sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

#bestfriendtag

Ikuvanha kuva, kun oltiin käymässä Stinan vanhalla "kotitallilla", Pikkupihlajassa!
Taustalla Stinan suosikkitammuli, Thabita :)
Moikka!
Anteeksi kovasti, että postaus myöhästyi, oli vaan niin paljon rientoja ja meininkiä, että ei millään malttanut istahtaa koneelle :D Nyt paikalla tosiaan olisi minun lisäkseni vieraskynä, paras ystäväni Stina! Stinalle keksin parin kaverin kanssa kysymyksiä, joihin hän nyt teille vastaa- vähän omalla twistillä tehty jonkinlainen bestfriend-tag olisi siis nyt luvassa! Pidemmittä puheitta, tässäpä pieni pintaraapaisu meihin ja meidän historiaan! :)

1. Miten tapasitte? Kauanko olette tunteneet?
 - Mehän tavattiin siellä Tahkon issikkaleirillä 2008, eli yhdeksän vuotta sitten. 
Joo, kyllähän se niin meni! Yhdessä tuumin arveltiin vuosi kesäksi 2008, jolloin minä olin ekaa kertaa leirillä kaverini Annin kanssa, ja samalle leirille osui sitten myös Stina. Stina on leiriläisistä ainut, johon edelleen pidän säännöllisesti yhteyttä, vaikka myös lopun leiriporukan kanssa olen edelleen kaveruksia! :) Tuolta leiriltä on niin paljon hyviä muistoja, mm. yölliset kenttäriehat ja kiukuttelu siitä, kun piti vaihtaa hevosia- "mutta kun minä haluan mennä vaan Sletulla!"
Joku iso, joku korkea, joku puoliverinen!
2. Jos pitäisi arvata, mikä olisi Siirin lempihevosrotu? Miksi?
- Mmmm.... Joku, joka olisi iso ja korkea, semmonen puoliverinen! Siiri tykkää isoista hevosista, ja niiden pitää olla vähän jollain tavalla vaikeita, Siiri tykkää ja tarvitsee haasteita. 
Hah, pelottavan hyvin Stina minut tuntee! Minä olen tosiaan se, joka yleensä tykkää niistä "hylkiöistä", joista suurin osa ei niin pidä. Suosikkeihini ovat aikoihin saatossa lukeutuneet tavoiltaan oudot tai epäluuloiset, isokokoiset ja yleensä myös joko luvattoman laiskat tai sitten melko kuumat tapaukset, vaikka joukkoon mahtuu myös jokaisen ratsastajan unelmahevosia, kuten Zeni tai Pontso! Minä tykkään niistä erilaisista hevosista, joissa on sitä jotain vähän erikoista! Koko on aina plussaa ;)

3. Millainen olisi Siirin unelmien ratsu?
- Äsken melkein kuvasin sen, mutta reipas, iso, just sillai sopivan haastava. Persoonallinen heppa :)
Juu, ihan totta kyllä tämäkin. En erityisemmin pidä enää laiskoista hevosista, vaan ratsastan sujuvammin reippaita. Olen huomannut, että olenkin paljon monipuolisempi ratsastaja, kuin luulin, vaikka alkuun voi tuntua, että ei minulla tuon hepan kanssa voi sujua- Rasmus sen kuitenkin todistaa, että ihan täysin nollatasostakin voi nousta hyviin suorituksiin! Rasmus olikin juuri sellainen haaste, josta en uskonut selviäväni ehjin nahoin, mutta heppa yllätti kyllä ihan täysin!

