maanantai 10. lokakuuta 2016

F1-poni kouluradalla

Heippa!
Hetki sitten kisattiin Pillerin kanssa myös toinen koulukisakoitos, kun kuun alussa miteltiin helppo B K.N Special viiden osallistuvan ratsukon voimin. Tällä kertaa kisat pidettiin maneesissa, ja myös verryttely suoritettiin siellä, yhdessä ryhmässä kuten viimeksikin. Suunta ja askellaji oli vapaa, kunhan piti silmänsä auki ja ei kolaroinut kenenkään kanssa- onneksi joukossa ei ollut yhtään kovin vihaista tai hermoilevaa muita potkivaa ponia, joten ei tarvinnut olla ihan kauhusta kankeana ohittaessaan muita ratsukoita.
Nappisilmä <3
Kiitos kaikista postauksen kuvista ja myös videosta Johannalle! :)
Me Pillerin kanssa oltiin oltu edellisenä iltana tuplatunnilla vääntämässä kouluradan osioita kuntoon, joten sain Pillerin nopeasti avuille ja lähdin tekemään kaikenlaisia osioita radasta, kuten loivaa kiemurauraa ja erilaisia siirtymisiä. Erityisesti koitin keskittyä siihen, että Pilleri vastaanottaa pidätteet vastustelematta, ja siirtyy myös pohkeesta nopeasti seuraavaan askellajiin, tein paljon laukannostoja ja siirtymisiä laukasta käyntiin ja taas ravin kautta takaisin laukkaan, sillä radalla ei tehty käyntinostoja. Pilleri oli hieman vetelänä laukannostoissa, eikä oikein ollut aktiivinen, mutta toistojen avulla sain sen kuitenkin siirtymään laukalle halutussa pisteessä, vaikkei nostossa hirveästi ilmaa ollutkaan. Raippaa minulla ei ollut lämmittelyssä, koska Pilleri saattaa välillä vähän juosta raippaa karkuun, ja halusin pitää sen mieluummin maltillisena ja jopa vähän laiskana, joten laukka sai jäädä sitten sellaiseksi, kuin sen sain työstettyä. Saatiinkin tosi kivoja pätkiä ja täsmällisiä siirtymisiä aikaiseksi, ja Pilleri tuntui muutenkin tosi kivalle ratsastaa, se oli kuuliainen kuin mikä ja pienen irrottelun jälkeen myös hyvin molemmilla ohjilla purematta kumpaankaan puoleen kiinni! :)
Ei näytä yhtään Pilleriltä, sanon minä! :D
Työskentelymoodissa, korvat sivuilla ja silmät kiinni?
Olimme lähtövuorossa neljänsiä, joten poistuimme maneesista kahden muun ratsukon kanssa viereiseen tarhaan kävelemään siksi aikaa, kun kaksi ensimmäistä ratsukkoa suorittivat ratansa. Tarhassa ratsastin radan reittiä läpi käynnissä, kertoen itselleni ääneen mitä askellajia ratsastan ja missä kohtaa tapahtuu mitäkin- se on muuten inhottava tunne, kun ei ole ihan varma, muistaako koko rataa! Muutaman kerran pysähdyinkin miettimään, että tulikohan tämä voltti nyt vai tulikohan se vasta seuraavalla kerralla tässä kohdassa, mutta onneksi oli kaksi muutakin, joilta pystyi vielä viimetipan varmisteluja kysymään :D Odottavan aika tuntui jälleen pitkältä, mutta sitten lopulta kun rata oli kävelty läpi muutamaan kertaan, maneesin ovet aukesivat ja me kolme ratsukkoa siirryimme sitten "kisa-areenalle".
Laukassa Pilleri jäi vähän flegmaattiseksi, etenkin vasempaan kierrokseen.
..mutta saatiin onneksi ihan hyviäkin pätkiä myös laukassa, joten ei tarvinnut pelätä mitään laukka-fiaskoa!
Ennen minua oli yksi suoritus, ja olikin tosi kiva päästä katsomaan rata vielä kerran läpi ennen omaa suoritusta. Toisten suoritusten aikana piti vain pysyä poissa tieltä, mutta nyt ei enää saanut suorittaa varsinaisia verryttelyjä ravissa tai laukassa, vaan ratsastettava pelkkää käyntiä. Itse annoin Pillerin kävellä vähän pidemmällä ohjalla, ja pysäytin sen aina tarvittaessa väistäessämme suorittavaa ratsukkoa, en siis ratsastanut sillä enää voltteja tai muitakaan varsinaisia tehtäviä- edellisen radan lähestyessä loppuaan keräilin sitten ohjat tuntumalle, ja aloin valmistella niin itseäni, kuin hevosta tulevaan suoritukseen. Itse asiassa en vielä siinä vaiheessa edes tiennyt lähteväni seuraavana, koska olin kuvitellut olevani viimeinen starttaaja, mutta eihän siinä mitään, sitten lähdettiin kun lupa saatiin!

