tiistai 27. syyskuuta 2016

Me debytoitiin!

Paras <3
(C) Johanna
Heippa!
Nyt olisi sitten vuorossa kisaraporttia, oltiin tosiaan 24.päivä kisaamassa tallin koulukisoissa helppo C-luokassa Pillerin kanssa. Kisapäivä sujui meidän osalta ihan hyvin, ja seuraavissa kisoissa ollaankin sitten jo kahta valmiimpia, kun tiedetään miten homma toimii!
Kisaajia oli vain viisi kappaletta, joten verryttelimme kaikki yhtä aikaa pyörien kouluaitojen sisäpuolella vapaasti verrytellen, ainoastaan kierros oli määrätty. Alkuun käynnissä Pilleri ihmetteli kovasti pikkuruisia valkeita aitoja, ja vähän pelkäsikin niistä osaa, mutta muutaman kierroksen jälkeen se käveli jo oikein nätisti tarpeeksi lähellä aitoja ja ymmärsi halutun etäisyyden- ei tarvitse kolistella aitoja nuollen, mutta ei tarvitse olla kahden metrin päässäkään. Käynnissä tein vasta- ja myötätaivutuksia kierroksen verran kerrallaan, mutta en tehnyt mitään sulkuja tai avoja, koska Pilleri ottaa niistä melko usein nokkiinsa ja lähtee juoksemaan alta pois. Koitin ajatella ihan samalla tavalla ravissa tekeväni asioita ja tehtäviä nyt hevosen ehdoilla ja sille mieluisalla tavalla, ja Pilleri olikin verryttelyssä tosi kiva! Se myötäsi pieniä pätkiä jo heti kättelyssä, ja askeleen pidennykset sujuivat paremmin kuin osasin ajatellakaan, se myös pysähtyi kuin ajatuksesta. Rataan kuului pysäytys ja peruutus askeleen pidennyksen jälkeen, joten harjoittelin ravissa paljon sitä sarjaa, kun ajattelin sen olevan ehkä haastavin osio raviohjelmassa. Pilleri kuitenkin suoritti sen joka kerta paremmin, ja radallahan se onnistui jo vähän liiankin hyvin, kun pysähdyttiin jo ennen kirjainta.. :D Verryttelyssä olisi kannattanut ehkä pitää mielessä se, että pysähdys pitää suorittaa kirjaimessa, joten olisi kannattanut harjoitella se myös verryttelyssä niin, eikä vain mielivaltaisesti pysäyttää ja peruuttaa tietämättä "kauanko" pysähtymiseen tarkalleen menee.
Totista hommaa tämä!
Minulla on joku oma show menossa, mutta Pilleri on hieno! <3
Kun lupa laukkaan tuli, nostinkin sen heti ja aloin pyöritellä Pilleriä pääty-ympyröillä. Askelluksen kankeuden tunsi ihan selkään asti, mutta se kuitenkin oli palannut sairaslomaltaan vasta kisoja edeltävänä päivänä käyden yhdellä tunnilla, joten en vaatinutkaan mitään huippumuotoa tai välitöntä rentoutta, vaan koitin saada Pillerin vain askeltamaan niin hyvin, kuin nyt lähtökohdat huomioiden vain oli mahdollista. Ympyröillä ratsastin normaalia harjoituslaukkaa, ja pitkillä sivuilla pyysin Pilleriä eteen ja venyttämään itseään, jotta se pikkuhiljaa vertyisi takaosastaan astumaan kunnolla alleen, ja se toimikin ihan hyvin. Laukkailtuani "tarpeeksi"  tein vielä yhden laukkalävistäjän ja siirsin Pillerin sitten ravin kautta käyntiin ja annoin kävellä. Maiju ilmoitti, että aikaa verrytellä on vielä viisi minuuttia, ja muut vielä laukkasivat tai ravasivat, joten otin itsekin muutamat ravivoltit vielä ja suorat linjat ilman aitojen apua, ja siirryin sitten ensimmäisen luokan alun tieltä pois aitojen ulkopuolelle.
En tehnyt mitään erikoista odotellessani omaa vuoroani, en halunnut katsoa perusmerkin ratoja etten sekoittaisi sitä omaan rataani, vaan katselin kaikkea muuta maisemista lähtien antaessani Pillerin löntystellä omia polkujaan pitkin ohjin. Sen kaverit olivat viereisessä tarhassa ulkoilemassa, ja sinne se koitti itsekin vänkäämällä joka kierroksella kohti porttia ja katsellen kaihoisasti kavereiden perään- raukkaparka joutunut vaan töihin, kun muut saa olla vapaalla, julma minä kun valitsin sen ratsukseni.. :D Odotellessa otettiin myös muutamat kuvat syksyisellä taustalla, ja kerrattiin rata ainakin sata kertaa vielä läpi. Helppo C- luokassa oli lisäkseni vain yksi starttaaja, ja me oltiinkin saatu kunnia lopettaa kisapäivä olemalla viimeinen starttaaja, joten luokan alkaessa katsoin kilpakumppanini suorituksen muistellen samalla mikä seuraava liike on, ja sitten se olikin jo oma vuoro tiedossa- ai että, kun jännitti.
<3
(C) Johanna
Saimme tulla suorituksen loputtua aitojen sisälle kävelemään siksi aikaa, kun Maiju kirjoitti edelliselle ratsukolle kommentteja ylös. Aika tuntui ikuisuudelta, ja ehdin kävellä ainakin viisi kierrosta ennen kuin sain luvan aloittaa- Pilleri oli ollut koko ajan tosi rentona ja olin taivutellut sitä rataa kiertäessäni, mutta sillä sekunnilla kun sain luvan lähteä suorittamaan ja siirsin Pillerin raville, tapahtui jokin outo klikkaus ja hevonen lähti juoksemaan kuin ravuri konsanaan :D Minä rupesin rehellisesti sanottuna vaan nauramaan, tein ympyrän, ja lähdin sitten tahdin vähän rauhoituttua kohti pituushalkaisijaa ja alkutervehdystä. Radan kulun näette videolta ja se on ääniraidallinen, joten siitä selviää myös omat mietteeni!

