lauantai 13. toukokuuta 2017

Kulttuurishokki ja konkariponi

Kaikista tämän postauksen kuvista hurjan iso kiitos Nannalle! :)
Moikka!
Lupailin edellisessä postauksessa postaavani seuraavaksi meidän ulkokauden avauksesta, ja sehän olikin viime viikon perjantaina, kun hyppäsin puolen vuoden tauon jälkeen Lucaksella. Niille, jotka ei tätä uljasta pientä mustaa tunne vielä, niin pieni tietoisku tähän alkuun: Majgårdens Lukas, tuo estepuolen voittamaton konkariponi. Aivan äärettömän laiska, varmasti koko tallin laiskin otus, ja ikä kun alkaa jo pikkuhiljaa pientä ponitusta painaa, niin ei innostuminenkaan ole itsestäänselvyys, vaikka Lucas tykkääkin esteistä. Viime vuosina on kyllä ollut selkeästi huomattavissa sellainen pieni deflaatio noissa ponin estefiiliksissä, ennenhän se saattoi ihan suorastaan käsistä lähteä, kun esteradalle pääsi, mutta nyt sitä saa jo ihan isommatkin ihmiset potkia kannuksien kera liikenteeseen pahimpina päivinä. Lukas on kuitenkin edelleen ihan huippu opetusmestari esteiden alkeita opetteleville, ja onkin siirtynyt selkeästi kevyemmälle käytölle käyden max. 2h päivässä enimmäkseen lasten alkeis-jatkotason tunneilla. Esteitä se kuitenkin hyppelee myös meidän isompien kanssa, sillä eihän tuosta sen hypystä voi kuin nauttia- varmasti koko tallin upein tekniikka! Täytyy kyllä silti mainita, että en minä välttämättä olisi Lucasta itselleni ihan valitsemalla valinnut, vaikka se onkin ihan huippuponi- kulttuurishokki oli nimittäin melkoinen, kun reippaan Pillerin selästä siirtyi tällaisen pienen ponin selkään, joka oli oikeasti kuin täi tervassa koko tunnin! :D
Käynnissä ja ravissa Lucas oli hurjan nättinä ja hyvän tuntuinenkin :)
Tunti aloitettiin tuttuun tapaan ravi- ja laukkaverryttelyillä, Lucas oli ihan hirveän hurja ja ihan pukitteli protestiksi kuskilleen, mutta minä pysyin topakkana ja vaadin sitä liikenteeseen, sillä ongelmissa ollaan jos ei laukka pyöri, kun lähestytään esteitä. Lyhyenä, mutta terävänä. Kuskilla virtasi hirveä hiki, mutta maisemat eivät kovin vinhaa tahtia kyllä vaihtuneet- alkuverryttelyt olivat kuitenkin siinä, ja siirryttiin tulemaan ympyrän reitille tallipäätyyn rakennettua ristikkoa pari kertaa lämmittelyhyppynä vaihtaen esteellä laukkaa. Ensimmäisellä kerralla Lucas pääsi yllättämään ihan täysin ja loikkasikin askelta aiottua kauempaa- kuskin moka, kun taukoa on kertynyt edellisestä kerrasta konkarin kanssa, ja ei muistunut mieleen, että laukasta viis Lucas lähtee kaukaa jos valita voi. Kyydissä kuitenkin pysyin ja seuraavalla kerralla tuli jo paljon paremmin, tosin vieläkin niin mahdottoman huonolla temmolla, että kaukaa katsottuna näytettiin varmaan kävelevän... :D Hyppypaikka oli kuitenkin paljon parempi ja kuskikin tilanteen tasalla, tosin valmistautuneena edelleen johonkin kamikaze-loikkaan ja siksi sukeltelemassa ponin kaulalla- kolmas kerta toden sanoi, ja se menikin sitten jo melko hyvin meidän molempien osalta, jes! :)
No just näin se homma hoituu :'D Lucas oli kyllä tosi fiksu valitessaan tuon hyppypaikan, mutta ehkä Pillerin tapaan odotin näin pienelle esteelle sitä miniaskelta- mutta mukautuminenhan se on tämäkin?! :D
