maanantai 10. heinäkuuta 2017

Tää on se meidän juttu

Moi!
Moni toivoi postausta maastoestetunnista mahdollisimman pian, joten tässäpä se tulisi! Kaverina on myös ääniraidallinen video, sekä paaaaljon kuvia, joten valmistautukaahan- tämä on oikea megakuvavideopostaus! 8)
1. Hyperjännittävä ensimmäinen lähestyminen!
2. Luottoponi hoiti homman kuin vanha tekijä! :)
3. Tämä este oli uusi ilmestys tänä kesänä, ja Rasmus hieman epäili ehkä myöskin tämän esteen heittämiä varjoja.
Rohkeasti se sen kuitenkin enempiä kyselemättä ylitti!
4.
5. Tämä on ihan ehdoton lempparikuvani koko tunnilta, ihana Rasmus! <3
6. Rasmuksen kanssa minun pitäisi aina saada vähintään toisella kädellä harjasta kiinni, sillä muuten jään suuhun helposti kiinni, kuten tässä olen jäänyt. Rasmuksen hypyt ovat jollain tavalla voimakkaampia, kuin Pillerin, jonka takia jään kymmenen kertaa helpommin Rasmuksen hypyistä kädellä jälkeen. Onneksi poni antaa opetella, eikä suutu moisesta! :)
7. Voiko hevonen enempää kenttäratsulta näyttää?!?!
8. Kuski mokasi lähestymisen, mutta Uljas Valkea pelasti tilanteen- se on aina kehun paikka <3
9. Toinen uusi este oli tämä rengaseste. Rasmus ei epäröinyt ollenkaan, vaikka moni muu poni kieltäytyi tälle esteelle- on se rohkea! :)
10.
11. Seuraavaksi tulimme kuskin mielestä hirveän hurjaa muuria! Rasmuksen mielestä se ei ollut yhtään hurja, vaan se hyppäsi kuin konkarit konsanaan :)
12.
13. Vähän vauhtia alamäestä ;)
14. Onko joku muu, jonka mielestä takaa otetut estekuvat ei ole kovin imartelevia? :D
15. Kenttäponi heräsi!
16.
17. Seuraavaksi vuorossa oli maastoesterata. Tässä este #1, joka sujui Rasmukselta hienosti :)
18.
19. Este #2, pikkuinen tukkilinja (jonka jälkimmäinen este on tuolla varjojen maailmassa)
20. Este #4, kukkulaeste toiseen suuntaan. Meinasi olla vähän jännittävää, kun ei oltukaan tähän suuntaan sitä hypätty- välillä mietin, mitä näiden hevosten päässä liikkuu, kun voi tosiaan olla samat esteet toisinpäin paljon hurjempia :D
21. Kukkuloilta matka jatkui esteelle #5, muurille alamäkeen.
22. Kuski jäi arpomaan, mennäkö lähelle vai lähteäkö kaukaa, niin tuli puolikas askel ja eksoottinen hyppy :D
23. Mahtava kuva kyllä tämäkin <3
24. Este #6 ja kuski aivan hukassa, että mitä nyt tapahtuu :D Näin kyllä ponnistuspaikan, mutta hypyn voima pääsi taas yllättämään- treeniä, treeniä...
25. Matka jatkuu vauhdikkaasti kohti muuria ylämäkeen!
24. Tähän suuntaan ei enää tullut kummallisia loikkia ;) Muuri oli siis este #7!
25. Edessä enää viimeinen koitos ja kukkulat!
26. Rasmuksen tekniikka on kyllä parantunut ihan huimasti, tämäkin ihan tasajalkaponnistus! :)
Rata sujui tuota muurihyppyä ja kengänlähtöä lukuunottamatta tosi hienosti, olin niin ylpeä ponista! <3
27. Rasmus näki leveysesteen- silloin täytyy kerätä vauhtia!
28. Kuskia taas jännittää, kun piti uudelle esteelle tulla :D
29. Onneksi hevosta ei jännittänyt yhtään!
30. Viuhkan jälkeen jatkettiin vielä pienelle tukkiesteelle, jolta ei tullut kuvia tällä kertaa. Mutta videolla kyllä näkyy, miten poni ei ole mahtua väliin ollenkaan.. :D
31. Edessä vielä päivän viimeinen leiskautus- ponin ilme on täyttä kultaa <3
32. Kuskikin rentoutui, kun oli esteestä jo kerran selvinnyt- oli älyttömän kivaa <3
33.
34. Ponin ilme oli koko tunnin niin positiivinen ja innokas, enkä ole ehkä koskaan ratsastanut näin itsevarmaa Rasmusta!
Uskon, että Rasmuksellakin oli kivaa ja se todella tykkää hypätä maastoesteitä, siitä olen varma! :)
Tämä tunti oli tosiaan kesäkuun viimeinen tunti, perjantai 30. päivä. Olin toisaalta kammoksunut, mutta toisaalta odottanut ihan tosi kovasti paluuta esteille kuun alun katastrofituntien jälkeen, mutta oikeastaan oli ihan tosi upea juttu, että ratsastin tämän tunnin Rasmuksella, enkä Pillerillä. Rasmus kun ei ole niin automaatti, kuin Pilleri, vaikka onkin myös reipas ja innokas hevonen, joten Rasmuksen kanssa onnistumisesta tulee ehkä itselle enemmän sitä itsevarmuutta, kun tietää, ettei tämä hevonen hyppääkään ihan ilmaiseksi. Vaikka eihän Rasmus koskaan ole ollut millään lailla ilkeä tai hankala, mutta onhan se totta, että se saattaa jo kieltää, jos et ratsasta sitä rohkeasti. Pilleriä kun ei saa stoppaamaan sillä kuuluisalla kirveelläkään, joten Rasmuksen kanssa on ehkä vähän enemmän skarppina, vaikka tottakai pitäisi ratsastaa Pillerillä ihan yhtä tarkasti. Rasmus kuitenkin on niin henkeen ja vereen kenttähevonen, että ei paljoa paremmasta väliä (paitsi tietysti Pilleristä!), en kyllä olisi voinut valita parempaa hevosta tälle tunnille! Jokin tuossa Uljaassa Valkeassa niin kovin minua kiehtoo, vaikka aina ei olekaan se lajin helppous, joka siinä viehättää- on mukava päästä tekemään töitä onnistumisten eteen, mutta kuitenkin tietäen, että hevonen paikkaa kyllä, jos sattuu se moka, eikä ota nokkiinsa. Vähän niinkuin Pilleri, mutta pienellä varasanalla, että kielto on mahdollisuus ;)

