keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 21. luukku: Bannerikisa!

Moikka!
Enää kolme yötä jouluun! Sen kunniaksi tästä luukusta paljastuukin kisailupostaus, ja nyt siis kisaillaan bannereilla! Idea ohjeineen on siis seuraavanlainen:
Trust is about us:
Bannerikisa 21.12.2016-08.01.2017!
Kisa on avoin kaikille!
 
1. Bannerin mitoilla tai muodolla ei ole väliä.
Osviittaa antaa ns. "perusmitta", eli 400px;1000px, 
joka tarkoittaa bannerin olevan 400 pikseliä korkea ja 1000 pikseliä leveä.
Banneri saa olla ihan minkämuotoinen vain, eikä sen tarvitse olla muodoltaan säännöllinen.

2. Kuvia saa rajata ja muokata eteenpäin.
POIKKEUKSENA YO-kuvani, joiden värejä EI SAA muokata.
YO-kuvia saa vain rajata ja/tai häivyttää esimerkiksi taustaan.
YO-kuvia käyttäessäsi bannerissa ei tarvitse näkyä studion logoa, tai sanaa "koevedos".
Voit kysyä lisää, jos jonkin muokkauksen tekeminen epäilyttää!

3. Nosta Pilleri jollain tavalla esiin bannerissasi
Kaikkien kuvien ei siis tarvitse olla Pilleristä, mutta tykkäisin, jos bannerista olisi siitä ainakin yksi kuva! :) Pilleri on blogin päätähti ja myös minulle kaikista tallin asukeista ylivoimaisesti tärkein,
joten haluaisin sen näkyvän myös banneristani :) Ei ole väliä, onko Pillerin kuva ratsastus- vai poseerauskuva.
Syksyn 2016 banneri ja ulkoasu näyttivät tältä!
Ulkoasusta vastasi myös nykyisen ulkoasun tehnyt Janina!
4. Voit valita kuvat blogiani selailemalla, tai ladata mieleisesi luomastani avoimesta Google Drive- kansiosta.
Google Drive- kansiosta löydät omia suosikkikuviani banneria varten, mutta voit etsiskellä lisämateriaalia myös blogista halutessasi. Kansioon pääset klikkaamalla linkkiä. Kuvien lataaminen kansiosta tapahtuu klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla painikkeella, ja valitsemalla lataa, tai painamalla lisävalinnoista avattuasi kuvan ja valitsemalla sieltä lataa (sama valikko aukeaa molemmilla tavoilla). Ethän kuitenkaan käytä kuvia vääriin tarkoituksiin tai esitä ominasi.
Kuvien joukossa on kuvia kaikista vuodenajoista, joten voit tehdä bannerin
ihan minkä vuodenajan sävyyn vain haluat! Olisikin kiva, jos saisi "varastoon" vähän kaikenlaisia bannereita monille eri vuodenajoille, joten tee ihan vapain käsin mistä tahansa kuvista!
Kuvia saattaa tulla vielä kisan osallistumisaikana lisää kansioon, jos uutta materiaalia sattuu tunneilta tai muilta kuvausreissuilta tulemaan, mutta jos kaipaat erityisesti tietynlaista kuvaa, niin kysy ihmeessä vaikka s-postilla!

5. Bannerista tulee löytyä blogini nimi, eli "Trust is about us"
Muitakin tekstejä saa lisätä, tai voit vaikka kysyä ideoita. Muita pakollisia tekstejä ei kuitenkaan ole.
Fonttivalinnan saat tehdä itse! Joihinkin bannereihin käy kaunokirjoitus, kun taas toisiin leikkisämpi tekstattu tyyli- päätä itse, kumpi on omaan teokseesi parempi :)
Blogin kesän 2015 banneri.
Tämänkin taideteoksen minulle teki Anette Ajatuksen voimalla- blogista!
Tämä banneri on yksi ehdottomista suosikeistani blogini bannereista.
6. Merkitse tekemääsi banneriin oma nimesi tai blogisi/kotisivusi haluamallasi tavalla copyright-merkintänä. Esimerkiksi ©Siiri J./siirixo.blogspot.fi tai by: http://siirixo.blogspot.fi.
Tästä muutkin tietävät bannerin olevan sinun tekemäsi :) 
Jos et halua tehdä merkintää, ei ole tietenkään pakko. Voin halutessasi lisätä bannerin teosta kiitokset myös blogini sivupalkkiin.

