maanantai 13. marraskuuta 2017

Asenne on rock!

Moikka!
Nyt pitkästä aikaa ihan normaalia tuntipostausta, näitä ei olekaan pitkään aikaan ollut blogissa! Paljon olisi tunteja, mistä kertoa, mutta tämä tunti on kuitenkin ihan vallan tuore yksilö, nimittäin perjantain 10.11 estetunti Rauhalahdesta :) Ja jos joku miettii, mikä on vakiotuntini nykyään, niin enää en käy kahdella tunnilla viikossa, vaan vain yhdellä Rauhalahdessa, ja varsinaista vakiotuntia minulla ei juuri nyt ole. Teen jossain vaiheessa jonkinlaisen tietoisku-postauksen nykytilanteesta, niin pääsette tekin ajantasalle asioista, mutta nyt tähän väliin halusin ehdottomasti kirjoittaa juuri tämän postauksen :)
Keskittyminen 110%!
Tunnilla menin Rasmuksella, pitkästä aikaa Uljas Valkea pääsi valokeilaan ja sen kanssa oli niin rentouttava puuhailla, se vain on ja kuuntelee, kun sille juttelee- sen aina unohtaa, miten hieno heppa Rasmus onkaan, mutta voi vitsi, kyllä se vaan on hyvä! Varusteet oli aika äkkiä hevosen selässä, kun oli jo kiire laittamaan päivän esteet paikoilleen (sain muuten ihan itse suunnitella tehtävän meille, jes!), ja tämän päivän tehtävänä olisi pienimuotoinen rataharjoitus. Maneesiin rakensimme kaarevan linjan ristikko M-kulmasta kohti E-kirjaimessa olevaa pystyä. Sen lisäksi rakensimme sarjan pysty-okseri kuuden metrin välillä, sekä yksittäisen okserin B-kulmasta lävistäjälle. Rataa emme olleet etukäteen näistä elementeistä miettineet, mutta kaikenlaisia tehtäviähän tässä piisasi :)
Tunti aloitettiin tuttuun tapaan ravi- ja laukkaverkalla ihan sileällä, ilman puomeja tai hyppyjä. En tehnyt mitään erikoista, muutamia loivia väistöjä ja jokaisella kierroksella tein siirtymisen käyntiin tarkistaakseni jarrujen toimivuuden. Rasmus teki töitä muuten hyvin, mutta oli välillä tosi kiireinen ja jännittynyt, joten koitin rauhoitella sitä jo alusta asti tahdikkaampaan raviin, enkä tehnyt tällä kertaa ollenkaan lisäyksiä ravissa ja lopetin väistöjen teon suosiolla ajoissa. Raviverryttelystä jäikin vähän sellainen "mitähän tästä tulee"-fiilis, mutta laukkaverryttely pelasti kaiken- taisi ponissa olla vain vähän jotain kertynyttä virtaa, sillä kun muutaman kierroksen laukkasi isoa laukkaa, oli Rasmus taas rauhoittunut ja työstettävissä normaaliin tapaan. Laukassa teinkin sitten ne ravissa väliin jääneet temmonmuutokset ja asettelin Rasmusta ympyröillä ulos- ja sisäänpäin, se toimi siinä hyvin ja tahti pysyi laukassa hienosti yllä :) Laukkaverryttelystä jäi hyvä mieli ja lähdettiin hymyssäsuin kohti esteverryttelyä!
Tässä tämä hieman kaukaa lähtenyt loikka..
Oli erittäin tarkkaan mitoitettu hyppy! :D
Esteet aloitettiin pienellä ristikolla, jota ennen piti laskea kolme askelta ääneen opettajalle. Rasmuksen kanssa tämä sujui hyvin, sen askel tuntui helpolta hahmottaa ja rytmi oli selkeä, vaikka viime kerrasta sen kanssa esteillä olikin aikaa. Yhden kerran Rasmus lähti hieman kaukaa, ja kerran tultiin melko lähelle, mutta pääasia oli, että jatkoin itse askelten laskemista, enkä lähtenyt ratsastamaan hevosta siihen kolmanteen askeleeseen, jos paikka ei ollut hyvä, mikä olikin koko tehtävän juju :) Este tultiin vielä pystynä pari kertaa edelleen askelia laskien, ja nämä suoritukset osui hyvin kohdilleen, niin laskemisen kuin sen ponnistuspaikankin suhteen- Rasmus teki töitä tosi tasaisesti ja ei kiihtynyt kohti esteitä ollenkaan, superponi!
