta erityisesti koululta. Yleisesti koulun meininki ja arki ja tietysti kaikki erikoisuudetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Pilleri oli superhyvä :)
   Koitanpa toteuttaa toiveesi ja kirjoitella aina silloin tällöin koulustakin! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!