torstai 27. huhtikuuta 2017

On se vaan maailman huikein!

Hienoin poni <3
Heippa!
Nyt hypätäänkin jo nykyaikaan, kun haluan julkaista sunnuntain ratsastustunnin postauksen nyt heti ennen muita jonossa olevia juttuja- Pilleri oli vaan niin mahdottoman super, etten nyt malta olla julkaisematta tätä! Tälle tunnille ei tosin nyt sattunut taas kuvaajaa matkaan, mutta videota tuttuun tapaan löytyy ja päätin taas toteuttaa postauksen ääniraidallisena, kun niistä on niin kovasti tykätty, ja se sopi mielestäni tällaiseen rataharjoitukseen paremmin, kuin puiseva tekstipostaus :) Nyt koitankin siis hiljentyä muilta osin, ja selitän tässä vain tehtävän ja loppufiilikset, jospa video kertoisi sitten loput!
Kylläpä onkin taas hieno paint-taideteos :D
Aiheena meillä tosiaan oli näin kisoja edeltävänä viimeisenä treeninä rataharjoitus, joka koostui kahdeksan esteen radasta. Rataan sisältyi kaksi kaarevaa, suhteutettua linjaa (jaiks!), yksi 17m suora linja, sekä yksittäisiä esteitä. Laukkaa saisi radan aikana vaihtaa kolme kertaa- esteillä yksi, kaksi(/viimeistään kolme), sekä kuusi. Reiteistä oli kirjoittamaton sääntö, että ratsastamme perusratatemmossa, käyttäen parhaiksi näkemiämme reittiratkaisuja (eli ei uusintareittejä), tavoitteena nollarata. En itse nähnyt oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia tiukempiin teihin esimerkiksi esteitä sisäpuolelta kiertämällä, joten ratsastin jokaiselle esteelle ihan reilut lähestymiset, tai ainakin yritin!

Tunti loppui harmittavan pian, sillä meillä oli mennyt niin hyvin, että olisin voinut jatkaa ja jatkaa ja nostella esteitä vaikka tappiin asti, kun Pilleri tuntui niin superilta! Edellisellä tunnilla (perjantai 21.04) Pillerillä oli ollut jokin herne nenässä, sillä se ei ollut kyllä yhtään tyytyväisen tai edes työnteosta kiinnostuneen oloinen, vaikka menimme kavaletteja- se soittikin melko isoja ja äänekkäitä hälytyskelloja, että Pilleri meni kavaletista ohi, vaikka olisin voinut vannoa sen "normaalitilanteessa" hyppäävän kyselemättä yli, vaikka vähän reunassa oltiinkin. Muutenkin tuntui, että Pilleri ei ole nyt se Pilleri, jonka minä tunnen, vaan jollain lailla erilainen- mietinkin koko lauantain, että pitäisikö reilusti kieltäytyä ottamasta Pilleriä esteille, jos se on vaikuttanut haluttomalta tuon perjantain tunnin jälkeenkin. Mitään ei kuitenkaan onneksi ollut ilmennyt, kun kysyin asiasta sekä Pillerillä lauantaina ratsastaneelta, että opettajalta, joten ehkä Pilleri oli ollut vain väsynyt. Nyt ei kuitenkaan ollut mitään merkkiä haluttomuudesta tai väsymyksestä, vaan Pilleri hyppi korvat tötteröllä ihan älyttömän hienosti ja fiksusti, ja vielä mahdottoman upeita hyppyjäkin! :) Oikeastaan ainut harmittamaan jäänyt juttu oli tuo ykkösesteen laukanvaihto, joka jäi molemmilla kerroilla ristilaukaksi, joten sen jälkeen tuli molemmilla radoilla pieni tahtirikko, mutta muut vaihdot onnistuivat ja rytmitys oli ensimmäistä kertaa mielestäni tosi sujuva, tasainen ja hyvä. Olin tuntiin ihan älyttömän tyytyväinen, ja olisin oikeasti voinut jatkaa maailman ääriin asti tämän tunnin fiiliksillä- liekö tässä uskaltaa mennä perjantain tunnille, ettei hyvä fiilis mene piloille ennen kisoja! ;)
Pilleri näyttää ihan ponilta.. :D
Milloin viimeksi olet treenannut esterataa?
Pidätkö rataharjoituksista? :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
Sivupalkkiin onkin nyt sitten ilmestynyt äänestystä kisapäivien menoista täällä blogin puolella, eli käykääs jättämässä oma äänenne, haluatteko kisapäivästä jotain erikoisempaa postausta, vai pelkän normaalin kisaraportin! :) Jos tulos on kovin tasainen ja pääsen osallistumaan myös koulukisoihin, niin voin sitten toteuttaa toiseksi toivotuimman postauksen koulukisapäivänä! :)
XOXO,
Siiri

13 kommenttia:

