maanantai 17. lokakuuta 2016

Ponit on parasta!

Heipähei!
Tähän väliin tulisi taas teidän suosikkiesteponistanne juttua, eli vanha pappa Lukas palaa taas parrasvaloihin! Hyppäsin Lukaksella taas viime viikolla, ja kyllä papparainen on vaan niin hieno, ei voi muuta sanoa! Tunnista minulla on verrattain vähän materiaalia, yksi videonpätkä ja muutamat kuvat, mutta tehdään tämä postaus nyt kuitenkin, kun Lukas oli niin hieno :) Kaikesta materiaalista kiitos Annille, ja kiitos niiden välittämisestä eteenpäin Siljalle! :)
Ja kuka sanoo, ettei vanha ole enää suloinen!
On se semmoinen nappisilmä :)
Rakensimme tuntia varten maneesiin trippelin (HYI!) R-kirjaimen kohdalle pitkälle sivulle ja toiselle pitkälle sivulle viiden askeleen linjan muuri-pysty. Veimme vielä kavaletin C-kirjaimen kohdalle pituushalkaisijan suuntaisesti, mutta tänään emme kuitenkaan hypänneet rataa näillä eväillä, vaan tulimme enemmän yksittäisiä tehtäviä. Ennen tuntia kävin vielä kysymässä Jenniltä pallopäiset kannukset lainaan, mutta käteeni iskettiin sitten "kulmapäiset" (elikkä siis sellaiset, joissa on vinosti leikattu pää pyöreän pallon sijaan)- noh, ainakin Lukas varmaan liikkuisi näillä eteen, mutta voin jo nyt paljastaa, että juu, ei meinannut käynnistyä niilläkään!
Oon minä taitava käyttämään Paintia! Tuo musta viiva on sitten se kavaletti ;)
Tunnin alkaessa verryttelimme nopeasti ravissa, ja laukkaverryttelyyn otettiin heti mukaan kavaletti, eli hieman ennen kulmaa käännettiin kohti pituushalkaisijaa ja hypättiin kavaletti, jatkettiin taas mahdollisimman suoraan kohti uraa ja jatkettiin sitten pitkin uraa kohti uutta hyppyä koko ajan laukaten. Kahden hyvän hypyn jälkeen siirryin maneesin keskelle odottamaan, että kaikki saivat kaksi hyvää suoritusta, ja sitten vaihdettiin kaikki suuntaa ja tultiin yhdet hyvät hypyt samalle kavaletille vielä vasemmasta kierroksesta. Lukaksella pyöri minun mielestäni paljon paremmin oikea laukka, ja nyt sitä sai kannustaa aika paljon etenemään ja kulkemaan suorana, kun lähestyin estettä vasemmassa kierroksessa- liekö jossain jumi vai olimmeko vinoja kumpikin samaan suuntaan, mutta nyt ei meinannut rullata millään ja poni meinasi vain jatkaa uraa pitkin ilman mitään hyppyjä.. :D Vähän kuitenkin niin sanotusti vauhtia ottamalla saatiin ihan hyviäkin askeleita esteelle asti, laukka jäi kyllä silti mielestäni vähän nelitahtiseksi alkulämpimien aikana.
Tämä meidän kokosuhdanne tulee tässä aika hyvin näkyville.
Minä EN OLE poniratsastaja. Piste! :D
Varsinaiset tehtävät aloitettiin tulemalla hyppyjä trippelille, joka oli ensin okseri, eli viimeinen puomi oli vielä pois. Okserille tultiin ihan kivalla hypyllä, mutta poni oli edelleen vasemmassa laukassa tosi jäykkä ja liiraili sinnetänne estettä lähestyttäessä. Sepä sitten kostautui, kun viimeinenkin puomi tuli mukaan ja edessämme oli varmaan metrin leveä asteittain nouseva este, ja minulla oli pikkuinen pohkeen takana oleva poni- hyppy lähti huonosta laukasta, aivan liian kaukaa, ja Lukas laskeutui etujaloillaan takapuomin päälle. Lukas tietenkin menetti tasapainonsa ja nokka kävi vähän koukkaamassa alamaissa, mutta kuin ihmeen kaupalla poni pysyi kuitenkin jaloillaan ja ei tullut kumoonratsastusta. Myönnän kyllä, että sinä hetkenä maailma taas hidastui ja mielessä vilisi muutama vuosi sitten otsikoissa ollut ratsastusonnettomuus, jossa hevosen jalat jäivät okserin puomien väliin jumiin ja tuloksena oli kuperkeikka tuhoisin seurauksin. Sydän hakkasi kyllä varmaan niin kovaa, kuin vain pystyi vielä kentän keskellä seisoskellessakin, mutta sain onneksi itseni rauhoitettua ennenkuin lähdettiin kohti uutta yritystä, tällä kertaa ottaen kokonaisen kierroksen verran vauhtia opettajankin maiskutellessa ponille vähän vauhtia masiinaan. Kertyi sitä vauhtia siinä kierroksen aikana onneksi, ja tällä kertaa ponnistuspaikka lähti vielä kauempaa, kuin edellisellä ja silti poni liiteli kevyesti yli. Vähän kyllä kauhistutti, kun näin paikan asettuvan niinkin kauas itse esteestä, mutta en ruvennut säätämään enää taaksepäin- pahasti siinä olisi käynyt, joten mieluummin näin. Selvitimme siis senkin kauhun koitoksen, ja en kyllä enää ikinä halua hypätä trippeliä ponilla :D
Hurjistuttava muuri ja vino tiikeriloikka!
Hetken kävelytuokion jälkeen siirryimme työstämään linjaa, jolla oli siis erikoisena elementtinä muuri. Muuri oli maalattu kesän lopussa, eivätkä hevoset olleet hypänneet sitä uusissa väreissään aiemmin, joten jokainen ratsastaja sai olla tarkkana, kuin porkkana, vaikka mukana olikin vain "konkarihevosia". Hyppäsimme ensin vasemmasta kierroksesta, jolloin ensin oli normaali punainen pysty ja muuri oli sitten linjan jälkimmäinen este. Lukas ei epäröinyt lähestyä muuria, vaikka vähän se koitti liirata ulospäin linjalta, rohkeasti se sitten sinne kuitenkin uskaltautui. Muutaman toiston jälkeen vaihdettiin suuntaa, ja vihdoin pääsin ratsastamaan sitä luonnostaan pyörivämpää ja parempaa laukkaa, ai että, oli kyllä luksusta verrattuna siihen vasemman vänkäämiseen ja punkemiseen. Nyt muuri olikin ensin, ja muutamaa ponia se järkytti sen verran, että oli ihan pakko mennä ohi- Lukaskin yritti mennä ulkoa ohi, mutta kuitenkin ylitettiin muuri aavistuksen reunasta, mutta kuitenkin tultiin yli. Lukas teki sellaisen tiikeriloikan, että ihan nauratti, ihan vaan ettei varmasti kaviot kosketa! Punaiselle pystylle tuli ihan hyviä hyppyjä, välillä laukka meinasi "kuolla" linjavälissä ja ajauduttiin sitten lähelle, mutta toisto toistolta laukka polki paremmin takaa ja sitten ponnistuspaikatkin järkevöityi ja ennenkaikkea vakiintui. Pikkuhiljaa pystyjä hilattiin ylöspäin, ja viimeiset kaksi toistoa tultiin muurin ollessa 60-70cm ja normaalin pystyn ollessa se samainen 85cm, mitä hypättiin edellisellä estetunnilla. Lukas hyppäsi superkivasti ja oli taas tosi terävä, kun esteet oli jo vähän isompia :) Viimeiselle toistolle minulle vielä annettiin mahdollisuus tulla pysty sen ollessa "tapissa", eli neljänsissä kannattimissa (~110cm), mutta en uskaltanut lähteä siihen kun näin edeltävien ratsukoiden kieltävän ja halusin lopettaa onnistumiseen. Lukas on kyllä luottoponi, mutta en kuitenkaan lähtisi sen kanssa melkein sen itsensä kokoista estettä lähestymään vielä ihan tässä vaiheessa yhteistyötä. Ehkä siis vielä hamassa tulevaisuudessa, mutta vielä tällä kertaa en kokenut olevani ihan niin rohkea :)

