tiistai 16. toukokuuta 2017

Päin johteita!

Moikka!
Nyt täytyy taas tehdä teille koostepostaus kahdesta (tai no, yhdestä ja puolikkaasta) ratsastustunnista, tällä kertaa tosin kokonaan videon muodossa- on jäänyt niin monta tuntia välistä, ja lisää tulee joka viikko, että en pysy enää perässä, joten päätinkin siis laittaa nämä yksiin kansiin, kun näistä ei ollut kuin nämä videonpätkät. Videot on kuvattu huhtikuun alun tunneilta, kun tultiin tällaista hauskaa teknistä ratatehtävää, ja päätinkin toteuttaa tämänkin koosteen nyt sitten ääniraidallisena, jottei käy puisevaksi! Jonossa vielä tämän jälkeenkin vaikka kuinka monta tuntipostausta, joista on myös kuvia, joten on tässä ainakin kaikkea julkaistavaa- lisätään vielä kaikki erikoispostaukset sun muut, niin ei tässä jutut ainakaan pääse loppumaan! Ja ei todella tarvitse panikoida, kun ei nyt ole päässyt käymään tunneilla niin paljoa, tai saanut kuvaaajaa joka kerralle, kyllä blogi näillä ainakin kuukauden varmaan pyörisi :D

Maneesiin oltiin tosiaan rakennettu yksittäinen ristikko etupuomilla, puomi-12m-okseri-linja ja diagonaaleille yksittäiset pystyt. Näitä esteitä sitten tultiin niin yksittäin kuin ratanakin, ja vaikka nämä tunnit menikin meidän osalta vähän penkin alle, niin tuli kuitenkin paljon lisää luottoa ja kokemusta vähän vaativimmista tehtävistä, kuten esimerkiksi tuosta kaarevasta linjasta, joka videon keskivaiheilla näkyy, sillä sellaisia ei yleensä tunneilla kovin paljoa tulla. Myöskin ravilähestyminen tuotti kuskille päänvaivaa, sillä niitä en oikeasti ole tullut paljoakaan, ja siksi hevosen hyppypaikan hahmottaminen oli hankalaa ja sitten istuntakin vähän niin ja näin- tästä johtuen melko paljon vastalaukassa laskeutumisia siltä esteeltä, mutta Pilleri se vain kuuntelee nuo painoavut niin tarkkana, että ei ihmekään. Olin kyllä muutenkin vähän pihalla näillä tunneilla, mutta annettakoon se anteeksi- aina ei voi mennä ihan nappiin, ja tosi hyviäkin suorituksia mahtui kuitenkin mukaan! :)
Tällä kertaa olikin tällainen lyhykäinen postaus, kun koitin asiani saada sanotuksi tuolla videolla- kerro, mitä tykkäsit tällaisesta postauksesta täällä tekstipainotteisessa blogissa? Minkälaisilta tehtäviltä haluaisit katsoa ääniraidallista videota (esim. rataharjoitukset tai esimerkiksi istuntatehtävät)? Kuinka usein olisi mielestäsi sopivaa julkaista ääniraidallisia videoita (esim. kuukauden postauksista 2/10 sisältäisi ääniraidallista materiaalia?), vai pitäisikö ne pitää ennemmin erikoisuutena kuin säännöllisenä juttuna? Haluatko videon lisäksi syvällisempää analyysia myös tekstinä? Kerro mielipiteesi, tehdään blogista yhdessä taas vähän lukijaystävällisempi! :)

Ovatko ravilähestymiset Sinulle vaikeita?
Oliko postaus makuusi turhan lyhyt tai sisällötön, vai mukavaa vaihtelua?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Perjantain tunti peruuntuu tältä viikolta, mutta sitten sunnuntaina pääsen onneksi taas ratsastamaan! :) Nyt alkaa kesä vihdoin saapua tännekin, eikä lunta ole näkynyt hetkeen, vaikka säät ovatkin melko koleita. Peukut pystyyn, että kesä saapuu pian! Haluaisitteko muuten seuraavaksi lukea koulu-, vai estetunnista, vaiko Summer Bucket Listin? :)
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Itelleni ravilähestymiset ei ainakaan vielä ole tuottanut ongelmia :D vaihteluvirkistää, ite pidin myös tällasesta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisi varmasti kyllä todella paljon helpompaa hahmottaa, kun tulisi enemmän ravilähestymisiä :D Hassua, miten niinkin helppo homma voi olla mulle vaikeaa :D
   Kiva kun pidit! :)

   Poista
 2. Minusta tälläinen lyhyempi teksti ei ollut yhtään huono vaihtoehto varsinkaan tämän videon yhteyteen! :) Tälläisen videoanalyysin voisi pitää hyvin vaikka kuukausittaisena juttuna! Kenties voisi myös olla niin, että kaksi videota per kk; toinen sileältä ja toinen hyppelöiltä. Näin voisit kenties myös arvioida eroja esim. omassa istunnassa.

