perjantai 20. tammikuuta 2017

"Sinähän oot sille estejalustimilla ihan sopusuhtaisen kokoinen!"

Kiitos kaikista postauksen kuvista Millalle! :)
...poniratsastaja(ko)?

Moikkamoi ja mukavaa viikonloppua kaikille!
Blogi on elellyt hiljaiseloa allekirjoittaneen influenssaan sairastumisen vuoksi, sairastuin tosiaan viime viikon keskiviikkona ja siitä lähtien olen ollut täysin vuodepotilas kärsien kovasta kuumeesta päivästä toiseen. Pahoittelut siis, ettei postauksia ole tullut! Olo on aika surkea, mutta nyt kun ei tällä hetkellä ole kuin reilut 37'C kuumetta, niin päätin tulla yrittämään, josko saisin tämän kesken jääneen postauksen teille kirjoitettua!
Joulukuun estekurssilta on jäänyt tosiaan kertoilematta yhden päivän stoorit, eli vuorossa olisi keskimmäisen kurssipäivän kuulumisia ja ensimmäistä kertaa ikinä blogin historiassa- tässä tulee Leevi-poni esteillä! Leevillä olin tosiaan hypännyt kaksi kertaa ennen tätä, kerran ihan normaaleja esteitä kesän kurssilla, ja kerran maastoesteitä. Koulutunteja olen mennyt Leevillä kolme kappaletta, eli turhan tutuksi ei poni ole päässyt, mutta kyllä minä pidän Leeviä ihan vallan hyvänä ponina, ei siinä mitään vikaa ole! :) Poniratsastajaksi vaan kun ei minua saa kirveelläkään, niin ehkä Leevin kanssa hyppäilyt ovat siksi jääneet vähemmälle- tuntuu, että koivet kolisee puomeissa, eikä tosiaan puhuta ponin jaloista, vaan ihan kuskin omista kintuista :D Tästä tunnista onkin sekä kuvia, että kypäräkameran video, joten mukavan monipuolinen postaus taas käsillä! :)
Sileänkuvia ei nyt tunnilta ole, niin laitetaan joulukuun koulutunnilta räpsy :)
Tunti aloitettiin ravi- ja laukkaverryttelyillä ihan tavalliseen tapaan, Leevi tuntui ihan mukavalle ja tahdikkaalle, vähän ehkä innokkaalle laukannostoissa- mutta oikeastaan parempi näin päin Leevin kanssa, se kun on nyt ajan myötä muuttunut jopa vähän hitaaksi poniksi, vaikka olikin tullessaan tosi reipas. Sitä parempia hyppyjä Leevi tekee, mitä paremmin sen saa pohkeella eteenpäin kohti tuntumaa ja keskelle estettä, niin ei tule niitä sellaisia yksi jalka kerrallaan esteestä yli- hyppyjä tai muitakaan outoja, suorastaan selittämättömiä tapahtumia. Siitä kiva hevonen Leevi kyllä ehdottomasti on, että sekään ei pysähdy esteelle, vaan se liiraa "mieluummin" ohi, joten kun vaan ratsastaa rohkeasti esteelle asti, ei Leevilläkään ole mitään ongelmaa sen ylityksessä- vaikka sitten yksi jalka kerrallaan, mutta yli se kyllä menee! :)
Linjan ensimmäinen este
Kuskia vähän jännitti aloittaa hypyt, sillä edellinen kerta esteillä tämän ponin kanssa sisälsi neljä epäonnistunutta yritystä lähestyä maastoestettä, kunnes lopulta päästiin jotenkin päin penkeistäkin yli. Rataesteillä Leevi ei kuitenkaan tunnu ollenkaan epävarmalta, joten sinänsä ei jännittänyt kiellot, vaan ehkä enemmänkin se, osaanko olla Leeville reilumpi, kuin edellisellä kerralla- antaa ponille vapautta suorittaa tehtäviä, mutta kuitenkin tarvittaessa ratsastaa topakasti. Ei liikaa painetta, mutta kuitenkin ne rajat, joiden sisällä pyritään pysymään. Tätä päästiinkin testaamaan heti ensimmäisellä tehtävällä, sillä verkkahypyt suoritettiin pareittain ympyrän uralla ristikolle- kuski alkuun vähän varmisteli, ja tuli ennemminkin sellaisella kananmunareitillä, jotta pääsi kohti estettä suoralla lähestymisellä :D Leevi oli kuitenkin oikein fiksu poni, ja tuli myös ympyrällä oikein hienosti keskelle estettä, kun opettajalle ei kelvannut meidän kananmunareitit ;) Noottia saatiin siitä, että ajoin Leeviä kohti estettä liian kaukaa lähtevään hyppyyn, ja jäin sisäkädellä vetämään Leeviä ympyrän reitille hypyn aikana. Minun oli hirveän vaikea käsittää, miten käteni voi olla kiinni hevosen suussa, vaikka pidän harjasta kiinni, mutta siitä se sitten toistojen myötä parani (ja kuskille tuli tunne, että nyt ratsastetaan pyykkinaruilla:D), ennen kaikkea vastalaukat väheni, vaikka vieläkin oli enemmän painetta sisä- kuin ulko-ohjalla. Kuitenkin minun mielestä tehtävä sujui ihan hyvin, koska olisi kuitenkin voinut hyvinkin tulla niitä ohimenoja tai ihan outoja hyppyjä- eli olen meihin kyllä tosi tyytyväinen, vaikka kuskin tekemisissä oli korjattavaa :)
Linjatehtävältä, sarjan jälkimmäinen este.
Tässä näkyy hyvin, että sisäkäsi on jännittyneempi, kuin ulkokäsi.
Kyllä Leevillä on oikeasti ihan hyvä tekniikka, tämä nyt vaan on tällainen vahinko-otos.. :D
Kuskikin totaalisesti edustaa tässä!

