tiistai 15. marraskuuta 2016

Parasta just nyt ♥

Kyllä tää vaan on niin parasta!
Kaikista postauksen kuvista ja videoista oikein iso kiitos Ilonalle! :)
Heippa! Pahoittelut, ettei postaus ehtinyt heti aamun ajastukseen, vaan tulee vasta nyt :)
Vihdoin ja viimein viime viikolla pääsin kiipeämään Pillerin selkään! Ette voi uskoa, miten iloinen olin saadessani kaverilta listasta kuvan- melkein itkettikin, kun odotettu aika tuntui niin pitkälle ja nyt se vihdoin olisi ohitse. Tunti oli tosin yhdistetty taas tällä kertaa meidän estepainoitteisen tunnin jälkeen olevaan A-koulupainoitteiseen ryhmään, joten meitä oli kahdeksan, ja hyppäämään ei nyt päästy, mutta en kyllä tätäkään tuntia vaihtaisi edes kasaan kultaa! Pilleri oli aivan hypersuperhuippu, enkä olisi oikeastaan edes uskonut meidän suorituvan tehtävistä noin hyvin- satulatta!
"Istu, istu, istu.."
Vakavat on mietteet..!
Vermon ravisuora aukeni eteen.. :'D
Onneksi P oli koko tunnin ihan hienosti hanskassa, eikä paria poikkeusta lukuunottamatta lähtenyt
yhtään haluttua reippaammin :)
Olen mennyt Pillerillä varsinaisen tunnin mukana ennen tätä vain kerran ilman satulaa, mutta mm. kesän aikana tuli käppäiltyä paljonkin laidunmatkoja ja esim. uittoreissulla pelkässä suitsituksessa. Pillerin säkä näyttää kieltämättä varsin hirviömäiselle, mutta sen askeleet ovat minulle helpot, joten ei oikeastaan jännittänyt ensimmäisten askelien jälkeen enää ollenkaan, tämähän olikin ihan tuttua kauraa :) Tunnin piti Lotta, ja vaikka ensin meidän piti mennä vastalaukkatehtäviä, vaihdettiin tehtävää monen ratsukon satulan jäätyä talliin vähän vähemmän hevosia villitseväksi ja tultiin pohkeenväistöjä. Tunti aloitettiin ihan normaalisti käynnissä ja ravissa hevosia avuille työstäen, Lotta painotti erityisesti sitä, että kun ohja lyhenee, ei hevonen saa hidastaa, vaan pitää alkaa edetä. Kun ohjat ovat vapaat, saa hevonen löntystää mitä tahtia mielii, mutta kun ohja lyhenee, ei se saa tarkoittaa sitä, että entisestään hidastetaan, vaan siitä alkaa työnteko. Pillerin kanssa olikin melko helppoa saada hevonen liikkeelle ja puolipidätteillä taas takaisin, joten meillä ei ollut sen isompia ongelmia tässä tehtävässä- Pilleri oikeastaan oli alusta alkaen superhyvin avuilla ja etenkin ravissa oli niin kuuliainen, että ei mitään rajaa!
Välillä piti huikata itselleen, että älähän tipu. Meinaan että etenkin laukan jälkeisen ravin jälkeen sitä aina
vähän seilaili hetken aikaa sinne tänne selässä, kyljeltä toiselle.. :'D
Alkuun mentiin ravissakin ihan vain maneesia ympäri pääty-ympyröitä ja siirtymisiä avuksi käyttäen, edelleen niitä puolipidätteitä harjoitellen. Ensimmäiset raviaskeleet oli itselleni vain sitä, että muistin taas, miten Pillerin askeleissa istuttiin, enkä puristanut hevosta jaloilla. Ensin siis vain pyörittelin ympyrää ja hain itselleni sen hyvän fiiliksen, ja vasta sen jälkeen tartuin hevosen liikkumisen paranteluun. Eipä tarvinnut oikeastaan, kun pyytää Pilleri mummoravista eteenpäin ja se olikin sitten siinä! Pilleri tukeutui oikeasti ihan supernopeasti molempien ohjien tuelle, ja taipui, siirteli takaosaa minne halusin, hidasti kun halusin, liikkui eteen kun halusin- säilyttäen sen mukavan pehmeyden sieltä edestä. Oli ihan supersiistiä, koska ei Pilleri ole koskaan ollut niin hyvä heti alusta alkaen! Olin aivan äimänkäkenä ja välillä sitten humputtelinkin vaan menemään, kun oli niin upean tuntuista, mutta onneksi opettaja sitten käski meidät työntekoon ja rupesimme tulemaan väistöjä L-päädystä päin pituushalkaisijalta aloittaen kohti M-kirjainta. Ennen pituushalkaisijalle tuloa sai tehdä voltin E-kulmaan, josta sitten suoristettiin pituushalkaisijalle ja aloitettiin väistö oikealle. Ensin me tultiin "vahingossa" vähän mummoravissa tehtävälle, mutta seuraavalla tultiin jo paremmalla rytmillä ja niin ristiaskeleetkin oli sitten laadukkaampia. Joka kerralla päästiin kuitenkin M-kirjaimessa tai ennen sitä uralle, joten tehtävä onnistui minun mielestä tosi hyvin! Eihän raviväistöt ole Pillerille niitä ihan mieluisampia tehtäviä, kun pitääkin koota, eikä olla formula, mutta se teki ne tänään kyllä ihan superhyvin, olin niin ylpeä! :) Pilleri pysyi muutenkin tosi rauhallisena suoritusten läpi, olin jo ihan fiiliksissä, vaikka tunnista oli kulunut ehkä 20 minuuttia!
