perjantai 10. helmikuuta 2017

Vinkulelu vai villivarsa?

Heippa!
Tiedän, että lupailin postausta Pillerin estetreeneistä seuraavaksi, mutta ettei kenelläkään tursua Pilleri korvista ulos, kun voi tursuta jo nämä esteet korvista ulos, niin laitetaan tähän väliin juttua komeasta nuoresta herrasta- Danielista! Meidän ensimmäisistä hyppytreeneistä voi lukea klikkaamalla tästä, ja meidän ensikohtaamisesta täältä.
Ensimmäinen loikka!
Kaikista kuvista suurinsuuri kiitos Ilonalle! :)
Tässä kuvassa edelliseen verrattuna korjattu käden sijainti hypyssä :)
Minulla oli tosiaan keskiviikkona korvaustunti, jolle olin toivonut Pilleriä puomeille tai esteille, mutta Pilleri meni valitettavasti muilla tunneilla tällä kertaa ja minulle oli annettu Rasmus. Rasmusta siis siirryin varustamaan ja harjailemaan, ja voi että, se oli jotenkin tosi seurallisella päällä, sen kanssa oli niin kiva olla! Nuo Pillerin "omat" hevosnamit tosin houkuttelivat myös Rasmusta hamuamaan taskuja, ja jos ei nyt kerrota Pillerille, niin Rasmuskin sai maistaa namuja harjauksen ja suojien laiton jälkeen, kun se oli ollut niin nätisti- vaikka ainahan se on! :) Sitten kuuluikin jo toimiston oven kopsahdus, ja menin katsomaan, mitä me hypätään tänään, mutta törmäsinkin hevosten vaihtoon open toimesta, ja oman nimeni perään oli vaihdettu herra Daaaniel. No, eikun pikavauhtia toiseen karsinaan harjaamaan ja varustamaan uutta ratsua, ja juoksujalkaa rakentamaan esteitä maneesiin- päivän tehtävänä innari ja 17,5m linja.
Sieltä me lähdetään, vaikka vielä mahtuisi ehkä askel tämän kokoiselle esteelle :D
..mutta kyllä se ponnistus juuri ja juuri silti riitti ;)
Ponilta sujui tämä leikki vaikka silmät kiinni!
Meitä oli tunnilla kahdeksan ratsukon verran, joten alkuverryttelyt suoritettiin pikaiseen tahtiin ravissa ja laukassa maneesia kiertäen, tarvittaessa sai tehdä ympyröitä päätyihin. Erityisesti piti kiinnittää huomiota siihen, etteivät hevoset tule ulko- tai sisäapuja vasten, eli että hevoset eivät oikaise halutulta reitiltä, ja että ne kääntyvät takaosansa päällä kaula vaikka suorana. Danielissa oli hirveästi energiaa ja menohaluja, mutta parempi näin, ja se liikkuikin tosi kivasti eteenpäin! Alkuverkoissa meillä ei ollut mitään ongelmia, D oli tosi kivasti pohkeiden ja ohjan välissä käyttäen haluamiani reittejä ja edeten hyvin itse eteenpäin- kohti ensimmäisiä hyppyjä siis! Verryttelyhypyt otettiin linjan punaiselle ristikolle (oikea kierros) ja ruskealle ristikolle/pystylle (vasen kierros) palaten esteen jälkeen uralle, emme siis tulleet koko linjaa kerralla. Aloitimme luonnollisesti ristikolla, jolle Dani teki kaksi tosi kivaa, rohkeaa hyppyä! Minä itse sain korjata kättäni eteenpäin hypyssä, sillä Danieli "jättää selkänsä helposti talliin", jos sille ei anna tarpeeksi tilaa hypyissä. D teki melko isojakin hyppyjä välillä, niin kyllä se oli ihan hyvä idea laittaa käsi vähän liioitellusti eteenpäin ja napata harjasta kiinni! Myös linjan toiselle esteelle Danieli teki myös tosi hyviä suorituksia, mutta oikoi C-päädystä melko paljon, joten reittiin jäi parantamisen varaa.
Dani oli juuri hypännyt puominkin yli, niin kuskille tuli pieni hysteriakohtaus :D
Miten toinen voikin olla noin söpö?!?! :3