Videon alussa voi esiintyä pientä äänen pätkimistä, mutta toivottavasti saatte selvän!

Tunti sujui superhyvin, vaikka muutaman kerran jäin kädellä liikaa hypyssä paikoilleen, ja siksi jäin tavallaan ponnistuksen jälkeen hypystä liian taakse, mutta selässä pysyin ja ei tuntunut Rasmusta moinen hetkauttavan yhtään. Rasmuksen hypyt olivat kyllä niin ihanan tasaisia, ettei ollut mitään ongelmaa lähestyä estettä kevyessä istunnassa, ja jatkaa heti esteen jälkeen samalla tavalla. Rasmuskin tykkäsi ihan kympillä maastoesteistä, ja erityisesti radanpätkästä- kyllä sillä oli ihan silminnähden kivaa! Ja niin oli minullakin, voisin mennä maastoesteitä vaikka joka viikko! 8)
35. Kehuja kenttäponille <3
Oletko Sinä hypännyt tänä kesänä maastoesteitä?
Voisiko Sinusta tulla kenttäratsastaja?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Tällä viikolla en tunneilleni pääsekään, sillä lähden hieman reissaamaan- siitä tuleekin tänne blogiin sitten juttua ihan urakalla! Paljastetaan sitten loppuviikosta, mistä on kyse ;)  Mutta minä olen kyllä ihan superinnoissani, enkä malta odottaa, että pääsen seuraavan viikon satoa jakamaan sitten teidänkin kanssa- supersiistiä!
XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Wauu teidänhän meno näyttää tosi hyvältä! :) Pääsispä itekkin hyppäämään maastareita pitkästä aikaa... Tuota kenttäratsastajan uraa oon kyllä haaveillu mutta taitaa yliopisto kutsua ennen kenttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :) Kun nyt vaan saisi jostain hankittua ne miljoonat tilille, niin aloittaisin kenttäratsastuksen vaikka heti ;)
   Toivottavasti säkin pääset vielä kesän aikana maastareille, onhan se ihan superkivaa! :)

   Poista
  2. Tosi mageen näköistä menoa teillä Rasmuksen kanssa, ootte te kyllä upee pari Rasmuksen ja myös Pillerinkin kanssa, vau! Niin kiva kuulla, että tunnilla oli niitä onnistumisia ja menit tunnille, vaikkei aijemmin ollut niin hyvin sujunutkaan. Varmasti oli kiva päästä myös maastiksille, jonkun muun kuin Pillerin selkään!

   Tosi upeita kuvia ja kiva taas kerran tuo ääniraidallinen video! Kyllä teistä vielä kenttäratsukko tulee! :)

   Poista
  3. Kiitos Aino! :) Jäi tämä kommentti jotenkin pimentoon tänne, joten pahoittelut myöhäisestä vastauksesta :D Pilleri on aina paras, mutta Rasmus on kyllä oikea kenttäratsu ja ottaa homman ihan tosissaan! :)

   Poista
 2. Näytätte kyllä ihan kenttäratsukolta! Tää oli todella kiva postaus, tuo videokin oli kiva lisä ja nää kuvat ovat todella onnistuneita! Suosikkini olivat varmaankin 5 ja 28 :)

  VastaaPoista
 3. Tosi sujuvaa ja hyvännäköistä menoa! Kivoja kuvia myös :) Ootte te Rasmuksenkin kanssa hyvä pari ;)

  Me ei olla Kuun kanssa vielä käyty kesällä maastareilla, mutta se korjaantuu ensi viikolla :) Ja yhdet maastiskisatkin olisi tiedossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä Rasmuskin on ihan huippu menopeli! :)
   Toivottavasti teillä sujuu maastarit hyvin! :)

   Poista
 4. Hienon näköinen maastoesterata teillä, oon ehkä ihan vähän vaan kade... :) me ei olla ennätetty ponien kanssa maastoesteille ollenkaan tänä kesänä ja saa nähdä ehditäänkökään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joskus oli suunnitteilla pidempääkin maastorataa tuonne oikeille maastoreiteille, mutta ainakin tämä kesä nyt mentiin vielä tällä nurmikentällä ja hauskaa oli! :)
   Toivottavasti vielä ehditte, minäkin toivon että vielä ehditään! :)

   Poista
 5. Ihania kuvia :) tosi kivan näköstä menoa teillä :D itestäni tuskin tulis kunnon kenttäratsastajaa, korkeat kiinteät esteet hirvittäis :D ollaan kiinteitä tänä kesänä päästy hyppäämää, hauskaa puuhaa sekin oli :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Rasmus oli ihan huippu! Minä selviäisin ehkä just ja just 80-90cm kiinteistä esteistä (Pillerillä....) mutta sen isommat vaatisikin sitten jo ihan henkistäkin reeniä :D
   Kiva, että teilläkin oli hauskaa- niin oli meilläkin! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!