4. Millainen hevonen Siiri itse olisi?
- Sä olisit semmonen yhen ratsastajan hevonen, sä et hyväksyis ketä tahansa. Ja sit jos se ois jotenki tyhmä se ratsastaja, nii sä heittäisit sen veke. Sä tekisit ihan just mitä sä haluisit. Ja sä olisit semmonen reipas ja tykkäisit iha hulluna esteistä, korvat ihan meinais aina tippuu! Esittäisit vähän tyhmää, mutta osaisit kuitenkin kaiken ihan täydellisesti, kunhan ratsastaja osais sitä oikein pyytää.
Tälle vastaukselle nauroin kyllä niin paljon! Vai olisin minä tyhmä hevonen :'D Mutta kyllä, sellainen minä aika tarkalleen kyllä olisin. Eihän sitä ilmaiseksi pidä mitään tehdä! ;)
Tämmönen hevonen minä taitaisin olla aika tarkalleen.. :D
5. Mikä on Siirin paras ominaisuus hevosten kanssa?
- Sä oot tosi jämäkkä. Mmmm, ja pitkäjänteinen. Ja sä vaadit, että jos sä päätät jotain, niin se sit myös tehdään. Mut sä oot kuitenkin kans reilu hevosille, vaikka ootkin jämäkkä.
Tässäkin olen yhtä mieltä, vaikka osaan kyllä joskus myös luovuttaa leikin vähän kesken oman henkiriepuni roikkuessa hiuskarvan varassa- tykkään haasteista, mutta joskus luotto itseen ja hevoseen loppuu, jolloin jätetään haasteen saavuttaminen toiseen kertaan. Ja silloin ei mielestäni ole enää reilua vaatia hevoselta etenkään esteillä esimerkiksi suoritusta korkeammilla esteillä, jos itsellä ei enää ole sellainen luottavainen olo, sillä se häiritsee jo hevosenkin suoritusta, että ratsastaja jännää ja pelkää selässä kuollakseen. Onneksi sellaiset tuntemukset ovat melko harvassa nykyään, ja enää ei tarvitse kovin usein kieltäytyä tekemästä samaa, kuin muutkin! Itseluottamus kasvaa oikeiden ihmisten ja hevosten ympäröimänä :)

6. Oletko mielestäsi samanlainen vai erilainen ratsastaja Siirin kanssa? Millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä teillä on?
- Me ollaan kyllä ihan erilaisia. Sä oot semmonen peloton, kun mä oon vähän arempi. Sä tykkäät isoista, jäykistä (siis hevosista!!!), just semmoset Pillerit. Mä taas oon se poniratsastaja. Sä tykkäät kans näistä säpäkämmistä yksilöistä, kun taas mä otan mieluummin sen rauhallisen. Yhteistä meillä on se, että molemmat halutaan toimia hevosten kanssa päättäväisesti, ja ajatellaan kuitenkin ratsastuksesta samalla tavalla- ajatuksissa ollaan ihan samanlaisia, käytännössä erilaisia. Ja meillä on molemmilla ihan hirveitä ilmeitä kaikissa ratsastuskuvissa!
Haha, naulan kantaan S! Minä tosiaan olen se, joka haluaa saada sen asian tehdyksi, vaikkapa hevosen kunnolla ja reippaasti eteenpäin heti, nyt, ja tässä, jotta myöhemmin ei tarvitse tapella enää siitä asiasta. Stina taas antaa ratsuilleen tavallaan enemmän aikaa ja tähtää ehkä ennemmin parantamiseen suoritus suoritukselta, kun minä haluan juurikin tehdä sen parhaan mahdollisen nyt heti :D Se kärsimätön osapuoli on siis tässä tapauksessa minä :P
Me varmaan ollaan Stinan kanssa vähän kuin Cromi ja Pilleri.
Cromi on sellainen, joka malttaa odottaa asioita ja tarvitsee aikaa tehtävien suorittamiseen,
kun taas P haluaa tehdä kaiken (erityisesti ruokansa) heti, ja suoriutua kaikesta nopeasti!
 
7. Paras muistosi Siirin kanssa?
- Niitä on niin paljon! Äkkiseltään tuli mieleen se, kun oltiin kisoissa täällä Sorsasalossa Kuopiossa, ja me istuttiin siellä aamusta iltaan ja meistä otettiin ihan kuviakin. Kisamuistot yleisesti on tosi hyviä. Meillä on aina yhtä random-kommentteja... :D Ylipäätään kun ollaan samassa tilassa, niin tapahtuu tosi outoja... 
Niitä tosiaan on paljon, mutta parempi niin! Kisoissa me tosiaan ollaan ehkä maailman ärsyttävin kommenttiraita (ja vaikutetaan varmaan ihan kamalilta ihmisiltä, kun ollaan ihan innoissaan aina, kun asiat ei menekään kuten pitäisi, kuten vaikka hevosen pukittelu tai esteelle kieltäminen..). Me oltiin aina niitä, jotka halusi sitä actionia sinne kentälle, vaikka olikin hienoa seurata myös sitä eleetöntä ja onnistunutta suoritusta!
Minun paras muistoni Stinasta ovat ehdottomasti meidän late night talkit, eli keskustelut yömyöhälle. Stinalle voin puhua mistä vain, pelkäämättä Stinan reaktioita. Voin purkaa iloja ja suruja, sekä nolojakin sattumuksia- ja mikä parasta, Stinalle voi puhua hevosista ihan vaikka maailman tappiin asti, eikä Stina koskaan kyllästy aiheeseen!