Oli se vaan niin onnellinen poni :')♥
Huippuponi, olin jo niin vaaleanpunaisissa pilvissä menossa jo ennen tunnin puoltaväliä!
Kuskia vähän puhallututti :'D
Vaihdoimme suuntaa ja teimme pienen paussin jälkeen samaa tehtävää vasemmassa kierroksessa, nyt siis voltti tuli H-kulmaan, josta suoristettiin pituushalkaisijalle C-kirjaimesta ja tultiin väistö B-kulmaan. Tähän suuntaan Pilleri oli selkeästi vähän jäykempi tänään, vaikka "normaalisti" silloin kaksi kuukautta sitten vasen oli se parempi kierros, ja nyt pitikin ratsastaa välillä vähän topakammin pidätteet ulko-ohjasta läpi, ettei se vain juossut lapa edellä kohti uraa ihan banaanina. Lotan vinkkien avulla suoritukset parani joka kerta, ja vaikka ei tuntunutkaan mitenkään mahtavalta kahden ensimmäisen toistokerran aikana joka askeleella ottaa iso pidäte ulkoa ja survaista oikealla pohkeella hevonen väistämään, mutta ilman sitä "pientä" neuvotteluhetkeä, ei olisi kyllä onnistunut kertaakaan väistö tähän suuntaan. Onneksi Pilleri kuitenkin on niitä nöyriä hevosia, jotka ei jää kiukuttelemaan, kun pitää tämmöisiä mälsiäkin tehtäviä välillä pyöritellä, niin viimeiset väistöt oli oikeasti ihan superhyviä ja melkein harmitti, kun en voinut tallentaa peilistä näkynyttä ratsukkoa mihinkään muualle, kuin omaan päähäni- siinä me oltiin, sujuvassa raviväistössä, hevonen rentona ja liikenteessä ilman satulaa. Vaikka olin luullut, että pohkeenväistö olisi ehkä pahin tehtävä, mitä nyt eteen voi tulla näin ilman satulaa, kun P pukkaa vähän kiihtymään aina näissä ravitehtävissä. Se oli niin superhieno! Ei sanatkaan meinaa riittää :)
Ravityöskentelyjen jälkeen pidettiin taas paussi ja kuunneltiin samalla päivän laukkatehtävän idea. Tänään tehtäisiinkin väistöjä laukassa, joita en ollutkaan Pillerillä ainakaan muistaakseni ennen tehnyt! Tehtävä aloitettiin nostamalla laukka H-kulmassa, tekemällä voltti kulmaan, ja jatkamalla sitten lyhyen sivun läpi kohti pitkää sivua. Kulman jälkeen jatkettiin hetki pitkän sivun uraa pitkin ja suoristettiin, ja sitten väistätettiin hevosia muutama metri maneesin katossa olevan lamppurivin alle, jonka alle päästyämme sitten jatkettiin taas suoraan kohti lyhyttä sivua ja tehtiin voltti sielläkin päädyssä E-kulmaan. Voltin jälkeen sai siirtää käyntiin ja kävellä vähän matkaa ennen uutta laukannostoa, kunhan huolehti, että takaa tulevatkin mahtuu hyvin tulemaan voltille ja suorittamaan tehtävän loppuun. Pillerin laukka tuntui volteilla hyvältä ja rauhalliselta ja se oli ihan ok-tuntuinen edestä, välillä vähän tarpeettoman vahva, mutta kuitenkin ihan tasainen ja myöntyväinen. Kun jatkoin voltilta suoraan, se aina vähän kiihtyi ja nosti päätä ylös, mutta napakalla pidätteellä sen sai kyllä taas hallintaan hyvissä ajoin ennen kulmaa ja väistöä. Pilleri teki väistön joka kerta myös laukassa ihan superhyvin, pääsi taas yllättämään tämä poni taidoillaan <3 Kaikki oli oikeastaan kondiksessa sitten viimeisellä toistolla, tuli hyvät voltit, oli jarru, oli kaasu, superhyvä väistö, hyvä suoruus ja hyvät siirtymiset! Niin hieno heppanen tämä kyllä on :) Laukassa väistö taidettiin tulla neljä kertaa, kunnes sitten jatkettiin taas suunnanmuutoksen ja pikkupaussin merkeissä toisen kierroksen laukkoja.


