keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Tammikuun suosikit!

Tammikuussa tuli ratsastettua kahdesti, ja ylipäätään käytyä tallilla neljästi! Se on ihan liian vähän se!
Heippa ja upeaa helmikuuta! :)
Vieläkään täällä ruudun toisella puolella ei ihan 100%- terveinä olla, mutta kyllä tämä jo helpottaa, yskästä on limaisuus lähtenyt ja korvatulehduskaan ei tunnu enää olevan kovin pahasti päällä, kun korviin ei enää koske, vaikka "kuulohäiriöitä" esiintyykin vielä välillä etenkin suihkussa käymisen jälkeen. Tiellä terveyteen kuitenkin ollaan, ja nyt jaksaa jo käydä kevyillä kävelyillä ja puuhatakin jotain! :) Perjantaina minua odottaa myös ratsastustunti piiiiitkästä aikaa, en malttaisi edes odottaa!
Ratsastustuntipostausta odotellessa kerrataan kuitenkin tammikuun tapahtumia suosikkien muodossa, mukana ovat edelleen vakiosuosikit ja vaihtuvia tähtiä, vaikka kulunut kuukausi ei niin heppaisa ollutkaan :) Pidemmittä puheitta, tässäpä tulisi tammikuun suosikit!

Tammikuun...
taitavin hevonen
Tammikuun suosikkihepan tittelin saa luonnollisesti Pilleri, eli se palaa jälleen "voittokantaan" Rasmuksen pokattua joulukuun parhaan ratsun pysti. Pillerillä menin tammikuun kahdesta ratsastuksesta molemmilla kerroilla, yhdesti opettajan valvovan silmän alla ja toisen kerran heti seuraavana päivänä liikuttaessani sen itsenäisesti. Pilleri oli ihan mukava myös tunnilla, mutta seuraavana päivänä se oli suorastaan huippu ja saatiin jokaisessa askellajissa rentoutta molempiin suuntiin! :) Oli niin mukava ratsastaa, kun ei ollut kiire mihinkään, ja sai käyttää aikaa hevosen työstämiseen ihan niin paljon, kuin tarpeelliselta tuntui. Olisi kyllä ihan huippukiva päästä useamminkin mukaan liikuttamaan hevosia, etenkin noiden tuttujen kaviokkaiden ratsastus on tosi opettavaista yksinkin, kun voi tavallaan testata, miten pärjää ilman opettajan apua ja miten hyvin ne neuvot ja vinkit ovat iskostuneet tuonne pääkoppaan, osaako niitä mahdollisia ongelmakohtia ratkoa yksinkin ja onhan sekin hauskaa, että saa vähän fiiliksen mukaan tehdä tehtäviä, joita heppa tuntuu just silloin tarvitsevan :) Pillerin kanssa olikin kätevä, kun pystyi vaihtamaan suuntaa vapaasti, niin aina kun hukkasin nappulat siihen huonompaan suuntaan, pystyin ratsastamaan hetken taas siihen parempaan ja jatkaa uudestaan huonompaan nappuloiden taas löydyttyä. Voisipa Pilleriä alkaa vuokraamaan, se olisi ihan superkivaa!

