torstai 27. lokakuuta 2016

Käännä, käännä, käännä!

Moi!
Kyllä tässä blogissa on ihan laittoman paljon tätä nykyä estepostauksia, mutta toisaalta alkuun niitä ei ollut ollenkaan, joten kompensoidaan nyt sitten sitä vuosien takaista puutosta estehommista... Tosiaan koulutunnit ovat vähän jääneet, nyt kun olen estepainotteisessa ryhmässä. Aina kun en pääse, onnistun siirtämään itseni estetunnille ja perutulla tunnilla on sitten kouluiltu hiki hatussa. No, onhan ne estekisatkin tulossa, joten ehtii sitä koulua vääntää sitten sen koitoksen jälkeenkin?! Hehheh, vitsivitsi, tosiasia on, että nyt en vaan ole käynyt ekstratunneilla, kun viime viikkoinen estekurssi rokotti kukkaroa sen verran rankasti "viikottaista ratsastusbudjettia" ajatellen. Tallilla olen kyllä käynyt senkin edestä, ja onkin ollut rentouttavaa (ja toisaalta välillä myös vähän masentavaa) olla kentän laidalla vain kameramiehenä ja kuunteluoppilaana. Sitä oikeasti oppii vaikka mitä, kun katsoo muiden ratsastusta, eikä siitä tarvitse edes maksaa mitään ;) Mutta nyt loppuu tuo turhanpäiväinen lörinä ja örinä, nyt puhutaan niistä viimeisimmistä estetreeneistä, jotka tosiaan oli kaksipäiväisen syyslomakurssin merkeissä viime viikolla. Teen päivistä omat postauksensa, jottei asiaa tule yhteen satsiin liiaksi, joten tässä tulee ensimmäisen päivän turinat!
Miksen aiemmin ole tajunnut vaan napata piirroksista kuvaa?!
Ryhmiä oli tosiaan kolme, ensimmäiset aloittivat jo yhdeksältä, seuraavat kymmeneltä ja oma ryhmäni oli sitten viimeisenä yhdeltätoista. Olin toivonut viime kuussa ilmoittautumisen yhteydessä ykkösratsuksi Pilleriä, mutta se ei nyt vielä tähän hätään ehtinyt estehommiin asti kuntoutua, joten menin molemmat päivät kakkostoiveellani Rasmuksella. En oikeastaan itsekään tiedä, miksi ihmeessä minä sitä pyysin, enkä jotain estekonkareista (Lucas, Eetu, Ferry, Morri....), mutta oli meillä aika kivaa formuloida ympäriinsä ja hypellä sinne tänne, vaikka Rasmus ei ihan yllämainittujen kanssa samassa kastissa painikaan. Rasmuksella olen kuitenkin aina tykännyt hypätä, ja se on haasteellisuudessaan tosi kiva, koska se ei hyppää mitään ilmaiseksi ja sen kanssa saa tehdä töitä, kuitenkin tuntien itsensä turvalliseksi selässä.
Ensimmäisenä päivänä meidän ryhmän tehtäväksi oli piirretty ympyrän uralle innari (jaiks...) ja sille seuraa piti C-päädyssä oleva kavaletti, diagonaalilla oleva yhden askeleen sarja, ja S-kirjaimen edessä ollut yksittäinen pystyeste. En ollut koskaan ennen hypännyt Rauhalahden hevosilla kaarevan linjan innaria, mutta Tahkolla olin, joten jonkunlainen tuntuma ja "touch" tähän tehtävään kuitenkin oli- suoraan sanottuna jännitys tehtävän suhteen oli ennemminkin hevosen halukkuudesta suorittaa se, Rasmuksella kun on tapana liirailla ulkoreunoille ihan kaikilla tehtävillä, ja lopulta ohi, jos ei ole tarkkana. Ja itselläni on paha tapa epäonnistua lähestymisissä innareille, jolloin ollaan sitten vielä syvemmällä suossa. Ei siis ehkä oltu paras parivaljakko tälle tehtävälle, mutta kyllä me ylitimme niin omat, kuin opettajankin odotukset!
Iso kiitos postauksen kuvista Elisalle! :)

