sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Ensi-esittelyssä Pilleri 2.0!

Heippa!
Nyt päästäänkin sitten niihin superviikonlopun treeneihin, jotka ajoittuvat viime viikon viikonloppuun- kävimme siis Stinan kanssa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina estetunneilla, jotka kaikki sujuivat edellistään paremmin! Oli ihan huippu viikonloppu, vaikka nyt on kyllä jo laskeuduttu maanpinnalle perjantain ratsastustunnin myötä- ei meistä ihan vielä ehkä metrin radoille olisikaan, kun kuski näköjään unohtaa ihan muutamassa päivässä, miten asiat toimikaan ;) Mutta, nyt keskitytään näihin hyvän fiiliksen treeneihin ja nautitaan näistä! Tämä postaus onkin toteutettu pääosin ääniraidallisena videona, joten nyt en niin paljon kirjoittelekaan- katso siis äänet päällä! :) Minä kyllä selitän hirveän huonosti, niin ei postausta siltikään lukematta kannata jättää ;)
Kuvituskuvina tämän viikon perjantailta muutama kuva :)
Viikonlopun treenit tosiaan alkoivat perjantaina oman vakiotuntini mukana blogissa viimeksi esiintyneellä tehtävällä, eli 21m linjalla, keskellä maneesia olevalla laukanvaihtoesteellä, sekä toisella pitkällä sivulla oleilleella yksittäisellä okserilla. Tällä kertaa emme tehneet käyntiinsiirtymisiä linjalla, vaan keskityimme sujuvaan askelmäärään ja hyviin hyppypaikkoihin, sekä kuskien myötäämiseen ja kevyeeseen istuntaan. Tulimme Pillerin kanssa linjan kuudella askeleella alkuun, ja se oli ihan hyvä ja sujuva askelmäärä, jolla Pilleri malttoi hyvin myös lähemmäs esteitä ja oli tosi kivasti kuulolla linjan läpi :) Näin jälkeenpäin katsoessa huomaan Pillerin kuitenkin olleen melko alitempoinen, joten olisin voinut heti alusta tulla pystyille viidellä askeleella, enkä himmailla kuutta- näin sitä kuitenkin oppii sen oman hevosen hyvän askelmäärän tietyille väleille!

Tehtävän muututtua pieneksi rataharjoitukseksi saatiin me tavoitteeksi tulla linja viidellä askeleella, eli vähäsen reippaammin, joka olikin hyvä ratkaisu. Ensimmäisellä kerralla ei vielä onnistunut, kun jäin edelleen vaan ajattelemaan, että kyllähän P siellä välissä venyy ja lähestyin ihan samanlaisella laukalla tekemättä välissä elettäkään. Luonnollisesti askelmäärä olikin sitten edelleen se kuusi, ja jatkettiin kohti laukanvaihtoestettä sitten vähän hitaammin, kuin oli ajateltu, mutta olipahan ainakin se kontrolli tallella ;) Laukanvaihtoesteelle P tulee hyvään paikkaan, mutta minä olin ihan pihalla kuin lumiukko taas näiden vaihtojen kanssa, joten jouduin ravin kautta vielä korjaamaan esteen jälkeen.
Seuraavaksi tultiin kaikki esteet, eli linja, laukanvaihtoeste, sekä vielä lopuksi okseri. Nyt päätin ottavani sen viisi askelta ja nostinkin laukan käyttäen jopa raippaa kevyesti Pillerin kaulalle (ei todella tarvitse kuin koskettaa, kun P on raipan käytöstä aina ihan ihmeissään :D), ja johan löytyi se ratatempo! Nyt linja tulikin sitten sopivalla ja hyvin sujuvalla viidellä askeleella, ja vaikka laukanvaihtoesteelle tulimme melko pohjaan, korjasi Pilleri jalkansa tosi hienosti ja vaihtoi laukankin esteen päällä- olen kyllä iloinen tuosta, vaikka onkin kyse tosi pienestä asiasta, niin ei ne vaihdot kuitenkaan meille vielä ole ihan itsestäänselvyys :) Jatkettiin vielä kohti okseria, jota kohti P vähän intoili ja otinkin sitten pidätteitä melko paljon lähestyessä, mutta Pilleri malttoi sitten loppujen lopuksi tosi hienosti hyvälle hyppypaikalle ja ponnisti oikein terhakkana miniokserista yli! Olin tosi tyytyväinen jo tähän, mutta vielä kerittiin tulla samalla tavalla uudestaan- linja sujui hyvin, mutta minä olin Pilleriä edellä laukanvaihtoesteellä, jonka takia laukanvaihto-apukin sijoittui sitten väärään hetkeen, ja jouduttiin korjaamaan esteen jälkeen. Mutta, arvatkaas kuka vaihtoi taas tällä kertaa lennosta oikealle laukalle! Superheppanen, hirveän hieno homma, että alkaa se lentävä vaihtokin joskus (varmaan vahingossa? :D) onnistua! :) Viimeisenä loikattiin vielä okseri, ja nyt uskalsin ratkaista eteenpäin sen ainaisen pidättämisen sijaan, ja ai että, Pilleri teki tosi superin hypyn ja oli hurjan tyytyväisen oloinen! :)
Pilleri oli tyytyväisenä myös viime perjantain tunnilla, mutta kukapa ei olisi, kun hyppää vaan viikosta toiseen esteitä ;)
Tältä tunnilta ei valitettavasti ole mitään materiaaleja sileältä, joten kuvituskuvat eivät nyt liity tähän tuntiin, mutta ei Pilleri huono ollut missään vaiheessa :) Se oli läpi tunnin hurjan hyvin kuulolla, sekä suoritti tehtäviä innokkaasti hyvällä asenteella- kuten aina! Nyt olikin oikeastaan ihan uusi, Pilleri 2.0, joka ei enää porhalla kuin höyryjuna esteeltä toiselle- tästä olikin hyvä jatkaa lauantain rataharjoitukseen, josta lisää sitten ensi kerralla, joten stay tuned :) Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että lauantain radat olivat kuulemma parasta meitä tähän asti!