takuuvarmat postaukset
Tälläkään kertaa en osannut valita vain yhtä, joten tässä kolme tammikuulta mieleeni jäänyttä postausta! :) On minulla vaan mahtava lukulista, kun kuukauden postauksen valinta on aina yhtä vaikeaa! Tämän kuukauden teemaksi muodostuikin hyväntuulisuus ja postaukset, joista minulle tuli hyvä mieli, kun näitä sairasvuoteella luin! :)
Yksi lempiblogeistani on kuvapainoitteinen varsablogi nimeltään Villitti. Tästä blogista löytyikin tammikuussa vuosikooste kuvamuotoisena, ja kukapa sitä ei nyt tahtoisi katsoa suomenhevosvarsan rallitusta vuodenajasta toiseen! "Villis" on mielestäni aivan ihana, ja kyllä minäkin ottaisin tuollaisen rohkean ryökäleen milloin vain kameran kohteeksi! :)
Toinen suosikkipostauksistani löytyy Pennin pyörittäjä- blogista, ja tässä postauksessa olikin aiheena hevosblogeja kiertänyt "Hevoseltani olen oppinut..."-haaste. Postaus oli mielestäni moniulotteinen ja vaikka siinä olikin täyttä asiaa, ei se kuitenkaan ollut puisevaa tai tylsää luettavaa, vaan postaus oli yhtä hauska ja humoristinen, kuin tässä blogissa on aiemminkin tottunutkin näkemään! Propsit siis Janitalle asioiden käsittelystä ihanalla, hyväntuulisella tavalla, aiheesta huolimatta- saat lukijasi naurahtelemaan myös harmaiden sairasvuode-päivien keskellä! :)
All these ups and downs- blogi pääsi suosikkipostauksieni joukkoon postauksellaan "irtojuoksutuksen riemuja". Tämä postaus jäi mieleeni hauskana, ja se toi mieleen muistoja Tahkolta- Fasu, blogin päätähti, muistuttaa nimittäin erehdyttävästi Putteria laukatessaan tasajalkaa ympäri kenttää postauksen videoilla häntä tötteröllä. Se on sitä, kun on niin kivaa, että ihan lentoon meinaa lähteä! ;) Ja kyllähän iloisia poneja on aina kiva katsella, joten jos mieli on maassa, niin käypä kuluttamassa pari minuuttia näiden videoiden ja kuvien katseluun! :)
taianomaisin kuva
Tammikuussa en kuvannut kyllä itse yhtään, mutta onneksi tunnilla oli matkassa hovikuvaaja- siksipä tammikuun suosikkikuvaksi valikoitui tämä kuva Pilleristä! :) Pilleri näyttää tässä kuvassa vaan niin tyytyväiseltä ja rennolta (jalatkin viistää maata...:D), että tästä kuvasta tulee sellainen mukava ja onnistunut fiilis! :)

tsemppaavat kommentit
Eipä näitäkään saa ikinä valittua vain yhtä, mutta nyt teen jo ennätyksen ja sain karsittua kaikista ihanista kommenteista kaksi tähän esille! Melkoinen suoritus, kun jokaiseen postaukseen tulee aina niin kivoja, tsemppaavia kommentteja, niin milläs niistä nyt valitsemaan yhtä yli muiden? Tässä kuitenkin tammikuun aikana julkaistuihin postauksiin tulleista kommenteista kaksi, jotka todella lämmittivät mieltä- ja onhan nämä kaksi tyttöstä minulle tärkeitä ihmisiä ihan muutenkin, molemmat tsemppasivat potilasta sairasvuoteellaan ja lähettelivät kivoja snäppejä, niin oli minullakin joku haisu sängyn ulkopuolisesta elämästä! ;) Nämä kaksi neitosta olisivat varmasti joka kuukausi aktiivisimpien kommentoijien joukossa, mutta minä se en jotenkin nyt rähmäkäpälänä saa lisättyä widgettiä oikein tuonne sivupalkkiin- eiköhän kohta alkavassa ulkoasurempassa saada sekin korjattua, niin te ihanat kommentoijat saatte sitten ansaitsemanne maininnan! :)
Saara kommentoi Pakkaspäivän humputtelua- postaukseen minusta todella hauskan kommentin, sillä onhan tuo Pilleri aikamoinen Titanic kun sille päälle sattuu- liikkuu maalla, meressä ja ilmassa! ;) Naureskelen kyllä joka kerta, kun Saara vertaa Pilleriä Hugoon, koska on niin hauska ajatella jossain tuolla olevan oikeasti tosi "pillerimäinen" hevonen, se kun on niin ainutlaatuinen- mutta kyllä, Hugo tuntuu olevan Pillerin kauan kadoksissa ollut veli tai jotakin sellaista, niin samanlaisia nämä kaksi "erämaalaivaa" tuntuu olevan! :D
Tia kommentoi vuoden 2016 paketointipostaukseen aivan ihanan, mieltä lämmittävän kommentin, se on aina mukava kuulla kehittyvänsä tässä hommassa ja että siellä ruudun toisella puolella on ihmisiä, jotka blogini lukemisesta nauttivat :) Minulle on myös jotenkin erityisen tärkeää, että ihmiset ymmärtää Pillerin merkityksen minulle, ja Tia on todella ymmärtänyt sen ihan ensimmäisestä päivästä lähtien, kun me toistemme blogeihin eksyttiin- on niin ihanaa, kun on tällaisia ystäviä, olen kyllä onnekas! :)
tempaavin tapahtuma
Tammikuussa ei nyt niin hirveästi tapahtunut, mutta kaikista tapahtumista nostaisin ylivoimaiseksi suosikikseni tammikuun viimeisen viikonlopun reissun Järvenpäähän parhaan ystäväni luokse! Menin tosiaan perjantaina aamujunalla Tikkurilaan, josta sitten puksuteltiin yhdessä lähijunalla Järvenpäähän ja pälätettiin koko päivä- lauantaina koittikin sitten reissun kohokohta, kun päästiin Ratsastuskeskus Ainon järjestämään Working Equitation- klinikkaan katsomaan superhienoja hevosia ja vauhdikkaita suorituksia erilaisten esteiden ja tehtävien parissa! Tuli jotenkin tosi paljon lisää motivaatiota omaankin ratsastukseen (ihan kuin sitä ei nyt muutenkin tauon takia olisi :D), kun sai uusia oivalluksia ja ideoita, ja voisipa sitä melkein opettajalle ehdottaa, että mentäisiin tunnilla väistöjä puomilla tai tiukkoja laukkakäännöksiä! Viikonlopun riemut olivat kuitenkin ihan liian pian ohitse, kun koko lauantai vietettiin Ainossa ja sunnuntaina käytiin sitten ystäväni vuokrahevosen luona, sitten olikin jo sunnuntai-ilta ja lähtö koittaisi aikaisin aamulla. Jäi kaikki taas ihan kesken, mutta onneksi meidän ystävyys on niitä harvinaisia, jotka ei välimatkasta tai harvoista näkemisistä kärsi- aina me jatketaan siitä, mihin viimeksi jäätiin, kuin niitä kuukausia ei siinä välissä olisi koskaan ollutkaan ♥ Viimeksi tosiaan nähtiin huhtikuussa 2016, tällä tavalla me tasaiseen tahtiin kerran tai pari vuodessa nähdään, mutta on sekin parempi, kuin ei mitään, kesällä taas seuraavan kerran järjestetään tärskyt jonkun heppatapahtuman yhteyteen! :)