7. Lähetä valmis teos minulle sähköpostilla osoitteeseen siiri.jaaskelainen@wippies.fi.
Otsikoi viestisi asiaankuuluvalla otsikolla, ettei se joudu epähuomiossa roskakoriin. Esimerkiksi "Bannerikisa" erottuu roskaposteista hyvin! Muutoin viestisi saattaa kadota roskakoriin tai spämmiviesteihin.
Liitä osallistumisviestiisi linkki omaan blogiisi ja mainitse ainakin etunimesi! Jos sinulla ei ole blogia tai kotisivuja, niin etunimesi riittää.
Bannereita voit tehdä niin monta, kuin haluat, ja voit osallistua niillä kaikilla kisaan. En siis rajoita sitä, monellako bannerilla kukin osallistuja osallistuu, voit osallistua yhdellä tai vaikka viidellä! Laitan sinulle viestiä takaisin, kun olen saanut bannerisi, jotta tiedät sen saapuneen perille.
Blogin ensimmäinen ulkopuolisen tekemä banneri, 2014-2015 talvi ja kevät.
Tämän minulle taiteili Anette Ajatuksen voimalla- blogista!
8. Aikaa lähettää bannereita on 08.01.2017 asti.
Tällä haluan varmistaa sen, että myös esimerkiksi joulun ajan ulkomailla majailevat innokkaat bannerin tekijät ehtisivät osallistua halutessaan.

9. Kaikki osallistujat saavat jotain!
TOP-3 bannereiden tekijät saavat postissa iloisen yllätyksen! Jos en osaa valita suosikkiani, saavat lukijat äänestää voittajat suosikeistani! :)
Kisassa ykköseksi selvinnyt saa valita ensimmäisenä kolmesta vaihtoehdosta, sen jälkeen kakkoseksi tullut saa valita jäljellä olevista kahdesta ja kolmas saa jäljelle jääneen palkinnon. Palkintoja ovat Cavalorin nahkarasva vaikkapa saappaiden jouluhuoltoon, letitysharja & koristellut letityslenksut kisapäivään, sekä 400g hevosnamipussi suosikkikauraturpasi hemmotteluun. Palkinnot lähetetään postin välityksellä voittajille, palkinnosta riippuen joko kirjeenä tai pienenä pakettina :)
Jotta kaikki osallistuneet saisivat kuitenkin jotain, arvostelen kaikki osallistuneet bannerit täällä blogissa erillisessä postauksessa, ja liitän mukaan linkin, sekä lyhyen esittelyn bannerin tekijän blogista, jos hänellä sellainen on.
Kysyn voittajien yhteystietoja kisan ratkettua sähköpostin välityksellä, joten sinun ei tarvitse kertoa osoitetietojasi lähettäessäsi kisaan osallistuvia bannereita!
https://2.bp.blogspot.com/-bmYTZlG_Cf0/V22WCX7V41I/AAAAAAAAUbg/MUKgVCg81AEAKQS0dZU1dw6zW5mfXAm6wCLcB/s1600/bannerisiiri.png
Blogin kesän 2016 banneri, tekijänä Anna Valokuvausta harjoitellen- blogista.
Huomioithan, että kaikkia lähetettyjä kisabannereita voidaan käyttää blogissa myöhemmin osana ulkoasua! :)

Esimerkkibannereita, joiden tyylistä itse tykkään:
Anniina ja Karino- blogin banneri, tekijänä Tiia (Voitto Kotiin)
Hevosvoimat pelissä- blogin banneri, tekijänä itse blogin pitäjä Emma
My real life- blogin banneri, tekijänä Emma (Hevosvoimat pelissä)
Kambozu- blogin banneri, tekijänä Emma (Hevosvoimat pelissä)
Satku ja Aatu- blogin banneri, tekijänä Milja (Milja ja Prison Break)
Lisäksi tykkään tietenkin kaikista omassa blogissani esiintyneistä bannereista, joita onkin tässä postauksessa kuvien muodossa näytillä, sekä tietysti tämänhetkinen ulkoasuni on yksi suosikeistani- niistäkin saa ammentaa inspiraatiota, mutta myös täysin uutta saa keksiä ja kokeilla! :)

Minkälainen merkitys bannerilla mielestäsi on osana blogien sisältöä?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Minua itseäni vähän jännittää, millainen vastaanotto tälle tulee, mutta yritetään nyt kuitenkin! :) Jos siis tiedät jonkun bannerivelhon, niin houkuttelehan kurkkaamaan myös tämä kisa, niin saadaan hyvä skaba pystyyn! :)
XOXO,
Siiri

18 kommenttia:

