torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 22. luukku: Minä ratsastajana- postaussarjan 5. osa: Katsaus vuoteen 2016 ja vuoden 2017 tavoitteet

Moikkamoi!
Joulu senkuin lähenee vaan, ja nyt ollaan jo kahden yön päässä joulusta. Joko teitä jännittää, mitä pukki tuo lahjaksi, tai onko erityisesti jotain, mitä haluaisitte oikein kovasti saada? :)
Hällä oli hirveen hauskaa olevinaan.
Tammat....(C) Nina

Minä ratsastajana- postaussarjan viimeinen osio on nyt käsillä, ja tämä luukku käsittelee tavoitteita, mitä minulla on ratsastajana. Kesän alussa listasin tänne blogin puolelle tavoitteita, mitä haluan kesän aikana saavuttaa. Tavoitteita oli vain kolme, mutta ne olivat määräänsä suurempia askeleita minulle eteenpäin. Ensimmäinen tavoite oli päästä eroon estekammosta, jonka olin itselleni hankkinut Tahkon epäonnistuneiden treenien tuoksinnassa. Minua jännitti, koska hevoset olivat hyppytauoltaan palattuaan niin mahdottoman villejä ja sitä kuuluisaa pöllöenergiaa riitti. Laava pukitteli viiteen eri ilman suuntaan, kielteli, ja lähti hullun kaukaa, kovaa ja korkealta esteitä ylittämään. Putter oli Putter, sääti kaikkea ylimääräistä, vaikka hyppäsikin esteet ihan hienosti, kun sinne asti vaan pääsi. Sukan selkään en edes uskaltautunut, se se pisti menemään sellaisia showmiehen elkeitä alakentällä, että ei sinne meinannut edes entinen ratsupoliisikaan rohjeta menemään. Kaikkien luottohevosten kanssa oli mennyt vähän suoraan sanottuna pyllylleen koko homma, ja vaikka Putterin kanssa saatiinkin tosi hyvä estetreeni sitten tehdyksi kevään korvalla ja koulutreenit meni itsenäisestikin superhyvin, sekä Laavankin kanssa päätettiin onnistumiseen, jäi päälle silti vähän sellainen ahdistus esteitä kohtaan. Rauhalahteen palatessa tuntui, että olen se sama pienenpieni aloittelija, joka silloin vuosia sitten lähti ylittämään ensimmäisiä esteitään Jeffryn luotettavassa selässä. Jota pelottaa ja jännittää, mutta joka kuitenkin haluaa yrittää.
Turvaliivin henkisellä tuella me tehtiin Laavan kanssa tällainen ihmeteko!
Este on 110cm korkeudessa, en ymmärrä! Ja melkein hyppäsin vielä isomman okserin, mutta
oma istunta sanoi tenkkapoo, niin en lähtenyt yrittämään, ettei tule uutta kauhua ja kammoa.. :D
(C) Tallitytöt ja Kati, kiitos kovasti teille! :)
Ensimmäinen estetreeni olikin sitten Pillerin kanssa ja luojankiitos se ei ollut muuttunut mihinkään suuntaan, edelleen P oli se sama varma itsensä, joka leikki välillä luotijunaa ja välillä jotain mammuttia tömistellessään ympäri maneesia. Alkuun minua jännitti, mutta loppujen lopuksi olo oli taas turvallinen- ei ihmekään, kun alla oli hevonen, joka koko homman minulle opetti. Kesän aikana tulikin sitten loppujenlopuksi hypättyä ihan huisin