perjantai 7. huhtikuuta 2017

"Te loistitte molemmat!"

Kansikuvaksi postaukselle superponi huhtikuun ekalla tunnilla :)
Moikka ja muikeaa viikonloppua kaikille! :)
No nyt viimein päästään sen paljon puhutun kahden viikon takaisen lauantain rataharjoituksen pariin, joka siis kantaa myös nimeä Superviikonloppu, osa 2! Tälläkin tunnilla menin Pillerillä, ja meille oli jätetty kuva rakennettavasta radasta opettelua varten- verryttelyt siis kisatyyliin (tosin opettajan avustuksella), ja sitten jo ratoja ratsastamaan! Minä itse pidän tosi paljon rataharjoituksista, sillä vaikka opettajat auttavat sinua radalla esteeltä esteelle ja antavat neuvoja, on siinä kuitenkin myös se aspekti, että rataharjoitus on aina rataharjoitus- ratsastetaan ihan niinkuin oltaisiin sillä kisaradalla, ei ylimääräisiä voltteja tai muuta säätöä, vaan suoraan esteeltä toiselle. Harjoitukset tekevät minulle hyvää, sillä yleensähän pyörittelen Pilleriä volteilla ennen esimerkiksi verryttelyesteitä ja ja jos Pilleri rupeaa ihan mahdottomaksi, niin voin pysäyttää sen esteen jälkeen, mutta rataharjoituksissa se ei ole suotavaa, vaan täytyy jatkaa rata loppuun saaakka, vaikka ilman jalustimia. Rataharjoituksissa saa myös treenata sitä pikaista laukanvaihtoa, ja se tekee meille kyllä aina superhyvää, kun se on meille hankala elementti ratoja ratsastaessa. Mutta, en jaarittele tästä sen enempää, vaan siirrytään itse tunnin kulkuun!
Kuten jo kerroinkin, tehtiin verryttelyt kisatyyliin itsenäisesti ravaten ja laukaten, ja laukatessa sai tulla myös pari hyppyä ristikolle- ensin oikeassa kierroksessa kaksi hyppyä, ja sitten vasemmassa vielä kerran. Ristikolle P teki hyviä hyppyjä, vaikka kerran vähän kolahtikin, kun tultiin melko pohjaan, mutta se jatkoi oikeassa laukassa ja hyvässä temmossa esteen jälkeen turhia kiihdyttelemättä, joten olin tosi tyytyväinen. Tämän päivän ensimmäinen rata hypättiin n. 60-70cm korkeudella ja niinpä verkkaestekin nostettiin sinne 70cm pintaan sitten pystyksi. Koitin estettä lähestyessäni muistaa, että en saa jäädä vetämään, vaan voin myös ratkaista paikan eteenpäin- no, nyt se ei ollutkaan ihan niin toimivainen idea, vaan Pilleri teilasi puomin karkealla etujalkavirheellä mukaan ja Jennikin sanoi, että älä tuolla tavalla anna sen ryysiä, vaikka rentouttaisit käden. En kuitenkaan ottanut toista hyppyä, sillä tarkistimme vielä osana verryttelyä myös muiden esteiden välejä, eli ratsastimme vielä linjan ja sarjan, joten hyppyjä kertyisi kyllä, vaikka pystylle tulikin epäonnistuminen. Tulimme siis vielä linjan, joka oli siis väliltään 17,5 metriä, viisi tai neljä laukkaa siis meille. Näillä pienillä esteillä otin väliin viisi askelta, joka sopi mielestäni hyvin ja oli tasainen suoritus, mutta radalla ajattelin katsovani tilanteen mukaan, kumpi askelmäärä on passelimpi. Viimeisenä tulimme vielä yhden askeleen sarjan, näin verryttelyssä a-osa korkeudessa 50cm ja b-osa 70cm. Pilleri tuli hyvin sisään ja hyppäsi sujuvasti myös b-osan laadukkailla hypyillä, joten jäimme hyvillämielin odottelemaan rataa! :)
Tässä postauksessa kokeilenkin screenshotteja ihan ekaa kertaa postauksen kuvituksena :)!
Ensimmäisen radan ykkösesteen hyppy
Ensimmäisen radan okseri.
Kuski makoilee tyylikkäästi kaulalla :D
Ensimmäisen radan sarjan b-osa
Radalle kaikki esteet nostettiin sinne 70cm pintaan, paitsi okseri pysytteli vähän matalampana. Lähdimme matkaan kohti ykkösestettä, jolle sain nyt tehdä pidätteitä, jotta ei tulisi sitä laakeaa hyppyä, kun emme silloin verryttelyssä enää tälle toista hyppyä tulleet. Ylitys sujui kuitenkin hyvin ja myös puhtaasti, joten jatkoimme kohti kakkosestettä ja ensimmäistä laukanvaihtoa. Kuskille tuli pieni jäätyminen, kun koitin niin kovasti keskittyä laukan vaihtamiseen, että askel tuli aivan kiinni esteeseen ja johteet heiluen Pilleri ponnistaa tavallaan päin puomeja, joten tietysti siitä tarttuu sitten "virhepisteet" matkaan. Pilleri ei tilanteesta kuitenkaan hämmentynyt, ja kyllä se laukankin siinä esteen seassa könytessään vaihtoi, joten minäkin keräsin itseni taas kokoon, ja jatkoimme kohti linjan ensimmäistä estettä. Linjalle tultiin sisään hyvästä ponnistuspaikasta ja hyvällä hypyllä, väliin otin melko voimakkaan pidätteen ja viisi askelta, en oikeastaan osaa sanoa miksi halusin sen viisi, mutta kai siinä hetkessä lähestyessä näin, että parempi viisi, kuin neljä. Ja Pillerin laukkahan ei ole kovin pitkä sen kokoiseksi hevoseksi, joten väli olisi voinut tuolla laukalla, millä lähestyin ensimmäistä linjan estettä, jäädä melko pitkäksi tai puolikkaaseen. Ratkaisu oli ihan järkevä, vaikka tietysti kisoissa olisi parempi aina pitää tempo yllä ja pyrkiä niihin pienempiin askelmääriin, mutta treenatessa ihan hyvä näin! Linjalta matka jatkui kohti pystyä, jolle Pilleri ehkä tuli aavistuksen lähelle, mutta ilman ongelmia hyppäsi siitäkin yli ja sitten jäljellä olikin enää sarja. Sarja olikin ehkä tämän ensimmäisen radan paras suoritus, tosi sujuvat, kivat hypyt ja sopiva laukka kunnossa jo ennen estettä, joten ei tarvinnut säätää, vaan pystyin antamaan Pillerille vapauden suorittaa. Ensimmäisestä radasta jäi hyvät fiilikset, ja olin tyytyväinen, toki tuo kakkoseste olisi voinut sujua paremminkin, mutta vielä tultiin toinen kerta, joten mahdollisuus korjaukseen oli! :)