Aloitimme tunnin tulemalla innaria puomi-ristikko-ristikko-ristikko-puomi oikeasta kierroksesta. Menin maneesin keskeltä pikkuhiljaa kohti uraa ja odottamaan ennen meitä tehtävälle lähteneen ratsukon suoritusta- D teki sitten vuoroaan odottellessa "Danit", eli vinkaisi ja koitti lähteä laukalle ilman lupaa :D Minä lähinnä hämmennyin ja naurahdin, mutta tietysti pysäytin Danin ja odotin, että edellinen teki oman hyppynsä loppuun, ennen kuin nostin laukan. Danieli heittäytyi ihan villiksi, ja laukannostossakin oli hieman tarpeetonta ilmaa maankamaraan- vauhtiakin meillä riitti, mutta sinne vaan esteille! Minua vähän jännitti ns. "pitkä innaritehtävä" Danilla, kun olin sillä kuitenkin vain kerran aiemmin hypännyt, enkä tiennyt, miten se reagoisi, jos askel ei sopisi tai välissä tapahtuisi jotain outoa- päätinkin siis vaan, että annan ponin hoitaa, ja minä olen pohkeet kiinni mukana menossa. Dani tulikin tosi hienosti ja suurella innolla tehtävälle, ja teki sen tosi hyvin ja pehmeillä hypyillä loppuun asti! :) Seuraavalla kerralla Danieli keräsi vielä vähän lisää kierroksia, yritti taas oikoa heti kulmasta kohti estettä, ja hyppäsi jo puomistakin yli astumisen sijaan- ainakin jollain oli energiaa! Dani korjasi laukankin lennosta tehtävän jälkeen, kyllä tästä esteponi tulee ;) Intoa alkoi kuitenkin kertyä kuskin makuun jo vähän liiaksi, kun alla oli ennemmin vinkulelun nielaissut villivarsa, kuin ratsastuskouluponi, mutta kyllä me jonkinlainen yhteisymmärrys kuitenkin säilytettiin- liikkelle lähdettiin vasta kuskin luvalla, ja oikomisesta seurasi käännös takaisinpäin, kunnes reitti oli edes jotenkuten kunnossa. Voi näitä preerian villejä otuksia..
Hullu akka yritti minut tuonne esteiden syövereihin laittaa! t. Dani
Kuski hakee oikeaoppisesti ohjista tukea, ettei mätkähdä maneesin hiekkaan :D
Tarpeeksi vauhtia vaan, niin ei keritty hidastella ennen estettä, vai miten se menikään?
Ei ne esteet sitten loppujen lopuksi ollutkaan ponia syöviä hirviöitä tästäkään suunnasta :) Rohkea poni!
Vaihdettiin suuntaa, ja tultiin innaria vielä muutaman kerran toisesta suunnasta. Minä se lähdin taas ihan muina miehinä nostamaan laukkaa kulmassa, mutta poni päättikin taas kääntyä heti kulmassa kohti esteitä- ei käy laatuun, takaisinpäin ja uusi laukannosto. Ei onnistu vieläkään, joten vielä kerran takaisin ja uusi nosto, ponin innossa oli jo pitelemistä :D Tällä kertaa selviämme samalle linjalle esteiden kanssa, mutta askelta ennen puomia D kauhistuu tehtävää ja loikkaa sivuun- kuski saa kiittää grippihousujaan, että pysyi edes selässä kun loikattiin päin johdetta! No, näitä sattuu nuorien ponien kanssa, eikun vaan suoraan uudestaan tehtävälle. D tekee saman tempun, ja hyppää tehtävältä sivuun ennen sen alkamistakaan- lähestytäänpä nyt nuoren herran psyykkeelle helpommasta ravista, sillä vasen laukka on Danille hankalaa. Ravilla päästäänkin ilman ongelmia tehtävälle asti ja mennään se kunnialla alusta loppuun! Tulimme vielä suoraan uudestaan laukassa, ja hyvin se sujui, kun oltiin saatu vähän tutustua esteisiin tästäkin suunnasta- on minulla vielä opeteltavaa näiden nuorien ratsastuksessa, mutta sitä vartenhan sitä tunnilla oltiin :) Opekin sanoi, että nyt minun täytyy miettiä opettavani hevosta, eikä toisinpäin- minä asetan raamit, ohjeet, ja rajat, ja poni suorittaa niiden sisällä. Ja tottahan se on, kun hyppään esim. Pillerillä, niin en minä opeta sille mitään, vaan se opettaa minua. Rasmuksen kanssa asia on aika 50-50, mitä isompi este, sitä isompi rooli minulla on, jotta Rasmus ylittää sen, mutta ilman Rasmuksen halua suorittaa, en minä pysty sitä pakottamaan. Danilla hyppääminen onkin siis tosi erilaista, vaikka se onkin melko samantyyppinen, kuin Rasmus ja P- sen ei vaan voi vielä olettaa tekevän asioita ilmaiseksi ilman kuskin panosta, mutta kyllä minä luulen, että Danielista vielä sellainen tulee, sillä rakkaus hyppyhommia kohtaan on ihan käsinkosketeltava ponin menoa katsellessa, eikä se nytkään ota itseensä kuskin mokista.