8. Onko Siirillä mielestäsi jotakin erikoisia (talli)tapoja?
- Siiri lässyttää hevosille, erityisesti Pillerille. Ja Siiri pelkää kissoja, vaikka vieressä olisi ilkeä hevonen. Mikä niis kissois on, mut tämmöset 500kg eläimet ei pelota?
Joo, täytyy kai myöntää, että niinhän minä lässytän ja niinhän minä pelkään :D Kissat on ihan liian hurjia otuksia minun makuuni, mieluummin hyppään vaikka Rommin karsinaan turvaan, kuin otan kissan lähelleni!
Hevoset Stadikalla on kyllä yksi mieleenpainuneimmista kisareissuista! Oli ihan huikean hauskaa :)
9. Jos voisit mennä mihin tahansa hevostapahtumaan Siirin kanssa, mihin menisit?
- Mehän mentäis kattoo jotain Olympialaisia, kenttäratsastusta ja Elmoo! Vähän realistisempi jos pitäis olla, niin mentäis kattoon Horse Show:ta. Mutta mehän voidaan mennä minne vaan pikkukisoihinkin ja silti pitää hauskaa!
No niinpä! Ihan jetsulleen näin, olympialaisten kenttäkisat (etenkin se maasto-osuus) on just sitä actionia, mitä me aina kaivataan! Ja HIHSiin menisin Stinan seurana milloin vain, kuten mihin tahansa muuhunkin hevostapahtumaan! :)

10. Terveisiä lukijoille?
- Mullon niin huonoja juttuja, ettei ne oo julkasukelposia! :D 
Totta, eiköhän tässä ollut terveisiä ihan tarpeeksi ;)

Onko teidän parhaat ystävät hevosihmisiä? 
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :) 

Stina lähti tänään taas takaisin tuonne keväiseen etelään, mutta kesällä me taas varmasti nähdään jossakin hevostapahtumassa- kunnon kisoihin olisi ihan huippua mennä! Hyvät ystävät ne on elämän suola :) Vietettiin tälläkin kertaa kyllä ihan huisin upea viikonloppu, jonka jokaiseen päivään sisältyi esteratsastusta huippujen heppojen kera! En malttaisi odottaa, että saisin postausjonoa purettua tämän päiväisiin treeneihin asti, vaan haluaisin kertoa teille kaiken heti, tässä ja nyt- kuten odottaa saattaa tällaiselta kärsimättömältä yksilöltä, vai mitä Stina? ;)
XOXO,
Ässät

15 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus! Näitä oli hauska lukea :D Itsellänikin suurin osa ystävistäni on heppaihmisiä, eihän mun seuraa varmaan olisi silloin ala-asteella muuten jaksanutkaan :D Hepoista tuli kyllä juteltua silloin lähes tauotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Haha, totta, itsekin olin ala-asteen juurikin niiden heppatyttöjen tai edes hevosista pitävien kanssa, niin sain edes vähäsen selittää tunneista :D Nyt onkin ihan orpo olo, kun ei ole ketään, kelle puhua päivät läpeensä vain ja ainoastaan hevosista... :D

   Poista
 2. Tätä odotinkin milloin oikein saat tämän julkaistua :D
  Todella hauska ja oikein mukava postaus, sai kyllä lukea hymyillen :) Ja tuo kissahomma... Ei hätää et ole ainut :D Meillä tallilla on kaksi kissaa ja vältän niitä viimoiseen asti! Aina hätistelen niitä pois jaloista että menes pois siitä minä en pidä sinusta. Mistä lie tullut tuommoinen :D
  Itsellä on kyllä paljon kavereita tullut heppojen kautta ja osasta on sitten myöhemmän tutustumisen jälkeen paljastunut heppaihmisiä. Itselläni ei niin parasta ystävää ole harmillisesti, mutta sitä enemmän todella hyviä ystäviä juuri hevosten ja bloginkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vähän jäi, kun tallilla kului "vähän aiottua enemmän" aikaa :'D Mutta tulipa julkaistua kuitenkin! ;)
   Kiitokset, mukava että vaihtelu virkisti ja tällainenkin postaus maistui! :) Kissat ovat ihan kamalan pelottavia, oma traumani johtaa huonoihin kokemuksiin noista viiksekkäistä hiipijöistä, kun minua on purtu ja kynsitty ja sitten vielä kotiinkin tultu ilman lupaa juoksentelemaan :D Onneksi meidän tallilla ei ole kissoja, huh!
   Blogin kautta olen kyllä todella saanut ystäviä, joille puhua sitä samaa ja pelkkää heppaa vaikka joka päivä- esimerkiksi sinut! :)<3 On mukavaa, kun on samanhenkisiä ihmisiä ympärillä, vaikka eivät asuisikaan samassa kaupungissa :)

