sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Lentävä lihapulla

Heippa taas!
Aika menee huimaa vauhtia, ja nyt on jo lokakuu! Minä kun ajattelin, että olisin saanut blogin jo ajantasalle kuun vaihteeseen mennessä, mutta mitä vielä, tässä minä olen kertoilemassa syyskuun ensimmäisistä treeneistä sitten kisojen. No mutta, ainakin on taattua, että on jotain, mitä julkaista, kun kulkee tällä tavalla vähän jäljessä viikottaisista tunneista..!
Meistä ei ole kuvia nimeksikään, joten tässä kuvituskuvaksi otos tehoestekurssilta :)
(C) Mimi
Tuolloin oli taas estetunnin vuoro, mutta tällä kertaa hyppäsinkin Pillerin tai Rasmuksen sijasta Lucaksella- Lucas on siitä hyvä ratsu palauttamaan minut maan pinnalle, että noiden kahden edellämainitun kanssa joutuu välillä vähän säätämään kaikkea ylimääräistä, kun ei menekään suunnitelmien mukaan, mutta Lucas on niin ihanan yksinkertainen esteratsu, ja sen kanssa tarvitsee tehdä vain pakolliset: moottori käyntiin, ja ohjaa keskelle estettä. Sitten se homma vaan hoituu, ja senkuns keikutaan kyydissä! Mutta se onkin eri asia, saako sitä moottoria ihan niin helposti käyntiin.. :D
Tuntia varten rakensimme maneesiin kolmoissarjan pysty-pysty-okseri ja 17,5m linjan ristikko-ristikko, molemmat olivat pitkillä sivuilla. Normaalien ravi- ja laukkaverryttelyjen jälkeen (joiden aikana Lucas oli muuten yllättävän reipas ja herkkä pohkeelle) aloitimme hyppäämisen tulemalla linjaa, molempien esteiden ollessa ristikoita. Ensimmäisellä kerralla tulimme hevosten normaalilaukassa, joillakin se oli viisi askelta ja joillakin kuusi, meidän kohdalla kuusi. Konkariponilla ei ollut mitään ongelmia, mutta kuskilla oli vaikeuksia saada konkariponi kulkemaan uralla ja lähestymään estettä vasta sitten, kun meillä oli suora reitti.. :D Tulimme linjan toisellakin kerralla ristikoina, nyt tarkoituksena tulla seitsemällä askeleella- ai että, kun voi olla vaikea laukka säädellä tuolla ponilla, ei siinä tunnu olevan mitään mistä ottaa pois tai ollaan jo ravilla :D Kuitenkin tulimme opettajan mukaan seitsemällä ja puolella askeleella, Lucas kun hieman ennen estettä siirtyi raville. Kolmannella kerralla tulimme vielä kerran seitsemällä askeleella, kun se ei viimeksi onnistunut, ja nyt saimme onnistuneen suorituksen :)

Tällä videolla on maastakäsin kuvattuja pätkiä alkutunnista,
alempana video kypäräkameran pätkistä lopputunnista!

Sen jälkeen me odottelimme hetken ja tulimme tehtävän sitten uudelleen pystyiksi nostettuina. Esteet olivat noin 40-50cm korkeudella, ja meno Lucaksen kanssa helpottui ihan huomattavasti, kun esteväli "lyheni" ristikoiden muututtua pystyiksi, ja vielä helpommaksi esteiden noustua 60-70cm korkeudelle. Tulimme linjan vielä kerran, ensimmäinen este edellisellä korkeudella ja jälkimmäinen 80-85cm korkeudella ja Lucas suorastaan terävöityi- harmi, ettei sitä ole enää maasta käsin otetulla videolla, kun hovikuvaajani poistui laittamaan omaa ratsuaan kuntoon. Kuva siitä kuitenkin on, kun me seistä möllötetään esteen vieressä ja näytetään peukkua!
Linja sujui kaikilta hyvin, joten siirryimme kolmoissarjan kimppuun. Senkin tulimme ensin ristikkoina, mutta jo seuraavalla kerralla pystyiksi nostettuina. Lucaksella on siinä mielessä kätevä laukka, että vaikka se on verrattain hidasta, on se kuitenkin matkaa voittava ja pitkä askeleeltaan, joten yhden askeleen väleissä ei ollut enää samanlaisia ongelmia, kuin linjaa työstäessä- nyt sain jo suorastaan pidättää esteväleissä, jotta poni mahtui hyville ponnistuspaikoille! Kolmoissarjalta ei tosiaan enää ole maastakäsin otettua videota, mutta laitoin kypäräkameran videokoosteelle kuitenkin pätkiä korvaamaan järjestelmäkameran muistikortilta puuttuvia hetkiä, joten toivottavasti niistä saa selvän! :)

Tässä koosteessa kypäräkameran pätkiä ja myös kolmoissarjan suorituksia!