tykätyin Instagram-kuva
Tammikuun tykätyin Instagram-kuva oli tämä joulukuva Pilleristä, jonka julkaisin, kun uskaltauduin vihdoin ja viimein tallille taudin jälkeen! :) Ja Pilleri sai tosiaan testata heppanamuja, ja kyllä se niistä piti niin paljon, että yritti kännykänkin syödä sen jälkeen- onneksi niitä riittää, koko pussillinen on ihan tätä ponia varten! :)
 tarpeellisin varuste
Tammikuun tarpeellisin ja samalla suosikkivarusteeni oli joululahjaksi saamani Harcourin Altai- talviratsastussukat. Kerkesin testata ne niin ratsastaessa, kuin kylmässä seisoskellessakin, ja kyllä ovat hyvät, ihan supersukat! :) Jalkaterän osio on tosiaan hyvin "topattu", kuten toivoinkin, sillä ns. kesämallin sukkiin tulee minulla tosi herkästi reikiä. Nämä sukat on myös sopivan napakat ja tuntuvat jaloissa ihan supermukavilta! Kyllä näillä kelpaa puksutella menemään ihan pitkälle kevääseen asti, niin pysyy varpaat lämpimänä ja kuivana :)
Kuva lainattu HippoSportin sivuilta.
tuottoisa sana
Tammikuulta haluan nimetä myös kuukauden sanan, joka olisi tällä kertaa odotus. Kaikenlaista minä odotin tammikuulta, hevostelua, olisi ollut paljon kivoja tapahtumia, vaikka ja mitä, ja sitten päädyinkin sängyn pohjalle makoilemaan ja kaikki meni sivusuun. Onneksi "parannuin" (=kuume laski) kuitenkin päivää ennen Järvenpään reissua, niin ei tarvinnut sitäkin peruuttaa, se se vasta olisikin potuttanut! Mutta toisaalta olen tosi ylpeä itsestäni, että jaksoin parannella tautiani rauhassa ja en rynnännyt tallille pienessäkään kuumeessa, vaikka alkoikin tursuta sängyssä loikoilu korvista ulos. Kiitän itseäni nyt, kun saan huomata taudin rippeiden hälvenevän päivä päivältä, ja kohta pääsen jo urheilun makuun- tosin hyvin varovasti aloitellaan, ensin salilla varo-varovasti ja sitten vasta aerobiseen treeniin, kun tuntuu, että jaksaa ja yskä on poissa. Mutta tiellä terveyteen kuitenkin ollaan, kuten tuolla ylempänä sanoinkin jo! :)
tammikuinen inspiraatio
Tammikuusta löysin myös innostumisen aiheen, nimittäin kun on pakkolevossa sen kolme viikkoa, niin oppii taas ihan uudella tavalla arvostamaan sitä, kun voi tehdä mitä haluaa ja milloin haluaa. Minulle tuli Järvenpäästä kotiin palattuani hirveä hinku siivota huoneeni (siitä olikin jätetty vinkiksi imuri keskelle huoneeni lattiaa... :D), käydä paljon tallilla, kirjoitella blogia, ja ennen kaikkea päästä ratsastamaan. Meillä meni hevosten kanssa niin hyvin ennen sairastumista, että melkein jopa vähän jännittää, miten pahasti voinkaan pistää asiat menemään päin metsiä, kun seuraavan kerran kiipeän hevosen selkään, mutta ei pidä ajatella niin- kymmenen vuotta kun on ratsastanut, niin eikai se nyt kuukaudessa unohdu! WE-klinikasta sai niin paljon ideoita erilaisiin tehtäviin, että melkein toivoisi omaavansa vuokrahevosen, jotta saisi itse päättää tehtävänsä ja kokeilla kaikkea siellä nähtyä! Onneksi tunneillekin voi ehdottaa aiheita, ja kun vaan osaa selittää asiansa hyvin, voi toivetehtävä näkyäkin tunnilla. Kyllähän me kerran silloin joskus vuosia, vuosia sitten (aikana ennen Pilleriä :D) tehtiin juurikin niitä väistöjä puomin päällä, ja olenhan minä tehnyt laukassa mahdollisimman pientä tietä ja tiukkaa kurvia Tahkolla silloin aikanaan. Oivoi, niitä aikoja, kun oli talli täynnä hevosia joita ratsastaa ja tämä yksi ääliö se vaan valitti olevansa liian väsynyt ratsastaakseen- tyhmästä päästä kärsii koko kroppa? No, ei se auta nyt enää harmitella, vaan nyt täytyy kanavoida tämä energia ja innostuminen oikeisiin asioihin ja vähän tätä tautia edelleen kuunnellen tarttua tuumasta toimeen! :) Elämä, täältä minä tulen!
Sellaisia oli tammikuun suosikit, tästä tulikin nyt vähän erilainen postaus, kun ei ollutkaan niin paljon heppajuttuja tässä kuussa. Eiköhän korjata asia helmikuussa, ja pistetä oikein kunnolla tuulemaan hevosrintamalla, josko sitä taudin kokonaan häivyttyä pääsisi käymään vaikka kahdellakin tunnilla jollain viikolla! :) Ai että, miten odotankaan, että pääsee takaisin kiinni aktiiviseen elämään!