paljon, ja tänä keväänä tilanne onkin ihan täysin eri, kuin vuosi sitten! Olen rohkea ja haluan todella onnistua, mutta pidän samalla hauskaa. Jos rimakauhu iskee, en anna sen häiritä, vaan hyppään sitten vähän pienempiä esteitä. Tosi usealla tunnilla onkin tullut rikottua se 70cm ja se tuntuu kyllä näin jälkeenpäin ajateltuna aika hurjalta saavutukselta, sillä aiemmin olisin suostunut ylittämään senkin vain Pillerillä- nyt hyppäsin sen ja vähän ylikin Leevillä, Ferryllä, Rommilla, Lucaksella ja Rasmuksella. Feels good, voisin siis sanoa, että tavoite suoritettu! :)
Minusta on vähän outoa, että pelkään melko paljonkin muiden hevosten vauhdikkuutta, mutta Pilleri ei ole koskaan
pelottanut. Tätä nykyä ei pelota myöskään Rasmus, mutta esim. Leevin kuumuminen maastoestellä oli hurjan jännittävää!
Toinen tavoite oli, etten pelkäisi enää epäonnistua. Se olikin hyvä ja todella osuva tavoite minulle, sillä heitin aika usein pyyhkeen kehään, jos minulle oli annettu hevonen, jonka kanssa en noin yleisesti ottaen mene kovin usein, tai en oikein löydä nappuloita sen ratsastukseen. Epäonnistumisen pelkääminen on jopa vähän lapsellista, sillä kaikki epäonnistuvat joskus, ja ei se oikeasti ole kyllä vakavaa, jos yksi ratsastustunti menee vähän mönkään. Siinäpähän sitä oppii, että mitä nyt ei ainakaan pidä tehdä sen hevosen kanssa, tai mikä jäi tekemättä! Epäonnistuminen tuntuukin jääneen vähän taka-alalle tältä kesältä, sillä onnistuin keskittymään niihin hyviin puoliin, hetkiin ja suorituksiin niiden vähän mönkään menneiden sijasta. Fiilis on ihan hurjan hyvä, sillä tämä tavoite tuntui ehkä suurimmalta vuorelta kiivettäväksi, mutta ei siihen tarvittukaan kuin vähän uskoa ja yritystä! Minuun on uskottu tänä kesänä ja olen sitä kautta oppinut uskomaan myös itseeni ja omiin taitoihini, vaikka ei aina tulekaan mitään nappisuoritusta- on ollut ihan huikeaa huomata, miten epävarmakin hevonen voi olla kanssani ihan mielellään ja tehdä tehtäviä suuremmalla rohkeudella, kuin osasin koskaan kuvitellakaan! :)
Kuningas B, eli Bobo on edelleen minulle niitä vieraita hevosia, jotka ovat mielikuvissani hankalia ratsastettavia.
Bobollakin pitäisi päästä taas menemään, viimeksi kiipesin tämän kopotin selkään 2015 syksyllä!
(C) Ronja
Kolmas tavoite oli ratsastaa ainakin kolmella uudella tuttavuudella, ja kylläpä tuli sekin tehtyä, ihan kirkkaasti! Ratsastin Leevillä, Hollilla, Danilla, ja Cromilla ihan ensimmäistä kertaa, ja niiden lisäksi vielä monella monituisella ponilla, joilla en ollut vuosiin mennyt- Lucaksella, Ferryllä, Morrilla, Mokella, Masilla... Kesän aikana sain siis verestettyä myös monia muistoja, joten kyllä tämä hevoskesä oli aikamoisen ihana ja eritoten onnistunut tavoitteiden saralta! :)