Minä en valitettavasti kuule paljoakaan mitään kaikenlaisten tulehdusten ynnä muiden vuoksi, mutta jätin videoon äänet siltä varalta, että sieltä nyt kuitenkin kuuluisi jotain opettajan kommentteja :) 
Verryttelyjen jälkeen ruvettiin tulemaan hyppyjä päivän toiselle tehtävälle, eli linjalle ristikko (myöhemmin pysty)-3 askelta-pysty-yksi askel-pysty. Leeville tuli tosi kivoja hyppyjä ja askeleet sointui oikein hyvin väleihin, ei tullut turhia kiihdyttelyjä tai himmailuja, ja se tuntui mukavan pyöreältä ja sopivasti säpäkältä. Edelleen kuskin sisäkäsi oli kuulemma vähän turhan paljon ohjassa kiinni hetkittäin (siis niiden ohjien oli pakko olla eripituiset tai jotain, ei ole todellista!), mutta tuli kuskinkin osalta ihan ok-suorituksia, kun myötäsin käsillä "yli", tai siltä se tuntui, vaikka olikin varmasti ihan normaali myötäys :D Tultiin tehtävää myös toisesta suunnasta, eli ensin yhden askeleen sarja ja sitten kolme askelta seuraavalle esteelle. Leevi oli minun mielestäni ehkä vähän parempi tuohon ensimmäiseen kierrokseen, mutta ei siinä kyllä sinänsä mitään vikaa ollut vasempaankaan kierrokseen, siihen se on vain vähän vahvempi ja jäykempi. Hienosti se kuitenkin esteet hyppäsi, tultiin miten päin vain! Leevi onkin ehkä Ferryn lisäksi ainoa poni, jonka hypyissä on ihan helppoa olla, kun vaan ymmärtää ponin askeleet ja tietää, milloin se tulee mieluummin lähelle ja milloin lähtee kauempaa. Fiksu yksilö Leevi kuitenkin on, ja tekee todella hyviä ratkaisuja- pelastaa ratsastajansa monesta paikasta, on hyvin nöyrä, ja tykkää hypätä. Hyvillä mielin jatkoimme päivän vaikeimman tehtävän pariin, siksi aikaa, kun linjatehtävää nostettiin pari pykälää ylemmäs.
Verryttelyesteenäkin toiminut kahdeksikkotehtävän pysty :)
Palasimme siis hetkeksi yksittäisen pystyn pariin, tällä kertaa kahdesikkotehtävänä vinolla lähestymisellä. Este hypättiin aina yhteensä neljä kertaa, ja tehtävä suoritettiin yksittäin- aloitettiin jommasta kummasta suunnasta, ja hypättiin este aina R-sivulta S-sivulle päin suuntaa vaihtaen. Leevi teki hyviä, rohkeita suorituksia ja laukkakin vaihtui joka kerta! Tälle tehtävälle saatiin tulla vähän vähemmän vinoon, kuin muut, jotta Leeville jäisi sellainen hyvä ja varma olo myös vinoista lähestymisistä, mutta kyllä me minusta tultiin noilla viimeisillä kerroilla jo paljon enemmän vinoon, kuin ekoilla, ja ei ollut mitään ongelmaa! :) Leevi tuntuikin tosi mukavalle ja imi esteille hyvin, minuakaan ei jännittänyt, kun Leevin varmuus tarttui kuskiinkin- se tuntui tosi tyytyväiselle, ja se oli kyllä hieno tunne tämän ponin kanssa, hurja parannus edelliseen! :)
Super Leevi! :)