  Jotakin idean tynkää tässä nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun tykkäsit! :) Joo, olisi kiva, kun saisi koulutunneiltakin videota, mutta ei kehtaa julkaista goprolla otettuja videoita koulutunneilta, kun niissä näkyy kuitenkin kaikkien muiden tekemiset, enkä itsekään haluaisi näkyä jonkun toisen videon taustalla. Ehkä siis sellaisessa tapauksessa, että joku järkkärillä tai puhelimella videoisi koulutuntia, niin voisi tehdäkin ääniraidallisen siitäkin! :) Hyvä idea ja ehdotus kyllä kieltämättä, vaikka toteutus nyt onkin vähän hankalaa, kun itse preferoin kuvia videoiden yli, jos täytyisi niistä kahdesta valita- täytyy joskus kyllä hankkia kaksi kuvaajaa, toinen videoimaan ja toinen sitten ottamaan kuvia, niin saisi toteutettua toiveen! :)

   Poista
 3. Mun makuun nää ääniraidalliset on tosi kivoja, joten mieluusti katselisin ja kuuntelisin niitä enemmänkin! :)

  Samba-poni (jolla ei enää nykyään hypätä jalkavaivan vuoksi) on aika kuumuva persoona. Esteradalla mentiin korvat pystyssä ja häntä korkealla hirveetä vauhtia. Se poni oikeesti tykkäs hypätä! Mutta ravilähestymiset oli sen mielestä joku kunnianloukkaus esteratsastusta kohtaan: jos koetettiin ravissa tulla niin hän joko rikkoi laukalle ja hyppäsi normaalisti, tai sitten pysytteli ravilla ja pysähtyi esteen eteen. Kieltelyä se ei koskaan harrastanut, oli este vaikka 120cm ja oltaisiin tultu kuinka huonoon paikkaan tahansa, yli mentiin aina. Mutta ravissa ei koskaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Täytyypä näitä sitten tehdä myös jatkossa! :)
   Hahaha, eikä! :D Oliko hän kenties tamma? :D Jotenkin tuli mieleen tamma... :'D Hassua kyllä tuo, mutta onhan noita muitakin- yhdellä tunnilla tuo meidän Piat-poni ei yksinkertaisesti mennyt esteestä yli, mutta kun sitä laskettiin yhdellä kannakkeella (~5cm), niin se meni kuin vettä vaan. Nostettiin takaisin, ja ei millään- laskettiin, niin taas ihan kuin ei mitään! :D Mutta niin nuo kaviokkaat vaan välillä päättää, että ei tätä näin pysty tekemään :D

   Poista
 4. Jo oli kiva postaus ja hienosti menette. Kun mä luin otsikon, niin luulin että sä putosit päin johdetta. ^ ^ mutta ehdottomasti lisää tällaisia videoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ehkä vähän sellaista pientä clickbait- fiilistä joo, mutta se oli jotenkin tuon tunnin ytimessä se lausahdus, kun oikeasti ratsastin ihan päin honkia ja niitä johteita ihan kirjaimellisestikin :D

   Poista
 5. Tosi kiva taas tää ääniraidallinen! Ihan hyvinhän teillä näytti kuitenkin menevän kuitenkin pääpiirteittäin noi tehtävät :) Me ei olla myöskään harjoiteltu kauheasti ravilähestymisiä, mutta ei ne kauheasti ole meille tuottanut ongelmiakaan. Tosin välillä on kyllä välillä nähdä juurikin sitä ponnistuspaikkaa, mutta kyllä sekin sieltä tulee aina pikkuhiljaa ;) Mun mielestä tälläisiä ääniraidallisia videoita voi olla kyllä ihan säännöllisestikin! Ja videon analyysit on kyllä hyviä, joten ne riittävät mun mielestä ainakin analyyseiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit! :) Joo, Pilleri pelasti kaikki tilanteet, ja kuski oli vähän pihalla tällä kertaa- mutta hei, ollaan me tän jälkeen oltu jo ihan hyviäkin! :D
   Mukava kuulla, että ääniraidalliset maistuisi ihan säännöllisenäkin juttuna! Se onkin nyt ollut monen toive, joten näitä voisin jatkossa aina mukavista treeneistä sitten tehdäkin :)!

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!