sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Pilleri vs. alpakat ja turvaliivi

Heippa!
Viimeksi tuli luvattua teille estepostausta (ja näitähän riittää.. :D), joten täältä pesee! :) Nyt koitankin edetä kronologisesti, eli nyt olisi juttua meidän ulkokauden avauksesta Pillerin kanssa, jolloin vähän hypittiin kentällä pitkän talven jälkeen. Osa poneista oli vähän virkeänä, mutta Pilleri se puksutti tuttuun ja turvalliseen malliin- meille se jännittävin koitos (lopussa mainittavan tilanteen lisäksi) oli alpakat, ja niiden kevätrieha! Pilleri varmaankin löysi oman sisäisen alpakkansa, sillä se hörähteli ja katseli ihan korvat putoamaisillaan alpakoiden juoksentelua ja painia. Paitsi tietysti silloin, kun oli hänen vuoronsa hypätä, silloin ei kerinnyt katsella sielunveljien menoa! Mutta sitten taas alkoi hörinä ja pörinä, kun tultiin kentän keskelle odottamaan.. :D

Kentälle oli rakennettu yksittäinen okseri ison kentän puoleiselle pitkälle sivulle, neljän esteen innari (ristikko-kavaletti-kavaletti-ristikko) lävistäjälle, sekä yhden askeleen sarja ristikko-okseri toiselle pitkälle sivulle. Tehtävät vaikutti tosi mukaville ja meille sopiville, ja tunti olikin tosi monipuolinen erilaisine tehtävineen! :) Aloitettiin nopsilla ravi- ja laukkaverryttelyillä, joiden aikana en itse tehnyt mitään sen kummempaa "tehtävää"- kunhan seilailin pitkin kenttää, totuttuun tapaan välillä vähän kooten askellajeja, ja välillä sitten kaasutellen. Pilleri tuntui ihan hyvälle, ehkä vähän raskaalle siirtymisissä, mutta kuitenkin sellaiselle menevälle ja vastaanottavaiselle, joten ihan hyvillä mielin jäätiin odottelemaan päivän ensimmäistä tehtävää :)
Tämän päivän kuvista suurensuuri kiitos Ellan äidille! :)
Hypyt aloitettiin okserista puretulla ristikolla, vasemmassa kierroksessa. Tultiin ihan hyvässä laukassa kohti tehtävää, mutta minä en jotenkin (taas vaihteeksi..) tehnyt elettäkään siellä selässä, niin tultiin aika miniaskeleesta ponnistukseen. Kehuinkin Pilleriä heti hypyn jälkeen, kun se taas paikkasi kuskin aivopieruja ja selvitti tehtävän hyvin :) Tultiin toisen kerran, ja nyt sujuikin jo paljon paremmin, vaikka olisi vieläkin voinut ehkä piirun verran kauemmaksi osua paikka. Mieluummin kuitenkin näillä pikkuesteillä vielä niin päin, että aina parempi liian lähelle, kuin liian kaukaa, sillä Pilleri vaikka kävelee kyllä noista esteistä yli :P Se ei myöskään ole hyvä, jos Pilleriä hirveästi villitsee kohti esteitä, sillä se menettää keskittymisensä melko helposti, kun pääsee rallittamaan esteille, ja ei sitten enää kuuntele pidätteitä- mieluummin siis hyvällä tahdilla vähän pohjaan, kuin hirveällä säätämisellä kamikazeloikka ja ristilaukassa alas, yms. mitä muuta vielä :D Seuraavaksi ristikko nostettiin pieneksi pystyksi, ja tultiin vielä muutama verryttelyloikka. Ensimmäinen hyppy pystylle oli tosi hyvä, paikka osui (tuurilla ne laivatkin seilaa? :'D) ja päästiin ilman rytmirikkoja oikeassa laukassa jatkamaan :) Toinen kerta meni myös tosi hyvin, ja nyt kuskikin heräsi jo vähän ratsastamaan hevosta hyvälle ponnistuspaikalle- myötälaukassa taas alas ja matka jatkui kohti seuraavaa tehtävää :)
Tähän väliin tultiinkin sitten innaritehtävälle hyppyjä, välit olivat tosiaan noin 2,5m, eli ei mitään hurjaa kyytiä tarvinnut tulla tehtävään sisälle. Ensimmäisellä kerralla ensimmäinen kavaletti pidettiin matalana, sillä hevoset eivät olleet näiden valkeiden kavalettien kanssa vielä hirveästi töitä tehneet, joten pidettiin pieni tutustumiskierros :) Pilleri ei kavaletteja turhia ihmetellyt, vaan meni tehtävän läpi kuin vettä vain ja myötälaukkakin saatiin tehtävällä vaihdettua. Kuskin istunta kaipaisi pientä viilaamista, mutta hevosen työskentelyssä ei moitteen varaa! Yksikään muukaan hevonen ei uuden kavaletin kanssa arkaillut, joten se nostettiin sitten jo seuraavalle kerralle ihan normaaliin asentoon :) Nyt sorruinkin sitten siihen liikaan säätämiseen, ja otin Pilleriltä vähän turhan paljon vauhtia pois lähestymisessä, joten P sai sitten taas pelastaa tilanteen ja venyä tehtävän aikana. Hienosti se kuitenkin taas selvitti tilanteen ja paikkasi kuskinsa mokan, ja opettajakin sanoi, että mieluummin noin, koska Pilleri pystyy kyllä venymään, kuin niin, että olisin antanut sen tulla tuhatta ja sataa ja toivonut välissä parasta- silloin ei välttämättä ihan ehjinä oltaisi tultu tehtävältä ulos :D Tultiin vielä kolmannen kerran, nyt tultiin ehkä ihan aavistuksen liian kovaa tehtävälle, ja tuli sitten kosketus viimeiselle ristikolle, mutta muuten hyvin tälläkin kerralla ja pienestä vauhdista huolimatta P huolellisesti myötälaukassa ulos tehtävältä. Innarin työstäminen jätettiinkin sitten siihen, ja siirryttiin hyppäämään sarjaa!