Pilleri näyttää jotenkin ponille tässä kuvassa :') Söpö pikkuinen!
Vasempaan kierrokseen laukat otettiin ihan vain ympyrällä, kun väistöt olivat olleet kaikille muille, paitsi Masille vaikeampia tähän kierrokseen. Meidät pistettiin Pillerin kanssa poniympyrälle mukaan, mutta hyvin me sielläkin mahduttiin olemaan, ponit oli reippaalla päällä ja me Pillerin kanssa vaan yritettiin irrota sisäohjasta ja taipua rehellisesti, niin siinä oli kaikilla kyllä ihan hyvä tila suorittaa tehtävää. Pilleri oli tähän kierrokseen laukassa hyvin vahva, ja kyllä siinä kului kaikki voimat, kun yritti istua, pitää laukan hyvänä, ja taivuttaa, kun P ei yhtään antanut nyt periksi. Muutama hyvä pätkä kuitenkin saatiin, mutta kyllä nämä vasemman kierroksen laukat jäi nyt vähän pahnan pohjimmaisiksi suorituksiksi tältä erää- mutta, parannamme niitä sitten ensi kerralla! :) Vähän luulen, että hyppäri tekisi Pillerille nyt hyvää, niin aukeaisi vähän paikat, ja saisi edetä myös vähän reippahammin. Nyt kun ei ollut satulaa, niin ravissa kyllä huomasi ihan selkeän muutoksen ja P liikkui tosi mielellään, mutta laukassa oltiinkin sitten vähän jäykempiä- hyvin se kuitenkin teki läpi koko tunnin kaikenlaiset tehtävät, joten mieli on superhyvä ja ennen kaikkea onnellinen, kun pääsin vihdoin itsekin ratsastamaan sillä tunnin mukana! :)
Paras heppa ikinä♥
Kisoihin on aikaa enää ihan hetki, jännittää jo vähäsen, mutta tietty vasta perjantai-iltana selviää, voidaanko me startata- ja tietty vielä aamullakin voi tulla peruutus, jos esim kenkä irtoaa tai muuta. Toistaiseksi valo on ollut vihreä, ja ainakin Lotta oli sitä mieltä, että Pillerillä voi kyllä hyvin tulla kisaamaan, jos se ei vaan itseä haittaa, että poni ei ole hypännyt niin meno voi olla sen mukaista. Hienostihan P osaa käyttäytyä, joten en usko sen luovan mitään ongelmaa- kesän saikun jälkeenhän me oltiin suorastaan liekeissä estetunneilla, joten uskon ponin olevan vain kahta terävämpänä! Odotan innolla, mutta tietty jos tilanne tässä muuttuu, ja P:llä ei voikaan startata, niin menen sitten katsomaan ja kuvaamaan :) Lauantaina joka tapauksessa sitten aamutuimaan tallille, oltiin itse kisaamassa tai ei! :)
Siitä puheen ollen, joulukalenteriin on tarkoitus tehdä kisapäivästä videopostausta, joten olisiko teidän kivempi katsoa kisapäivä MyDay- tyyppisesti (eli kaikki kuvattavan arvoinen kuvataan, vaikka ei liittyisikään kisoihin tai hevosiin) vai ennemmin sitten tallivideopostauksen tapaan, jossa tietty kuvailen varusteiden putsaukset yms muut kotona, mutta sitten video loppuu, kun heppajutut loppuu, eikä esimerkiksi illan puuhailua enää kuvata? Minulle on ihan sama, kummanlaisen videon teen, koska kalenterissa on jo yksi/kaksi (riippuen siitä, missä vaiheessa joulukuuta eräs tapahtuma pidetään) MyDayta ja kaksi tallivideota tämän lisäksi, joten se on aika sama, kummanlainen video kisapäivästä tulee. Kisat tosiaan loppuvat jo aamupäivällä, kun ensimmäinen verkka aloittaa jo yhdeksältä, joten loppupäivän ohjelmaan kuuluu lähinnä ruokailua, joukkueen juoksutreenit, blogihommia ja jääkiekkopeli, eli jos se teitä kiinnostaa, niin toki siitä teen videota, mutta jos mieluummin vain heppailua, niin sitten teen sen niin! :) Kertokaa ihmeessä kumpi on parempi, vai haluaisitteko kalenteriin sitten mukaan myös kuvapostauksen muodossa MyDay- postauksen! :)
Onnellinen ♥
Tykkäätkö Sinä ratsastaa ilman satulaa?
Onko Sinulla vielä kisoja tiedossa tämän vuoden puolella?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
XOXO,
Siiri