Mikä oli oman tammikuusi ykkösjuttu?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Nyt muuten jos tulee mieleen jotain postausideoita, kuten vaikka aiheita mielipidepostauksiin tai jotakin haastepostauksia, mitä voisin toteuttaa, niin hihkaiskaapa! Ratsastustauon takia on pieni postauspula, ja ns. "täytepostauksille" on tarvetta tuleville viikoille, kun ratsastusta on vain sen yhden kerran viikossa, mutta postauksia olisi tietenkin toivottavaa julkaista useamminkin. Eli jos tulee mieleen jotain, mitä haluaisitte tulevien viikkojen aikana blogissa kuulla, nähdä ja lukea, niin nyt jos koskaan saisi ehdottaa mahdollisimman monenlaisia postauksia, niin saadaan helmikuusta aktiivinen, vaikka ei nyt olekaan ratsastuspostauksia ihan joka lähtöön! :) 
XOXO,
Siiri

16 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kiva kun pääsit edes pari kertaa P:niin selkään. Mun tammikuunumero suosikit on oleva todella lyhyt. Kävin myös avaamassa kisakauden. 4 ja 5:llä sijalla. Olen ihana tyytyväinen. Koska menin ensimmäistä kertaa sellaisella hevosella jolla en ole koskaan ratsastanut ja itse rata oli aikas haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin oli tosiaan onni, että sattui mukavat hevoset alle ennen sairastumista :) Onnea hyvistä kisasuorituksista, tuohan on tosi hyvin etenkin noissa olosuhteissa!