Pahoittelut, että osa kuvista on vähän vinksallaan- kuvankäsittelyohjelmani ei näitä
jostain syystä tahdo suoristaa :/
Sarjaväli oli aavistuksen ahdas 6m meille, mutta aloitettiin pienillä esteillä, niin hyvin me mahduttiin :) Ensimmäisellä kerralla minä taas mokaan ihan olan takaa, jään vetämään, ja P pelastaa hyppäämällä vähän eksoottisesti ristikon ja venyen oikein urheasti okserille. Se ansaitsi taas taputuksensa heti esteen jälkeen, ja kuski olisi voinut vastaanottaa jonkin läpsyn poskelleen- nyt herätys! Okseria vähän nostettiin, ja tultiin uudelleen samalla tavalla. Päätin, että nyt en jää vetämään, vaan ratsastan jo käännöksestä sitä näkemääni paikkaa, enkä vasta viiden metrin päästä. Tultiinkin paljon paremmin ja ennen kaikkea sujuvammin, vaikka paikka onkin vähän pohjassa, mutta oli se sentään parempi, kuin edellinen suoritus :D Okseria taas vähän korotettiin, ja tultiin uudelleen. Nyt osui jo jotenkuten järkevä paikkakin, ja välissä ei sitten tarvinnut sen ihmeempiä tehdä, kuin myödätä ja olla siivosti selässä- hienosti menikin, ja P teki hienon hypyn okserille :) Tultiin vielä uudestaan samalla korkeudella, ja nyt lähestyminen meni taas vähän turhan nypläämiseksi, vähän pohjaan ristikolle, mutta hienosti P venyy okserille asti :)
Nämä ne on kyllä aina niin loistavia kuvia :D
Sarjan työstäminen jätettiinkin sitten siihen, ja tultiin loppuun vielä muutamat hypyt yksittäiselle okserille. Okseri laitettiin johonkin 70cm pintaan, eli nyt ei tarvitisi hätiköidä, vaikka paikka ei olisikaan optimaalinen. Lähestyminen sujui meillä hyvin, ja askel osui oikein sujuvaan paikkaan, ei ongelmia! :) Tultiin vielä toisen kerran, ja nyt tultiin minun mielestäni ihan pohjaan, mutta opettajan mielestä tosi hyvin- kyse oli ehkä siitä, että hyppy oli hyvä (ei siis niinkään se paikka), koska Pilleri nousi nopeasti siitä lähelle tulleesta paikasta, eikä teilannut puomeja, kuten se saattaisi ehkä joskus tehdä. Olin kyllä yhtä mieltä siitä, että Pilleri teki taas tosi hienon pelastuksen ja yritti kaikkensa selvittääkseen esteen kuskin mokailusta huolimatta :) Tähän me sitten lopetettiin nämä hyppelöt, ja me Pillerin kanssa siirryttiin ravailemaan viereisellä kentällä olleiden kouluaitojen sisäpuolelle "treenin ominaisuudessa", kun P seuraavana päivänä oli menossa kisoihin. Pilleri olikin ihan superhieno, kunnon koulupolle, kun aitojen sisälle pääsi, ja me lopetettiin ravailut sitten aika pian, kun P oli niin hyvä ja se vielä jatkoi seuraavalle tunnille puurtamaan :) Käveltiinkin siinä sitten takaisin "oikealle kentälle", ja aidalla roikkui turvaliivi. Huomasin, että Pilleri sitä vähän epäillen pälyilee, mutta koska eihän se nyt yleensä mitään sätkyile eikä hötkyile, niin jatkoin pitkin ohjin matkaa. Liivin kohdalla meinaakin sitten hevoselta tippua korvat, tulee hirveän hurja sivuloikka, ja naurunremakka! Minua naurattaa tuo poni oikeasti niin paljon, kun se keksii noita juttujaan! Parasta koko episodissa oli tuo, miten chillisti P jatkaa sätkynsä jälkeen matkaansa, ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan :D Minä meinaan tosiaan tikahtua nauruun, mutta eihän ponitukselle voi tuosta suuttua- olisihan se turvaliivi voinut vaikka hypätä päälle! :D
Joku oli vähän kouluponi! ;)
Tunnista jäi tosi kivat fiilikset, vaikka mokia tulikin, mutta Pillerin asenne oli niin kohdillaan, ettei tässä surkuttelemaan olisi voinut missään nimessä jäädä! :) Virheistä otan opiksi ja seuraavalla kerralla taas fiksumpana liikenteessä- näin sen pitää mennäkin! :)

