tiistai 21. maaliskuuta 2017

187 päivää

Moikka!
Lupailin postausta kisoista, ja tässäpä nyt tulisi! Harmittavasti puhelimen SD-kortille kävi vähän köpelösti, ja se meni itsensä kanssa ihan solmuun ennen kuin kerkesin MyDayn materiaaleja pelastamaan tietokoneelle, joten se jäi nyt sitten jonnekin rikkinäisen kortin syövereihin. Mutta, yksi ratavideo on kuitenkin tallessa ja turvassa, kuten myös kuvat kisoista, joten kyllä tästä vielä kuitenkin kisaraportti kokoon saadaan! :)
Kaikissa tämän postauksen kuvissa on kyllä sellainen ilmeratsastus käynnissä, että ei paremmasta väliä! :D
Mutta hei, pitää olla oma itsensä! ;)
Päivän kisarata oli kutakuinkin tämän näköinen!
Kisat tosiaan kisailtiin kuun alussa, perjantaina 10. päivä. Kisat olivat aamukisat, ja ensimmäisen luokan verryttely alkoi yhdeksältä- itse olin tosin tuttuun tapaan jo kahdeksalta tallilla ihmettelemässä ratapiirrosta, lähtöjärjestystä ja sormet syyhyten ryhtymässä rakentamaan kisarataa. Kai siellä ruudun toisella puolella on joku toinenkin, joka kokee oppivansa radan "tekemällä"? :D Minulle se on ainakin toiminut, joten aion jatkaa samalla linjalla jatkossakin! Rataa lähdettiinkin sitten pian rakentamaan ja joukolla se saatiinkin pian valmiiksi, niin me kisaajat päästiin sitten kävelemään ja laskemaan askelmääriä, mittailemaan mahdollisia tiukempia teitä ja suunnittelemaan radan ratsastusta hieman maastakäsin. Rata oli hyvin samankaltainen, mitä meidän maneesikisoissa yleensäkin on, joten se tarttui nopeasti päähän ja oikeastaan oli vain yksi järkevä tiukemman tien vaihtoehto, (ei sillä, etteikö Pilleri olisi varmasti muitakin esteitä tiukoilla lähestymisillä hypännyt!) jonka päätin molemmilla radoilla toteuttaa. Radankävely olikin sitten sillä selvä, ja siirryin talliin puunaamaan uljasta ratsuani kuntoon ensimmäistä luokkaamme varten :)
Hienot sykeröt tuli! :)
P näki hurjia katsojia, niin päätti vilkaista että olenko mä yhtä kauhuissani asiasta..? :D
Harjaamisen ja puunaamisen lomassa saatiin sitten idea, että koitetaan letittää tämä otus- itsehän en siis osaa letittää, tai oikeastaan en ole koskaan yrittänytkään. Sainkin apuun sitten käsistään näppärän tallityöntekijämme Katan, joka letitti harjan minun taistellessa yhden sykerön aikaansaannissa (jonka Kata sitten lopulta senkin teki, kun en itse saanut tehtyä en millään:D). Pilleri katseli karsinastaan juuri sen näköisenä, että nyt häntä vähän hävettää ja miksi ihmeessä piti nyt tehdä tuommoisen dillen näköinen- vaikka komeahan se oli kuin mikä, hieno esteratsu! :) Siinä näperrellessä aika sitten kuluikin ja kello löi jo kymmenen, jolloin 50-60cm luokan meidän verryttelyryhmän oli määrä lähteä maneesille.
Miniminimini-ristikko ja joku on jo ihan intopinkeänä :')
Tämmösiä verkkahyppyjä meillä tänään! :D
Tässä siis se, missä tuli pieni väärinymmärrys ja en päässyt loikkaan mukaan. Otimme uusiksi ja hyvin sujui, ei huolta ;)
50-60cm verryttely sujui ihan hyvin, tein paljon siirtymisiä, temponmuutoksia ja pidin huolen, ettei P jäänyt raskaaksi edestä. Laukkaa olisin halunnut päästä työstämään vähän enemmän, mutta ympyrälle ei oikein ollut paikkaa kuin ennen verkkaestettä, eli siinäkin olisi ollut vähän tiellä jäädessään pitemmäksi aikaa pyörimään, joten päätin tyytyä siihen määrään, minkä nyt sain laukkailtua. Pidin Pillerin koko verryttelyn ajan melko suorana, ja koitin kääntää sitä paljon pelkillä ulkoavuilla, jotta se kääntyisi hyvin takaosansa päällä myös radan käännöksien aikana, mutta se jäi vähän sen oloiseksi, että se kanttasi sisäpohjetta vasten ja oli muutenkin välillä hieman