Ovatko Sinun ratsusi muuttuneet viimeaikoina parempaan, tai huonompaan suuntaan? 
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Siis tää ääniraidallinen video oli ihan huippu kiva! Tosi mukavaa vaihtelua tässä blogissa, ehdottomasti katsoisin mielelläni jatkossakin noita. Pilleri näytti kyllä liikkuvan tosi kivasti, ihanaa kuulla että tunti meni suht hyvin!
  Meillä ei ole tällä hetkellä valtakunnassa oikein mikään hyvin ratsastuksen suhteen, viimeiset... Kuukauden? on mennyt tosi huonosti lähes poikkeuksetta meillä selästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Minä vähän vierastan näiden tekoa, kun en yhtään tykkää selittää ja jännitän esiintymistä muutenkin (vaikka videota nauhoittaessa ei ketään olekaan tässä, mutta tietää sen menevän nettiin), mutta pitäisi koittaa aina sopiville videoille tehdä ääniraitaa! :)
   Pilleri on ollut nyt oikein hyvällä tuulella esteiden parissa, ja on jopa liiankin kuuliainen- poni ennakoi, mutta sehän on merkki vain siitä, että se haluaa tehdä kanssani töitä ja suorittaa tehtävän parhaansa mukaan, joten en valita :) Odotahan vain, kun pääsen postaamaan noista kahdesta seuraavasta treenistä, oli vielä parempi! :)
   Voi ei, tosi harmi ja tsemppiä teille :/ Koita löytää niitä pieniä hyviä hetkiä, olkoon se vaikka laukannosto tai hyvin sujunut väistö <3

   Poista
 2. Ihana postaus ja tosi kiva video, lisää näitä! :D Oma ratsuni on menny parempaan suuntaan, vähän kaikessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Minäpä koitan tehdä säännöllisen epäsäännöllisesti myös näitä ääniraidallisia, varsinkin näiden maastakäsin kuvattujen estevideoiden päälle on kyllä ihan hyvä tehdä näitä :)
   Oi, hieno homma! :) Toivottavasti treenit sujuu jatkossakin hyvin, kuten teillä kyllä aina :)!

   Poista
 3. Tosi kiva toi video, juurikin niinkuin ylhäällä mainittiin, kivaa vaihtelua! Hyvä, kun ootte löytäneet Pillerin kanssa tuon kontrollin, se helpottaa huomattavasti! (Kokemuksesta voin sanoa ,:D) Vähän sama juttu, kun meillä Kuun kanssa, nyt ollaan tosiaan löydetty pikkuhiljaa se kontrolli myös radalla ja valkkuihin! Mutta hyvä te! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Haha, samaa mieltä ;) Hieno heppanen hän on <3 Ja hyvä te myös! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!