tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 13. luukku: Linkattujen blogien TOP-6

Heipsan taas kaikille!
Mennään jo yli kalenterin puolivälin, huhhuh! Joulukalenterin 5. luukussa pyysin teitä linkkailemaan blogeja, ja nyt olisikin aika esitellä kuusi suosikkiani linkattujen joukosta (joita oli muuten huimat 19 kappaletta!). Kiitokset jo heti alkuunsa kaikille, jotka linkkasitte bloginne, oli kiva käydä lueskelemassa monia erilaisia blogeja, ja tutustua kymmeniin kaviokkaisiin ja kirjoittajiin- iso kiitos! :)
Blogit ovat siinä järjestyksessä, missä ne kommenteissa tulivat vastaan, eli tämä ei ole paremmuusjärjestys! :) Lueteltujen blogien kuvaukset (kursiivilla kirjoitetut) ovat bloggaajien itsensä kirjoittamia.

Ohjaksissa kertoo vuonna 2008 syntyiden ruunien Hugon ja Ossin arjesta niin kotona kuin kilpakentillä. Hugo on puolalainen puoliverinen, jonka kanssa tavoitteena on päästä ensi kesänä estekisoihin ja Ossi onkin lämminverinen ravihevonen, jonka kanssa kilpaillaan niin normi kärrylähdöissä kuin montessakin! 

Saaran blogiin tutustuin jo lokakuussa, kun Jalustin.net valitsin Ohjaksissa- blogin kuukauden blogiksi. Silloin en kuitenkaan vielä käynyt kuin vähän kurkkaamassa, mistä on kyse, mutta hetkeä myöhemmin, marraskuussa, Saara ilmestyikin itse tänne minun blogiini, ja siitä lähtien olenkin käynyt aktiivisesti kurkistelemassa myös Saaran blogia. Olen ihan ihastunut yhteen blogin päätähdistä, nimittäin Hugoon! Hugo on mielestäni vähän Pillerin näköinen, molemmat valkeita tähtipäitä, ja kyllä se luonteeltaankin taitaa olla vähän samanlainen höperö koheltaja- ja ennen kaikkea herkkujen perään.
Saaran blogissa on monipuolisesti juttuja niin ratsastuksesta, kuin raviurheilustakin, ja Saaran blogin kautta onkin ollut kiva tutustua hieman myös ravureihin ja "ravijuttuihin", ne kun ovat minulle hyvin vieraita käsitteitä. Saaralta saa myös kysyä kaikkea tyhmää, ja saa aina asiallisen vastauksen! Käykää tekin kurkkaamassa, jos muukin kuin ratsupuoli yksinään kiinnostaa! :)
Blogissani kerron minun, 17-vuotiaan lukiolaistytön elämästä ensimmäisen oman hevoseni, 7-vuotiaan persoonallisen ratsutamman kanssa. Valmentaudumme viikoittain, ja aloittelemme hiljalleen kilpailu-uraamme. Treenataan positiivisin mielin ja pidetään hauskaa nauttien elämästä! :)

Melkein mestari- blogia pitää Vilma, ja blogin päätähti on Vilman oma tamma Myffi. Vilmakin on tullut tutuksi vasta melko hiljattain, mutta blogiin olen tykästynyt jo lyhyessäkin ajassa! Vilma kirjoittaa mielestäni hyvin mielenkiintoisia asiatekstejä, kuten joulukalenterissa ollut "Miten teen joulukalenterin?"- postaus tai samoin hiljattain joulukalenterissa esiintyneet kehityspostaukset. Vilma pohdiskelee ratsastustaan vähän samalla tavoin kuin minä, ja osaa nauraa myös itselleen tai ratsunsa kommelluksille! Myffin kanssa sitä huumoria taitaakin välillä tarvita, tammat on tammoja, ja ei niistä aina tiedä ;) Melkein mestari- blogia on kehuttu muuallakin hienoista kuvista, ja niitä blogissa tosiaan on! Erityisen mielenkiintoisen tästä blogista tekee Myffin ja Vilman kehityksen seuraaminen, sillä taipale on vasta alussa ja paljon on vielä koettavaa, joten hyppäähän sinäkin kelkkaan mukaan!
Kun lihavasta ponista saadaan taas sporttinen lihaskimppu. Kun tammalle vihdoin kelpaa myös eteenpäin liikkuminen jumitteluiden sijaan. Valokuvausta ja yleistä arkihömppää ilman suuria analyysejä. Sitä on Pennin pyörittäjä.