16 kommenttia:

 1. Hienosti! Osaat kyllä hyvin istua ilman satulaa, ryhti säilyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän ponin kanssa asiat on helppoja! :) Jos alla olisi oikea ponikokoinen poni tikkaavine askelineen, niin juttu olisi täysin eri.. :'D
   Kiitokset <3

   Poista
 2. Itse menen aika harvoin ilman satulaa ihan koulua koulua, mutta melkein joka maasto kerralla ilman satulaa on tullut mentyä. Tosi kivalle näyttää teidän meno!:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että pääsitte taas menemään, näytti tosi kivalta! Ja paljon onnea teille kisoihin! Itse pidän enemmän My day-postauksista, eli niin että koko päivä on kuvattu. :)

  VastaaPoista
 4. Me mennään issikka tamman kanssa kokonaan ilman satulaa, se on vaan parasta! Näytti ihan superhyvälle ja tuli kauhea hinku päästä ratsastamaan kentälle... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Oispa ihana mennä joka kerta ilman satulaa!

   Poista
 5. Ilman satulaa ratsastan itse paremmin, kun en tukeudu jalustimiin (asiaa yritetään korjata...)! :D Ja vielä lauantaina olisi edessä yhdet koulukisat. Katsotaan mitä siitäkin tulee, kun astellaan Ismon kanssa kouluaitojen sisäpuolelle. ;)

  Mutta ai että kun ratsastat niin hyvin ja kauniisti! <3 Ja ootko muuten huomannut, että kaikki (myös epäonnistuneilta kerroilta olevat) ratsastuspostaukset Pilleristä on pelkkää hehkutusta? Tekstistä oikein huokuu sun into ja rakkaus tota ponia kohtaan! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kuule että teillä menee tosi hyvin!! :) Ismo on hieno herra ja jos ei vaan hyppää kouluaidasta yli (niinkun meiän tallin innokkaimmat esteponit tekee:D) niin ootte varmasti hyvillä prosenteilla! :)
   Pilleri vaan on niin paras, mitä sitä vähättelemään! :) Mulla on taas tänään tunti, kun yritän saada jonkun mahkun hypätä Pillerillä vielä ennen kisoja, mutta ei kyllä muulla ole suoraan sanoen väliä kuin sillä, että poni olisi hyppykunnossa vielä joskus, oli se sitten tämä viikko tai vuoden päästä- ei Pilleri jaksa koulua joka kerta vääntää, kun se on esteillä selkeästi iloisempi :)! Toivotaan parasta parhaalle ponille <3 Ja iso kiitos! <3

   Poista
 6. Kivasti menette, ihanaa saada Pilleri mukaan, ptkästä aikaa. Sulla on hyvä ryhti. ^ ^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, itselläkin tuli jo ikävä tätä ponia täällä blogissa! :) kiitoksia! :)

   Poista
 7. Ite tykkään menno ilman satulaa ja lisäksi tekee hyvää molempien selälle :D ja varsinkin omalle istunalle. Varsinkin hypätessä olen melkein varmempi ilman satulaa kuin satulan kanssa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että sinäkin tykkäät ratsastaa ilman satulaa ihan esteilläkin! Olet kyllä oikeassa, omalle istunnalle se tekee kyllä tosi hyvää ja hepankin on mukavempi välillä työskennellä ilman satulaa :)

   Poista
 8. Tosi nättiä tuo teidän meno. Ratsastan myös paljon omalla vuokrahevosellani ilman satulaa, koska selän liikkeen tuntee paremmin.

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!