lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 10. luukku: Minä ratsastajana postaussarjan 3. osa: Pillerin ja minun kisahistoria

Heippa taas!
Aika lentää kuin siivillä, voi apua, eikä minulla ole vieläkään joululahjoja kaikille valmiina! Mites teidän lahjatilanne, oletteko aina ajoissa vai meneekö joskus paniikkiostoksiksi jouluviikolla? ;)
10. luukusta löytyy jatkoa Minä ratsastajana- postaussarjalle, ja nyt käsitellään aihetta Pillerin ja minun kisahistoria, joka ei olekaan kokonaisuudessaan täällä blogissa koskaan ollut esillä. Tämä postaus on nyt sitten osittain pelkän muistin varassa kirjoitettu, koska kaikista kisoista ei nyt ollut tallin Facebookissa päivityksiä, ja itselläni on kuvia vasta vuoden 2015 kisoista eteenpäin, niin en ihan ensimmäisistä kisoista ole varma, mutta kyllä tässä ihan faktatietoa muuten on!
Omatoimisesti kunniakierroksella huippuradan jälkeen♥
Pilleri ja minä kyllä ilmoittauduttiin estekisoihin jo 2013 talvella, mutta silloin opettajat kokivat parhaaksi lähettää minut kisaradalle Lucaksen kanssa ja antaa Pillerin toiselle ratsastajalle. Se olikin hurja kokemus, en ollut koskaan ennen hypännyt Lucaksella, mutta sinne me mentiin ja puhdas rata saatiin :D Kaikenkaikkiaan siis olen kisannut Rasmuksella, Rommilla ja Lucaksella Pillerin lisäksi, mutta näillä ratsuilla homma ei ole sen kummemmin jatkunut, kun taas Pillerin kanssa olen tahkonnut jo vuoden 2015 keväästä lähtien miltei aina kaksi luokkaa per kisat, kun on vaan päästy osallistumaan- näistä kaikista starteista on tarttunut mukaan muutamat ruusukkeet, mutta tärkeintä on ollut oppia uutta ja pitää hauskaa tämän poninpalleron kanssa! :)
Huimalla kisaurallani olen saavuttanut kaksi ruusuketta tallikisoista (valkea, sininen), ja kaksi leireiltä (vihreä, valkea).
Ruusukkeet ovat esillä huoneessani Pillerin kuvan vieressä :)
Ensimmäiset yhteiset kisat me kisattiin vuonna 2015, kun lähdettiin kevään maneesikisoissa 60-70cm ja 80cm luokkiin. Molemmissa luokissa meille tuli yksi pudotus, harmittavasti sama virhe toistui kumpaisessakin suorituksessa ja näin ei selvitty puhtaasti uudellakaan yrittämällä tuosta pahaisesta yhden askeleen sarjasta. Itse en kyllä tuolloin osannut tehdä yhtään mitään satulassa, ohjasin vain esteille ja Pilleri hoitikin sitten loput- hyvin se hoitikin, sillä meille tuli näistä kisoista toinen sija 80cm luokasta. Kuitenkin opin paljon katsottuani ratasuoritukseni, ja seuraavalla kerralla menikin jo paremmin!
(C) Venla
Magee kisalook meillä, eikö?
Huippuheppa todisti minulle tuona päivänä, että kyllä se osaa hoitaa hommat ihan yksinkin!
(C) Jenna
Kisamatkamme jatkui jälleen vajaata vuotta myöhemmin, kun marraskuussa 2015 kisattiin jälleen esteillä vielä ennen muuttoani Tahkolle 60-70cm luokassa. Näistä kisoista ei tullut sijoituksia, mutta tällä kertaa saimme kuitenkin puhtaan radan aikaiseksi ja sijoituimme viidensiksi jääden vain sekunnilla toiseksi tulleeseen ratsukkoon. Nämä olivatkin sitten jäähyväiset Rauhalahdelle, kun seuraavana aamuna lähdin kohti Tahkon tohinaa ja uusia hevosystäviä. Hyvästeistä jäi tosi hyvä mieli, kun onnistuttiin puhtaalla radalla ensimmäistä kertaa!♥