vahva, vaikka tekikin siirtymisiä yms. muita tehtäviä täsmällisesti. Verryttelyhypyt sujuivat kaikki hyvin, yhdestä hypystä jäin jälkeen, kun ajattelin Pillerin kiihdytyksestä huolimatta hyppäävän askeleen päästä, mutta se hyppäsikin jo ennen- minun mokani, ja tultiin sen takia sitten vielä uudestaan. P malttoi ihan ok tuon yhden kiihdytyksen jälkeen ja lähestyi suorilla teillä myös katsomopäädystä päin- verkkahyppyjä tähän luokkaan kertyi yksi ristikolle (vasen kierros), kahdesti pystylle vasemmasta kierroksesta tuon pienen väärinymmärryksen johdosta, plus vielä kerran oikeasta, sillä este hypättiin radalla oikeasta kierroksesta ja halusin vielä "varmistaa", ettei P ammu pois katsomopäädystä, vaan malttaa ihan samalla tavalla- siihen olikin hyvä lopettaa, ja jäätiin sitten odottelemaan omaa lähtövuoroa, joka taisi olla viides tässä ryhmässä.
"Myö voitas kuule P ottaa tässä vielä yks askel lähemmäs"
"Ooksä ny iha varma? Mun mielestä ois iha hyvä lähtee ny."
"TROLOLOLOLOLOLOLOL!"
"P MITÄ SÄ TEET!!!!!"
"Ei herranen aika näitä sun aivotuksia, se on ihan minieste."
"Elä sinä eukko siellä ny mieti menneitä ku nyt mennään!"
Että tälleen suju tää meidän hyppy tälle kakkosesteelle! :D
3A
4. este
Käsi lippaan tuomarille tervehdykseksi, ja laukannosto pillin vihellyksestä- siitä se sitten taas lähti, tässä me oltiin, 187 päivää edellisestä startista. Olin hurjan onnellinen jo verryttelyssä, että todella pääsin tänne asti Pillerillä ja nyt olisi sitten meidän vuoro näyttää omat taitomme- sen sanoinkin Pillerille myös ääneen, "nyt näytetään niille, sä pystyt siihen!". Ensimmäiselle esteelle Pilleri tuli hyvin, ja pääsin ongelmitta kääntämään kohti vihreää laukanvaihtoestettä sinisen pystyn sisäpuolelta. Kaikki näytti sujuvan hyvin ja lähdin hyppyyn, mutta sitten kävikin jotain, mitä en vieläkään oikein osaa selittää- Pilleri jollain lailla kompuroi, ja puomi lentää sen jalkojen mukana parin metrin päähän eteenpäin. Kuski oli niinkin vakavissaan, että rupesi nauramaan, ja totesi hevoselleen, ettei pudotus haittaa mitään, eteenpäin vain! Sarjalle Pilleri tuli ihan hyvin sisään, mutta joutui ihan aavistuksen venyttämään b-osan hyppyä, josta tuli sitten vähän laakea, mutta ei tiputusta kuitenkaan. Linja sujui hyvin ja melko sujuvasti, halusin ottaa väliin kuusi askelta viiden sijaan, sillä meillä oli jo se 4vp alla ja sijoitus näin ollen menetetty, joten mieluummin nyt varmistellen, kuin kaasutellen ja hevosen keskittyminen herpaantuu. Vitoselta käännyttiin hyvin kutoselle, ja laukkakin vaihtui kuten pitikin esteen päällä- kohti viimeistä ja sekin puhtaasti yli! Hyvä P, ei se pieni esteeseen sotkeentuminen mitään haittaa! Niitä sattuu meille, ja siksi me mennäänkin kaksi luokkaa, niin saadaan siinä ensimmäisessä säätää ihan mielemme mukaan.. :D
:'DDDDDdd
Pakko myöntää kyllä, että tämä on aika perus Siiri & P-kuva :D
5. este
VROOOOM! t. Pilleri
6. este
7. este
Poni tyytyväisenä itseensä radan jälkeen :)
50-60cm luokasta meidän tulokseksi siis muotoutui neljä virhepistettä ajassa 44,78 sekuntia. Ajan puolesta oltaisiin jälleen ylletty kolmossijalle, mutta mitäs mentiin sössimään se yksi lähestyminen, näin ne aina puraisee takaisin :D Kiinnostuneet voivat käydä tsekkaamassa koko kisatuloslistan blogin FB-sivuilta :) Olin kuitenkin tyytyväinen meidän suoritukseen, oli se kuitenkin ensimmäinen rata sitten syyskuun kisojen, ja nyt tiesin, mitä pitää tehdä sitten 70-80cm radalla toisin, sekä tiesin, että voin hyvin tehdä samanlaiset reitit myös korkeimmilla esteillä, aikaa kyllä oli käännöksen jälkeen suoristaa kohti estettä.