Pillerille tuli taas joku ihme rakettivaihde silmään, kun siirsin sen raville, mutta siinäpähän sitä oltiin jo menossa eikä paluuta ollut. Videolla on tällä kertaa tekstitettynä tuomarin kommentit ja "arvosanat" tehtävä tehtävältä, joten en tässä sen kummempia kerro radan yksittäisistä suorituksista, mutta kokonaisuudessaan rata oli minun mielestäni vähäsen parempi, kuin edellisviikon helppo C ja ratsastin itse paljon tarkemmin. Tällä kertaa rikkeiksi muodostuivat i:ssä noussut väärä laukka ja viimeisen laukkalävistäjän käyntiinsiirtyminen, joka venyi ravissa hipsutellessa miltei pituushalkaisijalle asti, lisäksi pienempinä rikkeinä molemmat kiemuraurat jäivät muutaman metrin vajaaksi, ja käyntipätkä jäi askeleella myöskin vajaaksi (vaikka kyllä minä tuosta saisin väännettyä ainakin kaksi ja puoli askelta! ;) ). Tarkkuutta vain omaan ratsastukseen, kuten loppukommenteissakin lukee! Kokonaisuuteen olen kuitenkin tosi tyytyväinen, Pilleri meni rohkeasti koko radan apujani kuunnellen ja teki hurjan hyvän työn rikkeistä huolimatta. Olen siitä tosi ylpeä, ensi kisoihin sitten taas parannetaan! :) Lopputuloksena meille tuli neljäs sija prosentein 59,6%, kolmanneksi sijoittuneilla prosentteja oli muistaakseni 60,4%, joten paljoa ei hävitty- ja ei muuten hävitty huonoille, joten ei pidä harmitella! Petrattiin siis melkein viidellä prosentille helpon C:n radan pistemäärää, vaikka rata oli meille ratsukkona haastavampi, joten ei voi olla kuin tyytyväinen! :)

Onko Sinulla suosikkikoulurataa, mitä tykkäät kisoissa ratsastaa?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
<3
Loppuun vielä pieniä kuulumisia nykyhetkestä: Pilleri on tällä hetkellä kävelylomalla, mutta sen suurempaa hätää ponilla ei onneksi ole. Kävin apuna aamutallissa viime viikolla, ja olikin ihanaa saada viettää töiden päätteeksi rennosti aikaa Pillerin kanssa, käytiin kävellen maastolenkki ja vähän taivuttelin sitä kentällä. Kokeilimme Katan kanssa Pillerille myös hackamore-kuolainta, eli kuolainta, joka ei mene hevosen suuhun vaan on siinä turvan päällä, missä suitsien turpahihna kulkee, sivuilla on sitten vipuvarret joiden päästä lähtee ohjat. Pillerillä ei tiettävästi ole koskaan ollut päässä hackamorea, mutta se toimi niillä oikeastaan tosi kivasti ja poikitti minun mielestäni päätään paljon vähemmän taivutuksissa, eli piti korvansa turvan kanssa samalla tasolla. Kata näyttikin meille pari tosi hyvää harjoitusta lännenratsastuksen tienoilta, joilla saa selästä käsin venytettyä hevosta ihan paikallaan seistessä taivutellen, ja tehtiin sitten niitä myös muun työskentelyn lomassa!
Koko maastokävely mentiin korvat niin tötteröllä, kun korvat vaan voi tötteröllä olla!
Pörheä johto-orhi :D
Hackamoresta ei kuitenkaan tule Pillerille vakiokuolainta, sillä se kuitenkin osaa olla edestä hyvin raskas, ja jos ratsastaja erehtyy vetämään tällä kuolaimella, voi hevoselta murtua luita turvasta ja ei liiallinen paine turvan hermostoon ole muutenkaan hyvä juttu. Nyt ei kuitenkaan ollut tarvetta vetää eikä kiskoa, joten oli ihan hauska päästä kokeilemaan uutta asiaa! :) Ehkäpä me joskus kokeillaan myös laukkaa ja ravia hackamorella, mutta ei olla siellä ihan vielä ;) Toivotaan ponille pikaista paranemista ja jatketaan puuhailua hetkinen käynnissä pysytellen!
XOXO,
Siiri

