torstai 16. marraskuuta 2017

Mistä näitä kivoja tammoja oikein tulee?!

Moi!
Nyt olisikin ihan ensimmäisen Hinkulan ratsastustuntipostauksen vuoro- vaikka kuinka monesta tunnista olisin halunnut teille kertoa, mutta vasta nyt sain ensimmäistä kertaa materiaalia tunnilta. Kyseessä on estetunti viime viikon perjantailta, jonka ratsastin pienellä ja säpäkällä Helmi-nimisellä tammalla. Helmin oikea nimi on My Diamond ["minun timanttini"], ja ei olisi tammalle voitu osuvampaa nimeä antaa- kyllä tässä on oikea timantti, aivan superhuippu hevonen! Videolla on melkein kaikki hypyt, mutta selostan tähän alkuun kuitenkin tiivistetysti tunnin kulun, niin videota on helpompi seurata:
Kunhan tässä vain seisoskelen jalustimilla :D
Supertamma! 8)
(C) Jone Puoskari
Sai kyllä pikkuesteilläkin ajatella Helmin kanssa hyvin pientä mukautumista, ettei poni ampaise kuuhun :P
Joillain on vähän paremmat kamerat ehkä, kuin allekirjoittaneella.. :D
Innarille sisään ja kuskia kauhistuttaa, että entä jos poni meneekin eri suuntaan, kuin minä.. :D
(C) Jone Puoskari
Mutta eihän me mihinkään eri suuntiin lähdetty, vaan yhteistuumin samaan suuntaan! Huomatkaa laukanvaihto tuloillaan ;)
(C) Jone Puoskari
Verryttelimme itsenäisesti ravissa ja laukassa, ja tulimme ravissa lävistäjälinjoja ravipuomeina erilaisilla askelpituuksilla, kooten ja lisäten ravia. Verryttelyn jälkeen aloitimme hypyt ihan yksittäisillä esteillä molemmilla lävistäjän linjoilla erikseen. Sininen linja oli ns. eteenpäin ratsastuksen linja, ja siinä tehtävänä oli hieman pitkä kahden laukka-askeleen sarja ristikko-okseri. Vihreä linja oli ns. hidas linja, jolle oli tarkoitus tulla pienesti sisään ja ratsastaa normaalilaukkainen yksi askel okserille innarin jälkeen. Alkuun sinisellä linjalla oli pelkästään puomi-ristikko-ristikko, ja vihreällä pelkästään yksi ristikko. Tehtäviin lisättiin palasia suoritusten edetessä, eli esimerkiksi siniselle linjalle tuli perään pysty, ja vihreälle linjalle muodostui ensin alkuun innari, ja sitten perään pieni okseri. Kun linjat olivat tuttuja ja olimme tulleet niitä "kokonaisina" yksitellen, aloitimme tulemaan niitä ratana, aina kaksi kertaa molemmat linjat kahdeksikolla. Aloitimme aina siniseltä linjalta, jolta jatkoimme laukkaa kooten vihreälle linjalle, ja taas eteenpäin ratsastus ja siniselle, ja vielä kerran taakse ja vihreälle. Videolla ei ole ihan alun suorituksia, mutta ratasuoritukset löytyvät videolta. Radat ovat videolla kahdessa eri parissa, eli yhdellä videopätkällä on molemmat linjat vain yhden kerran, mutta ne ovat järjestyksessään oikein, eli kaikki neljä suoritusta näkyvät kyllä peräkkäin. Videossa on alkuperäiset äänet, eli opettajan kommentit kuuluvat, joten kannattaa katsoa video äänillä! :) Ja videoita on tosiaan kahdelta eri kuvaajalta, Jonelta ja Tialta, niin saatte vähän eri kulmista kuvattua materiaalia samoista suorituksista, suuret kiitokset molemmille kuvaajille! :) Olikin kiva nähdä molempien linjojen suoritukset sivuviistosta, kun molemmat kuvasivat eri linjoilla, jolloin toinen linja tuli aina kameraan "takaapäin"- kylläpä minua nyt hemmotellaankin tällä materiaalin määrällä! 8)

