maanantai 14. elokuuta 2017

Heinäkuun suosikit!

Moikka taas!
Tekisi mieli selittää teille ummet ja lammet siitä, miten täällä Hinkulassa on lähtenyt homma käyntiin, mutta ehkä minä jätän kuitenkin syväluotaavammat kuulumiset sitten siihen hetkeen, kun olen oikeasti ajanut ja ratsastanut täällä, joten maltan vielä hetken ;) Hevoset on kuitenkin nyt tavattu tuolla laitumilla, ja esittäydytty puolin ja toisin- taisin jo löytää sen silmäteräni täältä kaikkien kaviokkaiden joukosta, mutta esitellään ensin heinäkuun suosikit, ja sitten Hinkula-juttuja vähän lisää! Nyt ei aivot raksuta hirveän lujaa, kun on herätty kuuden jälkeen ja oltu kahdeksan tuntia koulussa, ja ollaan jalkeilla ilman päiväunia vielä näin puoliltaöin, mutta ehkä tästä postauksesta jonkun tolkun saa :)
Heinäkuun...

hauskin ratsastustunti
Muuten tunti meni superhyvin, mutta oma istunta oli välillä hakusessa- onneksi näillä ristikkokorkeuksilla vielä osasin :D
Heinäkuussa oli monenmoista ratsastustuntia, ja piti ihan luntata kuvakansioista, että mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä. Tuli mentyä maastoesteitä, rataesteitä, koulua, sekä tuli myös vierailtua Lappeenrannassa ihan uusien hevosystävien luona. Parasta tuntia piti hetki miettiä ja puntaroida, sillä tykkäsin tosi kovasti maastoestetunnista Pillerillä, mutta myös meidän rataharjoituksesta kuun loppupuolelta- taidan kuitenkin valita rataestetunnin, sillä silloin "ylitin omat odotukseni" vähän kehnommin sujuneiden estetuntien jälkeen, ja onnistuin pitkästä aikaa Pillerin kanssa tuntikokonaisuudessa, enkä vain muutamassa asiassa, vaan meillä meni koko tunti tosi hienosti ja hyvin! :) Tunnista jäi superhyvät fiilikset ja polte kisaradoille on kova- jospa me kohta päästäisiin taas! :)

huikein heppa
Aina paras töhöheppa! :3
Heinäkuun hevonen on oikeutetusti jälleen Pilleri- vaikka reenit meni vaihtelevalla menestyksellä, ei Pilleri luovuttanut hetkeksikään ja työskenteli aina ihan superhyvällä motivaatiolla tehtävästä ja kuskin toilailusta huolimatta. Pilleri taitaa napsia näitä titteleitä ihan vain olemalla Pilleri, sillä milloin tällä ponilla edes olisi huono työmoraali tai se ei lähtisi innolla tunnille? Paras poni on mainintansa aina ansainnut <3

hilpeät postaukset
Heinäkuun lempparipostaukset ovat tällä kertaa sellaisia, joista löysin jonkin tarttumapinnan itselleni ja jotka koin itseäni puhutteleviksi. Pystyn samaistumaan ja olen kokenut samanlaisia asioita- postaukset ovat tosi mieleenpainuvia, kun ne ovat itselle jollain tavalla tärkeitä tai henkilökohtaisempia, eikö totta? 
Puoliverinen prinssi hurmasi jälleen, tällä kertaa hyvin tärkeällä sanomalla- kannattaa käydä lukemassa, ja ehkä tämän luettuaan voi olla vähän paremmilla mielillä, vaikka koulujen alku yms. muu touhotus voi stressatakin! :)
Pennin pyörittäjä palasi listoille, mutta entiseen tapaan tälläkin kertaa hyvin hauskalla toteutuksella ja analyysillä-
Penni ja Janita päättivät hyppiä esteitä, mutta kuinkas sitten kävikään: "Minähän se väärin tein kun irroitin hanurini penkistä."
Ja laitetaan vielä yksi postaus, jonka toivoisin, että käytte katsomassa- nyt nimittäin esitellään minun "huikeita kuvaajanlahjojani"! Toteutimme Saaran kanssa tosiaan intiaaniheppa-teemaiset kuvaukset, ja Saara on kerinnyt jo laittaa blogiinsa hänen kuviansa näytille :)
Hugo ja Saara edustavat auringonlaskussa- kuin oikea intiaani ja villihevonen!
huima kommentti
Mieleeni jäi heinäkuulta tämä kommentti, kun Suvi kehaisi, että näytämme Rasmuksen kanssa ihan kenttäratsukolta-
ehkä vielä joskus voisin olla oikea kenttäratsastaja! ;)
Heinäkuussa tuli monia kivoja kommentteja, mutta mieleeni jäi oikein erityisesti tämä Suvin kommentti! Jotenkin lämmitti mieltä ihan erityisesti, että näytetään ainakin melkein kenttäratsukolta- suuri haave elää ja hengittää, ja ehkä se vielä joskus toteutuu! :)