Tällaisia kuvia sitä löytyikin tältä päivältä ihan muutamat :'''D
Mutta osattiin me ihan suht-normaalejakin olla (välillä) :)
Ferry halusikin sitten tuoda tähän kuvaan vähän omaa outouttaan mukaan.. :D
Varsinaiset tehtävät aloitettiin sitten seuraavaksi, kun tultiin pari kertaa kakkoskentän puoleisella pitkällä sivulla ollutta yksittäistä okseria. Minuahan kammoksutti jo aivan hirveästi etukäteen hypätä Lucaksella yksittäistä okseria, mutta onneksi aloitettiin pienistä esteistä ja nostettiin ihan hissukseen aavistuksen isommaksi. Totuushan on se, että Pillerin jälkeen kun laskeutuu varmaan metrin verran alemmas ja alkaa hypätä edes 60cm esteitä, niin ne näyttää kyllä ihan taloilta. Pillerin kanssa edes se metri ei näyttänyt niin pahalta, kuin nuo kasikympit Lucaksen selästä- oikeasti olisin voinut väittää esteen olleen ainakin sen 100cm sitten lopulta! Hyh, kyllä minä tarvitsen alleni hevosen tai sitten menen poneilla vain maksimissaan 60cm.. :D Mutta Lucas hyppäsi kyllä tosi hienosti, minulla vaan oli ihan täysin hukassa ne ponnistuspaikat, ja olin melkein poikkeuksetta ponia edellä. Paitsi yhdessä vaiheessa Uljas Musta vähän yllätti ja lähtikin taas askelta kauempaa ja ai että, millainen ilmalento olisi voinut siitäkin tilanteesta tulla, mutta keikuinpa jälleen mukana menossa ja selvittiin ehjin nahoin. Kyydissä keikkuminen oli siis aika-ajoin lievästi sanottuna hieman haasteellista, mutta Lucas ei ollut mokistani moksiskaan, vaan jatkoi itsevarmana aina eteenpäin, eikä jäänyt kuskiaan odottelemaan, että tuleekohan se mukana- Lucakselta oikein positiivista käytöstä, sillä jos se olisi vetänyt liinat kiinni kun keräilin tasapainoani, niin olisin ihan 110%-varmasti lentänyt tutkimaan kentän koostumuksia!
Pikkuokseri ja jättihyppy?
Ja kuski sai taas lennellä ihan miten sattuu :'D
Näin niitä esteitä kannattaakin lähestyä, ihan just nappisuoritus...
Ai kamala, hävettää!
Yli sitä kuitenkin ponkaistiin siitäkin loistopaikasta :P
Ja seuraavalla kerralla kuskikin oli jo vähän viisastunut ja menossa mukana!
Seuraavaksi siirryttiin hyppäämään yhden askeleen sarjaa ristikko-okseri. Sarjalle minun oli jotenkin paljon helpompi katsoa paikka ja ajatella asiat oikeaan järjestykseen, ja omasta mielestäni sille tulikin päivän parhaat suoritukset. Eikä liene ihmekään, onhan hevosenkin helpompi tehdä tehtäviä, kun kuski on siinä samassa hetkessä menossa, eikä aina edellä tai jäljessä. Sarjaa hypättiin myös Lucaksen kannalta paremman laukan kierrokseen, eli oikeaan, ja laukka pyörikin heti nostosta superhyvin verrattuna vasemman kierroksen kävelyvauhtiin.. :D Okseria nosteltiin toistojen myötä ja vaikka minua vähän hurjistutti taas esteen koko, niin muistin kuitenkin luottaa Lucakseen ja annoin sen hoitaa homman, ja hyvin meni kaikki hypyt! :)
Hallittu sisääntulo ja silleen? :D
..ja kun kuski on edellä...
..niin sitä sai taas pitää henkirievustaan kynsin ja hampain kiinni, että kyydissä pysyi :D
Virheestä aina viisastuu, ja sitten osasin jo olla enemmän ihmisiksi ja reilu ponillekin :)