Tunti aloitettiin raviverryttelyillä, ja ravissa sai tulla päädyn kavalettia, sekä keskiympyrällä puomeiksi laskettua innaritehtävää. Rasmus teki töitä tosi hyvin ja kuunteli ne kuuluisat ulkoavut puomitehtävällä superkivasti, eikä liiraillut ollenkaan, vaan pysyi keskellä ja oli tahdikas. Se teki myös kivoja hyppyjä kavaletille, ja oli tasapainossa, vaikka lähestyttiin ravissa. Molempien suuntien ravailujen jälkeen, nostettiin laukka ja laukattiin pari kierrosta ilman mitään hyppyjä tai puomilinjaa, ratsastettiin hevoset vaan laukassakin avuille ja testattiin kaasu, jarru ja ratti. Rasmuksella ei ollut mitään ongelmaa minkään kanssa, ja se tuli tosi hienosti takaisin aina eteenratsastuksen jälkeen, ja teki myös muutamat tosi hyvät laukka-pysähdys-laukka siirtymiset, joita tein aina tilan salliessa! :)
Laukassa aloitimme jo päivän varsinaiset tehtävät, joista ensimmäisenä vuoroon pääsi yhden askeleen sarja diagonaalilla. Ensimmäisellä kerralla tulin liian pienellä ja hallitulla laukalla sisään, ja väliin tuli sitten kaksi askelta- jos joku miettii, miten sain hevosella ängätyksi 5,5m väliin kaksi askelta, niin syy siihen on se, että Rasmushan on rodultaan ratsuPONI, eikä sillä ole kovinkaan iso laukka. Kovaahan sillä kyllä pääsee, ja kun tarpeeksi kovaa tulet, saat välin ahtaaksikin, joten laukassa on kyllä säätövaraa siinä mielessä hyvinkin paljon. Toisella yrittämällä tulin sitten reippaammin, ja saatiin väliin yksi askel, vaikka väli jäi edelleen ensimmäisen pienen hypyn takia vähän pitkäksi. Homma kuitenkin helpottui, kun jälkimmäinen este nostettiin pystyksi,  ja ensimmäistä estettä korotettiin isommaksi ristikoksi, jolloin väli oli meillekin oikein sopiva yksi askel. Rasmus teki hyviä hyppyjä, ja vastasi omiin apuihini sen yhdenkin askeleen aikana tosi hyvin, joten ihan rohkein mielin lähdimme kohti kaarevan linjan innaria.
Puomeina tehtävä ei ollut ollenkaan vaikea, tai jännittävä hevosellekaan :)
Rohkea poni, sinne vaan!
Nauroin tälle kuvalle ihan hirveästi, en tiedä miksi :D
Rasmuskin näyttää tehtävän seassa vähän hämmentyneeltä :D
Ei aina voi onnistua!
Tulimme linjaa ensin laukassa puomeina, jotta jokainen saisi tuntuman siihen, miten paljon hevosta pitää oikeasti kääntää linjan aikana, jotta se pysyy halutussa kohdassa. Ulkoapujen merkitys nousi arvoon arvaamattomaan, sillä pelkällä sisäohjalla olisi kuka tahansa hevosista varmasti hypännyt jo ensimmäisen esteen jälkeen linjasta ulos. Kaikilla ratsukoilla meni kuitenkin tosi hyvin, joten uskaltauduimme nostamaan linjalle toiselta puolelta korotettuja puomeja. Puomeja sitten lisättiin suoritus suoritukselta, kunnes kaikki olivat toisesta päästä korotettuja, ja vielä yhtä korkeammissa kannattimissa ja tulimme vielä onnistuneet suoritukset näin. Hyppäsimme tehtävää molempiin suuntiin, ja Rasmus oli superkiva ja hurjan taitava, vaikka lähestymisvirheen takia meille tulikin yksi pudotus- se ei kuitenkaan meitä haittaa, koska poni olisi ihan yhtä hyvin voinut lopettaa yrittämisensä siihen ja kieltäytyä etenemästä tehtävää loppuun asti, mutta niin se vain järjesti jalkansa uudelleen ensimmäisen esteen jälkeen ja tuli loput neljä estettä puhtaasti! :) Olin tosi ylpeä, että Rasmus hyppäsi tehtävän kokonaisuudessaan joka kerta, eikä edes yrittänyt hypätä sieltä kesken kaiken ulos! :) Hieno poni<3
Hän näki esteen :'D Söpö tötterökorva :)
Tällai näin me pysähdytään esteen jälkeen.. :D
<3
Viimeisenä tehtävänä tulimme vielä pitkää lähestymistä S-kirjaimessa olleelle yksittäiselle pystylle, ja Rasmus teki tosi hyvin tullen rauhassa myös lähelle estettä, sen sijaan että olisi leiskauttanut askelta kauempaa. Tulimme pystyn kolme kertaa, kaksi kertaa ihan normaalisti, ja vielä viimeisen kerran kontrolliharjoituksen merkeissä niin, että hevonen piti pysäyttää mahdollisimman pian esteen jälkeen, viimeistään seinään. Hevonen ei siis saanut "väistää" lähestyvää seinää, vaan mennä sinne, minne ohjattiin. Rasmus teki tehtävän tosi hyvin, ja pääsikin sitten kävelemään pitkin ohjin odottelemaan, että kaikille tuli onnistunut suoritus, jonka jälkeen ravailtiin lyhyet loppuravit. Ravaillessa Rasmus meni taas tuhatta ja sataa, mutta saipahan harjoitella keventämään taas liikettä vasten, mikä on minulle henkilökohtaisesti hyvin hankalaa. Rasmus oli pienistä kiihdyttelyistä huolimatta ihan hurjan kiva, ja kuunteli minua ihan poikkeuksellisen hyvin. Se ei ollut ollenkaan kuuma, vaan eteni juuri niinkuin pyysin, ja ratkaisi myös ponnistuspaikat niinkuin itse ohjasin tekemään. Rasmus oli jotenkin hyvin "epärasmusmainen" tänään, mutta ei huolta, seuraavan päivän rataharjoituksessa Rasmus vei taas ratsastajaansa kuin märkää rättiä, joten ponilla oli vain vähän virrattomampi päivä tähän väliin :D
VROOOOM!
Hän läks vähä "jäähdyttelemään".
Kuva jonkin ajan takaa, kun oltiin koulutunnilla :)
Ylikasvanut ratsuponi <3
(C) Venla
Oletko Sinä hypännyt innaria kaarevalla linjalla?
Ovatko innarit tehtävänä Sinusta helppoja, vai vaikeita? 
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Kaipailisin edelleen linkkejä teidän blogeihin, jotka olette tänne liittyneet lukijoiksi, mutta joiden blogeihin minä en ole vielä löytänyt. Eli, jos liityit Joulukalenteri 2016?- postauksen jälkeen lukijaksi, laittaisitko varmuuden vuoksi kommentissa linkin blogiisi, niin käyn liittymässä takaisin, jos en niin jo ole tehnyt! :) Kiitos! :)
En yhtään osaa sanoa, milloin seuraava postaus tulee, kun minulla on nyt tätihommia seuraavan viikon ajan, ja synttärijuhlatkin tälle siskonpojalle on järjestettävä, mutta koitan saada postauksen ilmoille taas parin päivän päästä! :) Haluaisitteko seuraavaksi kuulla seuraavasta kurssipäivästä, vai keksisinkö jonkun ei-ratsastustuntipostauksen? :) Sana on jälleen vapaa kommenttiboksin puolella!
XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Apua tuo kaareva innari kuulostaa hirveältä! Innarit ei muutenkaan ole mitään suosikkeja.. että sitten kaarevalla; ei kiitos :D Varmasti hyvä kontrolliharjoitus, mutta oma jännitys ei varmasti antaisi periksi. ;)
  Söpö poni! :3