8 kommenttia:

 1. Kiva, jos jäi hyvä fiilis kisoista! Me ei lähdetä kisaamaan koulua Wonyn kanssa, pää leviää radalla (se onkin sitten toinen asia, että kummalla ratsukon osapuolella! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jäi ehdottomasti hyvät fiilikset, tämän ponin kanssa jää aina hyvä mieli! :)
   Haha, no se on ehkä parempi sitten jättää väliin, ettette kumpikaan leviä ;) Onneksi kotonakin voi treenailla ratoja, jos haluaa moista kokemusta kokeilla, ilman ketään möllöttämässä mitä tekee ja saa ihan rauhassa vaikka levitä! :D

   Poista
 2. Ihan hyvin teillä meni, oikeastaan paremmin kuin meillä. No molemmat parantaa prosentteja ensi kisoissa. Pilleri on kyll niin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse kyllä tosi tyytyväinen, ei haittaa nuo rikkeet ollenkaan ja ovat helposti kuitenkin korjattavissa :) Pilleri yritti parhaansa ja oli ihan super (ainakin jos ei huomioida tuota vikaa laukkalävistäjää!) :D
   Kiitos, tsemppiä hei myös sinulle! :)

   Poista
 3. Kiva kun laitoit nuo pisteet ja kommentit tuohon videoon! Ei oo itselle tullu mieleeknkään. Täytyy varmaan ensi kerralla laittaa! (Hahah, varmana jo että menen koulukisoihin vielä! :D varsinainen kouluratsastaja... not) :)
  Ratsastat todella siististi ja hyvin, ja kuo pikkurikkeet on helppo korjata pikkutreenillä! Wau! :)
  Tsemppiä treeneihin ja ensi kerralla sitten vieläkin paremmin! ;)
  Itte en tykkää hirveästi koulukisoista, kun kaikki tuntuu olevan niin kireinä ja tarkkoina, ja sitten paikalle pamahdetaan me: maata laahaavana ja kuolleen näköisinä.. :'D Tosin saa nähdä, miten käy ensi keväänä, kun kokeillaan Ismon kanssa koulukisojen maailmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älähän nyt, tottakai sä meet! ;) Ja joo, tuo oli vallan toimiva ratkaisu, kun olen itse tällä hetkellä täysin tukossa ja vähän kipeänä, niin ei omasta möngerryksestäni olisi saanut kyllä mitään selvää ja onhan tuo myös erittäin selkeä tapa toteuttaa tuo! Ajattelin ensin, että länttään kuvan paperista tähän postaukseen, mutta kyllähän tuo kokonaisuus hahmottuu paljon paremmin, kun näkee liikkeen ja siitä saadun arvosanan yhtä aikaa!
   Jep, olen tosi iloinen, että rikkeet olivat juurikin tuollaisia pikkuisia tällä kertaa, eikä niitä tosiaankaan ole hankala korjata- ja ei Pilleristä löytynyt oikeastaan mitään vikaa, joten itselle vaan huolellisuutta valmisteluihin! :) Kiitos samoin, tsempit myös teille :*
   Onneksi nämä meidän koulukisat ei ollut ollenkaan niin vakavia, jos ratsasti väärin niin sitten opettaja aka tuomari vain huikkasi, että siinä kohtaa olisi pitänyt tehdä tämä juttu ja sai sitten jatkaa suoraan eteenpäin. Koulukisoja ei tämän vuoden puolella enää meilläkään ole, mutta ensi keväänä sitten mekin taas! :)

   Poista
 4. Voi ei, kun alkoi tehdä mieli kisakentille. Meillä ei ole enää tälle vuotta kisoja jäljellä, mutta talvi treenaillaan kovaa, että päästään keväällä heti starttaamaan :) Onnittelut onnistuneesta radasta, huima prosenttien nousu, kun vaatimustasokin nousi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä voi onneksi kisailla vaikka kaveriporukallakin, sinne vaan! :) Onnea ja menestystä kevään koitoksiin, sekä tietty tsemppiä treeniin! :)
   Kiitos kovasti, petrattiin niitä missä viimeksi epäonnistuttiin ja nyt sitten unohdettiin vähän muunlaiset jutut :D No ensi kerralla muistuu sitten molemmat! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!