sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Koulutreenissä pitkästä aikaa!

Heippa!
Koulukisat kisailtiin eilen, mutta nyt olisi kuitenkin vielä vuorossa juttuja heinäkuun kouluratsastustreeneistä- nämä treenit olivatkin yhdet kolmista koulutreeneistä, jotka Pillerillä ratsastin koko kesän aikana. Tunnin aiheena oli täällä blogissa jo muutamaan kertaan esiintynyt vasta-asetus - myötätaivutus- tehtävä, eli suorilla urilla mentiin vasta-asetusta, ja päädyillä ympyröillä sekä vasta-asetusta, että myötätaivutusta. Pitkät sivut käveltiin tällä tunnilla, ja ravi- sekä laukkatyöskentely suoritettiin ympyröillä.
Alkuun ei oltu yhtämieltä kyllä yhtikäs mistään :D
Mutta kyllähän se yhteinen sävel sieltä löytyi loppujen lopuksi<3
Alkulämmittelyksi otimme pohkeenväistöjä, sekä avo- ja sulkutaivutusta pituushalkaisijalla. Pillerille tehtävät olivat käynnissä tosi hyviä, sillä niillä sen saa kivasti kuulolle ja siitä tulee herkkä pohkeiden väistättäville avuille, ja se malttaa odottaa puolipidätteitä. Tehtävä aloitettiin tulemalla muutaman kerran pohkeenväistöä pituushalkaisijaa pitkin, ja Pilleri toimi jaloistaan ihan hyvin, vaikka olikin edestä tuttuun tapaan melkoinen kirahvi. Kun hevoset saatiin kuuntelemaan väistättäviä pohjeapuja, muutettiin tehtävä avotaivutukseksi, ja vielä siitä hetkeä myöhemmin tehtävä aloitettiin avotaivutuksella, mutta puolessa välissä vaihdoimme sulkutaivutukseksi. Pilleri teki kyllä kaikkia liikkeitä ainakin pätkissä hyvällä tahdilla ja energialla, mutta omasta mielestäni meidän parhaat suoritukset nähtiin sulkutaivutuksissa. Sulkutaivutusta ratsastaessa Pilleri myötäsi pätkittäin tosi kivasti myös edestä, ja astui silti hyvällä energialla kolmea uraa käyttäen- tunti lähti siis ihan hyvillä mielin ja kivalla fiiliksellä käyntiin! :)
Ponin myödätessä edes pikkuriikkisen, sai se välittömästi kehuja :)
Ai kuka painaa kädelle, missä muka?
Alkuun Pilleri vastusteli tosi paljon "kaikkea", mutta Lotan vinkeillä ja sitkeällä vaatimisella
poni parani joka suorituksen myötä!
Päivän varsinainen tehtävä aloitettiin suoraan ravissa, koska edellisen tehtävän aikana oltiin jo työstetty hevosia paljon käynnissä. Päätyihin tehtiin alkuun kaksi ympyrää, joista ensimmäisellä asetimme ulospäin, ja toisella taivutimme sisällepäin. Ravia sai istua alhaalla, tai sitten sai keventää, ihan miltä oma ratsu tuntui- itse päätin istua alhaalla, jotta saisin Pillerin kuuntelemaan pidätteitä paremmin ja kitkettyä sen ajoittaisen kiihdyttelyn ravitehtävien aikana pois, mutta välillä myös kevensin, jos P jännittyi niskastaan liiaksi. Pilleri oli alkuun ihan äärettömän jäykkä, siis oikeasti ihan kirjaimellinen rautakanki! Lotta kuitenkin painotti, että hevosia pitää nyt vaatia kahta kovemmin, jos ne eivät rehellisesti taivu, ja tehdä vaikka viisi ympyrää, jos avut eivät mene läpi. Muutaman kerran jouduttiin Pillerin kanssa pyörimään ylimääräisiä kierroksia, mutta loppua kohti Pilleri parani tosi paljon ja myötäsi molempiin suuntiin, välillä vähän pitempiä pätkiä ja välillä sitten ihan pienenpieniä hetkiä- mutta parempi sekin, kuin ei mitään edistystä!

Selkä alhaalla, pää ylhäällä- ai eiks sen pitänytkään mennä niin?
Hetken ravityöskentelyn jälkeen lisäsimme vielä kolmannen ympyrän, ja muutimme tehtävän kulkua: kaksi ensimmäistä ympyrää tultiin ravin sijaan laukassa, mutta ihan samalla tavalla ensin ulospäin asettaen ja sitten sisäänpäin taivutellen. Kolmas ympyrä mentiin harjoitusravissa, taivuttaen hevosia sisällepäin, ja päätavoitteena oli käyttää hyväksi laukan jälkeistä hyvää poljentaa- nyt ei siis saanut sääliä itseään ja humputella mummoravia, vaan nyt piti vaan yrittää istua ja antaa hevosen liikkua reippaasti eteenpäin. Laukka oli Pillerillä tällä tunnilla tosi, tosi, tosi kankeaa, mutta sairaslomalainenhan se oli vielä hetkeä aikaisemmin ollut, joten annettakoon se sille anteeksi- poljenta kuitenkin parani laukkatehtävän aikana älyttömän paljon, vaikka P oli selkeästi aika kireänä. Laukassa Pilleri otti välillä sellaisia "juoksen alta poooois!"-spurtteja ja puri samalla kuolaimeen kiinni, mutta työskentelyn edetessä ne jäivät pois ja viimeiset suoritukset olivat jo tosi kivaa, rentoa, ja pontevaa laukkaa, ainakin verrattuna siihen lähtöpisteeseen :)  Pilleri oli ajoittain myös todella kivan kevyenä edestä, eikä nojannut siirtymisissäkään yhtään kuolaimeen, vaikka laukkatyöskentelyt eivät nyt olleetkaan muilta osin ihan meidän heiniä tänään.