Pennin pyörittäjä- blogia pyörittää Janita. Janitakin on uudemman puoleisia tuttavuuksia, mutta Janitan kirjoitustyyli koukutti allekirjoittaneen blogiin ihan täysin! Janitalla on juuri sitä sopivaa itseironiaa ja huumorintajua, hän ei lyttää omaa tekemistään, mutta osaa kuitenkin nauraa kauhunsekaisille ilmeille tai Pennin (blogin päätähti!) "statementeille". Tämä blogi onkin enemmän kuvapainoitteinen, mutta sehän blogista hauskan tekeekin- tekstit, niin kuvien alla kuin muuallakin, ovat äärettömän osuvia ja usein myös vähän nasevia! Penni-tamma se jaksaa viihdyttää minua ja monia muita, vaikka kuskilla voikin välillä olla "ei-niin-hauskaa" - toisaalta taas, Penni osaa myös yllättää ja kuten tammat yleensä, kun on se hyvä päivä, niin ai että, kyllä se on sitten hyvä päivä! Tätä blogia lukemalla myös omasta päivästä voi tulla just se  hyvä päivä, sillä postauksista oikeasti piristyy, kiitos siis viikottaisista hymyistä Janitalle! :)
Blogissani kerron kahden hevoseni, pv-tamma Veran ja sen varsan Nikan, kanssa touhuilusta sekä monipuolisesti varsan koulutuksesta ja treeneistä & kisoista muiden hevosten kanssa. Blogissani vierailee satunnaisesti myös valmentajani Prix St. Georges -tasolle asti koulutettu friisiruuna, jonka kanssa valmentaudun ja harjoittelen itsenäisesti useamman kerran viikossa. Tervetuloa seuraamaan Nikan kehitystä varsasta tulevaisuuden kilparatsuksi sekä matkaani vaativiin luokkiin!

Myrskyn selkään- blogissa en ollutkaan ennen linkkausta koskaan käynyt, joten tämä oli oikein kiva yllätys, että myös ihan täysin uudet kasvot löysivät blogiini ja osallistuivat postaukseen! :) Myrskyn selkään- blogia kirjoittaa Pirita. Ihan ensimmäisenä blogiin saavuttuani ihastuin mahdottoman paljon ulkoasuun, se on mielestäni aivan ihana (ja kyllä, minulla on pienimuotoinen heikkous varsoihin, onhan ne ihania!!). Toinen minua viehättänyt asia ovat aivan ihanat, hyvälaatuiset kuvat, joita on postauksissa mukana- uusinta postausta (kirjoitushetkellä) kuvittaa aivan ihana friisiläinen auringonpaisteessa, joten kyllä tämä friisiläisfani oli sillä hetkellä jo aivan myyty. Tästä blogista kiinnostuin erityisesti siksi, että nyt pääsee taas seuraamaan yhden varsan kasvutarinaa- onhan tässä seurattu jo Villittiä ja Pysten Prinssiä, joten miksipä ei myös kaksivuotiasta Don Negaissia, "Nikaa"! Nikasta on tarkoitus tulla Piritalle kisahevonen, joten kyllä tämä kasvutarina kiinnostaa kovastikin- liityinpä siis lukijaksi tähänkin jengiin! :)
Sydämenlyönti on tarina siitä, kuinka 17-vuotias hevosalan opiskelija löysi puolivahingossa elämäänsä ravihevoset. Takana on hieman yli vuosi opiskelua hevosalalla, seuraavien kahden vuoden aikana tarkoituksena on erikoistua hevosenhoitajaksi ravipuolelle samalla lukijoitakin hieman ravimaailman saloihin perehdyttäen. Blogin päätähden suuret saappaat on saanut täytettäväkseen passihevoseni opistolta, nuori harmaiden hiusten aiheuttajankin tunnettu kuvankaunis lämminverinen tamma Hertta.