Oli niin iso este jo, että ihan helpotuksen huokaus pääsi, kun selvittiin :D
Lucas näyttää niin ihanan yritteliäältä tässä kuvassa :')
Konkariponi Airlines ;)
Näin sitä käynnistytään! :D
Superponi!
Lopuksi tultiin vielä pieni rata, joka alkoi vasemmasta kierroksesta ympyrän reitillä olleella ristikolla, sitten laukanvaihdon kautta sarjalle, jolta taas ympyrällä olleelle ristikolle ja laukanvaihto takaisin vasempaan laukkaan, ja vielä hyppy yksittäiselle okserille. Jälleen kuskia kauhistutti tuo meidän laukan vauhti verrattuna okserin kokoon, mutta tiesin Lucaksen handlaavan esteen kyllä kaikesta huolimatta, kävi mitä kävi- kunhan itse odottaisin hypyn. Rata alkoikin totuttuun tapaan tahmeasti ristikolla, jolla onnistunut vaihto ja sitten lähtikin taas laukka rullaaamaan, kun saatiin se helpompi kierros ja pyysinkin Lucasta kunnolla eteen sarjalle. Sarjalle Lucas teki tosi superit ja hienot hypyt, ja matka jatkui taas laukanvaihtoesteelle- "vähän" uusintareitin makua oli lähestymisessä, mutta Lucas hyppäsi kuitenkin tosi hienosti ja sitten taas vaihdettiinkin siihen tahmeaan laukkaan ja kohti okseria. Tuntui, että Lucas meinasi hyytyä aivan kokonaan kaarteeseen, joten käytinkin sitten raippaa pari kertaa ja sitten se lähtikin jo vähän turhan paljon eteenpäin kohti okseria ja hyppy venyikin sitten jopa vähän kaukaiseen ponnistuspaikkaan, mutta siitä huolimatta ilman ongelmia esteestä yli ja kehuja konkarille :) Se liikkui  radalla kyllä odotettua paremmin, ja Lottakin totesi, että ei siitä sen kummoisempaa laukkaa oikein saakaan irti (tietenkin suhteutettuna siis omaan taitotasooni ja siihen faktaan, että olen todella parempi reippaiden kuin laiskojen hevosten kanssa), ja hypyt oli kuitenkin hyviä, joten voitiin olla tyytyväisiä. Aikaa oli vielä vähäsen, joten tultiin vielä yhdet hypyt yksittäiselle okserille korotettuna ennen kuin ruvettiin ravailemaan loppuraveja ja viimeinen hyppy oli kyllä tosi hyvä, siihen oli hyvä lopettaa kun sain vihdoin katsottua sillekin esteelle jonkun järkevän paikan ja osasin ehkä jopa keikkua jotenkuten kyydissä- hieno poni, mutta ei ihan niin hieno kuski tällä kertaa! :)
Lucaksen silmät ihan kimmeltää :')
Täytyy kyllä myöntää, että ei ole ikinä ollut tällaista kulttuurishokkia- miten voikin olla niin hankalaa ratsastaa laiskaa ponia reippaan hevosen jälkeen, voi apua! Mutta tästä tuli nyt ainakin muistille virkistystä, ja jos taas jossain vaiheessa Lucaksella hyppään, niin sujuu jo varmasti paljon paremmin. Oli ehkä aikakin kiivetä jonkun muun, kuin Pillerin selkään, vaikka hankalaa olikin- se kuitenkin opettaa niin paljon enemmän ratsastaa noita erilaisia hevosia, kuin sillä yhdellä suosikillaan aina jokaisella tunnilla. Mutta nyt voisin kyllä taas mennä sillä Pillerillä, jos vaan suinkin... :D Haha, no ei vaineskaan, hauska mennä näillä nostalgiaponeilla vielä, kun voi- ja aion todella nauttia jokaisesta hetkestä näiden konkariponien kanssa! :)
Konkariponi <3
Joko Sinä olet päässyt ratsastamaan kentällä?
Miten Sinun ulkokauden avauksesi sujui?
 Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