Tehtävät aloitettiin tulemalla kaarevaa linjaa ristikko-pysty M-kirjaimesta aloittaen, pääpaino tehtävällä oli laukanvaihdossa nimenomaan ristikon päällä. Tämä oli ihan huippu tehtävä tähän hetkeen, koska laukanvaihto pitäisi täällä olla jo todellakin hallussa (myös sileällä, köhköh...), joten tästä oli todellakin hyötyä. Ensimmäisellä kerralla Rasmus vaihtoi laukan tosi hyvin, tasapainossa ja täsmällisesti, ja päästiin tasaisella viidellä pystylle hyvään paikkaan. Toisella kerralla Rasmus vähän kiihtyi ristikolta, ja täytyikin sitten ratkaista neljällä eteenpäin hieman reitistä leikaten, kun oltaisiin viidellä muuten tultu tosi kiinni pystyyn. Tultiin vielä kolmannen kerran, ja nyt laukka ei vaihtunutkaan, kun kuski oli tuudittunut kuuluisaan "sujui tämä aiemminkin"-ajatukseen, eikä sitten kehdannut enää valmistella ratsuaan vaihtoon- sen siitä saa siitä matkustelusta, höhhöh...
....... :D
Tähän ihanasti ikuistunut se hetki, kun olen ihan varma että kaadutaan nenillemme :D
Ai miten niin pidäte jäi vähän päälle..?
Seuraavaksi verkattiin vielä okserille muutamat hypyt, ensin yksittäisenä, ja sitten kaarevan linjan perässä, ja poneilla oli kyllä "hullua päässä"- todella moni lähti ihan hirveän kaukaa okserille, liekö siinä sitten oli jotain pelottavaa, vai mistä nyt kiikasti, mutta kyllä meinasi tämäkin tyttö lentää kanveesiin uuden uutukainen Charles Owenin kypärä päässään, hui! :D Pakko myöntää, että aika hidastui taas, kun Rasmus kolautti etusensa takapuomiin ja omassa päässä jyskytti vain "NYT ME KAADUTAAAAAN" ja pieni paniikki iskeytyi puseroon, mutta Rasmus säilytti tasapainonsa ja jatkoimme ehjin nahoin eteenpäin. Minulle syntyy näistä läheltä piti-tilanteista tosi helposti sellainen kammo siihen tiettyyn tehtävään tai estetyyppiin, ja kyllä nuo pituusesteet alkaa kieltämättä vähän tutisuttaa punttia, kun on nyt jo useamman kerran lähdetty milloin kenenkin kanssa ihan hullun kaukaa ja saatu sitten pelätä hengemme puolesta :D Nielaisin kuitenkin jännityksen ja tulin uudestaan, nyt aloittaen kaarevalta linjalta ja tullen sitten okserille, ratsastaen tarkasti ihan loppuun asti ja pyrkien lähelle estettä, vähän sillä idealla ettei Rasmustakaan rupeaisi jännittämään ja tehtävä olisi sillekin mahdollisimman mutkaton. Nyt sujuikin hyvin ja kuskikin sai huokaista (lue: hengittää), ja jännitys hälveni samantien- hyvin sujuisi, kun vain ratsastaisin kohti estettä. Tultiin vielä kolmas kerta kaarevalta okserille, ja nyt Rasmus malttoi tosi hyvin tulla lähelle estettä, ja opettajakin kehui hypyn olleen maltillinen ja Rasmuksen käyttäneen kroppaansa hyvin :)
Katsokaa nyt tuota Rasmuksen ilmettä, vaikka paikka pystylle ei mikään optimaalinen ollutkaan- yritystä ainakin on!