Sydämenlyönti- blogia kirjoittaa Kati. Tämäkin blogi oli uusi tuttavuus, ja tähänkin blogiin liityin lukijaksi- miksikö? Kati kirjoittaa mielestäni hieman erilaista blogia. Kati kirjoittaa myös ihan normaaleja postauksia ratsastuksista tai muista jutuista, mutta joukossa on myös postauksia, joissa tapa kirjoittaa on jopa runollista, eikä kaiken tarvitse tässä blogissa olla juuri siten, kuten se sanotaan- ilmaisutapa jättää lukijalleen tilaa ymmärtää asioita omalla tavallaan, tulkita ja maalailla kuvia mielessään. Siksi Sydämenlyönti vetosi minuun, sillä itsekin kirjoitan runoja ja muita "tarinoita", en tosin blogissa, vaan ihan perinteisesti kynällä paperille. Löysin tästä blogista sanojen kauneutta, joka on omaa sydäntäni lähellä, ja jonka hallitsemista arvostan äärettömän paljon. On helppoa kuulostaa syvälliseltä ja kirjoittaa kauniita sanoja, mutta ei ole helppoa olla samalla selkeä ja vangitseva. Käy sinäkin ihastelemassa niin sanojen, kuin kuvienkin kauneutta Katin blogissa!
19-vuotias, välivuotta viettävä tyttö kirjoittaa blogia oman, omakouluttaman exravuri-lv:n kanssa treenailuista, kisoista ja kehityksestä (tällä hetkellä ko hec / re 80cm / ye 90cm). Kerron niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin. Mukana menossa välillä pv-ruuna, jonka kanssa siirryttiin esteradoilta koulun pariin viime syksynä, sekä nykyään harvemmin blogissa näkyy eräs ratsastuskoulun suokkiruuna (elämäni hevonen).

Team Pelkonen- blogin Tia onkin yksi blogini pitkäaikaisemmista lukijoista, ja varmaan ylivoimaisesti aktiivisin kommentoija. Loogisesti siis myös Tian blogi on itselleni entuudestaan tuttu, mutta ei kyllä ole menettänyt hohtoaan ajan kuluessa! Tian blogin hevospäätähdet ovat aivan ihania jokainen, ja kaikki omia persooniaan. Mielestäni tämän blogin juju onkin juuri se, että hevoset ovat erilaisia, ja sisältö on siksi monipuolista- on ex-ravuri Ismo, josta on kuoriutunut hyvä esteratsu, on itse rauhallisuus, monitoimi-suokkiherra Eetu, joka merkitsee Tialle äärettömän paljon, ja on vanha herra Grandi, jonka kanssa Tia kisaa koulua esteiden jäätyä vähemmälle. Kaikki kolme ovat niin ihania ja persoonallisia, ettei niistä voi valita vain yhtä! Oli postaus sitten kenestä tahansa noista kolmesta, aina sen lukee ihan yhtä suurella innolla läpi ja jokaisessa postauksessa onkin aina etsitty myös se "edes yksi hyvä juttu", vaikka treeni olisikin mennyt vähän metsään. Ja se jos mikä, on huomionarvoinen asia! Kannattaa käydä tutustumassa myös Tian blogiin, jos ei sitä ole jo tehnyt, kyllä näistä kolmesta ruunapojasta, ja tietysti myös Tiasta, vaan on tykättävä! :)

Jos haluat katsoa kaikki blogit, ne löytyvät täältä: klik!
Siinäpä olivat omat suosikkini linkatuista blogeista- onkin hauska huomata, että jokainen mainittu blogi on erilainen ja jokaisessa on se "oma juttunsa", josta tykkäsin. Erilaisuus on rikkaus, tässäkin asiassa, totta tosiaan! :)

Mitä Sinä arvostat eniten lukemissasi blogeissa- kuvia, kirjoitustyyliä, vai sisältöä?
Minkälaisia blogeja Sinä tykkäät lukea?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
Huomenna taas palataan, joten siihen asti ihan mahtavaa tiistaita jokaiselle! :)
XOXO,
Siiri

19 kommenttia:

 1. Voi apua, kiitos ihanasta kommentista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos itsellesi linkkauksesta! :)

   Poista
 2. Voi ei kiitos ihanista sanoista<3
  Itse liityn lukijaksi yleensä niihin blogeihin, joissa kerrotaan monipuolisesti ja mielenkiintoisesti, tietysti kuvat ja videot ovat plussaa. En viihdy blogeissa, joissa valitetaan ja surkutellaan joka postauksessa, eikä osata etsiä yhtään positiivisia kohtia. Jos blogista löytyy paljon kirjoitusvirheitä, tulee itselleni fiilis, että kirjoittajaa ei oikeasti kiinnosta. Tietenkin otan iän huomioon tässäkin asiassa. :) Useimmiten kuitenkin sisältö ratkaisee, hyvä ulkoasu plussaa!

