torstai 24. marraskuuta 2016

Saako suoritukseen olla tyytyväinen virheistä huolimatta?

Moro!
Noniin, nyt on saatu tulokset kasaan, niin päästään kisaraporttia rustamaaan! :) Eli meidän tallilla oli tosiaan 19.11 estekisat, joihin osallistuin pienten muutoksien jälkeen Rasmuksella ja Lucaksella. Molemmat hepat ovat syksyn aikana tulleet ihan tutuiksi, tosin toisella en ollut tällä korkeudella hypännyt rataa sitten vuoden 2010 ja toisella meidän edellinen kisastartti oli päättynyt hylkäykseen jo kolmannelle esteelle- haasteita siis oli, mutta rohkein mielin lähdin radoille. Päivästä on tosiaan tulossa joulukalenteriin videopostausta, joten päivän kulusta tähän nyt niin höpise, vaan kerron enemmän itse kisasuorituksista.
Tuhannet kiitokset kuvaamisesta Johannalle ja Ilonalle! :)
Tämä kuva on kuin suoraan meidän ekoista estetreeneistä, kuskilla pää vinossa ja poni hoitaa homman :D
Ensimmäisenä vuoroon pääsi Rasmus, ja 60-70cm luokka. Rasmuksen kanssa oltiin treeneissä saatu tosi hyvä boomi päälle, joten lähdin oikein hyvillä mielin verkkailemaan ja pitämään sen kanssa hauskaa. Rasmus olikin ihan sairaan kiva koko verkan ajan, tosi rauhallinen ja todella tuntui, että se luotti minuun ihan täysillä. Meille tuli omasta mielestäni tosi kivoja hyppyjä ja Rasmus suoritti äärettömän hyvin, otin verkassa vain kaksi hyppyä ristikolle ja kolme pystyesteelle, sillä Rasmus ei tehnyt virheitä lähestymisissä tai ponnistuksissa- se imi hyvin, mutta otti kuitenkin pidätteetkin superhyvin vastaan ja odotti hyvin kärsivällisesti aina omaa ratkaisuani. Se oli suora, joka on jo uutta meille, ja se ei liiraillut mihinkään, niin superponi! Lähdimme luokassa viimeisinä, joten saimme katsoa muiden suorituksia ja Rasmus osoitti siinäkin kisakäyttäytymisensä- se seisoi paikoillaan kuin tatti, eikä tehnyt mitään odotellessaan kuuden muun ratsukon suoritukset läpi. Tunneillahan sen kanssa saa pyöriä ympyrää ja hyöriä sinnetänne, koska se ei pysy paikoillaan odotellessaan vuoroaan varsinkaan tunnin loppupuolella, joten tämä oli kyllä positiivinen yllätys!
Rataan sisältyi yhdeksän estettä, ja se oli hyvin helppo rata- siihen sisältyi vain kolme laukanvaihtoestettä, ja estejärjestyskin oli siinä mielessä yksinkertainen, että samat esteet tultiin kahdesti ihan samalla tavalla, välissä oli vain sarja. Laukanvaihdot on Rasmuksen kanssa toisinaan (vähän kuin Pillerinkin) pieni ongelmakohta, sillä Rasmuskin jää helposti ristilaukkaan takaa, joten vaihtoihin se tarvitsee hyvät hypyt ja kuskin apua tasapainottamiseen. Rasmus ei myöskään vaihda lennosta, kuten Pilleri, joten olo oli hieman vieras väärän laukan sattuessa kohdalle ja hevosen vaan jatkaessa laukkaa- no, en minä tässä volttiakaan rupea pyörittämään, jotta ehdin raville tämän ponin saada, joten mennään vaan, kerran tässä vaan eletään! Siksi sanonkin Rasmuksen olleen tosi rohkea ja oikeasti nyt kuskin puolesta töitä tekevä, koska treeneissä se on tehnyt ties minkälaista koikkaloikkaa, jos laukka on ollut väärä/risti/muuten vain huono ennen estettä. Nyt se todella uhrautui ja yritti minun puolestani, näin ihan uuden puolen Rasmuksesta radalla :)