Toiselle radalle osaa esteistä vähän korotettiin, sekä sarjaväliä pidennettiin. Muut esteet pysyivät 70cm korkeudessa, mutta sarjan b-osa nostettiin 85-90cm korkeuteen ja myös linjan jälkimmäinen este korotettiin noin 70cm (ehkä?) korkeuteen. Tämä rata tultaisiin siis korkeudella 70-90cm :) Opettaja muistutti, ettei mitään tarvitse muuttaa, vaikka esteitä nostettiin vähäsen, ja Pillerin selässä olin itsekin niin korkealla, etteivät esteet näyttäneet edes tällaisen hermoheikon silmään liian isoilta, vaan rohkein mielin lähdin suorittamaan tätäkin rataa- ainut korjaus, jonka halusin tehdä, oli se kakkosesteen lähestyminen, sillä ei hevosta vaan voi jättää sillä tavalla pulaan, ei edes Pilleriä, joka täysin kyselemättä hyppää joka paikasta mitä tahansa.
2. radan okseri
2. radan sarjan b-osa (ja se näyttää niin pieneltä Pilleriin nähden :D)
Oli ihan pakko laittaa tämäkin tähän näkyville, kun rupesi naurattamaan, miten pitkän hypyn Pilleri tähän teki-
Pilleri on hypyissään hyvin nopea, eli se laskeutuu aina pian, mutta en ole huomannut sen hyppyjen olevan silti näinkin kantavia :D
Ensimmäiselle esteelle tultiin hyvään hyppypaikkaan ja hyppykin oli oikein sujuva, suoritustahan voisi kutsua jopa hyväksi aloitukseksi! Matkalla kakkosesteelle koitin vaan muistaa pitää Pillerin nenän ylhäällä, ja tahdin samana, ja koitin muistaa malttaa laukanvaihtoavun kanssa, jotta en olisi liian aikaisessa, kuten edellisellä radalla vähän olin. En oikein uskaltanut tehdä estettä kohti mitään, vaan tavallaan ajelehdin, enkä säätänyt askelta yhtään ponnistuspaikkaa varten- Pillerille jäikin sitten taas vaihtoehdot, joko miniaskeleella tosi lähelle, tai kamikaze-loikalla viiden metrin päästä. Pilleri on fiksu hevonen ja valitsi lähelle menemisen, ja itsekin jaksoin odottaa hyppyä, joten tällä kertaa P pääsi puhtaasti yli. Laukkaa en kuitenkaan ollut saanut vaihdettua, joten vaihdoin sen sitten kaarteessa esteen jälkeen ravin kautta oikeaksi, onneksi hyvissä ajoin ennen linjaa. Linjalle tultiin taas hyvin sisään, ja väliin tuli viisi laukkaa, tällä kertaa tosin ei tosin ollut tarvetta millekään mega-pidätteelle, vaan väli vain soljui sillä viidellä. Pystylle Pilleri tuli vähän lähelle, mutta taiteili taas jalkansa siitä yli kolauttamatta puomia, joten puhtaalla suorituksella oltiin etenemässä kohti isointa estettä sitten syksyn 2015- pää ylhäällä, pienesti sisään, laukka kuntoon jo ennen estettä. Kolautukset kaikuvat maneesissa, mutta puomit rullailevat kannakkeillaan ja siten "maalissa" puhtaalla suorituksella, jes! :)
Korotettu okseri
Lentsikka 8)
Lopuksi tulimme vielä linjaa muutaman kerran, kun aikaa olikin kuin olikin vielä jäljellä- Jennikin ihmetteli, että miten voi olla, että ehdittiin kuuden ratsastajan tunnilla 45min aikana tulemaan kaksi rataa, seitsemän verkkahyppyä, sekä vielä alku- ja loppuhölkät, ja aikaakin jäi tuhlattavaksi :D Me tietysti myhäilimme onnellisina, ja olimme tyytyväisiä ripakkaan tahtiimme. Linjaa kerittiinkin tulla sitten vielä kaksi kertaa, ensin samankorkuisena, kuin se oli ollut rataakin ratsastaessa, ja sitten vielä vähän korotettuna (ehkä joku 80-90cm, näyttää niin kovin ilmavalta ilman alapuomia), kaikki hypyt sujuivat hyvin ja Pilleri teki hienoja suorituksia! :) Kovasti pohdin, olisiko pitänyt tulla nyt sitten linjaa neljällä askeleella, mutta sitten päätin jatkaa sillä viidellä, kun olin tähänkin asti sillä tullut, ja en halunnut kuitenkaan sitä perinteistä "liian kovaa"-ratkaisua tehdä, jolloin Pillerin on hankala hypätä. Rytmi oli kuitenkin mielestäni ihan hyvä sillä viidelläkin, ja väli sujuva, vaikka olisihan se tietysti voinut olla sujuvampikin- olen kuitenkin tosi tyytyväinen, enkä nyt harmittele tuota askelmääräratkaisuani, sillä se tuntui siinä hetkessä hyvältä :)
Tunti oli superkiva, ja oikeasti tehtiin hyviä suorituksia, Jennikin kehui, että oli parasta Pilleriä ja parasta meitä, mitä hän oli koskaan nähnyt! Pilleri oli läpi tunnin tosi tasapainoinen (ei tullut niitä ristilaukkoja!), kuuliainen ja jaloistaan tarkka. Kuulemma olisi voinut olla ihan minkä kokoisia esteitä tahansa, kun Pilleri oli tänään todella kuulolla :) Pilleri tuntuikin hurjan tyytyväiseltä, kun se ravaili lennokkaalla askeleella pää alhaalla, ja pörisi vähän väliä. Minäkin olin kyllä tosi onnellinen, ja ennenkaikkea ylpeä meistä :) Tästä oli hyvä jatkaa vielä sunnuntain estetunnille, jolle keksittiin ilmoittautua tunnin jälkeen, kun molemmille jäi niin mukavat fiilikset- sunnuntain treeneissä hypättiinkin pistettiin sitten ne ennätykset vielä kerran uusiksi, ihan uusille kymmenluvuille!