Kuski ja kuskin mummonaama.
Verkkahyppy 70-80cm
70-80cm verryttelyssä laukkasin enemmän, mutta otin vain yhdet hypyt pystylle per suunta. P ei tuntunut väsyneeltä, joten uskalsin työstää sitä laukassa terävämmäksi ja kevyemmäksi, sillä se oli tuntunut radalla ajoittain hyvin vahvalta, enkä halunnut sen muuttuvan etupainoiseksi näillä isommilla esteillä, sillä se ei päättyisi hyvin- muutenkin ollaan sellainen tekniikkakukkanen, että kaiken pitää olla kunnossa, jos halutaan pärjätä noille näppärille ponituksille, kuten Rommi ja Morri :D Pilleri tuntuikin jo paljon paremmalta, kun pahimmat menohalut oli jätetty edelliselle radalle, ja nyt pystyin ratsastamaan rennosti kohti esteitä ja myös niiden jälkeen. Luottavaisin mielin siirryin nurkkaukseeni odottamaan lähtövuoroa, joka oli tässä luokassa toiseksi viimeinen neljän lähtijän luokasta.
2. este
4. este
5. este
Mitäs me tekniikkakukkaset tässä :D Jokainen tyylillään!

Katselin ennen minua ratsastavien radat ja totesin, että nyt otetaan rauhassa, sillä ei meillä oikein ole vielä tässä vaiheessa eväitä tykittää menemään ja silti tietää, että tulos olisi nolla- ja halusin tehdä tästä radasta nyt sen radan, josta olisin ylpeä, ja jonka voisin hyvillämielin jättää meidän viimeiseksi kisaradaksi, jos Pilleri ei enää tämän jälkeen kisoihin asti hyppelisi. Edellisen ratsastajan ylitettyä maalilinjan, taputin Pilleriä vielä kerran kaulalle, ja melkein kyyneleet silmissäni sanoin sille, että tehdään tästä meidän arvoinen rata, tehdään parhaamme, autetaan toinen toisiamme, meistä on tähän. Mä olen ylpeä susta, P. Jälleen laukannosto ja katse kohti ensimmäistä estettä. Tämän radan näettekin videolta, joten en siitä selitä sen tarkemmin- hypyt olivat pääosin hyviä ja teräviä, linjan jälkimmäiselle esteelle P tuli aavituksen turhan pohjaan, kun himmailin liiaksi vaikka olisin voinut tässä luokassa ottaa sen etenevän viisi askelta väliin, mutta korjasi kinttunsa silti hienosti ja ennen kaikkea puhtaasti yli kolautuksesta huolimatta. Tälle radalle mahtui kaksi ristilaukkaa, jotka molemmat sain korjattua oikeiksi pidätteillä ilman ravisiirtymisiä, joten mielestäni ihan hyvin meillä meni ja voitiin olla tosi tyytyväisiä! Kuskin onni ainakin varmasti näkyy heti viimeisellä esteellä ♥ 70-80cm suorituksemme riitti kolmanteen sijaan ajassa 45,65 (voittajan aika 42,72, tiukkaa oli!), puhtaalla radalla, mutta vähäisen osallistujamäärän vuoksi kotiintuomisina meillä vain hyvä mieli, joka kyllä tällä kertaa oli enemmän kuin tarpeeksi- Pilleri todella pystyy ihan huippusuorituksiin, vaikka ei olisi hypännytkään kuin vasta kuukauden säännöllisessä treenissä :)
VROOOOOM!
7. este
Olen Pilleristä hurjan ylpeä, ja se oikeastaan oli paljon parempi, kuin uskalsin odottaa. Maalailin kauhukuvia ihan hirveästä rallista esteeltä esteelle, mutta mehän oltiin suorastaan liiankin maltillisia! :D Molemmat radat olivat ihan semihyvällä temmolla suoritettuja, mutta ei kuitenkaan menty liian kovaa- kerrankin maltoin ratsastaa sitä rauhallista rytmiä, ajatellen jokaista lähestymistä, enkä vain roiskinut menemään ajatellen "no kyllähän tämä nyt hyppää". Vaikka kyllähän P hyppää, mistä vain, mitä vain, tottahan se on :) Kyllä meillä treeneissä oli kulkenut huippuhyvin, mutta tehtävät olivat olleet kuitenkin aika erilaisia, kuin radalla ratsastus sillä tavalla on- yhtäkään kisakorkeudessa ollutta rataa ei oltu hypätty alle, mutta kyllä P vaan ihan samanlaisella innolla ja varmuudella hyppää esteen kuin esteen, ratana tai yksittäisinä! Olen löytänyt kyllä oikean superponin, en voi muuta sanoa :')
Tallissa näpräsin Pilleriltä vielä letit pois, annoin sille hurjasti porkkananpaloja, ja se pääsi sitten ulkoilemaan kavereiden seuraan :) Minä se katselin "hevoseni" perään niin onnellisena, tyytyväisenä ja jotenkin kaikki tuntui jälleen ehjältä. Siellä se hirnahteli ja ravaili häntä pystyssä, kuin kertoen mahtisuorituksistaan muille- ja mikäs siinä, passasihan sitä kertoakin! En yhtään tiedä, kauanko minä siinä ihmettelin paikoillani lumihangessa, mutta kyllä minun mieleni lepäsi ja olisin voinut jäädä siihen vaikka ikuisiksi ajoiksi, katsomaan Pillerin hyörintää ja ihailemaan sen komeaa olemusta. On siinä melkoinen hevonen!