14 kommenttia:

 1. Voihan Lucas! Hienon ja muutenkin todella nättiä menoa:) Tiedän niin tuon kulttuurishokkitunteen, ja se jatkuu, vaikka sillä "kulttuurishokkiponilla" menee enemmänkin. Kun ei kemiat kohtaa niin ei kemiat kohtaa.
  Meillä avattiin ulkokausi tuossa pari kolme viikkoa sitten ja oli kyllä tilaa pyöreän maneesin jälkeen! Tiet oli hukassa ja muutenkin meni hitusen hankalaksi tuo kulmien ratsastus 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Paremminkin olisi voinut kieltämättä mennä, mutta täytyy ymmärtää itseään- Lucas on ihan täysi vastakohta Pillerille, joten ei ihmekään, ettei ihan joka kerta mennyt niinkuin Strömsössä :D Eilen hyppäsin taas Pillerillä, ja huomasin, että on se istuminen itsessäänkin ihan erilaista Pillerin hypyissä, sillä se ei ole niin nopea ja tiikerimäinen, kuin Lucas- se on enemmän sellainen laakea, kun taas Lucas hyppää paljon ylöspäin, joten eteenpäin menevä myötäys ei oikein istu Lucakselle, vaikka se sopii Pillerille. Eikä yhdessä tunnissa nyt oppinut itseään muuttamaan, mutta oli kyllä silti kivaa! :)
   Haha, mutta ulkona on ihana olla! Vaikka aikalailla tuuleksiikin ja Pillerikin oli pörheänä kuin villakoira- hörähteli alpakoille ja hyppäsi turvaliiviä piiloon... :D Ai että, on se vaan ihan höveli poni!

   Poista
 2. Kivasti meette. Jäleen kwerran todella kiva postaus. :) Lucas on kyllä komea poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucasta koristaa kyllä tuo iän tuoma harmaus ja tietynlainen komeus- upea ilmestys ja täyden kympin luonne! :)

   Poista
 3. Tosi kiva, kun pääsette hyppäämään noinkin isoja esteitä :D ite ku kävin ratsastuskoululla estetunneilla, oli ne aina maksimissaa 40cm.. Tosi kivan näköstä menoa teillä ja tiedän hyvin miltä tuo kulttuurishokki tuntuu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, se riippuu aina vähän ryhmästä ja opettajasta- jotkut tykkää helposti nostella, jotkut sitten työstää mieluummin pieniä esteitä. Meidän ope tuntee meidät monien vuosien takaa (minutkin ihan pikkulikasta asti), joten hän tietää, mihin me pystytään ja osaa kyllä aavistaa, milloin jollakulla voi olla raja vastassa, ja kysyy sitten laitetaanko pienemmäksi ja yleensä lukee ihmisiä niin hyvin, että laittaa pienemmäksi, jos yhtään vaikutat epäilevältä. Hän kuitenkin myös meitä haastaa, kuten esimerkiksi tällä tunnilla ei laskenut estettä minulle, vaikka vakuuttelin sen olevan meille liian iso :D
   Kiitos! :)

   Poista
 4. Täällä ollaan kuules koko talvi vedetty ulkona eikä missään tunnu ;) Ihan piristää kun on voinut vaatteita vähentää ihan kunnolla ratsastaessa. Tänään mentiinkin ihan t-paidassa :D
  Mutta voi kun Lucas on niin ihanan suloinen ! <3 Ihania nuo hypyt kun on juuri sen näköisiä, että ponikin ajattelee "kyllä minä pääsen, minä pystyn kyllä tähän, mennään mennään!" :D
  Tästä postauksesta heräsikin ajatus, että apua milloin olenkaan ratsastanut muulla kuin Hugolla! Ja en kyllä muista... Pitäisi vissiin itsekin kokea tuo kulttuurishokki! Mutta hienoltahan tuo teidän meno näyttää silti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin halunnut mennä edes muutamat tunnit talvella ulkona, mutta ei tuo meidän kenttä oikein kykene sellaiseen :/ Juu ei täällä vaan mitään t-paita kelejä ole näkynyt.. :D
   Lucas on ihana herrasmies! :) Ja niin se uskoo kyllä itseensä, vaikka ratsastaja ei uskoisi ollenkaan- se on hyvä se! :)
   Koe ihmeessä, vaikka ei se siinä hetkessä välttämättä kovin ihanaa ole- jälkeenpäin sitä sitten arvostaa, mitä oppikaan siltä erilaiselta hevoselta! :) Mutta kyllä olo oli kuin kotona, kun pääsi Pillerillä hyppäämään ja Rasmuksella vääntämään koulua, kun ei tarvinnut potkia etenemään :D