Miten Teidän ensimmäiset estehyppelöt ulkona sujuivat?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

18 kommenttia:

 1. Tosi siistin näköistä ja hyvän kuulosta menoa teillä Pillerin kanssa, hyvä te! On se kyllä aina niin ihana hyppiä ja saada niitä onnistumisen hetkiä ja olla tyytyväinen hienoon uljaaseen ratsuun. Tosiaan esteiden hyppely on sitä ykköspuuhaa ja hyvänä kakkosena sitten kouluratsastus. Mites sulla, mistä tykkäät eniten?

  Tosiaan niin kuin edelliseen postaukseen kommentoinkin, niin tykkään siun kirjoitustavasta, kun se on jotenkin sen verran yksityiskohtaista. Ja nää kuvat on niin hyviä, sekä hyvä asia on myös se, että niitä on noin paljon! Kuvista tulee aina niin hyvä fiilis, varsinkin silloin, kun ne on hauskoja, hyvä laatuisia, selkeitä, sekä edustavia kokonaisuuksia! :)

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia :) Mä olen tällainen yleispuksuttelija, tosin molemmat mun ratsastusryhmät on estepainotteisia- tykkään kyllä silti ihan yhtälailla koulusta ja esteistä :) Pillerin kanssa esteitä on ehkä mukavampi mennä, kun se itsekin tykkää niistä enemmän, kuin niistä kouluratojen hienouksista ;) Mutta maasto- ja erikoisesteet on ne meidän juttu! <3

   Poista
 2. Todella kiva postaus. Hienoja kuvia, niin kuin yleensä. Super hieno Pilleri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenny! :) Pillerikin kiittää ja kumartaa :)

   Poista
 3. Oii ihana Pilleri, se on niin suloinen kun menee jatkuvasti noin innoissaan! Ja hahah toi turvaliiviepisodi.. :D Ihana!

  Me ollaan Peetun kanssa otettu vasta lapsihevosen ekoja hyppyjä ihan yleisesti. Hirveä kohellus ja kauheen kivaa, mutta silti vähän vielä jänskää. Mutta kyllä siitä kelpo esteponi vielä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on aina yhtä innoissaan :)<3 Loistoheppanen! :)
   Ja joo, häntä järkyttää tällaset vähän oudot asiat... :D
   No, eihän se kohellus haittaa, kun hevosella on hauskaa! :) Mukavaa sen pitääkin olla, niin Peetulle kuin sullekin! :)