Opettajan (ja kuskin) kommenttiraidat kuuluvat videolla, joten volyymit kaakkoon :)!
Herra Daaaniel Airlines :'D
Dani näyttää tässä niin kaikkensa antaneelta, että este selvitettäisiin puhtaasti! Toivottavasti se ei oikeasti
ihan noin työlästä ollut tehdä minun kanssa töitä :D
Innarin kanssa jätettiin työskentely siihen, ja siirryttiin tulemaan toisella pitkällä sivulla ollutta linjaa, jonka esteitä oltiin hypätty alkuverkoissa. Tultiin ensin vasemmassa kierroksessa, ja me taas vähän pistettiin mutkia suoriksi saapuessamme esteelle, mutta esteelle kuitenkin loppujenlopuksi päästiin- ponnistuspaikasta kuitenkin pientä epäselvyyttä, ja kutakuinkin voisin sanoa, että tultiin suoraan päin estettä teilaten puomin mukaan. D kuitenkin rohkeana poikana ei pienestä hätkähtänyt, vaan viidellä laukalla seuraavalle pystylle ja hienosti yli, Danieli ei selvästi ole yhtä herkkäsieluinen kuin kuskinsa, minä olin ihan varma, että nyt Danille tuli jotkut traumat, eikä se halua enää hypätä :D Toisin kävi, ja meno vain yltyi toisto toistolta- mielestäni meillä meni kuitenkin paremmin sen jälkeen, kun kerran teilattiin puomi matkaan, ja D teki ihan suorastaan hevosen kokoisia loikkia! Edelleen se oikoi ja koitti päästä ilman lupaa liikenteeseen (laukannostot tapahtui ihan vaan ohjasta myötäämällä:D), mutta se hyppäsi tosi hienosti, ja oikeasti paljon rohkeammin, kuin osasin ajatellakaan. Kuskin vaan piti opetella rauhoittumaan, vaikka poni pörhelsi, ja muistaa olla reilu, vaikka pitikin välillä olla napakkana. En saanut rankaista Danielia siitä, että se lähti vähän reippaammin, vaan minun piti rohkaistua ja ohjata vain esteille, vauhdista niin välittämättä. Se, jos joku, on vaikeaa minulle, sillä en tykkää lähestyä esteitä omaan mieleeni liian reippaassa temmossa- melko epäloogista, kun miettii noita vakioratsuja... :D
:'DD Kuskin aavituksen kauhistunut ilme, mutta silti katse seuraavalla esteellä!
Vaihdettiin vielä suuntaa, ja tultiin vielä viimeiset kaksi kertaa linjalle. Tämä suunta olikin se Danille helpompi suunta, joten oikominen ja muut ylimääräisyydet jäivät kutakuinkin kokonaan pois, ja päästiin tulemaan esteille ihan normaalisti. Kuskin oloa se helpotti todella paljon, ja ponikin oli selkeästi iloinen, kun vähän rentouduin ja annoin sen mennä ja ottaa vähän isompiakin loikkia. Harjasta kiinni vain, niin poni hoiti loput! Viimeisellä toistokerralla me tulla hurautettiinkin tuo 17,5m neljällä askeleella- ja miettikää, edes Pilleri ei tullut näitä linjavälejä neljällä askeleella, vaan viidellä! Eli ollaan tultu melko reipasta vauhtia, mutta hyvältä poni silti tuntui, eikä se yhtään epäröinyt etäisyyksiä- rohkea, rohkea villivarsa! :) Tähän oli oikeastaan tosi hyvä lopettaa, ja Danieli pääsi pörheltämään loppuraveja, kuskin miettiessä, että meniköhän meillä nyt hyvin vai huonosti?
Tomera varsuli :) Vaikka eihän tämäkään enää mikään varsa ole, miksi ajan pitää aina juosta niin nopeaan?
Niin, en oikein vieläkään tiedä, miten tunti meillä oikein meni. Koin mokailevani itse tosi paljon, vaikka D teki töitä hyvin ja tuli vain ne kaksi ohimenoa. Toisaalta opettaja sanoi, että voin olla tosi tyytyväinen meihin, vaikka välillä olikin vähän ylimääräisyyksiä matkan varrella. Minulle ei vain itselleni jäänyt sellaista hyvää fiilistä, sillä D teki kutakuinkin mitä mieli koko tunnin, eikä minulla oikein ollut siihen mitään otetta tai kontrollia sen tekemisistä. Luulen, että en vain ole tottunut siihen, että poni "saa" mennä kovempaa, kuin mitä itse haluaisin, en ole tottunut siihen, että en saa hidastaa, jos minusta siltä tuntuu. Toisaalta se oli tosi hieno juttu, että Dani oli noin reipas ja menevä, mutta toisaalta se oli juurikin sellaista villitystä välillä, jonka kanavoiminen oli minulle vaikeaa. Luulen, että me Danin kanssa voitaisiin nyt ensin treenata ne ristikot ja pikkupikkuesteet kuntoon, ja jatkaa sitten taas näiltä aavistuksen isommilta esteiltä, kun kuskillakin on jotkut nappulat hommaan :D Mitään pelkoa tai traumaattisia kokemuksia en kuitenkaan tunnista saanut, mutta uuden kokemuksen kyllä- näitä vain lisää, niin kasvetaan taas ratsastajana, kun astutaan sen oman boksin ulkopuolelle ja tehdään töitä välillä vähän oudoissakin olosuhteissa hevosen kanssa. Uutta oppii vain uutta tekemällä!