 1. (Erityisesti uuteen) blogiin päätyessäni ensimmäisenä silmään osuu tietysti banneri. Vähän blogin tyylistä riippuen toivon bannerin olevan siisti, jolloin blogista tulee ensin sellainen kiva ja asiallinen vaikutelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Vaikka banneri ei tietenkään ole kaikki kaikessa, antaa se kuitenkin jonkinlaisen kuvan aina blogista! :)

   Poista
 2. Kiva, että säkin pidät tällaisen, muiden blogeissa näitä paljon näkynyt! Just nyt ei ole aikaa tehdä, mutta aikaa sen verran pitkälle ja lomakin välissä, eli ehkä koitan jossakin kohtaa ehtiä jotain tekemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenteriin toivottiin kisaa, ja tämä oli kutakuinkin ainut, jonka keksin :'D Tosi luovaa.. :D
   Osallistu toki, olisikin kiva, jos saisi paljon erilaisia osallistujia! :)

   Poista
 3. Mun mielestä bannerilla on aika suuri merkitys, koska se antaa ensivaikutelman blogista. Jos banneri on hirveän sekava värien tms. puolesta, ei ole kiinnostusta tutustua blogiin enempää. Voisin katsoa, jos saisin väsäiltyä jonkun banneriehdokkaan kisaan mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut :) Ja tervetuloa osallistumaan, otan kaikki avosylin vastaan! :) Tällä hetkellä on tullut yksi osallistuminen s-postiin, joten sinne vaan skabailemaan ;)

   Poista
 4. Ja onneksi on vielä rutkasti aikaa osallistua, nimittäin tällä hetkellä sen verran kuollut olo, että justjust pystyy ponin liikuttaan ja loppu päivä menee sitten lepäillessä (kuten tänäänkin..). :/ Jospa maanantaina, vapaapäivänä, kerkeisin ainakin yhden tekemään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan sen takia sitä aikaa onkin rutkasti, ja pyydettäessä voin vielä enemmänkin antaa :)! Parane pian! :)<3

   Poista
 5. Bannneri on aika suuri osa blogin ulkoasua ja siihen ensimmäisenä kiinnittää huomiota :D ite oon ihan surkea tekemään bannereita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onkin tosi kiva, että nykypäivänä on miljoonia erilaisia tyylejä tehdä bannereita, ja lisääkin keksitään koko ajan! :)
   Samoin minä, joten et ole ainut :'D

   Poista
 6. Olisipa vielä intoa ja taitoa tehdä bannereita! Osallistuisin ehdottomasti tähän kisaan ;) Mutt katsellaan jos lomalla tulisikin tylsää ja innostuisikin leikkimään pitkästä aikaan Gimpin kanssa :D
  Kävin kyllä kuvat katsomassa pientä inspissä etsiessä ja kyllä noin kivoista kuvista saisikin jotain kivaa aikaisiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, ei haittaa yhtään, vaikka taukoa olisi tai olisi ihan ihka-eka bannerikokeilu! :) Toivon siis, että sulle tulee tylsää ja osallistut? ;) :'D

   Poista
  2. Alkuunhan tein kaikki blogini bannerit itse ja tein jopa tilauksesta muille :D Sitten tuli vain jotenkin "mitta" täyteen ja sen jälkeen on tuntunut että muokkausohjelmat ovat näyttäneet mulle vain keskisormea D:
   Katsellaan katsellaan ;D

   Poista
  3. Aijjaa, siitä meni sitten vähän maku varmaankin, jos sitä paljon teki aikoinaan! :o mutta katsellaan katsellaan tosiaan, eiks ois kiva saada Hugolle letitysvälineet tai herkkuja.. ;) haha, kunnon kauppias täällä päässä ;'D

   Poista
 7. Mulla näyttää lähettäessä virheellistä sähköpostia... Kirjoitettu oikein ja näin mutta ei vain lähetä. Olisiko tähän ongelmaan mitään ratkaisua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh :o Ensimmäisenä tulisi mieleen liian suuri tiedostokoko, tai joku esim. pilkku pisteen tilalla? Mutta, jos se ei sinne suostu lähtemään, niin voi laittaa myös gmailiin siirijaa.16@gmail.com :)

   Poista
 8. Tosi kiva idea tämä bannerikisa! Ja tosiaan banneri on mielestäni iso osa blogin ulkoasua - jos se on "suttuinen" näyttää ulkoasukin vähän hassulta.

  Ps. Lähetin kaksi banneria kisaan :-)

  - Lotta | huimaamenoa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! :) Ja oikeassa olet, ihan hurjan iso osa vaikutelmasta varsinkin ensisilmäyksellä tulee bannerista, joten sillä on tosiaan iso rooli blogien ulkoasuissa ja sisällössä muutenkin :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!