Tässä me odotellaan vuoroa niin nätisti seisten :)
Rasmus hyppäsi kaikki esteet ihan äärettömän rohkeasti ja hyvin, Rasmuksen jalat jäi roikkumaan vain tuossa kakkoshypyssä huonon lähestymisen takia. Muuten se oli mielestäni ihan älyttömän terävä ja näppärä, laukoista viis niin sinne vaan meni ja rohkeasti menikin! :) Olen ihan hurjan ylpeä, superponi ♥ Tällä suorituksella Rasmus myös lunasti paikkansa Pillerin virallisena kisaratsukorvikkeena, kyllä tällä kelpaa kisata ja pienellä treenillä noustaan helposti 80cm luokkiinkin! Vaikka joku voisi ajatella radan olleen epäonnistunut pudotuksen ja vastalaukkojen, ravivaihtojen ynnä muun takia, en minä itse osaa olla tyytymätön, koska Rasmus oikeastaan ylitti kaikki odotukseni, ja oli ihan äärettömän rohkealla päällä radalla ja luotti ratkaisuihini esimerkiksi tiukemmallakin tiellä (vaikka mm. kesän kurssilla me mentiin ohi moisen käännöksen jälkeen). Muistetaan kuitenkin, että meidänkin estetaipale on alkanut niin, ettei kumpikaan luota kumpaankaan ja sitten mennään ali, ohi ja ympäri ristikoistakin- silloin vuosia sitten, kun Rasmuksella olin kisoissa, tie tyssäsi jo verryttelyssä ensimmäiselle ristikolle. Radalla homma tyssäsi sitten kolmannelle esteelle, josta ei enää päästy yli- huima parannus siis siihen, vaikka onhan hevonenkin vuosien saatossa saanut varmuutta ja näin hyppää, vaikka ratsastaja olisi vähän epävarma. Olen ihan supertyytyväinen hevoseen ja me kuitenkin noustiin tähän pisteeseen ihan edellisten parin kuukauden aikana, joten en todella osaa nähdä rataamme mitenkään huonona suorituksena- päinvastoin, tästä on ihan äärettömän hyvä lähteä hiomaan noita laukanvaihtoja ja kenties opettelemaan myös lentävää vaihtoa esteiden väliin tarvittaessa. Tästä sai motivaatiota, ensi kisoissa sitten näytetään, että kyllä mekin osataan yhdessä! :) Rasmuksen kanssa sijoitukseksemme muotoutui 8./14., ajassa 56.75 ja 4vp. Aika oli päivän toiseksi nopein, joten ilman kuskin sähläystä, olisi Rasmus saanut korvansa taakse sinisen ruusukkeen- mutta kyllä minä sellaisen mielikuvitusruusukkeen Rasmukselle tästä antaisin, niin hienosti se teki töitä! :)♥

Ero on kuin yöllä ja päivällä, tässä hyppy jolle Lucas vaan hidasti ja hidasti ja hidasti..
Ja tässä kunniakierroksen jälkeinen hyppy, jalatkin on ihan erilailla ponilla käytössä!
Seuraavana olikin sitten 80cm rata Lucaksella. Lucaksen aiemmalta ratsastajalta sain kuulla sen olleen tositositosi hidas 60-70cm radalla, itse en kavereiden ratoja siis valitettavasti nähnyt, kun varustin Rasmusta ensimmäisen verkkaryhmän kisatessa. Siitäpä sitten taas köytettiin ratsastajaan kiinni kaikki mahdolliset apuvälineet kannuksista lähtien ja mentiin kohti "kulttuurishokkia", kun äsken ratsasti reipasta ja menevää hevosta ja nyt ratsasti tällaista pientä täitä tervassa. Verryttelyhypyissäkin Lucas tuntui tosi tahmealta ja ei ollut niin terävä, kuin edellisen päivän estetunnilla. Se ei halunnut ratkaista kaukaa, vaan hidasti laukkaa kaikista eteenpäin ajavista avuista huolimatta ja ponnisti sitten pohjasta yli. Otinkin sitten kunniakierroksen verran niin kovaa, kuin ponin jaloista irti sain maneesin ympäri ja hyppäsin suoraan uudelleen, niin johan siinä oli joku tolkku! Tiesin, että nyt ei ole mitään järkeä hypyttää Lucasta, kunnes saadaan parempi suoritus, koska se ei enää jaksa radalla jos nyt pakotan sen tekemään töitä yhden pystyn kanssa liikaa- joten ei muuta kuin odottamaan lähtövuoroa, joka oli jälleen ryhmän viimeinen, ei tosin parhain mahdollisin fiiliksin.