  Ps. Löysin tästä jo heti ainakin kaksi uutta blogia seurattavaksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain <3
   Totta! :) Itsekin nostan sisällön korkeimmalle korokkeelle, mutta onneksi tykkäänkin monenlaisista asioista :)! Lifestyle on sellainen juttu, joka ei oikein ole minua varten, mutta kyllä itsekin tykkään lukea/katsoa vaikka videota jonkin reseptin kokeilemisesta. Vaatteet ja meikit yms. ei sitten menekään ihan yhtä helposti jakeluun, minä kun en itse meikkaa ja vaatteetkin on just sellaisia, joista itse tykkään :D
   Jee, kiva että löysit uutta luettavaa, se olikin tarkoitus! :)

   Poista
  2. Satunnaiset lifestyletyyppiset postaukset on mun mielestä kivoja, kun saa pienen kurkistuksen myös bloggaajan arkielämään ja ajatuksiin tallin ulkopuolella. Mutta luen tosiaan vain blogeja, joissa pääpaino on ell-opiskeluissa ja/tai ratsastuksessa/heppailussa. :)

   Poista
 3. Kiva postaus! :) ite arvostan kirjotus tyyliä ja tietty se sisältökin on tärkeä :D ja postaus tahti on myös tärkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tärkeitä pointteja! :) Postaustahti on itselleni vähän sellainen toissijainen juttu, sillä koskaan ei voi tietää mitä toisen elämässä tapahtuu, ja usein epäaktiivisuudelle on jokin hyvä syy. Olen itsekin hiljentynyt blogissa historian aikana useampaankin otteeseen, välillä ihan vain motivaation puutteesta ja välillä sitten ihan oikeasta kiireestä- paluun olen kuitenkin aina tehnyt, ja siksi on mielestäni aina reilumpaa ilmoittaa lukijoille, että nyt tulee tauko tai asiat muuttuu, jotta se on sitten tiedossa ruudun toisellakin puolella :) syitä taukoon/lopettamiseen ei mielestäni kuitenkaan tarvitse kertoa, ellei itse halua, se on jokaisen oma asia :)
   Kirjoitustyyli on varmasti itselleni se heti toiseksi tärkein sisällön jälkeen! :)

   Poista
 4. Kivoja blogeja nämä kaikki, mitkä olit tässä esitellyt!

  VastaaPoista
 5. Monet näistä blogeista itseasiassa ovat minunkin linkattujen blogien top-listalla, hyviä blogeja kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Kiva, että sinäkin tykkäät, tulee varmasti mainituille blogisteille hyvä mieli, kun moni nostaa heidän töitään esille! :)

   Poista
 6. Pari näistä löytyy jo ennestään lukulistaltani, mutta osaan en ole aiemmin törmännytkään :D Täytyykin mennä tutustumaan näihin oudompiinkin! Itse arvostan blogeissa hiukan erilaisia asioita, lähinnä kuitenkin se, että jos blogi erottuu jollain tavalla joukosta. Usein tämä asia voi olla esim. kirjoitustyyli, ulkoasu tai normaalia hienommat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä! :)
   Joo, totta, jokaisessa blogissa pitää mielestäni olla se oma juttunsa, että sitä on kiva lukea viikosta ja kuukaudesta toiseen- oli se sitten kuvat, päätähdet, kirjoitustyyli tai jokin muu erilaisempi juttu :)!

   Poista
 7. Huhu... Kiitos ihan hurjasti jumalattoman ihanasta kommentista! <3 Mun hymy nousi korviin enkä vieläkään toipunut tuosta positiivisuus ryöpystä :D Kiitoksia niin hirveästi <3 Teit mulle oikeasti ison innon jatkaa blogin pitoa juuri sellaisena kuin sitä pidän!

  Mutta jotta en nyt ihan uppoa itseeni... Löysin minäkin jopa yhden uuden blogin lukulistalle ;) Kaikille olet antanut hyvät ja kattavat kommentit!

  Kiitos vielä, jotta hukut niihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihana kuulla että kehut piristi päivää ja antoi lisäbuustia! :)<3
   Jee, kiva että löysit sinäkin uuden blogin lukulistalle! :)

   Poista
 8. Voi ei, kiitos kiitos kiitos ihanasta arvostelusta ♥

  VastaaPoista
 9. Voi ei miten multa on tämäkin jäänyt ihan välistä... Pitää varmaan antaa sulle mun puhelinnumero, että soitat aina ja käsket nousemaan sohvalta ylös ja menemään koneelle :D
  Mutta ihanaa kiitos. Olen aivan sanaton <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :''''DDD En kestä! :D Mutta ole hyvä vain :)<3

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!