   Poista
 4. Nää tein estetunnit kuullostaa aina nii ihanilta :D tosi hyvin sait pillerin menemään, kivoja tehtäviä teitte. :) itekkin mielummin otetaan askel lisää kuin pois.
  Itelläni on mennyt hypyt nyt ihan ok, vaikkakin viime kerralla jos vauhtia oli hiemankin enemmän, ei Laikku viitsinyt koipia nostella. Tulin sitten lyhyessä, tosi paljon rytmikkäämmässä laukassa jolloin alkoi sujumaan. Myös kun muistin odottaa estettä, helpottui hyppääminen hirveesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ja näinpä, vaikka Pillerin hyppy onkin ehkä laadukkaimmillaan, kun sitä pääsee ratsastamaan vähän eteenpäin kohti esteitä- mutta ylihän se pääsee millä tyylillä tahansa, joten välillä saa mokata :'D
   Hyvä, että lähti sitten sujumaan! :) Kesävirtaa vai mitälie Laikulla ;)

   Poista
 5. Voi ei Pilleri rukkaa :D Hugokin olisi varmasti mennyt laamoista ihan sekaisin, vaikka ne olisi sille ollut jo entuudestaan tuttuja! En kyllä tiedä miten se nyt niihin suhtautuisi, kun ei ole mulla ollessaan koiraa ja kissaa ihmeempää tallilla nähnyt :D Lampaita meinasi meidän tallille tulla, mutta jäivätkin sitten tulematta... Olisi ollut mielenkiintoista nähdä herran reaktio vähän pörröisempii kavereihin ;)

  Onpas teillä muuten iso ulkokenttä! Ihan kade kyllä olen... Meillä kun se on niin pieni, että meinaa tila loppua aina esteiden kanssa kesken :D Teilläkin tuo meno kyllä näyttää vain niin kivalta ja Pilleri oikein mukavalta hyppääjältä <3 Vaikka virheitä tulikin niin eihän ne mitään haittaa! Olisihan tämä ratsastus ihan tylsä laji jos kaikki menisi juuri niin kuin ajattelikin eikä mitään kehitettävää olisi. Siitähän vain enemmän innostuu, että ensi kerralla menee sitten paljon paremmin, kun pyrkii korjaamaan omia virheitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palleroinen meinasi menettää henkensä ihan selkeesti tässä tilanteessa :'D Mä luulen, että Hugo tarviis kans vähä henkistä tukee lampaiden kohtaamiseen, niinku P tarvii alpakoiden kanssa- se kurkkii niitä aina muiden selkien takaa laitumella :''''D
   Meillä on tavallaan yksi ihan järkyttävän iso kenttä, mutta se jaetaan aidaten aina kahtia. Toisella puolella voi sitten vaikka Grevi mennä tuntienkin aikana tai muut hevoset odottaa estevuoroaan, jos meinaa olla ahdasta :) Siisteintä on, kun kesäkursseilla voi tehdä koko kentän kokoisen rataharjoituksen, se on niiiiiin cool kun on tilaa joka suuntaan ihan hirveästi :D
   Olet kyllä ihan oikeasssa, ei tässä olisi mitään itua, jos kaikki olisi helppoa ja onnistuisi kertalaakista- näin sen pitääkin mennä, että kuski saa välillä olla ihan täys idiootti! :D Ja sopii minulle, jonka aivot saa oikosulkuja tasaisin väliajoin.. :D

   Poista
  2. Pitäisköhän alkaa nukkumaan vähän enemmän kun alpakat muuttuu laamoiksi... :o
   Voi ei raukka parkaa! Hugo varmasti tekisi samalla tavalla ja puhisisi sillein että kuuluu ja kauas ;D

   Voi tsiisus kateus vain kasvaa :D Hirveän isohan tuo on jo kahtia jaettunakin! Pitää vissiin itse alkaa raivaamaan metsästä tilaa ja laajentaa kenttää joka ilman suuntaan... :D

   Hah totta! Nopeasti tässähän alkaa muuten "nousta kusipäähän" jos ei välillä homma mene ihan plörinäksi :D Niinpä välillä se tekeekin juuri todella hyvää :)

   Poista
  3. Hei, ei paha moka, mä en edes huomannut! :D
   Ei se tunnu isolta, varsinkaan, kun tunnilla on yleensä 6-8 ratsukkoa ja puolet poneista on äkäisiä muille, joten lähelle ei passaa mennä :'D Pienemmissä ryhmissä siellä on kyllä ihanan paljon tilaa, ja kentän muotoa muunnellaan aina vähän väliä kesän mittaan, nytkin kun lumet vihdoin suli, niin kenttää on vähäsen levennetty vielä :)