Oli siinä ravissa kyllä ainakin poljentaa!
Tehtävä tehtiin molempiin suuntiin, ja huomasin kyllä ihan selkeän eron suuntien välillä. Harmi, että parempi suunta (oikea kierros) työstettiin nyt ensin, sillä se olisi ollut siihen varmasti ihan super, kun olisi ensin ottanut vasemman kierroksen laukat. Tällä kertaa kuitenkin näin, ja tuntui että sain työstää sen kokonaan alusta laukassa avuille ja tasaiseksi molemmille ohjille- nyt saatiin valitettavasti unohtaa keveys edestä ihan kokonaan, P puri ja nojaili kuolaimeen ihan yhtenään vastustellen kuolaintuntumaa etenkin sisäänpäin taivutellessa. Laukka oli muutenkin vasempaan kierrokseen jotenkin sellaista tönkköä, enkä saanut siihen ihan sellaista poljentaa, kuin olisin halunnut. Saatiin kuitenkin muutamat ympyrät ihan onnistuneitakin suorituksia ja heponen asettumaan molempiin suuntiin rehellisesti, mutta taivutus jäi tällä kertaa puolitiehen. Pitäisi aina Pillerillä hypätä parit esteet alkuun, niin sille saisi sen hyvän energian ja poljennan myös takajalkoihin!
Lopuksi keventelimme hevosia vielä pidemmälle kaulalle, käyttäen edelleen avuksi vasta- ja myötäasetuksia. Loppuraveissa saatiinkin esitettyä päivän parhaat pätkät käyntityöskentelyn lisäksi, joten ihan hyvä mieli jäi, vaikka hevonen olikin aika jäykkänä. Sairaslomalaista pitää ymmärtää, eihän sitä nyt ihan ykskaks yllättäen ole rento ja letkeä kun on ollut liikkumatta! :)

Kummasta Sinä tykkäät enemmän, sulku- vai avotaivutuksesta? :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Mutta nyt minä poistun sängyn puolelle, olen vähän kipeänä ja takana on talleilua kuuden tunnin verran! Postattavaa silti riittää, vaikka tältä päivältä blogijutut ovatkin tässä- kirjoitellaan siis taas pian! :)
psst. Paljastetaan, että kisoista saatiin hyväksytty tulos ja olen tosi ylpeä ponista, sillä kaikki kehityskohdat olivat omia virheitäni. Rohkeasti K.N Specialia kohti vaan!

XOXO,
Siiri

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus jälleen! mäkin alan ensi viikolla koulutreenaamisen, tulevan viikonlopun kisoja varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että teillä on kisat tiedossa ja tsemppiä tietty myös treeneihin! :)

   Poista
 2. Sulkutaivutukset ehdottomasti on kivempiä! Toisaalta ne tuntuu olevan myös mun hevoselle helpompia että voi johtua siitäkin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin suosikkini on sulkutaivutus :) No mutta sehän on vaan kivaa jos heppakin tekee niitä mielellään! :)

   Poista
 3. Tosi nätin näköistä menoa, vautsi! Ei oikein voi kuin ihailla :3
  Itse en ole sulkuja mennyt, joten vastaan avot. Ferrarin kanssa en tosin ole tehnyt kumpiakaan, eikä tee mieli koettaa, kun voi tulla aikamoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että osaisit sen ihan vallan hienosti myös Ferrarin kanssa, se on melkein helpompaa kuin avotaivutus! ;) Tsemppiä treeneihin! :)

   Poista
 4. Voi kun itsekin pääsisi kunnon koulutreeniin tutulla hevosella! Hankala tottua tähän vähän sinne päin humputtelua tuntemattomilla poneilla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä kohta löydät sen kivan ponin, jonka kanssa pääset sitten ystävystymään ja kunnolla treenailemaan! :) Älä luovuta! :)

   Poista
 5. Ratsastat niin hyvin! :) Meillä taitaa Grandin kanssa jatkua ihan tavalliseen tapaan kouluvalkuissa käyminen, mutta seuraavat kisat ovat varmaan vasta ensi vuoden puolella. Mutta katsotaan mitä tämä vuosi tuo vielä tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia :3 Tsemppiä treeneihin, toivottavasti treenit tuottaa tulosta! :) Meille tuli tietoon vielä yhdet kisat tälle vuodelle, jos sinne asti selvitään, tosin ne on niitä meidän heiniä sitten eli estekisat ;)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!