Mikä on Sinun paras kisamuistosi?
Joko odotat kesän saapumista ja ulkokisakauden avausta?
 Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus, nä ei auta omaan kisa intoon.. :D todellakin odotan kesää, jospa pääsis kisoihinkin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi ei, no, toivottavasti pääset pian kisakentille! ;)

   Poista
 2. Hyvä te! Onnea paljon hyvistä suorituksista! Teidän meno näytti ainakin tossa toisessa radassa tosi sujuvalta ja hyvältä :) Pilleri oli varmasti ihan elementissään, siltä se ainakin vaikutti ;) Toivottavasti pääsisitte vielä hyppäämään ja kisoihin, ootte te kuotenkin niin hyvä pari ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :) P oli kyllä paljon odotettua parempi, treenillä saatiin nyt hyvä tulos aikaan! P on aina elementissään, kun esteistä on kyse ;)

   Poista
 3. Oi vitsit, ihan hirmuisesti onnea teille! <3 Tuo 2. Este aiheutti täällä lievää hilpeyttä, varsinkin tuo kuvasarja oli hillitön! :D Meillä taitaa jäädä kisat tältä kesältä (vuodelta) vähän vähemmälle, mutta kesää odotetaan kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)<3 Nojoo, niin se aiheutti täälläkin! :'D

   Poista
 4. En kestä tuota kollaasia, kun Pilleri tiputti :D Hassu ruuna ja hauskat kuvatekstit olet keksinyt vai oliko ihan totuutta ;)
  Mutta teillä meni kyllä niin hyvin ja olen ihan onnellinen teidän puolesta <3 Tuo tunne on kyllä mahtava, kun pääsee tekemään sitä kauan odotettua ja vieläpä hyvin tuloksin. Ei ne kotiin tuomiset ole aina niitä tärkeimpiä vaan juuri se hyvä mieli. Hyvä työ :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh :'D Taisi olla ainakin osa totuutta... ;)
   Kiitos paljon<3 Mäkin olen niin ylpeä! Hyvillä mielin tosiaan lähdettiin ja se hyvä mieli kantaa tänäkin päivänä treenistä toiseen :')

   Poista
 5. Vauhdikkaan näköistä menoa! Itse en ole leirikisoja ja pieni koulukisoja enempää kisannut mutta hyvät muistot on noista jäänyt. :) täällä odotellaan jo kesän ulkokisoja, vihdoin löytyi kamerasta nimittäin sellaiset asetukset että saattaisi varsinkin ulkokisousta saada hyviä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein nyt jälkikäteen sanoisin, että vähän hissuteltiin, mutta parempi toisaalta näin, kuin liian kovaa! :) Minustakaan ei olisi totiseksi kisaajaksi, mutta nämä tallin pikkukisat ovat kivoja mittareita niille omien taitojen koettamiselle! :)
   Kesää odotellaan kyllä myös täällä, kesä on hevosihmisen parasta aikaa! :) Josko noita kuvatuloksia sitten näkyisi myös blogisi puolella, olisi hauska katsella kisatunnelmia! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!