Entäs, mitäs sitten ensi vuonna tavoiteltaisiin? Haluaisin kovasti listata myös tavoitteita Pillerin kanssa ihan yksinomaan enemmän, mutta koska en yhtään tiedä, tuleeko siitä enää ihan entisenlaista hevosta (mutta kyllähän me nyt ainakin yhdet koulukisat vielä startataan, vaikka yhdellä jalalla!), niin tyydyin listaamaan tavoitteita vähän ympäripyöreämmin. Koska vuosi kääntyy vuoteen 2017, on myös tavoitteita 17 kappaletta!

Vuonna 2017 tahdon....
Helppo B-kisasuoritus lähti tästä!
(C) Johanna

1. Saavuttaa yli 60% tuloksen koulukisoista Pillerillä
2. Ratsastaa ehjän ja sujuvan 80cm kisaradan
3. Saavuttaa kaksi ruusuketta
4. Hypätä 100cm esteen (hui kauhistus!!!)
5. Saada opiskelu- ja/tai työpaikan
Vielä muutama vuosi sitten tuli kuvattua ihan tosi paljon hevosia, miltei joka
viikonloppu! Mihin lie sekin innostus hävisi- nyt kuitenkin korjataan asia!
6. Ikuistaa jokaisen tallin hevosen valokuvaan
7. Käydä Kuopion ulkopuolella katsomassa este- tai kenttäratsastuskisat
8. Tavata toisen hevosbloggaajan
9. Käydä kurssilla tai leirillä
10. Hypätä Rasmuksella 80cm este
"Mortsapertsa" ja muutamia vuosia nuorempi Siiri maastoreissulla!
(C) Ilona
11. Käydä uudella tallilla vierailulla, kenties myös ratsastaa uusia hevosia
12. Käydä katsomassa ainakin kahta valmennusta
13. Hypätä maastoesteradan
14. Uittaa hevosia! Kesän parasta puuhaa! :)
Luottovetohevoseni D, eli Dagfari!
Tätäkin möhköä on kyllä ikävä, mutta D jatkaa vetohevosen hommia myös uudessa kodissaan, joten tätä ei asiakkaat
oletettavasti ratsukseen saa- ja onhan se epäreilua laittaa vetoheppa jonon hännille ;)
15. Käydä islanninhevosvaelluksella Kinahmin hevostilalla Nilsiässä morjestamassa vanhoja tuttuja issikkakavereita- toiveena vaellukselle ehkä Askur, tai jokin vuoden 2009-2010 leirien kaviokkaista!
16. Kirjoittaa blogia aktiivisesti läpi vuoden
17. Tehdä koostevideon hevoskesästä tai koko vuodesta 2017!
Historian havinaa- arvaatkos, kuka on kuvassa?
Saa nähdä, toteutuvatko nämä tavoitteet ja toiveet! :) Nyt vaan jo sotasuunnitelmaa tekemään, että toteutuisi! :) Ensi kesälle olenkin selaillut vähän leirejä ja odotellut Rauhalahden kurssisuunnitelman julkaisua, mutta ihan vielä en uskalla varata, kun ei tiedä, onko loppujen lopuksi varaa laittaa satasia hevosteluviikkoon. Toivotaan kuitenkin, ja esimerkiksi kotitallin kurssin saa alkuvuonna varatessaan halvemmalla, joten peukut ja varpaat pystyyn, että löytyy jokin kiva ja sopiva kurssi tai leiri minullekin! :) Suositelkaa ihmeessä, jos olette käyneet jossain kivassa paikassa, jossa ehkä olisi ryhmää vähän vanhemmillekin leiriläisille (olen jo ihan seniori!)! :)

Joko Sinä olet asettanut ensi vuodelle tavoitteita?
Minkälainen on mielestäsi hyvä tavoite?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :) 

XOXO,
Siiri

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus jälleen, olen tykännyt näistä ihan älyttömästi! Tavoitteet olivat hyviä ja täysin saavutettavissa, hyviä olit osannut valita! Itse haluan ensi vuonna saada nappulat kohdalleen Wonyn kanssa, haluaisin myös päästä kunnolla treenaamaan ja kisaamaan esteille! :)

  Tuntuu muuten ihan hirveältä ilmoittaa/muistuttaa näin, mutta eiliseen luukkuun ei tullut kommenttia, vaikka mielestäni kommentoin sinun luukkuasi... Anteeksi kamalasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! :)<3 Joo, koitin nyt ottaa sellaisia, jotka ei olisi mitään mahdottomuuksia, niin sitten jos nämä tuleekin jo alkuvuonna saavutettua suurimmaksi osaksi, niin voi sitten kesälle/loppuvuodelle asettaa lisää, uusia tavoitteita vaikka Summer Bucket Listinä heppa-aiheisena! :)
   Hyvä ja konkreettinen tavoite myös sinulla, se onkin tosi kätevää kun asettaa vaikka estekorkeuden, jota haluaa treenata rutiinilla, niin tavoitteen seuraaminen on helpompaa :) Se, että "menee hyvin", kun on vähän sellainen vaikeasti käytäntöön pistettävä tavoite, niin se on paljon parempi nimetä vaikka sarjana kouluratsastusliikkeitä tai juurikin estekorkeutena :)!
   Minä en ole istahtanut koneelle eilen ollenkaan, kun olin kuutisen tuntia tallilla ja sen jälkeen siskonpoikani kanssa, joten kommentteja ei tullut julkaistua :) Julkaisin nyt kaikki yhtenä läjänä, joten tulen kommentoimaan tässä samalla kahteen edelliseen postaukseesi :)