Lopuksi vielä tultiin linjatehtävää korotettuna, noin 60-70cm korkeudessa. Leevi hyppäsi tosi hyvin ja varmasti myös nämä vähän isommat esteet, vähän se meinasi jo hyytyä linjaväliin, mutta siitä kun vähän pohkeella patisti, niin saatiin kuitenkin se kolme askelta väliin ja viimeisestäkin yli. Tähän oli hyvä lopettaa ja päästiin ravailemaan tyytyväisinä loppuravit! Oli kyllä kiva huomata, että Leevikin on paljon varmempi esteillä, kuin kesällä, eikä se hionnut oikeastaan ollenkaan tällä tunnilla. Kesän tunneilla Leevi saattoi olla jo alkuverryttelyn jälkeen kaulastaan ihan märkä, mutta se ei johtunut auringosta tai rankasta liikunnasta, vaan siitä, että Leeviä jännitti. Nyt Leevi ei tuntunut yhtään jännittävän, vaan se oli tosi miellyttävä ja ennenkaikkea yhteistyöhaluinen läpi koko tunnin! :) Eikä ottanut nokkiinsa ratsastajan virheistä, vaan puksutti vuorenvarmasti eteenpäin, turhia mistään välittämättä. Superponi siis myös hän, toivottavasti Leevi pysyykin tällaisena varmana kaverina esteillä ja siitä tulee hyvä ratsu myös aloittelijoille, kun tallin estekonkarit alkaa olla jo vanhuuttaan siirtymässä pois aktiivisesta estekäytöstä- Leevin kaltaiset nuoret esteponit tulevat tarpeeseen, kun on niiden aika täyttää estetuntien luottoratsujen saappaat! :)
Katsokaa nyt tuota etujalkatekniikkaa! :) Tomera kuin mikä, tassut ylös!
Ratsastatko esteillä mieluummin isoilla hevosilla, vai poneilla/pienillä hevosilla?
Vakuuttiko Leevi Sinut estehevosena?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
En olekaan päässyt tässä kuussa kertaakaan oikealle ratsastustunnille, vaikka kahdesti hepan selkään kiipesinkin (04.-05.01) ja niin se taitaa myös jäädä tämän kuun saldo laihaksi, sillä ensi viikon viikonlopuksi lähden Järvenpäähän seuraamaan WE-klinikkaa ratsastuskeskus Ainolle, joten perjantain ratsastustunti peruuntuu silloinkin, ja ennen sitä olo voi olla vielä vähän liian heikko tunnille osallistumiseen. Kaverini kanssa kyllä pohdittiin, että jos vain olen kunnossa, niin käytäisiin hänelle tutulla tallilla ratsastustunnilla sitten Järvenpäässä, ja se olisikin tosi kiva, mutta katsotaan nyt ensin tämä tauti tästä edestä pois :) Tämä olikin ensimmäinen kuukausi varmaan ikinä, kun en tunnilla päässyt käymään, mutta ainakin on ihan hirveästi intoa, kun hevosen selkään taas pääsee kiipeämään! Mutta täytyy kyllä sanoa, että alkaa tämä influenssa ottaa niin paljon pattiin, etten ole ehkä koskaan ollut näin turhautunut ja ärsyyntynyt. Tästä taudista kun ei voi tietää, milloin se hellittää, eikä tähän ole lääkettä. Se menee pois, kun on mennäkseen. Ja saisi jo pikkuhiljaa alkaa mennä pois, murr! Toivottavasti olo sallisi postailun taas pian, mutta jos minua ei näy eikä kuulu, niin syyttäkää tätä kutsumatonta vierasta- pysykäähän te muut terveinä ja nauttikaa koittavasta keväästä! :)
XOXO,
Siiri