Minulle jäi tunnista ihan tosi hyvä mieli, ja Helmi onnistui hurmaamaan minut ihan täysin, vaikka olin etukäteen ehkä hieman vastahakoinen- olin mennyt edellisen estetunnin Kellyllä, joka on ihan superrauhallinen, kun taas Helmi on hieman kuuma pakkaus, joten minua vähän jännitti, miten pärjään sen kanssa. Höyryt pysyi kuitenkin ihan hyvin tammalla hallussa, ja vain kerran keulittiin, kun kaveri laukkasi ohi, mutta Helmin täytyi kävellä :D Helmi oli ihan superkiva, ja ihan vallan mielelläni kyllä menisin Helmillä myös koulutunteja, se oli nimittäin koulutreenissäkin niin super! Heitinkin ilmoille ajatuksen koulutunnin jälkeen, että voisin haluta Hemen kanssa tehdä koulunäytöt, ainakin nämä ensimmäiset. Pikkuinen tamma oli niin huikea, ai että! Harmi vain, etten ole ainoa, joka on Helmin lahjakkuuden huomannut, joten tammasta käydään kovaa kilpailua ja moni toivoo sitä ennen tuntia itselleen :D Ollapa koko talli täynnä tällaisia hevosia, mutta mukaviahan ne on kyllä jokainen- joidenkin kanssa vain synkkaa heti alkuhetkistä lähtien! :)
Mutta oikeasti, kuka olisi uskonut, että minä tykkään tallin pienimmästä (tai ainakin yhdestä pienimmistä), kipakasta, kuumasta ja vähän ynseästä tammasta? En minä ainakaan olisi etukäteen arvannut!

Millaisia tehtäviä Sinä olet työstänyt viimeaikoina?
Mitäs sitä seuraavaksi postaisin? 
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Elämä hymyilee, kun on tällaisia Helmiä olemassa- voi, kunpa pääsisi tamman kanssa taas pian esteille... :)
XOXO,
Siiri

11 kommenttia:

 1. Oi, ihanaa kun suosikkiblogi on palannut! Tykkään ulkoasusta ihan älyttömästi - ihan heti ei samanlaista vastaan tule.

  Helmi näyttääkin todelliselta helmeltä, ihanan näköinen hevonen! Itse olen myös löytänyt uudelta tallilta ihanan nuoren ruunan, jonka kanssa mätsätään ilmeisesti hyvin yhteen, tai ainakin kaikki sujuu kummallisen hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, ihana kuulla <3 Kiitos kauniista sanoista! :)
   Tykkään itsekin tästä ulkoasusta kyllä erityisen paljon, yksinkertainen on kaunista!
   Helmi on oikea timantti, se on ihan älyttömän kiva tamma! Välillä menee joo herne nenään, ja karsinassa ollaan niin julmaa neitokaista, mutta kun tamman sielunelämään pääsee sisälle, ei se halua muuta kuin miellyttää :) Supertamma!
   Oi, miten kiva! Ihana, kun olet löytänyt uuden heppakaverin. Niin niitä uusia ystäviä löytyy nurkkien takaa, vaikkei sitä ollenkaan odottaisi! :)

   Poista
 2. Ihana postaus, tosi kiva ja positiivinen lukea!😊

  VastaaPoista
 3. Hmm. Tarkoitatko innarilla sarjaa? :) innarihan on in and out eli ei yhtään askelta väliin? Vai hämääkö kuva sen verran että näyttää siltä kun olisi yhden laukan väli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videolla näkyy, että vihreä linja alkaa yhdellä innarilla (kaksi ristikkoa), josta on yksi askel juurikin sarjana vihreälle okserille :) Sininen linja oli kahden askeleen sarja :)

   Poista
  2. No nytkun sain videon auki niin näinkin koko tehtävän. Kuva oli erittäin hämäävä 😂

   Poista
 4. Wow, Janita on sulle kyllä upeen ulkoasun värkänny :) Nyt vasta huomasin kun on ollu koulun kautta paljon kiireitä. Helmi on kyllä mageen olonen tamma! Hyvältä näyttää teidän meno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tykkään tästä ihan hirmusti :)!
   Helmi on hirveän kiva, vaikka leukojansa louskuttaakin hoidettaessa- selkään kun pääsee, niin ei tamma halua enää kurttuilla turhasta :) Helmi ja minä kiitetään! :)

   Poista
 5. Helmi vaikuttaa erittäin kivalta pikkutammalta, juuri sellaiselta, josta itsekin varmaan tykkäisin! Lisäksi teidän meno näyttää tosi kivalle ja sujuvalle :)

  Me ollaan tehty Kuun kanssa paljon keskittymis- ja voimaharjoituksia ravilähestymisillä ja innarisarjoilla, jotka ovat saaneet Kuun käyttämään myös vähän omiakin aivoja tehtävissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on supernäppärä menopeli, ihan mahtava! :) Kiitokset :)
   Haha, kuulostaapas tutulta :D Täytyisikin ehdotella tuolla Rauhalahdessa, että voitaisiinko tulla sellaisia enemmänkin- olisivat Pillerille (ja myös muille!) niin kivoja ja hyödyllisiä :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!