Loppuun sitten ravailimme vielä loppuravit, Lukas oli yllättävän pehmeänä edestä ja venytteli hyvin. Ehkä oltiin siinä tunnin mittaan saatu ne kuuluisat ulkoavut läpi, ja se näkyi sitten rentoutena ja tyytyväisyytenä ulospäin :) Kaiken kaikkiaan tunnista jäi hyvä mieli, ja vaikka vähän olikin jännitysmomentteja, olin tyytyväinen meidän menoon. Lukas on hieno! :) Ei kuitenkaan ole Pillerin voittanutta, joten jospa sitä pian taas pääsisi senkin selkään esteradoille!
Lukas ja mä poseerataan aina, kun vaan voidaan! Tässä tyytyväisenä ennen viimeisiä hyppyjä :)
Minkälaiset asiat saavat sinut jännittämään?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Minulla on ensi viikon lopulla kahden päivän estekurssi, jolle olen toivonut ratsuksi ykköstoiveena Pilleriä ja kakkostoiveena Rasmusta. Pillerin liikuttaminen ravissa ja laukassa on kuitenkin vielä torstaina kurssin alkaessa varmaankin niin alkutekijöissään, etten voi sitä estetunneille vielä ottaa, joten menen varmaankin sitten molemmat kurssitunnit Rassella. Kyllä me Pillerinkin kanssa se paluu esteradoille tehdään, se on varma- niin varma, että ilmoittauduin sillä jo ajat sitten ensi kuun estekisoihin! 19.11 meitä odottaa tutut ja turvalliset 60-70cm ja 80cm luokat, ja jospa me nyt saataisiin ensimmäiset nollaradat myös maneesikisoista. Mutta emme mene asioiden edelle, otetaan nyt ensin tuo estekurssi alta pois ja mietitään niitä kisajuttuja sitten taas myöhemmin! ;)
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, hyvin menette. Harmi kun sitä kohtaa ei saati videolle tai kuviin, kun meinasitte heitää kuperkeikan... mutta onneksi ei känyt mitän. :) Ponit on vaan niiin ihania! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponit on kyllä mahtavia, vaikka olenkin enemmän hevosten puoleen näin estehommissa :) Lukas on kuitenkin niin taitava, ettei tämän kanssa ole vaikea hypätä! :)