16 kommenttia:

 1. Näitä sun ratsastuspostauksia on aina tosi kiva lukea:) Leevi näyttää tosi mukavalta ponilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leevi on tosi mukava poni, ja muuttunut paljon ratsastuskoulukäyttöön soveltuvampaan suuntaan tässä ajan myötä, ensin se oli vähän hätähousu ja jännittäjä, mutta nyt se ottaa asiat tosi lungisti ja ei turhia kiirehdi :)

   Poista
 2. Leevikin näyttää oikein mukavalta esteponilta! Kuvista katsottuna hypyt näyttivät tosi kivoilta, samoin kuin videolla meno näytti tosi tasaiselta ja varmalta! Video oli muuten jälleen kiva lisä! :)

  Itse tykkään hypätä molemmilla, isoilla hevosilla ja poneilla, vaikken pituuteni puolesta mikään poniratsastaja ikinä ole ollutkaan! (180cm! :D) Hevosilla on tosi kiva hypätä, isotkin esteet tuntuvat pienemmiltä ja askel on tosi etenevä. Poneilla on kuitenkin taas ihan erilaista hypätä, jotenkin minulla on paljon "varmempi" olo ponin selässä - pienempi otus, lyhyempi askel, tämän lisäksi tuudittaudun harhakuvaan siitä, että hallitsisin sellaisen paremmin, kuin esim. Wonyn kokoisen 170cm korkean oikeasti vahvan ja lihaksikkaan jättiläisen! Kyllähän siellä välillä hirvittää, jos hevoseen ei mitään kontrollia, ja alla ihan törkeän vahva ja iso eläin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leevi on! :) Nooo mitä nyt pari tuommoista vähän vapaamman tyylin suoritusta, mutta mitäpä ratsukko olisi ilman paria hassua hetkeä!
   Mä en kertakaikkiaan osaa myödätä näillä poneilla, vaikka askeleet ovatkin helppoja laskea ja sillä tavalla muuten poneja on ihan kiva ratsastaa esteillä. Mun myötäys ei vaan toimi ponien kanssa, niin tarvitsen hevosen, että osaan istua ja ennen kaikkea käyttää käsiä oikein eteenpäin! :D Ja äläpä, tuo esteen koko on ihan totta, Pillerin kanssa ei mikään näytä ikinä miltään, mutta Rasmuksen kanssa esteillä onkin jo kokoa, kun selkä tipahtaa pari kymmentä senttiä alemmas. Hui kauhistus!
   No, Wony ainakin opettaa, miten Wonyn kaltaisia kuumia isoja hevosia ratsastetaan, sellaisella ratsastaminen tekisi hyvää kyllä varmasti ihan jokaiselle, kun pienestä avusta tapahtuukin tosi paljon! :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Leevi vaikuttaa kyllä tosi kivalta ponilta, sellaiselta, jolla voisin itsekin mennä :) Ylipäätänsä tykkäänkin mennä enemmän poneilla, tosin johtuu varmaan lyhyydestäni :D Kiva myös, että teilläkin Leevin kanssa meni tosi hyvin! Toivottavasti paranet pian, että pääset taas tallille ja moikkaamaan Pilleriä ja muita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leevi kiittää! :)
   Vielä ollaan kuumeessa ja hevosia morjestan vasta Järvenpäässä sitten, mutta kuitenkin tämän kuun puolella! Ensi kuussa sitten Pilleriä ja kumppaneita pitkästä aikaa katsomaan- on kyllä pisin ratsastus- ja tallitauko varmasti koskaan! :o Kiitos, minä koitan parantua :)

   Poista
 4. Voihan harmitus, kun tuo tauti ei sitten jätä siuta rauhaan ei millään! Ikävää kyllä ku just siuhun piti kanssa tuo influenssa iskeä... Toivotaan, että olet taas pian elävien kirjoissa ja vuoden sairastelut on sillä selvä! :)

  Hihhii ihana poni :D <3 Oli kyllä hauskaa katsoa tuota kypäräkamera videota, kun näytti että olet pudonnut monta metriä alas päin ja niin pikkuruiset korvat siinä edessä ;D Mutta tosi hyvinhän teillä näytti menevän ja mikä tyyli hypätä!

