maanantai 24. lokakuuta 2016

Yllättävä ihastus

Ihan alkuun ilmoitusasiana teille kaikille, jotka olette viimeisimmän postauksen jälkeen liittyneet blogiini lukijoiksi- laittaisitko kommentilla linkin blogiisi, jos en ole vielä liittynyt takaisin omaan blogiisi! En oman blogini lukijalistan kautta pääse tarkastelemaan profiilisi tietoja, enkä siis näe onko sinulla omaa blogia, tai sen osoitetta! Kiitos! :)

Heipähei!
Täältä minä kiirehdin tämän lupaamani postauksen kanssa, meni uusiksi videokoosteen teko, joten postauskin myöhästyi. Toivottavasti etusivun joulukuvat eivät ehtineet tursuta kenenkään korvista jo ulos ;) Valitsin nyt julkaistavaksi jutuksi estetreenin maailman parhaan ponipapan kanssa- arvaattekos kuka hän on?
Tämä poni tulee teille taas tuttuakin tutummaksi, sillä se oli jälleen viime viikon tunnilla parrasvaloissa- ja ai että, kun tuo poni on niin huippu! Kyseessä on tietenkin uljas musta esteratsu, Lukas. En oikeasti käsitä, miten paljon alan Lukaksesta tykkäämään (siis nimenomaan esteillä!), vaikka se ei ole ollenkaan muiden lempiesteratsujeni kaltainen. Lukas on ihan patalaiska, kun taas Pilleri, Rasmus ja Putter ovat tosi meneviä hyppääjiä. Toisaalta yllämainituista kaksi oli pomminvarmoja, kun taas kaksi muuta voivat epäröidä ja kieltääkin, joten eivät ne muutenkaan taida olla keskenään kovin samanlaisia- hevosia nuo kolme kuitenkin ovat, Lukaksen ollessa kutakuinkin poni. Ja ponit jos jotkut ovat olleet minulle esteillä hankalia pikkuaskeleidensa ja lyhyiden kaulojensa kanssa, mutta Lukaksen kanssa homma on jostain syystä helppoa!
Kyllä taiteilijasielu oli taas vauhdissa!
Tällä kertaa tunnilla hypättiin suoria ja kaarevia linjoja, rakensimme maneesiin pitkälle sivulle suoran linjan (17m) pysty-okseri, sekä kaksi kaarevaa pysty-okseri-linjaa diagonaaleille. Verkkaesteeksi rakensimme puomi-kavaletti-puomi sarjan toiselle pitkälle sivulle. Kaarevilla teillä tultavat esteet olivat diagonaalin reitillä, eli jos esim. hyppäsi ensin pitkällä sivulla olleen pystyn, käänsi siitä sitten kaarevalla linjalla H-B lävistäjän reitillä olevalle okserille. Samoin toisella lävistäjällä tultiin niin, että hypättiin ensin diagonaalilla ollut pysty, ja tulimme kaarevalla linjalla sitten pitkällä sivulla olleelle okserille. Jos ei vielä ihan auennut, niin toivottavasti piirrustus ja kuvat, sekä videot auttavat hahmottamaan tehtävän paremmin! :)
Kaikista kuvista isot kiitokset Yannille! :)
Lukas oli heti alusta asti paljon reippaampi, kuin viime kerralla- minun ei tarvinnut käyttää raippaa taakse kuin kaksi kertaa, koko tunnin aikana. Oli oikeasti tehokasta käyttää raippa kaulalle, jos Lukas esimerkiksi oikoi eikä ottanut sisäpohjetta kuuleviin korviinsa, tai jos se linjavälissä jäi pohkeelle hitaaksi. Se reagoi siihen mielestäni jopa enemmän, kuin raipan käyttämiseen pepulle, ihme juttu! Ihan uskomaton muutos edelliseen kertaan! Huomasin sen heti käynnissä, että Lukas reagoi pohkeeseen paljon paremmin ja nopeammin, sekä pohkeen käytöllä oli myös pitkäaikaisempi vaikutus. Jokaisella askeleella ei tarvinnut enää ratsastaa eteenpäin, vaan saattoi myös taivutella ja tehdä siirtymisiä askellajin sisässä! En ymmärrä vieläkään, miten se oli oikeasti Lukas, jolla menin, eikä mikään valepukuinen reippaampi poni.
Voi kun toinen alkaa jo harmaantua :') Ei uskoisi kyllä niin ketteräksi poniksi, kun oikeasti on!
Ravailimme molempiin suuntiin, ja laukassa aloimme tulla puomi-kavaletti-puomi tehtävää, ensin kolmesti vasemmassa kierroksessa, ja sen jälkeen vielä kerran oikealta. Tehtävä sujui meiltä hyvin, kunhan muistin pitää Lukaksen esteen päällä suorana ja myödätä itse pehmeästi. Askeleet osuivat joka kerta hyvin, ja Lukas venytti kyllä tosi hienosti tarpeen tullen! :) Löysin myös heti alusta paremman rytmin laukkaan, eikä laukkaa tarvinnut "säätää" tehtäviä varten, vaan pääsimme tulemaan tasaisella ja hyvällä rytmillä koko suorituksen läpi.
Vielä hypyissään hieman flegmaattinen poni, mutta äkkiä se ääni muuuttui kellossa, kun päästiin tekemisen makuun :)
Verryttelyn jälkeen aloitimme hyppäämisen suoralla pysty-okseri- linjalla. Väli jäi ensimmäisellä kerralla hitusen ahtaaksi kuudella, joten saimme tehtäväksi tulla reippaammin sisään ja ratsastaa välin viidellä seuraavalla yrittämällä. Sillä se sujuikin paljon paremmin, ja se oli meidän tavoiteaskelmäärä kaikkiin linjaväleihin. Suoran linjan jälkeen siirryimme hyppäämään kaarevaa punainen pysty-sininen okseri, ja ratsastajan ajatellessa, että Lukashan ihan varmaan tietää, mihin ollaan menossa, niin jäi se kääntäminen vähän viime tinkaan ja tultiin okserille melko reunaan. Uudella yrittämällä tie oli kuitenkin paljon onnistuneempi, ja laukka sujuva. Lukaskin ihan innostui, ja alkoi leiskauttelemaan esteille vähän kauempaa, hurja vanha poni ;)
Este ehkä huimat 40-50cm korkea, mutta eihän sitä nyt lähelle voi ratkaista mitenkään kun ollaan näin hurjia!
Venyväinen poni! Myönnän, että hetken aikaa tuntui tasapaino jo pettävän, mutta hienosti selvisimme! :D
...ja ei muuten voinut yhtään sen lähemmäs mennä toisellakaan yrittämällä ;)
Okserista tuli vähän hassu, kun laitoimme vahingossa väärät johteet taakse :D
Seuraavaksi siirryimme hyppäämään kaarevaa linjaa oikeasta kierroksesta, tällä kertaa diagonaalin ruskealta pystyltä (ratakuvassa erheellisesti punaisena) suoran linjan vihreälle okserille. Pystyllä piti vaihtaa laukka, mutta huolehtia, ettei hevonen käänny johtavan ohjan vaikutuksesta. Tämä meiltä sujui Lukaksen kanssa kuin tanssi, laukka vaihtui helposti ja väli oli sujuva! :) Vielä viimeisenä tehtävänä tulimme tunnilla uudestaan suoran linjan punaiselta pystyltä diagonaalin siniselle okserille, esteiden ollessa kisakorkeudessa (80cm). Okseri jäi vähän vajaaksi, ja pysty oli taasen ylikorkea, joten eiköhän sillä saavutettu ihan hyvä tasapaino tähän korkeuteen :D Lukas tuli ihan superhyvin molemmat esteet, ja väliin tuli vain NELJÄ askelta silti oikealla tiellä, joten siihen oli hyvä lopettaa päivän treeni! :) Super-Lukas, se oli tosi reipas ja rohkea taas :)