   Poista
  2. Vähän liiankin tuttu tunne tuo "vähän aiottua enemmän" aika :DD Niin pääasia että edes joskus ;)
   Voi ei sinulla ei ole ollut sitten ollenkaan tuuria kissojen kanssa :D Minua on joskus pienempänä kissat raapinut ja purrut niin varmasti jäänyt siitä elinikäiset traumat. On ne jotkut ihan kivoja, mutta en silti hirveän lähelle niitä halua :'DD
   Oi ihanaa kuulla :)<3 Totta puhut ;)

   Poista
 3. Ihana idea postaukselle! Haittaako, jos matkin ideaa (jos motivaatio bloggaukseen tässä palaa)? :D Ja hyviä vastauksia, mä olisin vastannut noihin ensimmäisiin kysymyksiin Pilleri. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tottakai saa tehdä samalla idealla, eihän näitä kukaan omista :)
   Haha, niin se Stinakin ajatteli jokaisen lauseen loppuun, että "vähän niinku Pilleri!" :D

   Poista
 4. Hih, tosi kiva postaus! :D omat parhaat kaverit on kans heppaihmisiä, ainakin aina riittää juteltavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava, että tykkäsit! Hevosista voisi kyllä puhua vaikka 24/7 ;)

   Poista
 5. Kiva ja hauska postaus! Kivasti olitte vähän soveltanut noita kysymyksiä, sopi hyvin kuitenkin tähän heppateemaan :) Itsellä on itseasiassa muutamakin paras kaveri, jotka harrastaa ratsastusta, on se kiva kun voi sitten puhua välillä pelkästään ratsastusjutuista toisen kyllästymättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, kaikki muu on oikeastaan itse keksittyä, mutta otsikon tiesin tarkoittavan jotakin lifestyle-blogeissa ja videoissa kiertänyttä "haastetta" :D Mutta hei, kysymyksiä ne vissiin niissäkin on, niin tässä meidän versio ;)
   Minulla on kyllä muutamia ystäviä ratsastustunneilta, mutta ei tässä ihan jokaisesta asiasta kehtaa heillekään hehkuttaa, kuten Stinalle voi vaikka ihan yhtä hyppyä tai yhtä pohkeenväistöä tai jotakin muuta pientä asiaa hehkuttaa maailman tappiin :D

   Poista
 6. Ihana postaus tämä! Mulla on onneks myös paras kaveri hevosihminen, joten jutunaihetta riittää. Monesti todetaan, että ollaan henkiset kaksoset, koska meidän mieltymykset lähes kaikkeen on täysin samat. Ainut vain, että hän on enemmän koulupuolen (hevos)ratsastaja ja minä taas estepuolen (poni)ratsastaja :D Tosin tähän saattaa vaikuttaa se, että itse ratsastan estepainotteisella ponitallilla ja kaverini puoliveripainotteisella tallilla, jossa on estetunnit erikseen :'D

  Voisin harkita tekeväni tämmöisen omaankin blogiini, vaikkakin tein joskus vähän tämän tapaisen. Siinä tosin ei ollut kysymyksiä, vaan henkilöt saivat kirjoittaa mitä lystäsivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mukava kuulla! :) Hevosten kautta tulleet ystävät ovat kyllä melko pitkäaikaisia ystävyyssuhteita, kun on se (ainakin!) yksi yhdistävä asia ja siten myös jutunaihe :) Ei kyllä itsekään uskoisi, kuinka kauan on tuntenut Stinan, ihan kuin vasta pari vuotta sitten oltaisiin tutustuttu!
   Tee ihmeessä, tämä oli kiva tehdä :) Ja ei haittaa, vaikka kaveri asuisi toisella puolella Suomea, kun kaveri voi vastata vaikka viestilläkin! :)

   Poista
 7. Mulla aika moni kaveri on heppaihmisiä mutta harmittaa vaan kun parhaimmat asuu vähän kauempana niin ei nähdä niin usein. Kiva postaus muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, Stina asuu Etelä-Suomessa ja minä täällä Savossa. Mutta ei se kyllä ole haitannut, aina jatkuu juttu siitä mihin viimeksi oltiin jääty! :) Ja kiitoksia kehusta :*

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!