Kolmoissarja sujui joka kerta tosi hyvin, ja loppujen lopuksi se nostettiin n. 60-70cm-85cm-90cm korkeuksille, mutta sekin sujui kuin vettä vaan Lucaksen kyydissä! Jennikin oikein hehkutti, miten hyviä ja teräviä hyppyjä Lucas teki, ja sehän tiedettiin jo etukäteen- kun esteet nousee, tulee Lucaksesta taas nuori poninpallero ja se hyppää ihan mahtavia hyppyjä! Kuori voi joskus pettää, Lucaskin on oikeasti ihan huipputason estehevonen, vaikka onkin vähän pullea ;)
Olin tosi iloinen, koska meidän suoritukset parani kerta kerralta koko tunnin ajan, ja oli tosi kiva ratsastaa erilaista hevosta, joka ei kuumu tai lähde pinkomaan kohti esteitä, joten käteni pysyi pehmeänä, vaikka laiskahan se vähän meinasikin olla. Iso kiitos siis Lucakselle, kun jaksaa edelleen palvella ratsastuskoulun asiakkaita ja on turvallinen ratsu kaikille vauvasta vaariin myös isommilla esteillä, superpappa!! :)

Hyppäätkö Sinä usein yli 80cm esteitä?
Minkälainen Sinun mielestäsi hyvä esteponi/-hevonen on?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
Virallinen hehkutuskuva... :D
Kiitos maastakäsin kuvatuista materiaaleista Ilonalle! :)
Tulipahan kummallinen postaus, kun ei olekaan kuvia- mutta tätä se talven tulo teettää, kuvat eivät vain pysähdy enää hämärän laskeuduttua maneesissa, ja osa valoistakin on epäkunnossa :/ Toivottavasti tämmöinen postaus oli kuitenkin ihan okei, vaikka materiaali ei nyt laadultaan päätä huimaakaan! Antakaa ihmeessä palautetta, jos mieleenne tulee jotain kehityskohtia! :) Selostusta en näihin videoihin nyt tehnyt, koska pätkiä kuitenkin on niin vähän, ja videolta kuuluu opettajan kommentit, mutta ehkäpä seuraavista videokoosteista sitten, jos haluatte? :)

XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus taas kerran! :-) Mielestäni hyvä esteponi/-hevonen tykkää hypätä, imee esteille, eikä turhia kyttäile tai turhaan kieltele. Hevonen kuumuisi, mutta ei liikaa ja ottaisi vastaan jokaisen avun olipa se sitten mikä apu tahansa. :-)

  Itse hyppään kyllä tosi usein yli 80cm esteitä, kun treenataan esteiden parissa mutten ole päässyt nyt pitkään aikaan hyppäämään.. Hirmuinen ikävä valmennuksiin, kisoihin jne. mutta sellainen hevonen vain puuttuu minkä kanssa voisin oikeasti tavoitteellisesti treenata. :-/ Ehkä jossain vaiheessa mulla on sellainen hevonen.. ;-)

  - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla! :)
   Olen kanssasi samaa mieltä, tuollainen estehevonen kuulostaa oikein kivalta- Pilleri on hyvinä päivinä hyvinkin lähellä täydellistä esteheppaa, mutta toisinaan se on niin varomaton jalkojensa kanssa että ihan naurattaa :D Ihana se kuitenkin on <3
   Voi ei, toivottavasti pääsette pian takaisin kunnon treenien makuun! :) Toivotan paljon tsemppejä ja onnea hevosen etsintään sitten kun se on ajankohtaista! :)

   Poista
 2. Noita kypäräkameralla otettuja (hyppy)videoita on todella kiva katsoa! Olispa mullakin sellainen. Mutta kiva että jotkut osaa näyttää normaalilta iloitessaan; ihana toi viimeinen kuva! :D

  Me Ismon kanssa hypätään 70-80cm, mistä ensi kesänä olisi tarkoitus nousta 90-100cm luokkiin! Mutta aika näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! :) Kypäräkameralla on myös kätevä kuvata esteitä silloin, kun ei ole saanut ketään maastakäsin paikalle, tai tämän kameran voi myös virittää kentän laidalle nauhoittamaan koko tunnin yhdessä pötkössä :) Kätevä vempele, eikä tuo oma mallini maksa kuin (paikasta riippuen) 50-60€! Ja me ollaan Lukaksen kanssa oltu aina hyviä poseeraamaan, ihan selfieistä lähtien.. ;) :D
   Uijui, vähänkö siistiä! Toivottavasti tavoite täyttyy! :) Ismolla riittää kyllä ponnua niin laukka vaan rullaamaan niin voi että!! :)

   Poista
 3. Liityin lukijaksi! Kypäräkameralla kuvaut videot oli kivoja, täytyisi hommata itsellenikin! Mielestäni hyvä estehevonen on sellainen, joka tykkää hypätä ja kuumuu siinä vähän (tai vähän enemmän :D), ei ole täysin automaatti esteillä, hyppää kaikki erikoisesteet ongelmitta, eikä tosiaan hoida kaikkea itse, vaan niin että siellä selässä joutuu itsekin ratsastamaan!

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :) Olet oikeassa, hyvä estehevonen ei rankaise turhasta mutta suorittaa parhaansa vain ratsastajan tuella :)!

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!