Oletko Sinä koskaan ratsastanut innosta vinkuvalla hevosella?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
Maailman paras tähtipää <3
(C) Silja
Me Pillerin kanssa laitettiin muuten nimi nyt paperiin, ja ollaan lähtölistoilla 50-60cm luokkaan :) Täytyisi nyt vaan saada sekä koulu-, että estetunteja alle, jotta saisi selvyyden, startataanko myös toinen luokka, ja mikä se luokka mahtaisi olla. Mutta, kyllä minä olen iloinen, jos päästään edes se yksi luokka starttaamaan- onhan siitä edellisestä kerrasta jo aikaa, kun ruusukkeita jahdattiin!
XOXO,
Siiri

22 kommenttia:

 1. Mä niin haluaisin päästä kokeilemaan Dania! :D Se kuulostaa niin hauskalle yksilölle ja jotenkin tuo menohalu olisi mukava kokea! Olen kuitenkin ennen ollut varsinainen hurjapää ennen kuin Penni tömäytti mut maanpinnalle :'D Oli mun entinen hoitohevonen aika menijä, mutta ei se sentään innosta vinkunut! Muille tammoille kyllä välillä :D

  Mutta hienoa, että pääsette nyt Pillerinkin kanssa pitkästä aikaan tositoimiin! Toki kaikkea voi tapahtua, mutta toivon ainakin näin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, täällä se odottelee ratsastajia joka päivä! :) D on hauska yksilö kieltämättä, nyt taisi olla vähän pakkaspöllöäkin matkassa, sillä yleensä D väsähtää esteillä, eikä enää oikein jaksa lopputunnista. Tällä kertaa oli toisin! Täytyy välillä vähän vinkua, kun on kivaa ;)
   Jep, se on todella ihana juttu! :) Toivomme parasta! :)