hurjin tapahtuma
Heinäkuussa pääsin vihdoin toteuttamaan yhden tavoitteen ja melkein haaveenkin, sillä tapasin toisen hevosbloggaajan- Saaran! Tästä ei olekaan tullut vielä hirveästi juttua blogiin, sillä materiaalit ovat hieman jumissa, kun minun koneeni ei halua niitä jakaa Drivessä, mutta ei minulla ole aikaakaan editoida kaikkia videoita kasaan, joten Saara todella tarvitsisi matskut saadakseen omat postauksensa kasaan minun julkaistessa omani ehkä jouluna :D

hienoin kuva
Ei ehkä se kaikista onnistunein, mutta kuvaa fiiliksiä hurjan hyvin- oli hauskaa ja heinäkuu oli kiva kuukausi! :)
(C) Saara J.
Ja tottakai lempparikuva myös Pilleristä <3
huikein hetki
Heinäkuusta jäi erityisesti mieleen pieni parin tunnin retkeni Kuopion lounasraveihin. Viime kerrasta raveissa oli aikaa jo monen monta vuotta, ja reissusta heräsikin oikea innostus ja kiinnostus noihin upean lajin taitajiin- onneksi täällä koulussa ollaan oppimassa, ja on mahdollista ottaa sekä ratsu-, sekä ravipuolen passihevonen ja pääsee joka viikko kärryttelemään! :) Kunhan nyt toki ensin edes oppisi pistämään ne vermeet hevoselle päälle... :D

pieni pala onnea
Nämä kuvat viime sunnuntain tunnilta :)
Tämä kuva herätti blogin facebookissa suurta hilpeyttä :D
Heinäkuussa sain laukata Pillerillä täyttä laukkaa ympäri kenttää- tai se oli silloin täyttä laukkaa, nimittäin tuossa viime sunnuntaina laukattiin vielä kovempaa ;) Tuosta ei valitettavasti ole kuvia eikä videota, kun kamera lagasi (ja tietenkin juuri silloin, kun tuntuu että hypätään taloja- mutta ihan varmasti oli 90cm!!), mutta kyllä siinä vain meinaa revetä ilosta- Pillerillä on kivaa, minulla on kivaa, meitä väistävillä ei ehkä ole kivaa, mutta me ollaan siinä hetkessä aivan onnemme kukkuloilla <3 Pilleri tottakai jatkaa hauskanpitoa ja lähtee myös esteillä luvattoman kovaa- nimimerkillä 21m linjaväli ja me otettiin siihen sellaiset sujuvat neljä askelta ja jäi ahtaaksi :'D

luetuin postaus
Kuukauden luetuin postaus oli My Day ft. Saara, joka keräsi miltei 200 katselukertaa! :)
tykätyin IG-kuva
Kuukauden tykätyin IG-kuva olikin tällä kertaa kova kisa, sillä tämä kuva voitti 182 tykkäyksellä, toisena on intiaanikuva 176 tykkäyksellä, sitten auringonlasku kuva 172 tykkäyksellä, ja vielä kolme muuta kuvaa lisää yltivät yli 160 tykkäyksen! Aika hurjaa, hurjan iso kiitos! :)

haikein kappale

"kun ollaan yhessä mä en muuttas susta mitään 
ne pienet hetket onneen saa mut kiinni susta pitää 
ja näen sut siin, viel kun ollaan ruttusii 
näen vaivaa jotta vielä muuttusin 
tarviin sua ja toivon et jaksat venaa 
älä pakota mua valitsemaan

odotanko turhaan sua sittenkin, mitä jos vain käy niin kuin muillekin 
välimatka piinaa ja vaivaa mua kuka päättää, ketkä saa onnistua 
oo siellä jossain mun"