   Poista
 2. Hui, kyllä muakin olisi jänskännyt, jos poni tolleen naamalleen olisi menossa! :o Ismon kanssa kerran ollaan hypätty läpi esteestä niin, että Ismo tavallaan hyppäsi vain edtettä päin ja jatoi tyytyväisenä matkaa, kun koko este oli pitkin kenttää.. :'D Ei se onneksi haittaa, kun kumpikin selvisi naarmuitta!
  Itteäni jännitti loppuvaiheessa hypätä Grandilla välillä, kun se ei liikkunut ollenkaan eteen, jolloin tuli laiskoja ja huonoja hyppyjä, ja kuitenkin se sellaisen hypyn jälkeen saattoi yrittää viskata mut tantereeseen. Onkohan toi hitaus sitten vain pappaponien jäykkyyttä? Mutta siitäkin opin, ja nyt Ismon kanssa on helpompaa, kunntiedän mitä tiedän! :D
  Oon kyllä niin kateellinen, kun pääsette siellä tunneilla hyppäämään 100-110cm esteitä. Ehkä mäkin joskus! :)

  Ja hei mulle on jostain syystä jäänyt mieleen Lukas sellaisena nuorena, mutta sehän onkin pappa. Hassua, miten hepan silmät ja ilme saavat sen näyttämään niin paljon nuoremmalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukas on syntynyt 1990- luvulla, en nyt muista onko ponilla ikää 19 vai 18 vuotta, mutta kuitenkin on hän jo ihan kunnioitettavassa iässä ja ison osan elämästään on palvellut ratsastuskoulumme asiakkaita :) Nuori herra se onkin, kun pääsee esteen kokoisia esteitä menemään, pienillä on vähän käynnistymisvaikeuksia :D
   No huhhuh, onneksi teillekään ei Ismon kanssa käynyt mitään, aika hurjaa! :o Pillerikin välillä vaan rysäyttää läpi, mutta ei ole onneksi sen kanssa koskaan ollut sellasta tunnetta, että meinattaisiin kaatua.
   Hitaus voi hyvinkin olla sitä, kun on kankea niin on vaikea mennä vauhdikkaasti! Mieltä esteet kyllä selkeästi virkistää näillä meidän vanhuksilla ja ne tykkää mennä :)
   Kiitos tosi kivasta kommentista Tia! :*

   Poista
 3. Kiva postaus ja hyvin menitte :)

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!