Sitten olikin ratojen aika. Kaikki olivat varmaankin odottaneen Lotan vain sanelevan, missä järjestyksessä esteet tullaan, mutta nyt kaikkien pitikin keksiä omat radat :D Oma ratani oli vähän niinkuin nojannut sen varaan, että okseria saisi tulla toisesta suunnasta, mutta kun ei saanut, niin täytyi sitten pähkäillä uusi. Päätin tulla kaarevan linjan kuten oltiin aiemminkin tultu, siitä sarjalle, sitten keltainen pysty yksittäisenä ja viimeisenä vielä okseri. Kaareva tuli hyvin, sarjalle ajauduttiin hieman lähelle, ja sain välissä patistaa Rasmusta aika paljon eteen, mutta puhtaasti selvitimme myös B-osan ja matka jatkui kohti pystyä. Rasmus ei yhtään kiihtynyt pitkässä lähestymisessä ja hyppy tuntui tosi hyvälle, jäljellä olisi enää okseri- Rasmus liirasi vähän kohti sarjaa ja okserin lähestyminen tuli vähän vinoon, mutta rohkeasti Uljas Valkea hyppäsi ja rata sujui ihan hienosti. Oli tosi hämmentävää, kun Rasmus oli niin rauhallinen, mutta täytyy kyllä myöntää, että tällainen nahoissaan pysyvä Rasmus on erittäin miellyttävä ratsastaa :)
Sarjalla Rasmus valui taas ulkoreunaan, meille kelpaisi taas se suoruustreeni :P
Kehuja ponille hienosta työstä! :)
Viimeinen rata olikin sitten minun kohdallani sama, jonka toinen tuntilainen oli keksinyt uusinta-ajatuksella. Ensimmäisenä tultiin sarja, sitten käännettiin ristikolle (vasemmalta oikealle, tämä oli aivan täyttä hulluutta :D) ja sitten vielä okseri lähestyen sitä oikeasta kierroksesta, eli ihan hullu käännös siihenkin. En Rasmusta halunnut vähätellä, mutta pidin mielessäni, että kielto on mahdollinen, kun esteitä täytyy tulla vinoon- rohkea poni Rasmus kuitenkin on, joten päätin silti yrittää loppuun asti. Sarjalle Rasmus tuli hyvin, eikä välissä tarvinnut tällä kertaa hoputtaa, vaan Rasmus venyi itse hyvin, ja matka jatkui siihen ensimmäiseen hulluun mutkaan sitten- kuski ihmetteli, että mistä oikein käännän, ja jäi sitten märehtimään selkeästi sitä käännöstä, joten ratsastaminen hyvälle etäisyydelle jäi "vähän vaiheeseen", ponnistus lähti kaukaa ja jäin vähän jälkeen. Mutta hei, miten rohkea Rasmus, kun ilman minun tukeani lähti rohkeasti hyppäämään kaukaa vinolla lähestymisellä! :) Sitten olikin se pahin edessä- "piruettikäännöksellä" okserille. Käännös, pohkeet ponin kylkiin ja kädet suorina mukaan hyppyyn- ei se välttämättä kovin kaunis rata ollut, mutta en voisi olla olematta tyytyväinen, Rasmus oli ihan superrohkealla mielellä menossa esteille ja pelasti ne mahdottomatkin paikat, olen ihan mahdottoman ylpeä Uljaasta Valkeasta! :)
Rasmus näyttää kuvissakin niin rauhalliselta :)
Huippuponi <3
Loppuraveissa Rasmus oli niin rauhallinen, että täytyi ihan ääneen ihmetellä, miksei poni jo höyryä, mutta kyllä minä nautin Rasmuksen ratsastamisesta ihan täysin siemauksin tällä kertaa, poni oli niin super, ja treenistä jäi tosi hyvä mieli! Virheitäkin tuli ja aina voisi mennä paremmin, mutta kyllä tuo Rasmuksen asenne oli niin huippuhyvä, ettei ole varaa valittaa :)