Kesän 2016 kisaverryttelystä
(C) Jenna
Luonnollisesti en seuraavaan puoleen vuoteen kisannut, mutta palattuani Rauhalahteen ilmoittauduin heti samassa kuussa pidettäviin estekarkeloihin. Nämä kisat löytyvät jo blogia selailemalla, eli kyseessä ovat tosiaan toukokuun 2016 kisat ja jälleen samat tutut 60-70cm ja 80cm luokat. Näissä kisoissa jo tuntui, että osaa itsekin jotakin puuhailla siellä satulassa, mutta valitettavasti tulos jäi laihaksi lohduksi- 60-70cm luokasta saimme nollaradan, mutta olimme sen verran hitaita, ettei sijoitusta tullut. 80cm luokassa meitä oli vain neljä, joten lähdin ratsastamaan aikaa, joka kostautuikin kolmena pudotuksena ja näin tästä luokasta meille 12 virhepistettä ja viimeinen sija muiden sijoittuessa. Vieläkin ärsyttää, etten vaan ratsastanut rauhallista tempoa ja tehnyt samanlaista suoritusta kuin edellisessä luokassa, sillä sillä oltaisiin oltu toisia. No, tyhmästä päästä kärsii koko ratsukko, joten nämä kisat opettivat ehkä sen tärkeimmän- älä kisaa muiden kisasuorituksilla, vaan tee oma paras suorituksesi.
Seuraavan kerran kisattiinkin syyskuussa, tällä kertaa luokkina 50-60cm rataesteet ja 60-80cm erikoisesteet. 50-60cm oli sellainen säätörata, että ei mitään rajaa (4vp suoritus ristilaukkoineen kaikkineen :D), mutta 60-80cm on mielestäni edelleen meidän ihan ehdoton ykkössuoritus, oltiin radalla ratsukkona ja tein hyviä päätöksiä, annoin hevoselle mahdollisuuden onnistua- Pilleri tekikin ihan superhyvän radan, ja oltiin kolmansia puhtaalla ja nopealla radalla! :) Meinasi itku päästä radan jälkeen, ja pääsikin, kun talutin hevosen talliin, niin onnellinen minä sisimmässäni olin. Kesä oli ollut ihan huippuhyvä jakso meille, varsinkin maastoestetunneilla oltiin ihan parhaimmillamme, ja nyt vihdoin näytettiin, että meidän hyvä suoritus on oikeasti sijoituksille riittävä suoritus, vaikka moni ei Pilleristä uskoisikaan, kun se on niin tohelo esteillä. Minä kuitenkin uskon tähän hevoseen, ja jatkan uskomista, vaikka se tiputtaisi kaikki maailman esteet- Pilleri rakastaa esteitä, ja ei ole mielestäni mitään järkeä jättää kisailematta, ihan vain koska se voi pudottaa, vaikka lähestyminen olisi hyvä. Hevonen pitää siitä, joten suon sille mielelläni kaikki mahdollisuudet hyppäämiseen ja ei minullakaan kyllä ole yhdenkään muun hevosen kanssa yhtä hauskaa!

Snapchattiin päivittelin tietenkin heti kotimatkalta ;)
(C) Johanna
Helppo C:1 2000
(C) Johanna
Tähän väliin tuleekin meidän koulukisadebyytit, eli samana syksynä käytiin pyörähtämässä helppo C ja helppo B-luokat. En ollut koskaan ennen käynyt koulukisoissa, mutta Pillerin kanssa ei jännittänyt lähteä radalle- ihan hyvin meillä menikin, mutta kyllähän siitä vähän huomasi sen estehevosen veren virtaavan, niin oltiin melko vauhdikkaita kummallakin radalla. Helposta C:stä saatiin 55% ja helposta B:stä 59,6%, joten olen tyytyväinen parannuksesta seuraavaan starttiin ja kyllähän sitä ensi kisoissa taas nostellaan prosentteja! ;) Koulukisat ei ehkä ole ihan yhtä paljon meidän juttu, kuin esteillä kisaaminen, mutta kyllä koulukisoissakin varmasti pyöritään jatkossa! :) Ei vain ehkä ihan joka kerralla, kun kisat järjestetään ;) Ruusukkeita meille ei koulukisoista tullut, helpossa C:ssä sijoituttiin toisiksi kahden ratsastajan luokassa (tosin häviten vain prosentilla!) ja K.N Specialissa oltiin sitten 4. sijalla viidestä lähtijästä. Tarkemmat postaukset koulukisoista voit lukea täältä ja täältä, sieltä löydät myös ratavideot.
Helppo B K.N Special
(C) Johanna

Meidän oli tarkoitus kisata myös talvikisoissa 19.11 60-70cm ja 80cm luokat, mutta Pilleri ei ollut vielä kuntoutunut syksyn koetuksista (jalkavaivat, lohjennut kavio, kaasuähky..) kisakuntoon, joten ne jäivät meiltä väliin. Toivomme kuitenkin, että Pillerin kanssa päästään vielä käymään niin este- kuin koulukisojakin ensi vuoden puolella, joten siirrämme katseemme jo "kisakauteen" 2017! Uskon ja toivon, että meillä on vielä startteja edessä, joten emme luovuta tähän! :) Ja kyllähän nuo ruusukkeetkin näyttää vähän yksinäisiltä, joten ruusukejahti jatkukoon! ;)