   Poista
 5. Oi hah, ihana poni! Hyvinhän te suoriuduitte. :) Mekin ollaan puksuteltu kentällä tässä koko talvi, joissain säätiloissa maneesi ois kyllä enemmän kuin kiva. Mutta ei sitten auta muu kuin pakata ponit traileriin ja ajella naapuritallille treenaamaan.

  Kulttuurishokit on kyllä alkuun aika kamalia, mutta loppujen lopuksi hirmu kiva päästä ratsastamaan erilaisia hevosia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucas on kyllä hirmuisen taitava ja komea :) Totta puhut, se tuntuu niin oudolta ja ihmeelliseltä, joskus ikävältäkin, mutta kyllä se vaan opettaa käydä välillä kokeilemassa muidenkin, kuin sen oman vakkarihepan nappuloita! :)

   Poista
 6. Löysin sun blogiisi ja luin muutaman postauksen. Kirjotat tosi kivasti! Kuvatekstit on aina kivoj myös! Itse pääsin tällä viinolöa ekaa kertaa kentälle tänä vuonna, on kyllä, niin erifiilis itelläkin kun pääsee auringonpaisteetta ratsastamaan :) Liityin muuten lukijaksi, oma blogini (hyvin keskneräinen) on www.ansajavasse.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava kuulla, kiitos hurjan paljon! :)

   Poista
 7. Hymy oli taas huulilla, kun tätä postausta luki! Aivan ihania kuvia, lisäksi nauratti tuo miten hyvin osaan tuohon samaistua, nimimerkillä pari kuukauta sitten vaihdoin suoraan Wonyn selästä läpiratsastamaan pientä, jäykkää suokkia... :D
  Mutta todella hienosti teillä näytti hypyt menevän, ainakin todella upeasti pysyit niissä eksoottisissakin hypyissä kyydissä! :D Ja nuo "isot" esteet näyttävät oikeasti isoilta noin pienen ponin kanssa, hui että! :O

  Meillä täältä on löytynyt nyt tänään ja eilen maailman kahdeksas ihme: Wony on ollut LAISKA! Siis meinasin tippua ihan vain järkytyksestä eilen kun hyppäsin selkään ja hevonen liikkui kuin täi tervassa, tänäänkin saatiin kevyet alkulämpät verkattua kun laukattiin suoraa uraa ympäri kenttää, täysin löysällä ohjalla ja kevyessä istunnassa, Wony ei edes kuumunut vaan otti ihan autuaan onnellisena takaisin raville n. 20 laukkakierroksen ja muutaman laukanvaihdon jälkeen! Taisi ottaa lauantain hypyt ja hevosen yllättäneet "helteet" liikaa voimille! :´D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, mahtavaa kun postaus piristi! :) Haha, sinäkin siis tiedät tunteen :'D Eikö olekin makoisa fiilis?
   No niinpä, oikeasti olisin voinut vaikka pääni lyödä vetoa, että ne oli sitä metriä- mutta kun johteita katsoo, niin eihän ne ihan siellä kuitenkaan ole :D
   Oi, hienoa! :D Kai! :D Mutta hyvä, jos Wony nyt vähän tasoittuisi ja rauhoittuisi, niin olisi helpompaa varmasti sen kanssa tehdä hommia :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!