Ennen minua tuli yksi puhdas rata, yksi neljän virhepisteen rata ja yksi (tosi nopea) kahdeksan virhepisteen rata, joten tavallaan paineet olivat pois meidän suorituksesta. Lähdin kaverin neuvojen mukaisesti ravailemaan vähän matkaa ennen laukannostoa ja laukkaa pyysin heti eteen niin paljon, kuin ponista sain, koska kaarteisiin ei parane tämän ponin kanssa kuolla. Lucas syttyi vasta linjalla laukkaamaan ja sitten tultiinkin tosi hyvää laukkaa kohti sarjaa- koska en itse halua hidastaa Lucasta, kun sen laukassa ei oikeasti tunnu ikinä olevan mitään säätövaraa, vaan se on joko laukka tai ravi, niin tultiin sitten optimaalisen ponnistuspaikan ohi, liian pohjaan ja Lucas veti liinat kiinni. Fiksusti se sen teki, sillä huonosti olisi saattanut käydä askelta kauempaa ja huonosti olisi todellakin käynyt noin läheltä estettä ponnistettaessa, Lucas kun ei halua tiputella puomeja ja on jaloistaan hyvin varovainen. Otettiin sitten uudet vauhdit (ja nyt poni lähti liikenteeseen heti nostosta alkaen) esteen kokoamisen jälkeen ja tällä kertaa onnistuneesti yli (kumma kyllä suht samasta ponnistuspaikasta, kuin edelliselläkin olisi ollut askelta kauempaa) ja rata loppuun puhtaalla suorituksella. Tuloksena sija 2./4., ajassa 01,07.14, nopeimpana neljän virhepisteen suorituksena, mutta vähäisen osallistujamäärän vain ensimmäinen sai ruusukkeen ja me muut tyydyttiin suklaaseen :) Täytyy kyllä sanoa, että tuo on tosi hyvä ja kiva juttu, että kaikki saa jotain aina kisoihin osallistuessaan, eikä vain voittajat. Koulukisoissa sai karkkipussin, kesän estekisoissa pinssin ja nyt sitten suklaapatukan, ja vaikka kaksi edellämainituista onkin jo hävitetty parempiin suihin, on mukava saada jokin konkreettinen muisto kisakarkeloista mukaansa! :)
Kaikkensa antanut poni :D
Lucas ei tuntunut oikein missään vaiheessa rataa pohkeen edessä olevalta, vaikka etenikin pätkittäin ihan ok, ja huomasin itsekin, etten ole rataa sillä mennyt sitten vuoden 2009. Rimakauhua en itse kokenut, mutta vähän kauhistutti, miten laukka hiipui ja hiipui vähän väliä, eikä mistään meinannut olla mitään apua- ei pohkeesta, ei äänestä, ei raipasta, ei kannuksesta, ja edessä oli kuitenkin ihan hyppyä jo tämänkokoiselta ponilta vaativia esteitä. Mieli on loppujen lopuksi ihan hyvä, Lucaskin hyppäsi kaikesta huolimatta hyvin, vaikka olikin vähän hidas pohkeelle, se kuitenkin oli rohkeasti mukana päätöksissäni ja ratkaisi myös itse silloin, kun minä en osannut selkeästi mieltäni ilmaista- yllättävän hyviä paikkoja siis, radassa vain kaksi räikeämpää lähestymisvirhettä! Selkeästi huomasin sen olevan jo vähän väsynyt aiemmasta radasta, vaikka pienen hengähdystauon se olisin saanut tallissa, niin kyllähän vanha poni jo vähän hyytyy tällaisesta urakasta. Kielto oli kuitenkin oma virheeni, joten ponin tekemistä on turha tässä syytellä! :) Mielelläni jatkan treenejä myös Lucaksen kanssa, joten hyvä korvikeponikakkonen tästäkin saadaan- meidän treenikohteena jatkuu ulkoavuilla kääntäminen ja suoruus esteillä, vaikka oltaisiinkin kääntymässä johonkin suuntaan :) Tässä kävikin nyt niin, että se poni, jonka uskoin olevan "se helpompi" olikin se vaikeampi ja meillä meni huonommin, kuin treeneissä, kun taas se poni, jonka kanssa en oikein tiennyt mitä ajatella, olikin ihan superhyvä ja teki paljon paremmin, kuin treenien aikana! Treenin tulokset näkyivät siis vähän ristiriitaisesti tällä kertaa, mutta hengissä olemme ja tästä on suunta sitten taas uusia treenejä ja koitoksia kohti! :)
Päivän poni ♥
Kisapäivän MyDay tulee sitten joulukalenterissa, joten muita päivän juttuja ja myös ensireaktiot ratavideoihin paljastuvat sitten! Olen kyllä vallan tyytyväinen, selvisin molempien ponien kanssa ihan vallan hienosti ja mikä tärkeintä- vieläkään en suostu tippumaan hevosen kieltäytyessä esteillä! ;) Sitä putkea haluan jatkaa vielä pitkään! En odottanut itseltäni mitään nappisuoritusta, olen oikein iloinen kun löydettiin ne selkeät kehityskohdat molempien ponien kanssa ja voidaan jatkaa kohti kevättä niillä tärpeillä! :)