Olivatko screenshotit mielestäsi hyvä ratkaisu postauksen kuvitukseen, 
vai olisitko mieluummin katsonut pelkän videon?
Toivoisitko jatkossa estetunteja enemmän kuvattuna kypärästä, 
vai maastakäsin, jos kuvaajaa ei ole?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Ilmoitan muuten jo nyt, vaikka asiasta tulee myös erillistä postausta, mutta blogin ulkoasuremppaa on kaavailtu alkavaksi tämän viikon lopulla/ensi viikon alussa, joten blogi tulee sitten olemaan hetken suljettuna. Älkää siis ihmetelkö, jos tänne onkin evätty pääsy! :) Rempan kestosta ei vielä ole tietoa, mutta muutokset ovat melko suuria, joten todennäköisesti tulee kestämään pidempään, kuin pari päivää. Mutta, rempan yksityiskohdista tulee kyllä sitten vielä myöhemmin erillinen ilmoitus, niin tänne kuin blogin FB-sivuillekin, joten sieltä voi sitten käydä lukemassa arvioitua kestoa yms. muita juttuja! :) Näillä näkymin tämä kuitenkin olisi viimeinen ratsastuspostaus ennen rempan alkua, joten ensi kerralla sitten taas tavataan uusien, kesäisen lämpimien tuulien kera! :)
XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Sulla meni tosi hienosti tunti! :)
  Mun mielestä kuvat oli tosi hyvä lisä! :) Vaikea sanoa kummista videoista pidän enemmän :D Innolla odotan postausta teidän sunnuntain hypöelöistö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :)
   Kiva kuulla, että screenshotit oli ihan ok ratkaisu, vaikka eihän niiden laatu päätä huimaakaan- mutta kyllä postaus on varmaan kivempi lukea edes joidenkin kuvien kanssa, kuin yhtenä isona tekstimöhkäleenä yhden videon kera :D
   Sunnuntain postaus tuleekin heti seuraavana ratsastuspostauksena sitten jonosta, täytyykin katsella, minkämoista postausjärjestystä tähän kehittelisi, kun olisi muitakin kuin tuntipostauksia tulossa! Toisaalta täytyyhän tämä superviikonloppu pian saada paketoitua, niin ei jää roikkumaan tuo viikonlopun huipennus ;)

