keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Sehän näyttää jo hevoselle!

Ratsastuskuvista iso kiitos Ilonalle! :)
Heippa!
Nyt olisikin vuorossa vähän erilainen tuntipostaus, tällä kertaa uutena juttuna kokeiluun pääsee kentän laidalta kuvattu kokonainen ratsastustunti, tietenkin pätkiin leikeltynä. Tämä tiivis kahdeksanminuuttinen videokooste on syyskuun viimeisistä treeneistä, jotka olivat samalla minun ja Pillerin valmistavat treenit koulukisoihin. Ratsastin Pillerillä tosiaan kaksi tuntia peräkkäin, joista ensimmäisen alkuun olin kyllä saanut kuvaajan, mutta toista tuntia kukaan ei päässyt ikuistamaan, joten päätin että pistetään tuo pikkuruinen kypäräkamera kentän laidalle videoimaan, se ei päästä mitään ääniä tai muutenkaan ole häiriöksi, joten miksipä ei!
Pillerin bravuuri, heitetään pää sivulle ja mennään muuten suorana!
Tunneilla tehtiin pohkeenväistöjä, sulkutaivutuksia, vastataivutuksia, askeleen pidennyksiä, siirtymisiä ja tietenkin perustaivuttelua, mitä videolla onkin näkyvissä eniten. Pohkeenväistöt, vastataivutukset ja sulkutaivutukset tehtiin pitkillä sivuilla, joten niitä ei videokoosteesta näe, kun valikoin koosteelle vain ne kohdat, joista tekemistämme oikeasti näkee, mutta Pilleri teki kyllä töitä hurjan hyvin ja pienillä avuilla, varsinkin tällä toisella tunnilla! Pohkeenväistö meinasi välillä olla ponin psyykelle liikaa, mutta sulkutaivutukset se teki tosi mielellään ja tyytyväisen oloisena, polkien kerta kerralta paremmin alleen. Taivutuksissa oli välillä vähän vaikeaa, mutta Pilleri oli kuitenkin tosi tahdikas tällä kerralla, eikä ruvennut sipsuttelemaan ravitehtävienkään aikana.
Pikkuponi <3
Laukassa Pilleri oli ihan äärettömän hyvä ja kevyt oikeaan kierrokseen, vasemmalle harmittavan jäykkä. Laukkaa pyöritin tällä kertaa paljon L-päädyssä, joten laukasta on vain muutama pätkä- mutta katsokaahan nyt tuota oikeaa laukkaa, wautsiwau mikä heppa! :) Videolla on "reaaliaikaisia" opettajan kommentteja tekstitettynä musiikin lisänä, sillä ne eivät varsinaiselta videolta oikein kuuluneet, jos ei tosi kovalla kuunnellut, joten yleisön pyynnöstä koin parhaaksi tekstittää. Videolla on ensimmäisen tunnin lopusta ravilisäyksiä ja loppuravit, sekä toiselta tunnilta pääty-ympyröiden ja volttien työskentelyä, ja vaikka siinä ei nyt olekaan toisesta päädystä tai pitkiltä sivuilta mitään, niin kertoo se silti enemmän, kuin minä tässä voisin saada sanotuksi vaikka koko sivun täyttäisin höpinöillä, joten eiköhän anneta sen kertoa loput- meidät tunnistaa ratsastajan pinkistä hupparista ja hevosen punaisesta huovasta!

Pilleri oli oikeastaan koko ajan ihan hurjan kiva ja kuuliainen, se teki tosi hyviä siirtymisiä kaikkiin askellajeihin ja nuo ravilisäykset oli kyllä ihan parhaita, mitä ollaan koskaan tehty. Kyllähän pari virhettäkin tuli tehtyä, kuten vaikka videolta onneksi huonon näkyvyyden vuoksi leikkauspöydälle joutunut laukkalävistäjän jälkeen suoraan käyntiin kirjaimesta- hyvän kympin yritys, mutta sinne me ravailtiin muutamat ylimääräiset metrit, kuten kisoissakin kävi :D Kaikesta huolimatta Pilleri on kyllä ihan huippuponi, kuten oli tälläkin kertaa- melkein parasta työskentelyä tähän asti, kyllä näillä fiiliksillä kelpasi lähteä kisaamaan! :)

Mitä olette mieltä, olisiko tällaiset koosteet "kuvaajapulan iskiessä" ihan OK-juttu?
Katsoisitteko estetunteja mieluummin maasta vai kypärästä käsin kuvattuna,
jos en saisi kuvaajaa mukaan?

Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :) Tällä viikolla onkin tullut käytyä tallilla joka päivä, vaikka vähän meinaa jonkinsortin lenssu ottaa minusta vallan *hätsiu!*. Kuumetta ei kuitenkaan ole ollut, ja talli-ilma aukaisee nenänkin, joten mikäs siinä hevostellessa, kun ei itse hikitreeniä tee vaan katselee vain muiden aherrusta! Hevosen selässä olen kuitenkin käynyt, mikäs sen parempaa kotihoitoa, tosin vain kävelemässä ja samoin olen maastakäsin talutellut sairaslomalaista pitkin pusikoita. Toivotaan, että pöpö kuitenkin hellittää ja pääsisin ratsastamaan sitten omalle tunnilleni perjantaina :) Pitäkäähän siis paranemispeukkuja, niin minulle kuin Pillerillekin! :)
XOXO,
Siiri

8 kommenttia:

 1. Ihan kiva ja vähän erillainen video. iItse kyllä tykkään enemmän, satulasta käsin kuvatuista videoista. Mutta teidän meno, oli todella kivan näkösa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, halusin materiaaleja kun tiesin Pillerin paranevan vielä tähän toiselle tunnille, joten toteutustapa tämäkin! :)
   Kiitos mielipiteestä, pidetään mielessä! :) Ja kiitos myös kehuista, lämmittää mieltä :)!

   Poista
 2. Super pilleri, teillä meni hienosti :) tykkäsin ku oli opettajan kommentit tekstinä kun niitä ei aina kuule kunnolla, ja kivat neutraalit musiikit. Hyvä te, kunhan pallero palailee saikulta niin reeniä vaan ja kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teilläkin meni Rommin kanssa tosi hyvin! :) Joo, minä tätä tehdessä kuuntelin kajarit kaakossa, että saisin selvää mitä ope sanoi, eihän nuo ihan sanasta sanaan tuossa nyt kaikki ole kun ei välillä yksinkertaisesti vaan saanut selvää niin, että olisi järkevää lausetta saanut :D
   Toivomma pikaista paranemista ja paluuta kunnon treeniin, kiitos! :)<3

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Kiva blogi sulla ja ihana ulkoasu :3

  VastaaPoista
 4. Video oli kiva! Itse tykkään katsoa esteitä maasta- ja selästäkäsin, maasta näkee ehkä vähän paremmin menoa, mutta kypäräkameralla kuvatut videot ovat huippuja myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava tietää, ettei kumpikaan tyyli olisi ehdoton ei! :) Varmaan riippuisi vähän tehtävästä, ratoja ehkä mieluummin katselisi maastakäsin mutta teknisiä tehtäviä, vaikka linjoja, ehkä selästä kuvattuna :) Mutta toivotaan, että estetunneille saisin myös maastakäsin kuvaajan, niin olisi monipuolista materiaalia teille esittää! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!