Tässä vielä kypäräkamerasta kooste, missä on kaikki tunnin hypyt! Videoissa ei kuulunut opettajan kommentteja, vaikka väänsin volyymit kaakkoon, joten pätkien kaverina on musiikkia.
Ja ei ole mikään kauhunsekainen hymy, vaan silkkaa iloa! :)
Ovatko kaarevat linjat mielestäsi helppoja, vai vaikeita tehtäviä?
 Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Pilleri ei ole vielä päässyt hyppyhommiin, mutta josko sitä perjantaina sitten olisi estetunti ja kenties pääsisin sillä sitten menemään- toivotaan ainakin niin! :) Mahtaa tuntua hassulta näiden ponien jälkeen nousta taas ison (ja innokkaan) hevosen selkään, mutta en usko minkään olevan sen ihanampi tunne, kuin meidän ensimmäinen hyppy kahden kuukauden tauon jälkeen!
XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä! Ja tehtävä näyttää aika kamalalta :D En tiedä onko suora vai kaareva linja hankalempi. Laukka on ainakin Ismon kanssa helpompi ylläpitää kaarevalla linjalla, mutta toisaalta suoralla linjalla se imee esteelle paremmin kun näkee sen kauempaa tavallaan.. Vaikea selittää :D Itse en mitään välejä laske metreinä esim. kisoissa radankävelyssä, vaan enemmänkin mietin yritänkö tulla isolla vai pienellä laukalla "tehtävään" sisälle.
  Ja oon kovin kateellinen sulle, kun sulla on gopro! Täytyy ehdottomasti pyytää sellaista joululahjaksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tämä mun kamerahan ei oikeasti ole GoPro, vaan KitVision, mutta koska actionkameran synonyymi tuntuu olevan GoPro, käytän sitä aina ilmaisevan videon olevan kypäräkameralla kuvattu :'D Huijaan siis vähän! Mutta videon kuvauksessa kyllä tunnustan kameran olevan KitVision ;)
   Mä lasken metrejä nykyään, koska, noh, ensinnäkin tehtävät rakennetaan annettujen metrien mukaisesti. Ja toisekseen, olen oppinut oikeasti ajattelemaan, että esim 9m on kaksi laukkaa, joten tiedän millä tavalla ratsastaa. On varmaankin hyvin sama asia, kuin tuo kuvailemasi tyyli, minä vaan tarvitsen ne metrit sinne kertomaan mulle tavoiteaskelmäärän! :D
   Mutta pyydä ihmeessä hei joululahjaksi, tämä mun versio maksaa vain 50e! Ja joulu-aleista voi löytyä halvalla laadukkaampiakin kameroita :) Suosittelen, kun tätä voi käyttää silloin, kun ei kuvaajaa saa mukaan. Testattu on, nauhoittaa vaikka kaksi kokonaista ratsastustuntia kentän laidalta, ja sieltä sitten vaan napsii halutut palat koosteeseen! Tosi kätsyä, eikä enää tarvitse ressata, ettei saa mitään matskuja :)