Mikä on jäänyt Sinun mieleesi omana parhaana kisasuorituksenasi?
Kummissa kisoissa tykkäät käydä enemmän, koulu- vai estekisoissa?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

14 kommenttia:

 1. Hienoja suorituksia teillä!
  Mun kaikkein mieleenjääneimpiä kisakokemuksia on kaksi, joista molemmat olivat onnistumisia kivisen tien jälkeen. Toinen niistä oli ihan kevätkauden alussa, jotka olivat kauden ensimmäiset kisat. Olin kyseisen ponin kanssa saanut tasaisesti 58%-62% muistaakseni, mutta näissä kisoissa saimme reilut 65% ja näin ollen voitimme luokan! Paljon töitä oli sen eteen tehty ;)
  Syksyllä sitten aloitin "kisaurani" kunnolla Ferrarin kanssa, ja meidän toiset kisamme MänRassa, kummankin ensimmäiset ulkopuoliset kisat, olivat kaikkein mieleenjääneimmät. Prosentteja saimme reilut 63% niiden kaikkien 58%ssien jälkeen, ja vaikka sijoille ei päästy, mä itkin onnesta. Siitä, että työ oli tuottanut tulosta, ja että mulla sittenkin on mahdollisuuksia sen ponin kanssa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan mahtava tunne ylittää itsensä ja omat odotuksensa! :) Hienosti olet tehnyt töitä ja treenannut! :)

   Poista
 2. Vautsi ihana postaus! :D ite oon miettinyt tällasen tekemistä mut en ole saanu aikaseks :D hienoja suorituksia ootte tehneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen olisi kyllä kiva lukea myös teidän matkalta! :) Teillä voisi olla vähän enemmän kisoja takana, kuin meillä.. :D Kiitoksia! :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus, ihania kuvia!:)

  Mulla itelläni ei oo kisakokemusta leikkimielisten leirikisojen lisäksi kuin yksistä harjoitusestekisoista, luokkana tais olla ihan vaan 40-50cm, sieltäkin sit haettiin hylätty rata matkaan. Ratsukin oli sellanen luottoponi, ettei mulla ollut koskaan aiemmin kieltänyt tai edes tiputtanut isommillakaan esteillä. En tiiä, et alkoko poni kyttäämään metässä koiran kanssa ollutta miestä vai enkö vaan ite sit ollut riittävän hereillä, mut sinne mettään päin poni ainakin katteli ennen ekaa kieltoa/ohi sujahdusta ja siihen esteelle mein rata sit tyssäskin, kun en enää ite tajunnut ratsastaa uudella yrityksellä. Saatiin jatkaa rata loppuun, eikä meinannut enää siitä yli mennä, paikaltaan siitä sit loppujenlopuksi ylipääsyä testattiin.:D
  Ei mulla oikein mitään parasta kisamuistoa sit taida olla, kun ei ton yhden lisäksi oikein muuta ole. Leirikisoista tosin pakko sanoa, että aina haluttiin kisat joukkueissa, koska yhteishenki on ollut joka leirillä tosi mahtava ja vastustajajoukkekin on kannustanut, joka leirillä meillä oli aina niin mahtava porukka!

  http://taaonmunhetki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo leirijoukkuekisa kuulostaa kyllä tosi kivalle! :) Se olikin hauskaa vaikka joulun aikaan tallin leikkimielisissä kisoissa kisata vaikka hevoset vs. ponit joukkueina :D!
   Harmi, että teille kävi kisoissa harmittava hylkääminen! Mutta, niin minäkin sain ensimmäisistä kisoista hylyn ja tässä olen jo muutamat ruusukkeetkin saavuttaneena, joten rohkeasti vain uudestaan yrittämään! :) Kisaaminen on tosi kivaa, kunhan sitä ei ota liian vakavasti! :) Kisat on myös hyvä mittari omalle osaamiselle ilman opettajan apua, joten kannattaa kokeilla vielä joskus uudestaan! :)
   Kiitokset kehuista! :)

   Poista
 4. Tykkään ehdottomasti enemmän estekisoista. ;) Paras ja mieleen painunein rata oli mun eka 60-70cm, parisen vuotta sitten Eetulla<3 Tietysti Ismon kanssa monta hyvää rataa, mutta tuo Eetun kanssa menty jotenkin jäänyt mieleen. :)
  Ja ei, ei ole vieläkään joululahjoja hankittu.... täytynee ensi viikolla lähteä shoppailemaan (heippa viimeisetkin roposeni...) :D

  Ja todella kiva postaus! Ihania kuvia ja videot myös :) Pilleri on vaan niin komia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen ostanut kyllä poikaystävälle yhden osan lahjaan, muille ei ole mitään :'D Voi apua!
   Pilleri on kyllä komia! Siitä tuleekin lisää kuvia ja juttuja kalenterin aikana myöhemmin, eihän tämä vielä mitenkään riitä ;)