   Poista
 2. Minustakin kuvat olivat kiva lisä varsinkin kun tekstiä oli noin reilusti! :) Muutenkin tosi analysoiva postaus, jossa pääsin totaalisesti mukaan tunnille! Jotenkin miltein eläydyin tähän :D Toista hyppely postausta odotellessa, ilmeisesti siektä on vielä enemmän kerrottavaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Oi, ihanasti sanottu, mukava että postaus oli niinkin tempaava <3
   No joo, sitä vaan täytyy hetki odottaa, kun välissä on remppailua ;)

   Poista
 3. Kiva postaus, kyllä mä enemmän tykkään kypäräkameralla kuvatusta materiaalista. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Noniin, mukava että blogin lukijoista löytyy molempien tapojen kannattajia :)

   Poista
 4. Taas tosi nättiä menoa! Screenshotit on mun mielestä hyvä ratkaisu varsinkin silloin, kun video on, mutta kuvia ei. Mulla kävi hassusti ratavideon kanssa, kun en omista youtube - kanavaa ja video on liian pitkä bloggerin kautta lisättäväksi, joten en saakaan ratavideota julkaistua :/ Haluan kuitenkin tehdä kisoista postauksen, joten otin sitten screenshotteja :D Itse pidän kummistakin videoista, mutta eniten maastakäsin kuvatuista :)
  Tosi kiva postaus muutenkin, taas tuli hyvä mieli tätä lukiessa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia <3
   Minä vähän ehkä vierastan näitä screenshotteja itse, koska ne (tietenkin) on vähän huonolaatuisempia, kuin toivoisi julkaisevansa. Toisaalta minusta on myös ihan yhtä mälsää kuvittaa postaus kokonaan sellaisilla kuvilla, jotka ei liity asiaan mitenkään- päätin siis kokeilla, ja palaute on kyllä ollut positiivista! :)
   Oi, kiitos paljon, kauniisti sanottu <3

   Poista
 5. Voi vitsi, harvoin jaksan lukea tällaista tekstiä mutta tämä kyllä upposi minuun kuin veitsi voihin! Jaksoin lukea loppuun asti, mahtavaa jälkeä niin ratsailla kuin näppäimien ääressäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitoksia tosi paljon kauniista sanoita! :)<3 Minä se kun olen innoissani jostain, niin tuota asiaa vaan tulee ja tulee, ja vaikka itse olenkin ennemmin pitkien kuin lyhyiden tekstien ystävä, niin olihan tämä melkoinen kilometripostaus ;)

   Poista
 6. Voi, että kun sitä pääsisi jo hyppäämään! Teillä on tuo maneesi niin onni, kun meillä on vain ulkokenttä puiden keskellä niin sitähän saakin sitten aina ootella :/ Mutta toivottavasti myökin päästään pian rikkomaan ennätyksiä niin kuin työkin ;)
  Mutta todella hienon näköistä menoa! Tykkäsin kyllä todella kovasti, että oli noita ss:siä tekstin tukena, pysyi paremmin perässä vaikka videonkin myös katsoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Me odotellaan puolestaan innolla kentän sulamista, ai että, hepatkin on siitä aina niin innoissaan :)
   Kiitos kovasti <3

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!