   Poista
  2. Ihan mahtavaa! Usein kun just käyn yksin ratsastelemassa, jolloin ei saa sitä materiaalia, eikä blogiin saa mitään sisältöä. Mutta toi KitVision vaikuttaa ihan yhtä hyvältä kuin GoPro, joten täytyy ottaa selvää, mistä löytyisi mahdollisimman halpa näin harrasteluun! :D

   Poista
  3. Tän mun oman mä ostin Gigantista kesällä, ja hinnat näyttää vain laskeneen sen jälkeen :D Jospa joulupukki toisi mieluisan! ;)

   Poista
 2. Hienon näköistä menoa! Mä en Oo hypänny sitten kesän, enkä muutenkaan ole oikein estetyyppiå niin en osaa sanoa :'D

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköistä menoa ja ihana poni! :3 itekkin nykyään lasken noita välejä ja osaan suunnitella paremmin millaiset askeleet aijon saada linjalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se helpottaa sitä hommaa, vaikka välillä on hyvä treenata estesilmää "välillä x", olkoon se vaikka 33metriä! :) Lukas kiittää, lämmittää vanhuksen mieltä kuulla, että hän on teidänkin mielestä ihana ;)

   Poista
 4. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia ja video. Mukavaa että olet löytänyt itsellesi uuden lempparin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei Lukas ole Pilleriä vielä voittanut, eli Pilleri on edelleen lempparini, mutta poneista tämä on kyllä mukavin :)

   Poista
 5. Video ja kuvat olivat tosi kivoja! Me tehtiin samantyyppistä tehtävää puomeina hetki sitten, tykkäsin jotenkin tosi paljon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin itsekin tosi paljon tästä, koska reitilläkin voi vaikuttaa askelmäärään ja kaareva on kuitenkin mielestäni suoraa teknisempi tehtävä linjana :) Kiitos kovasti kehuista! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!