   Poista
 2. Ihana postaus ja tosi hyviä tavotteita! :) Ootko jo miettiny, millaisilla asioilla saat tavoitteet toteutettua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä minä nostaisin noissa estehommissa suurimmaksi asiaksi itselleni mielikuvaharjoittelun, ettei minua jännittäisi lähestyä niitä isompiakaan esteitä. Tietenkin myös kisastarttien alla yms. tuo mielikuvaharjoittelu on itselleni hyvä ja tehokas keino! :) Hyvä kysymys kyllä, johon voisi varmaan vastata, että pitää harjoitella, harjoitella ja harjoitella :)

   Poista
 3. Hyvät tavoitteet! :) Onko jo suunnitelmia, missä/miten lähdet toteuttamaan? Ja kai teet sitten heti ensi vuonna postauksen, että miten on lähtenyt käyntiin? Ja tietysti sitten vuoden lopussa tämän postauksen selaus ja katsot missä onnistuit. ;)
  Tykkään itse lukea näitä muiden tavoitepostauksia! Saa välillä itsellekin jonkun idean, esim. tuo hevosbloggaajan tapaaminen! Toivottavasti keretään näkemään ensi vuoden puolella edes kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) No kyllähän tuota tunneilla jatkan käymistä, nyt tällä hetkellä ei valitettavasti ole varaa lisätä tunteja tai muuta, mutta asioita voi onneksi reenata myös ilman heppaa! Paljon aion myös zippailla tallilla katsomassa tunteja, sillä opin katsomalla hurjan paljon :) Ja kuten jo Repelle totesin, niin täytyy mielikuvia käyttää hyväksi jännitysten yms. poistamisessa ja harjoitella tosissaan, sitten kun siellä heposen selässä on! :)
   Mäkin tykkään näistä tavoitepostauksista, niin itse tehdä kuin muilta lukeakin! :) Ja tottakai tulee tilannekatsauksia aina hyvissä kohdissa, keväällä yksi ja kesän lopussa toinen, sitten joulukuussa taas "viimeinen" :)
   Kyllä, täytyy keksiä jokin paikka missä nähä! :)

   Poista
 4. Voi ei olet keksinyt todella hurjasti tavoitteita!
  Mutta vähänkö hienoa, että pääsit estepelostasi pois ja oletkin muutenkin onnistunut tavoitteissasi oikein hienosti :)
  Tavoitteista saisitkin muutaman kohdan heti suoritettua, kun reissun tänne tekisit ;) Meillä, kun pääsee vielä uittamaan ja jos kisatkin sattuu samalle reissulle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3 Monta pientä on tämän vuoden teema, pienin askelin kohti isoja kokonaisuuksia! Haha, avantouintia melkein jo, kylymää vettä!! :'D

   Poista
  2. Haha, ehkä enemmän tarkoitin kesäreissua, mutta jos avantoon haluat eiköhän sekin onnistu :DD

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! Hyviä tavoitteita myös, ja vaikka olikin paljon, niin silti ei liian suuria ja siis hyvin saavutettavissa! Oli myös kiva, kun ei ollut pelkästään varsinaiseen ratsastukseen liittyviä tavoitteita, esim. juuri tuon toisen bloggaan tapaaminen. Mun mielestä just tollaset sopivan pienet tavoitteet on hyviä, niin niitä voi sitten olla useampikin. Ne on myös parempia, kuin yksi laaja, kun niiden suorittaminen on sitten helpompaa :)
  Meillä tosiaan on suurin tavoite Kuun kanssa saada se nyt pysymään käsissä ja reitillä kisoissa! :D Onnea vielä tavoitteiden suorittamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja pienistä paloistahan ne isotkin tavoitteet muodostuu! :)
   Toivotan myös teille tsemppiä tavoitteen saavuttamiseen, uskon kyllä, että saatte palaset kohdalleen silläkin saralla! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!