   Poista
 2. Aivan mahtava koostepostaus tämä! Ja syvä kumarrus maininnasta, hämmästyin :D

  Sun tammikuussa on silti tapahtunut enemmän kuin esimerkiksi mun tammikuussa! Ja minä en sentäs ole ollut kipeä :D Hyvä muuten, että tuo tauti alkaa vihdoin antaa periksi ja pääset takaisin elävien kirjoihin! On tosi inhottavaa olla noin pitkään kipeänä :(

  Mutta vinkkiviitosena tuli mieleen tälläinen mielipidepostauksen aihe kun ihmiset aina niin katsovat kieroon noita ratsastuskoulutunteja... Tai, ajatus on se, ettei niillä opi, koska kuljetaan vain possujonossa. Kyllä varmaan tiedät mistä puhun! Siitä voisi ainakin saada irti jotain tekstiä jos se kiinnostaa! :)

  Mutta toivotan vielä lopullekin taudille terve menoa, eikä sitä tule ikävä :D Ja sulle mahtavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ole hyvä! :)
   Joo, tauti on jättänyt jälkeensä tämän pitkittyneen yskän ja tosiaan toinen korva temppuilee välillä, tuntuu ettei kuule mitään- täytyy sitten tarkistaa peittämällä toinen korva, että pelittääkö se enää :D Kyllä se vielä pelittää, mutta paineen tuntu vaan tekee sellaisen olon, että korvalla kuulisi jotenkin huonosti! Tästä tämä päivä päivältä helpottaa :)
   Oi, tuohan on tosi kiva aihe ja minulla onkin siitä ajatuksia! :) Kiitos ehdotuksesta, ei olisi tullut itselle mieleen, kun ratsastuskoulu on niin itsestäänselvä harrastusmuoto minulle! :D
   Kiitos, koitan hätistellä näitä viimeisiäkin oireita oikein urakalla pois! :) Ja ei tosiaan tule ikävä kyllä, ai että, on koko vuoden edestä sairasteltu kyllä jo tässä vaiheessa!! :'D Kiitos samoin sinulle! :)<3

   Poista
 3. Nää on tosi hyviä postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava, että näistä kuukauden suosikeista tykätään! :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Tuo tykätyin insta-kuva on kyllä niin suloinen♡
  http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :) Ja P on kyllä maailman komein! :)

   Poista
 5. Jälleen ihana kuukauden suosikit-postaus! Näitä on kyllä ihan huippu kivaa lukea sun blogista, osaat tosi kivasti etsiä näitä suosikkeja! Olet osannut taas valita tosi kivat suosikit, todella ansaitsivat paikkansa postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aada! :) Tässä kuussa oli vähän hankala keksiä kohtia, mutta kyllä se siitä, kun etsi niitä positiivisia asioita, joita halusi nostaa esille muutoin aika mönkään menneestä kuukaudesta :)

   Poista
 6. Superihana ja hyväntuulinen postaus sulta taas kerran!

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus jälleen! Toi on kyllä niin kiva kuva susta ja Pilleristä tuo "taianomaisin kuva"! Oli varmasti mielenkiintoinen toi working equitation, haluaisin itsekin joskus käydä tommaisessa tapahtumassa, missä sitä esitellään! Toivottavasti tästä kuusta tulee sulle hevostäyteisempi, kuin tammikuusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! :) WE oli kyllä tosi mielenkiintoista ja tosiaan ihan uusi laji minulle, oli hieno seurata ihan MM-tason ratsastajien menoa vauhdikkailla ja tarkkuutta vaativilla tehtävillä!
   Kyllä mä olen ainakin ihan vauhdikkaasti avannut helmikuun, kun tässä ekalla viikolla ratsastin kolmella ratsastustunnilla ja kävin vielä kaverin liikutushepalla maastossa ;) Joten kyllä ainakin alkoi hyvin! :)

   Poista
 8. Hyvän sanan valitsit: odotus. Odottaminen ei ainakaan mulle ole sieltä helpoimmasta päästä toteuttaa. Etenkään, kun odotan jotain todella paljon, en vaan malta odottaa. Toisinaan odottaminen vaan lisää sitä intoa ja toivoa, niinkuin meillä kävi Ismon kanssa. Otettiin todella rauhallisesti, kun oli hieman ongelmia ensin impparin kanssa ja sittemmin syömättömyyden. Mutta nyt ollaan päästy takaisin treenaamaan, ja eilen otettiin ekat hypyt ulkokentällä! Ihan parit vain, mutta ihana fiilis silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Odotus on vaikeaa, mutta se palkitsee sitten!
   Oi, te olette päässeet jo ulos! Mahtavaa, mäkin haluaisin jo- se olisikin hauskaa, jos meidän eka ulkotunti olisi estetunti, kun hepat on muutenkin niin reippaita ekoilla kenttätunneilla :'D

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!