   Poista
 2. Kiva postaus. Daniel on vaan niin söpö. Ihana pieni, kumikarvaapallero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Dani on kyllä komea mies, mutta siitä se luultavasti kimoutuu vuosi vuodelta, vaikka väri saisikin pysyä noin kauniina :)

   Poista
 3. Teillä meni tosi kivasti! :) Ihana tuo Daniel 😍 Kiva kun videossa oli äänet messissä 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja D on tosiaan hurjan söpö!
   Hyvä, että videon äänistä saa jonkun tolkun, vaikka ei kokoaikaa selkeästi kuulekaan, ja äänten pitää olla melko kovalla :)

   Poista
 4. Ihana Daniel! Tosi kivan näköistä menoa teillä taasen, oikein suloinen kaveri sun alla :)

  VastaaPoista
 5. Haha, hevosista mä en ymmärrä mitään, mutta onneksi mullakin on silmää kuvien päälle <3 Hyvältä näyttää ja kuulostaa (niiltä osin, jotka mäkin tavallisena tallaajana ymmärrän :D)

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tervetuloa tutustumaan heppoihin! :) Kiitos kovasti :)

   Poista
 6. Oho, teillä ei vauhtia tunnista puuttunut! Mitä videolta kuitenkin näin, samoin kun ymmärsin selostuksestasi, niin ihan hyvin osasit/uskalsit korjailla Danielin "virheitä", tai ehkä pitemminkin noita virtapurkauksia! :D

  Itse ratsastelin tuollaista villi"varsaa" (varsasta en ehkä tiedä, mutta villi se oli senkin edestä!), kun tamma päätti pistää taas show'n maneesissa pystyyn: ratsastus kuluikin sitten kävellessä ja ravaillessa ihan pari ympyrää, yrittäen rentouttaa hevosta! Huomenna pitäisikin sitten ratsastaa Wony ihan kunnolla läpi ja jättää aivot sitten vaikka talliin sinne omaan narikkaansa: kerrankin turvaliivi päälle ja rarsastamaan, varovaisuus jääkööt matkalle - sitten muuten mennään sellaisella "Ai vittuillako haluat? No vittuilepa kaikessa rauhassa, töitä saat samalla tehä!"-asenteella! :D

  Toivotan teille Pillerin kanssa ihan hiiiirmuisesti onnea kisoihin! Toivottavasti saisitte vielä toisenkin radan varattua teille, mutta tosi hyvä, että osaat nauttia tarpeen vaatiessa edes siitä yhdestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei puuttunut ei :'D Joo, ei minua siis sillä tavalla pelottanut ollenkaan, kun D on kuitenkin hyvin nöyrä hevonen, eikä esitä mitään rodeoita, nyt oli vaan innoissaan :) Rajat piti kuitenkin jossain olla, että ei ihan ilman lupaa lähdetty laukalle, muun hoitikin sitten poni itse :''D
   Oivoi, nämä pakkasetko ne sitä nyt virtaa näihin menopeleihin kerryttää vai mitä tämä on :'D Mä kyllä tiedän tuon turvaliivin "henkisen vaikutuksen", kyllä se ainakin minulla poisti pelkoa, kun keväällä hyppäsin pörheällä Laavalla alakentällä, ja ratsastin kyllä paljon rohkeammin sitten :) Tammat..... :DDD
   Kiitos, kyllä me jompikumpi varmaankin otetaan mukaan kisapäivään! :) Ja kyllä minä nautin joka ainoasta hetkestä Pillerin kanssa, oli se sitten vuoroa odotellessa maneesin nurkassa tai karsinassa hoitohommissa :')

   Poista
 7. Hän on aivan ihana! Eiköhän se siitä kun treeni kertoja alkaa kertyä enemmän ja kokemusta tulee lisää niin la toimia. Suloinen hää ainaki on!