 1. Voi kun mäkin pääsisin hyppimään edes esteitä, puhumattakaan sitten esteradoista tai rataharjoituksista! Itse menen kavaletin yli ehkä neljä kertaa vuodessa (en laskenut leirejä mukaan) ja jotain 40cm esteitä normikaudella kerran vuodessa - mieluusti menisin enemmänkin :) Mutta todella kiva postaus ja tsemppiä kisoihin 😘💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, harmi kun et pääse hyppäämään tuon useammin! Mene jollekin estekurssille tai juurikin leirille kesällä vähän hyppimään! :)
   Kiitos paljon, viimeistelytreenit ovat sujuneet tosi mallikkaasti ja luotan meihin täysillä! :)

   Poista
 2. Niin kivoja nää videot :D hienoa että teillä meni hyvin ja Pillerikin oli taas innoissaan. :) ite en ole kauheasti rataa päässy treenaaman, vaikka siitä kovasti tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja tällä kertaa ei edes tarvinnut nauhoittaa kuin kerran uusiksi, uusi ennätys! :D

   Poista
 3. Tosi kiva video taas jälleen! Ja teillä näytti menevän kyllä tosi sujuvasti, toivottavasti kisat menisivät samalla tavalla :) Itse tykkään rataharkoista paljon, koska niissä voi suorittaa ilman niitä "kisapaineita" rataa, ja samalla keskittyä kokonaan vain tekemiseen. Onneksi Niihamassakin järjestetään usein rataharkkoja, niin päästään harjoittelemaan ratoja muutenkin, kuin kisoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, nyt oli ihan ihmeellisen sujuvaa meininkiä, tuon rytmityksen kanssa meillä on ollut tässä taipaleen aikana ehkä eniten ongelmia. Jep, minulla on ihan samat fiilikset, rataharjoituksissa kun kuitenkin saa tarvittaessa apua ongelmiin, jos joku väli on esimerkiksi hankala- sitten sitä voi soveltaa samalla tavalla myös itse kisasuorituksessa, jos siellä on samankaltainen tehtävä! Meidän kisat on onneksi niinkin leikkimieliset, että saa juurikin hypätä vaikka vielä esteen, jos tulee hylkäys ja opettajat auttavat verryttelyssäkin. Minullekin on eka radan jälkeen annettu vinkkejä, miten seuraava rata olisi helpompi, jota kyllä arvostan :) Ja opettajat kyllä painottaa, että nämä meidän "kisat" ovat nimenomaan harjoituskisat, joissa ei haittaa mokailut. Ollaan opettelemassa asioita ja minä miellän nämä meidän kisat sellaisina oman itsenäisen osaamisen mittareina, sillä ei opettaja siellä tietenkään enää huuda, että ratsasta eteen tai taaksepäin vaikka sarjavälissä, vaan sun pitää ihan itse osata auttaa hevostasi- se on mahtavaa selvitä radasta puhtaasti ihan itse! :)

   Poista
 4. Kiva postaus jälleen kerran. Ja anteeksi kommenttihiljaisuus. En ole aina muistanut kommentoida. Pitää oikeasti koittaa ryhdistäytyä tässä asiassa. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja eihän se mitään haittaa, ei aina ole aikaa jättää puumerkkiä, oikein mukavaa, kun näin jälkikäteenkin tulet kommentoimaan, iso kiitos siitä! :)

   Poista
 5. Heti alkuun kysymys miten teet nämä ääniraidalliset videot? Olen itsekin miettinyt näiden tekemistä, mutta en ole vain keksinyt mikä olisi järkevin tapa äänittää ja saada se siihen videonkiin vielä :D
  Ai, että kun tekisi itsekin mieli päästä hyppäämään pitkästä aikaa ja kunnolla! Ensi viikolle varmaan pakko varata valmennus :DD

  Mutta teillä on kyllä mennyt niin super hyvin etten kestä <3 Varsinkin kun kerrot aina snäpissä miten teillä on mennyt niin oikein omaakin päivää piristää lukea teidän onnistumisia :) ! Hienot työ <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääniraidalliset videot teen ihan tuolla normaalilla Movie Makerilla, jolla voi nauhoittaa siis selostusta videon päälle. Löytyy ihan siitä normaalinäkymästä, kun avaat jonkun projektin, kohdasta "tallenna selostus" :)
   Varaa ihmeessä ja raahaa vielä joku mukana kuvaamaan, olisi huippua lukea treenistä! :)
   Voi kiitos, minäkin olen kyllä superiloinen näistä viimeaikaisista treeneistä <3

   Poista
  2. Aijaa :o Omat videot teen kanssa aina sillä mutta en olekaan huomannut tuota mahdollisuutta :D Olen kuvannut puhelimella videon missä höpötän, ladannut sen youtubeen, mennyt lataayoutube.com ja sieltä sitten tallentanut äänenä :DD Mutta pitääkin vähän tarkemmin sitten tuota tutkia!

   Poista
 6. Kiva postaus ja hienoja kuvia. Ootte kyllä hieno ratsukko.

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!