   Poista
  4. Pitäiskö meidän molempien ottaa sitten kunnon viikon uniputki :D !
   Aiivaan, kun teillä on niin monta ratsukkoa siellä samaan aikaan! Mutta mites meillä, kun tuntuu että kolme ratsukkoakin samaan aikaan tuntuu niin ahtaalta ahtaalta :o

   Poista
  5. Kyllä, kyllä meidän pitäis :'D
   No, täytyy kyllä sanoa, että kaverin liikutushevosten (2kpl) kenttä on niin pieni, että minusta tuntuu, että olen jatkuvasti törmäyskurssilla, vaikka siinä ei sen enempää hevosia olekaan :'D Varsinkin, kun toinen osaa hukata jarrunsa hetkenä minä hyvänsä, niin on vähän turhan jännittävää ratsastaa siinä :'D Toivottavasti siellä teilläkin vältytään vaaratilanteilta kentän koosta huolimatta- ja hei, ainahan on peltoja ja metsäteitä, jonne mennä karkuun ja kahdestakin esteestä saa jo radan! ;)

   Poista
  6. Voi ei se sitten onkin pieni :D Hugo on onneksi niin nopea reagoimaan mun käskyihin, että ollaan monelta vaaratilanteelta niin vältytty, kun on pitänyt vähän nopsasti kääntyä! :D Mutta kyllä aina välttelen jos tiedän kentällä olevan tunnin tai joku muu menossa. Jos sattuu samaan aikaan niin menen sitten juuri suosiolla maastoon hömpöttelemään ;) Se on kyllä totta ja tullut monta kertaa huomattuakin! Se on hevoselle vain hieman ikävää, kun joutuu liian nopeasti kääntämään eikä vaikka sarjan jälkeen pääse kunnolla menemään suoraan :/ Mutta onneksi kisapaikoilla pääsee sitten paremmin hyppäämään ja kun käydään Kiviojallakin hyppäämässä :)

   Poista
  7. Joo, minäkin selviäisin Pillerin kanssa sillä pienellä kentällä, mutta kun siinä ratsastan sellaista hevosta, jonka selässä olen käynyt ehkä viisi kertaa, ja toinen on nuori, jolle laukannostot on vielä vähän hankalia niin oh dear... :D Hugo on kyllä oikeasti ihan pillerimäinen, sekin laitetaan aina tunneilla Hollin kanssa samoille ympyröille yms., kun se kääntyy nopeasti, pysähtyy, kiihdyttää, tekee mitä tahansa väistöliikkeitä, eikä potkaise, jos joku tulee perään :D On meillä täydelliset kaverit ;)
   Niin, tuo on kyllä totta :/ "Onneksi" en itse hyppää tuolla kentällä, vaan menen yleensä vain maastossa :D En minä varmasti olisi tarpeeksi nopea, kun on tottunut tilaan ja nopeaan hevoseen! Hyvä homma, kun on teillä paikkoja mihin mennä sitten "kunnon treeniin", jos tarvetta on- sitten kun mä tuun sinne, niin mennään ja kuvaan teitä! 8)

   Poista
 6. Hassu Pilleri :D Kuukin tekee välillä tuota samaa, että säikähtää, ja sitten jatkaa taas ihan rennosti, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan! :D Mutta kiva, että teillä meni hyvin tuo tunti :)

  Meillä ei ole Kuun kanssa ollut tätä ulkona menemiseen totuttelua taas keväällä, koska ratsastetaan oikeastaan ympäri vuoden ulkona. Itseasiassa meillä on aina tunneilla tosinpäin, eli kun siirrytään maneesiin, on vähän totuttelua :D Siellä kun on paljon enemmän niitä mörköjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nää on näitä ruunanrupsukoita ja niiden päähänpistoja :'''D
   Pilleri keksii kyllä enemmän juttuja siellä maneesissa, mutta onneksi se on jo tottunut menijä molemmissa- en ainakaan itse huomaa sen säikkyvän sen enempää siirryttäessä ulkoa sisälle tai sisältä ulos, enemmän sitä kauhistuttaa esimerkiksi ulkona ne alpakat tai sisällä se hirveän kauhea estekulma, jotka ovat kyllä kumpainenkin aina siellä, joten ei pitäisi tulla ponille yllätyksenä.. :D

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!