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Dani vaikuttaa kyllä hauskalta kaverilta :D Varmasti kuitenkin aika erilainen kuin Pilleri. Hyvältähän teidän meno kuitenkin näytti, vaikka vauhtia oli! Danieli vaikuttaa vähän mun entiseltä vuokraponilta, jolla myös tätä vauhtia piisasi aikalailla (tosin kyllä myös Kuullain sitä on... :D). Mutta kyllä siihen vauhtiinkin sitten oppii, kun vain tarpeeksi monta kertaa menee ja tottuu siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danieli oli aika "hauskalla päällä" :'D Joo, on sinänsä kyllä erilainen, että voi ohittaa, ja voi esteet pelottaa, voi viskoa ilopukkeja ja tehdä muuta hassua, mutta sinänsä kyllä melko Pilleri, että kun esteelle vaan pääset, niin kyllä siitä jotenkin könytään sitten ylikin :) Ja se on ihan totta, että vauhtiin ja etenevämpään laukkaan tottuu kyllä- siksi se tuntuikin niin hassulta, kun Danilla on pitkä, etenevä laukka, vaikka se on pienenpieni poni, kun Pilleri on enemmän sellainen melko vähän eteenpäin laukkaava yksilö, jolla on luontaisesti sen kokoiseksi hevoseksi lyhyt laukka. Kumma juttu, miten voikin olla, että hevosella ei pääse niin pitkälle, kuin tällä ponilla! :D

   Poista
 9. Tosin hyvin kirjoitit ja tekstistä sai hyvin kuvaa mitä olitte tehneet, video tietysti plussana! :) Meidänkin pienellä (no ei sitä voi kutsua ihan pieneksi kun on jo 5-vuotias) on ollut pikkuisen energiaa näin pakkasilla, mutta ei mitään radikaalia muutosta normaalista kuitenkaan.
  Daniel vaikuttaa kyllä ihanalta persoonalta, ratsastat sillä hyvin! Ja onnea tosi paljon kilpailuihin, mukavaa että pääsette viimein tekemään jotain vähän erilaista❤ Jään seurailemaan sun blogia, oon ennenkin törmännyt tähän, mutta en ole ehtinyt liittyä lukijaksi joten nyt on se aika! :D

  tomunseasta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Nämä ikuvarsat voi ja saakin olla vähän tällaisia energiapakkauksia ;) Dani on kyllä hauska ja tosi seurallinen persoona, sen kanssa on mukava tehdä asioita :)
   Voi kiitoksia tsempeistä, me yritetään parhaamme Pillerin kanssa! :)<3
   Kiitoksia paljon kaikista kehuista, ja muutenkin ihanasta kommentista! :)

   Poista
 10. Miten upeen värinen otus! Kirjoitat niin kivasti, ja ihanaa, kun laitat aina niin paljon kuvia ja videoita!
  Eipä ole meidän tallilla tullut vastaan noita vinkuvia villivarsoja :D Tarhassa toki hirnuvat, ellei kaveri ole vielä tarhassa, ja yksi pieni kermapallero suorastaan loikkii seinille ja inisee, kun sen pieni lihapullakaveri katoaa näköpiiristä... :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on, kerää aina katseet! :) Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit! :)<3
   Tule tänne, niin näet tämän vinkulel.. eikun villivarsan! :D

   Poista
 11. Mutta tuosta tuli mulle mieleen yhdet kisat, joissa oltiin joku kesä. Sinne tuli nimittäin upea friisiläisori koulukisoihin, ja koko ajan sen täytyi hirnua tammoille ja olla niin isoa poikaa, mutta kun se astui kouluaitojen sisäpuolelle se vain hiljeni ja suoritti radan ihan älyttömän upeasti! Mutta taas heti kun pääsi kouluaitojen ulkopuolelle, niin alkoi se hillitön flirttailu läheisille tammoille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :D Hassua, mutta toisaalta näinhän niiden kilpahevosten kuuluukin tehdä, että kävisi vaikka mitä, niin radalla ollaan vain ja ainoastaan radalla ja tehdään sitä suoritusta- ehtii sitä myöhemminkin flirttailla tyttöhepoille! ;)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!