  Itse tykkään enemmän mennä isoilla hevosilla. Tuossa syksyllä testasin yhdellä tallin ponilla ja kyllä tuntu hurjalta :D Pienetkin esteet kasvo taas suunnattomasti ja kyllä sitä saikin tehdä töitä että sai itsensä sekä ponin yli esteiden vaikka ponikaan ei mistään pienemmästä päästä ollut! Ehkä tämä pituus on ottanut multa vaan vastaan :/ Joten jätän mieluummin ponit lyhyemmille kuin minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotteluista, kuume on onneksi laskenut kuitenkin ja pysyttelee kutakuinkin alle 38 :) Kyllä tämä tästä, mutta on kyllä pitkäkestoinen ryökäle tämä!
   Leevi kiittää! Siitä tulee varmasti vielä hienompi poni tässä vuosien saatossa, se on jo nyt tosi rohkea ja reipas hyppääjä :) Ja sanopa muuta, minustakin tuntui, että omat jalat on maassa XD
   Edustan samaa koulukuntaa, isot hevoset on enemmän minua varten niin esteillä, kuin koulussa, vaikka molemmilla on kyllä mukavaa mennä :) Minäkin luovutan pienet ponit oikein mielelläni lapsiratsastajia hurmaamaan, niin ei jalat murru ponilta tällaisen ison ihmisen kantamisessa :'D jos vaikka asettaisi rajan Rasmuksen kokoisiin ylikasvaneisiin poneihin? :D
   Kiitos ihanasta kommentista <3

   Poista
 5. Todella kiva postaus! Itse opettelin hyppäämään poneilla ja nyt kun hyppään suurin piirtein kerran vuodessa isommilla hevosilla, en osaakaan esimerkiksi myödätä siellä ollenkaan.. Poneilla käsiä ei tarvinnut viedä läheskään niin eteen kuin sellaisella 160cm hevosella pitäisi :D No, ehkä sitä sitten joskus oppii kun vain pääsisi hyppelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis sama ongelma kuin mulla, mutta tavallaan toisinpäin! :D Hauska kuulla! Kyllä se siitä varmasti vielä, mutta se kyllä tosiaan tuntuu hassulta, miten käsien ja yläkropan asentoa täytyy muuttaa heposen koon mukaan :)

   Poista
 6. Hui mikä tauti sulla onkaan, pikaiset paranemiset :/ Tosi kivan näköisiä kuvia ja video oli hyvä plussa! :) Mukavan monipuolisia nämä postaukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, korkea kuume on laskenut ja nyt natustellaan tällaisessa matalemmassa kuumeessa odottelemassa täysin kuumeettomia päiviä :) Kiva kuulla, mukava että postaus miellytti! :)

   Poista
 7. Mä en oo seuraillut sun blogia kovin pitkään mutta tää sun blogi on oikeasti tosi kivan oloinen ja sä vaikutat tosi mukavalta. Sun ratsastusta on tosi mukava katsoa..


  Liityin lukijaks!

  Ps. Haluisitko mennä katsomaan minun blogiani?

  www.tavoitteenakisaradat.blogspot.fi

  - Iida

  VastaaPoista
 8. Sustahan on tullut ihan esteratsastaja! :D Mistäköhän mulla on tullut mielikuva, että pelkäsit esteitä aiemmin? :o Haha, mutta hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä, eikö ole kummaa! :D Kyllähän mä olen joo esteitä pelännyt ja ollut ihan kauhuissani estetunneista, mutta sitten tuli P ja opetti luottamuksen salat- nyt minä olenkin sitten enää vain rimakauhuinen :D Mutta opelle tuossa yksi tunti just sanoin kun nousi esteet sinne vähän ylemmäs, että on se mukava olla Pillerin selässä korkeuksissa, kun sekin este näytti vielä pieneltä! Ja tottakai Pillerin kokoinen hevonen oikeastaan vain jumppailee niillä alle 80cm esteillä, mutta nyt se on joutunut jo välillä vähän hyppäämään ;)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!