Mitä odotat hallikaudelta, vai kisaatko vasta ensi kesänä taas ulkokentillä?
Oletko Sinä tippunut esteen sekaan kiellosta?
 Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Alle viikko aikaa enää joulukuun ja ennen kaikkea kalentereiden alkuun- joulukalenteriin pyydettiin Facebookin puolella Pillerin mielipide- postausta, joten nyt saisi ehdotella, mistä kaikesta P kirjoittaa tänne! Idea on siis se, että P kertoo, mitä mieltä se on esimerkiksi vaikka tammoista tai lumesta, ihan mistä nyt vain haluatte kysyäkään. Heitelkäähän siis ideoita, niin P pääsee taas tuhoamaan näppäimistön lautaskavioillaan ihan kunnolla! ;)
Jotenkin tästä postauksesta tuli nyt vähän tynkä, mutta ehkä taas ensi kerralla vähän soljuvampaa ilmaisua.. :D
XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Oikein kivasti menneet kisat, kyllä kannatti kokeilla muillakin, kuin Pillerillä! Susta ja Rasmuksesta tulis oikein kiva pari, jos P:llä ei voi enää hypätä (toivottavasti voi)! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinpä! :) Mä toivon, että hyppykiellossa on nyt kyse vain siitä samasta kaviolohkeamasta, joka syksyllä tuli- eihän se vielä ole kasvanut umpeen, joten paikasta pidetään nyt huolta ja siksi ei kolautella turhaan puomeihin niitä koipia. Ensi vuoden puolella sitten taas toivottavasti hypitään! :) Vaikka kyllähän Rasmus on oikein hieno korvike, ei siinä mitään :)

   Poista
 2. Otsikon kysymykseen vastaten: saa! :D
  Meillä kisat taitaa jatkua vasta tammi-/helmikuussa, mutta onpahan aikaa treenata. ;) Vähän oli haikeaa katsella tänään muiden kisasuorituksia, kun ei itse päässyt mukaan.. mutta ei voi mitään. Tapahtunutta ei saa pois, ja olen vain iloinen, että saatiin Ismo takaisin kuntoon. :)

  Hyvältä näyttää jälleen kerran! Siinä sulle varaformulat, kunnes Pilleri on back in business. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucaksesta on vaikea kaivaa esiin formulaa, mutta toimii kyllä hyvänä varapelinä Rasmuksen rinnalla, haha ;) Kiitos kehuista, tästä me treenataan taas etiäpäin :)
   Harmi, että kisat jäi väliin, mut pääasia että Ismotin on taas kunnossa! :) Ismokin kahta terävämpänä sitten ensi vuoden avauskisoissa! :)

   Poista
 3. Teillä meni tosi kivast kisat! :) ite en pääse enään tällä kaudella kisaamaan, joten ensi kautta odotellessa.. :D ite oon tippunu kerran kunnolla esteensekaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin tsemppiä sitten ensi vuoden kisoihin! :) treenihetki on varmasti ihan mukava juttu :)
   Oijoi, kävikö pahastikin? :o

   Poista
 4. Kiva, että Rasmuksen kanssa meni hyvin. Vastaan todellakin myöntävästi otsikon kysymykseen sillä tärkeintähän on itsensä voittaminen ja hauskan pitäminen.

  VastaaPoista
 5. Voi ei miten monta hyvää postausta onkaan mennyt ohi, kun en ole koneelle kerennyt istahtaa!
  Teidän meno näytti todella hyvältä ja omaan silmään kielto oli hurjan näköinen, moni olisikin saattanut lentää sieltä esteiden sekaan! Onneksi pysyit kummiskin kyydissä :)
  Omasta mielestäni suoritukseen saa olla tyytyväinen virheistä huolimatta! Hugon ja minun ensimmäiset kisat tyssäsivät kolmannen ja neljännen esteen aikana, mutta saatiin silti onneksi mennä rata loppuun ja jäikin ihan huippu hyvä fiilis kisoista. Mitä sitä turhiakaan murehtimaan ;)
  Itse en vielä tiedä kisataanko hallikaudella, tarkoitus olisi kyllä mennä harjoittelemaan, mutta nyt on ollut sen verran epäonnea, että saa nähdä miten käy!
  Mutta vielä kerran Onnea teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :)<3 Olen samaa mieltä, kaikille onnistuminen ei ole se nollarata ja täysin virheetön suoritus, vaan esimerkiksi mulle se oli Rasmuksen kanssa se, että se pysyi mulla lapasessa ihan hurjan hienosti ja se oli rohkea, koska treeneissä se ei ihan aina ole niin luottavainen. Selkeästi on ollut hyötyä tästä viimeaikaisesta puuhailusta yhdessä, oli se hieno! :) Lucaksesta jäi vähän huonompi fiilis, myönnän sen, koska treeneissä on mennyt ihan hirveän paljon paremmin, mutta en kuitenkaan ollut mennyt sillä ratana tämän kokoisia esteitä, joten se, että päästiin maaliin asti, on ihan superhienoa :)!

   Toivotaan, että pääsette vielä treenaamaan ja kisailemaan hallikaudellakin edes muutaman kerran, vaikka ihan harjoituskisoihin ees! :) Tsemppiä myös teille ja kiitos vielä kerran ihanasta kommentista! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!