Miten teidän estetreenit ovat tässä alkutalven aikana sujuneet? :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Nyt rupeankin jo ajastamaan seuraavaa postausta teille, sekin estetreeneistä, mutta teille täysin uuden tuttavuuden kanssa- ensimmäinen Hinkulan ratsastuspostaus on tuloillaan! :) Jos haluat lukea postauksen ensimmäisten joukossa (ja katsoa videon!), niin postaus on ajatettuna torstaille 16. marraskuuta klo 08.00 ;)
XOXO,
Siiri

8 kommenttia:

 1. Olipa taas kiva pitkästä aikaa lukea normi tuntipostausta! :)
  Rasmus näyttää kyllä niin innostuneelle ja keskittyneelle noissa estetehtävissä, ja kyllähän teidän menokin näyttää myös hyvältä :)

  Meillä Kuun kanssa estetreenit ovat menneet myös lähes joka kerralla tosi hyvin, ja ollaan saatu esimerkiksi laukanvaihdot jo aika hyviksi, sekä muutenkin parannettua ihan vain tasaista suorittamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Rasmus oli kyllä ihan tosi hyvä ratsastaa, tykkäsin! Ehkä tämä rauhallinen Rasmus olisikin jäädäkseen ;) Kiitos :)
   Oi, miten kiva kuulla! Mekin hiotaan nyt erityishuomiolla noita laukanvaihtoja, onneksi se alkaa sujua täälläkin (mutta ei vielä läheskään joka kerta!:D) :) Tasainen suorittaminen se onkin kyllä hieno tavoite ja treenin kohde, sitähän me kaikki tässä varmaan jahdataan- välillä siinä onnistuen, välillä ei sitten niinkään :D

   Poista
 2. Ihana postaus, niin positiivinen ja hyvin kirjoitettu ❤️👌

  VastaaPoista
 3. Näitä sun postauksia on niin kiva lukea!:) pitkästä aikaa ehdin lukea kenenkään blogia ja ekana suuntasinkin sun blogiin :D aivan ihanan näköinen tuo Rasmus,näyttää pitävän esteistä.

  Meillä on menny estetreenit hyvin, melko säännöllisesti ollaankin päästy hyppäämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, kiitoksia! :) Mukava olla itsekin takaisin täällä blogimaailmassa, mutta harmi huomata "alan" hiipuminen- ei hirveästi blogifeedi päivity :/
   Rasmus tykkää esteistä kyllä tosi paljon, hyppäisi varmaan vaikka koko loppuelämänsä :)
   Hyvä homma! Minäkin toivon nyt säännöllisyyttä ja tasapainoa lajien välille, koska nyt tähän koulun alkuun tuli mentyä tosi paljon koulua, ja esteitä hyvin vähän, niin rutiini kerkesi vähän kadota ja alkuun oli tosi hankalaa. Ehkä se kuitenkin tästä taas löytyy, kun on päässyt vähän hyppäämään! :)

   Poista
 4. Todella kiva postaus ja oli mukava lukea ratsastustuntipostausta pitkästä aikaa täältä siunkin blogista! Kivan yksityiskohtaisesti ja mielenkiintoisesti oot kertonut ratsastustunnista, eikä postauksen lukeminen käynyt laisinkaan tylsäksi.

  Teillä näyttääkin menevän Rasmuksen kanssa oikein kivasti noiden esteiden hyppely! Tosi kivan näköistä menoa!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kiva kuulla! :) Oli mukava kirjoitella pitkästä aikaa ihan arjen tuntipostausta :)
   Rasmus on ihan huippuponi, hirveän paljon tullut eteenpäin niistä ajoista, kun se meille tuli :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!