   Poista
 5. Kiva postaus ja tehän ootte kehittyneet Pillerin kanssa hyvin! :) Mun paras kisamuisto on ehkä se, kun sain Kuun kanssa ekaa kertaa yli 70cm luokasta puhtaan radan. Oli muuten hieno tunne kun sai vihdoin sen onnistumisen, mitä oli odottanut kauan! Toinen oli myös ehkä tuntsarit. Vaikka itsessään kisat siellä meni hyvin ja huonosti, oli se kokemuksena ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja ihan totta, kyllä se eka nollarata on ihan mahtava tunne! :)

   Poista
 6. Nii no tässä ei olla vielä oikein edes suunnittelemaan päästy joululahjojen osalta :D Yksi on kyllä tulossa, mutta pitää varmaan alkaa nyt pikku hiljaa kiirehtimään :DD
  Tosi ihana postaus tämä ja kiva lukeakin näin koottuna teidän yhteisestä kisataipaleesta :)
  Tiedän niin ton tunteen, kun kukaan muu ei usko hevoseen ja sitten tulee onnistuminen! Meidän toisiin estekisoihin lähettiinkin vähän huonoissa fiiliksissä, kun blogiin oli tullut kommentia ettei meidän kannata osallistua ja moni oli muutenkin miettinyt miksi oikein lähdemme. Mutta siitä saatiinkin vain lisää virtaa ja voitettiinkin meidän oma luokka todella hienolla radalla molempien osalta! :) Voi sitä tunnetta, kun meidät kuulutettiin palkintojen jakoon, kyllä oli kyyneleet herkässä :')
  Tykkään enemmän kyllä estehommista, mutta en osaa sanoa kummista kisoista tykkäisin enemmän, kun olen vain estekisoissa käynyt! Mielenkiinnolla haluaisin kyllä koulukisoja joskus testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireessä ne parhaat lahjat ostetaan! :'D
   Toivon kovasti jatkoa tälle meidän kisataipaleelle, edes kouluratsastuspuolella, kyllä meistä on vielä parempaankin, ihan varmasti! :)
   Oi, ihana kuulla! :) Se on ihan superia onnistua just sen oman tärkeän hevosen kanssa! :) Onnittelut teille tuosta! :)<3
   Koulukisoja kannattaa kyllä ainakin testata, vaikkei aktiivisesti kisailisikaan valkoisten aitojen sisäpuolella- siinä oppii ihan uudella tavalla sen lajin luonteen, sillä se oikeasti on tarkkaa. Siis todella, todella tarkkaa! :D Vieläkin kaihertaa, kun tehtiin Pillerin kanssa superhyvä pysäytys ja peruutus, mutta n. metriä aikaisemmin, kuin olisi pitänyt. Ei siis oltu kirjaimessa, ja saatiin 4- oltaisiin varmasti saatu kahdeksikko, jos oltaisiin vaan oltu siinä typerässä kirjaimessa!! :'D Kannattaa siis käydä kokeilemassa, se antaa ihan uuden ulottuvuuden tähän hommaan :)

   Poista
 7. Todella mielenkiintoinen ja hyvin perusteltu postaus! Teillä on kyllä mennyt kisat hyvin ja paljon suorituksia olette saaneet taakse!
  Itse sain tänään (10.12) ensimmäisen "virallisen" ruusukkeeni, alkaa nyt vasta tajuamaan että oikeasti sijoituttiin! Radan jälkeen lähinnä vaan harmitti, kun en antanut Wonyn edetä laukassa ja otin raville, jolloin missattiin voitto, vaikka ratsastinkin hyvinsuunnitellut "voittajan tiet", sitten ärsytti se toinen sija, ajattelin vaan etten ansainnut sitä kun ravattiin. Tajusin vasta nyt illalla, että "Ei hetkinen, suoritin mun kuumakallella radan loppuun ja sain sen sijoituksen mitä lähdin hakemaan, ei hitto!" :D Nyt ruusuke näyttää kovin yksinäiselle narulla seinällä, toivottavasti se saa pian seuraa! ;D
  Vielä noihin joululahjoihin, niin alkaa pikkuhiljaa olla kaikki ostettu, enää suklaalevyt täytyy ostaa kavereille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Voi, hienoa, onnittelut! :) Kyllä meitä suomalaisia aina radan jälkeen joku harmittaa, oli se sitten metrillä liian leveäksi venynyt käännös tai juurikin tuo vauhti. Mutta kyllä sitä oppii hetken märehdittyään arvostamaan myös sitä omaa suoritustaan ;) Isosti onnea todella teidän ruusukkeesta, siitä se lähtee! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!