Orientaatiopäivät (eli viime viikon to ja pe, kun tutustuttiin ryhmään, tiloihin ja henkilökuntaan) menivät ihan hujauksessa, ja nyt onkin jo maanantai- ensimmäinen oikea koulupäivä on siis ohi, vaikka toki tämäkin oli vielä hyvin vahvasti tutustumista ja totuttelua. Ensimmäinen ratsastus-, sekä myös ensimmäinen ravitunti odottavat myöhemmin tällä viikolla (viikon lukujärjestys onkin pelkkää ratsastusta, raviurheilua, hevosten hoitoa, tallinhoitoa ja on siellä seassa myös yksi sessio tietotekniikkaa), ja odotan innolla hevosiin tutustumista! Tänään kävimme tosiaan tutustumassa ravi- ja ratsutallien asukkeihin, passihevostoivomuksia silmällä pitäen. Passihevonen siis tarkoittaa hoitohevosta, joka on varusteineen passihoitajansa vastuulla- ei siis niin, että passihevostaan pitäisi olla aamuisin viemässä ulos ja ratsastamassa/ajamassa sillä päivittäin tai mitään, mutta sen päivittäinen hoito, kuten harjaus ja muu siistiminen, sekä varusteiden korjaaminen ja puhdistus ovat passihoitajan heiniä. Passihevosilla toki myös ratsastamme ja ajamme, mutta se ei ole se ensisijainen juttu, sillä kyseessä ovat kuitenkin opetushevoset, jotka liikkuvat niin ajo- kuin ratsastustunneillakin mukana. Toki jos hevonen jää liikuttamatta, on se asia erikseen :) Iskin silmäni erääseen Hupu-ruunaan, oikealta nimeltään Wupicor. Sen silmissä on ihan samaa näköä ja "viisautta", kuin Pillerillä on, ja huonekaverini arvioikin jo viime viikolla, että saattaisin tykätä Hupusta. Se onkin siis ensisijainen toiveeni passihevoseksi, toisena onkin sitten ravipuolen vanha herrasmies nimeltään Teuvo. Saa nähdä, kuinka käy!
Kuvitelkaapa- minä suostun hyppäämään 80cm jollain muulla, kuin Pillerillä tai Rasmuksella ja vielä toisella kerralla koko ponin selässä! Pakko oli vaan laittaa tämä tähän sneakpeakiksi, kun ei ole tullut otettua vielä kuvia täältä Hinkulasta ;)
Heinäkuu oli ja meni, ja nyt on jo elokuukin puolessa välissä- miten elokuu lähti omalta osaltasi käyntiin? :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Jos ruudun toiselta puolelta muuten löytyy ulkoasunikkareita, niin piakkoin olisi aika päivittää blogin ulkoasua syksyisempään- laita koodia, jos sinua innostaisi tehdä ulkoasu! :)
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Hih kiitoksia maininnasta :) Mukava heinäkuu sulla kyllä ilmeisesti takana!

  Mua vois myös kiinnostaa tehdä ulkoasua, ihmeitä en toki osaa tehdä mutta jos joku yksinkertainen kiinnostaa niin voidaan olla yhteydessä! Aika on vähän kortilla, mutta kyllä sitä sitten ajan repii jostakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olisipas hauska juttu tehdä kanssasi yhteistyötä ulkoasun muodossa! :) Pistän ehdottomasti korvan taakse!

   Poista
 2. Olipas taas kiva postaus! Sun heinäkuu vaikutti kyllä tapahtumarikkaalta niin ratsastustuntien suhteen kuin muutenkin! Teillä tuntui olevan todella monipuoliset aiheet ratsastustunneilla! :)
  Pakko muuten mainita, että ompas ihanan näköinen tuo Hupu! Oli pakko käydä katsomassa se tuolta linkin kautta :D Se taitaakin olla sellainen lempeä jättiläinen, jos tuo säkäkorkeusarvio pitää paikkansa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Monipuolisuus, vaikkakin tietyissä määrin myös toisto on kyllä tuntien teema- siksipä meillä teetätetäänkin aika usein samantyylisiä tai jopa samoja tehtäviä eri hevosilla/samalla jos edellisellä kerralla ei sujunut kahden tai kolmen viikon putkissa :)
   Hupu on komea mies (tosin hänen kanssaan on myös hyvin saman näköisiä hevosia täällä muutamat kun tuolta ruunalaitumelta häntä koittaa tiirailla :D) :) Toivottavasti hän olisi sellainen lempeä jätti, niinkuin minä vähän oletan sen olevan- ei se ainakaan yhtään sellaiselta tuhmalta näytä! ;)

   Poista
 3. Sullakin on ollut tosi tapahtumarikas heinäkuu, näit postauksia on aina mukava lukea. :) En edes tajunnut, että elokuussakin ollaan näin pitkällä! :o Voi että miten ihana kuva tuo joka oli fb:ssa tuottanut hilpeyttä, vauhtia näyttää olevan niin ettei välillä ehdi jalkoja maahankaan laskea :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Joo, aika vaan rientää ihan toooosi nopeasti, apua :D Tuohon kuvaan kyllä ikuistui juurikin tuo, että oli niin hirveä hoppu eteenpäin ettei kerinnyt maatakaan koskettaa :'D

   Poista
 4. En kyllä malta odottaa sun opiskelukuulumisia, vaikuttaa niin kivalle ja mielenkiintoiselle! :)

  Mukava kuukausi sulla takana. Tosi ihania kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä hurisee ihan hyvin, ollapa päivissä vielä aikaa kuvata hevosia (etenkin meidän supersöpöjä varsoja!!!) niin saisi sellaisen kunnon kuulumispostauksen aikaiseksi tänne blogiin :)

   Poista
 5. Olipa ihana monipuolinen heinäkuu sulla! Tuntuu jotenkin, että itse en kerinnyt tekemään mitään, vaikka kyllähän meilläkin menoa piisasi lähes jokapäivälle :D Noi inkkarikuvat on muuten kyllä tosi upeita, mitä oon nyt muutaman nähnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, nämä päivät vaan hurahtaa ohi ja sitten onkin taas jo seuraava kuukausi. Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tässä itsekin tulee, sitä nopeampaa aika vaan menee :D Kiitos, inkkarikuvia tulee näkyville lisääkin sitten joskus, kun netti toimisi kunnolla.. :D

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!