  VastaaPoista
 2. Heippa, onko muuten Rauhalahdella millainen käytäntö kun on poissa tunnilta, kuuluuko se korvata vai miten? Ja monesti about hypitää sillä estepainoitteisella tunnilla? :)

  VastaaPoista
 3. Heippa, onko Rauhalahdessa millainen käytänkö kun ei pääse tunnille, että pitääkö se korvata vai miten? Ja kuinka usein about siel estepainoitteisel tunnil hypitää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tunteja ei tarvitse korvata, sillä tallillamme ei ole enää aktiivietua. Estepainotteiset ryhmät hyppäävät esteitä vähintään kerran kuussa, mutta ryhmien toiveita kuunnellaan ja toteutetaan parhaan mukaan :) Esim oma ryhmäni hyppäsi yhdessä vaiheessa joka toinen viikko, mutta normaalimpaa on hypätä joka kolmas viikko. Ennen estekisoja on enemmän estetuntejakin harjoituksen vuoksi :) Kysy ihmeessä lisää, jos jäi jotain kysyttävää, vastaan mielelläni! :)

   Poista
 4. Tosi hienoi kuvia! :) Hauskan ja melko vaikean näköisiä harjoituksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, nämä oli kyllä tosiaan teknisiä tehtäviä tällä kertaa :)

   Poista
 5. Hui kamala toi tehtävä! Mut joo, innarit on omasta mielestä ihan kivoja, joutuu vähän tekeen töitä lähestymisen kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi vaikeaa munkin mielestä lähestyä innaria kun jos menee pieleen niin koko homma menee sitten pieleen :D

   Poista
 6. Kiva postaus ja hienoja kuvia. Rasmus on kyllä komea poika, hienosti meette.

  VastaaPoista
 7. Teillä meni kyllä hyvin! Ite hyppäsin tota samaista innaritehtävää Leevillä, ei ehkä helpoin tehtävä, mutta kyllä noita välillä sietää hyppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nämä vaativat tekniikkatehtävät tekee niin ratsastajan, kuin hevosenkin aivoille hyvää kun pitää vähän miettiä ;) Teilläkin meni hyvin, kun Leevi vaan tajusi homman jujun! :) Rohkeasti yritit kuitenkin aina uudelleen, vaikka ponilla olisi ollut vähän omat kuviot :D

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!