Eniten harmittaa se, etten tajunnut ratsastaa huolellisemmin, vaan luotin Pillerin tekevän kuin robottina pyydettyjä asioita. Eniten ärsyttää rikko raville ensimmäisellä lävistäjällä, koska Pilleri kyllä olisi laukannut lävistäjän kiltisti loppuun, kun en olisi ottanut niin isoa puolipidätettä lävistäjälle tultaessa ja olisin pitänyt pohkeet kiinni. Radalla ollessani en edes huomannut kahta muuta rikettämme, jotka olivat pysähtyminen ennen L-kirjainta ja lopputervehdyksen totaalinen leviäminen, emme siis olleet edes linjalla ja kaikenkukkuraksi olimme tervehdyksessä vinossa. No, tästä sitten vaan nämä asiat korvan taakse ja seuraavalla kerralla paaaljon tarkempaa ratsastusta! :)
Tyytyväisenä maalissa, vaikka kuski törttöilikin :)
Olen superylpeä Pilleristä, se suoritti kaiken ihan hurjan hyvin ja esitti itsensä edustavasti. Meidän prosentit oli loppujen lopuksi 55%, pisteskaalalla 4-7, joten hyviäkin hetkiä oli- ja nuo neloset saa nimittäin ihan tosi helposti kitkettyä pois, joten ensi kerralla ollaan varmasti jo korkeammissa prosenteissa! :)

Muistatko, miten oma koulukisadebyyttisi sujui?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Hienosti meni,onnea! :)
  Mulla tuli mun ekoista ulkopuolisista kisoista 63.889(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ensi kerralla sitten vielä tarkemmin ja paremmin! :)
   Oho, nehän on mennyt ihan superhyvin, onnea myös sinulle! :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja kyllä huomaa että P on ollut lomalla, mutta muuten mielestäni teillä meni ihan hyvin. Itselläni on tulossa kisat tällä viikonloppulla,eivätkä mitkä tahansa kisat vaan mestaruudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P yritti parhaansa ja meillä oli kivaa, joten en harmittele hevosen jäykkyyttä :)<3 Oijoi, tsemppiä kovasti koitokseen ja toivottavasti tulee menestystä! :)

   Poista
 3. Kivasti meette, Pilleri näyttää niin komealta :3 Mun ekoista koulukisoista tuli Eetulla 48%, eikä vieläkään olla asiaa päästy korjaamaan. Mutta ehkä vielä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilleri on ihan ykkönen, välitän kehut :3
   No voi ei :/ Mikäs siellä meni pieleen? Toivottavasti vielä joskus pääsette parantamaan, edes vaikka harjoituskisoissa! :)

   Poista
  2. Pieleen meni se, että itse jännitin hirveästi, jolloin Eetukun juoksi alta eikä asettunut mihinkään suuntaan... :'D Nykyään vain naurattaa, että koskaan mentiin edes niihin kisoihin. Mutta kyllä mä vielä joihinkin harkkakisoihin haluaisin mennä Eetulla, että saataisiin se 50% siitä HeC:stä. ;)

   Poista
  3. Voi ei :D! Toivottavasti pääsette vielä kokeilemaan ilman jännityksiä! :)

   Poista
 4. Hienosti meni! Mulla alla elämässäni kahdet kisat ja jännitti aivan järkyttävästi! Aikuisten kouluratsastusmerkki suoritettiin prosentein 64 ja jotain. Sit eka virallinen heB rata 62.4% :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Voi meitä jännittäjiä, mikähän siinäkin on aina niin mahdottoman hurjaa :'D Mutta toisaalta jännitys voi olla myös hyvästä, kuten sinulla näyttää olleen, teillähän on mennyt tosi hienosti!! :)

   Poista
 5. Hienosti näytti menevän, vaikka pari rikettä tulikin! Tärkeintä, että kisoista jää hyvä mieli. ;-) Pilleri näyttää niin kivalta näissä kuvissa!

  Mulla ensimmäiset koulukisat oli Helppo B K.N Special yli vuosi sitten Carinon kanssa, jotka nyt menivät vähän niin ja näin.. En tietysti ollut ottanut selvää ettei äänimerkkejä saa käyttää ja maiskutin muutaman kerran ponille sillä se oli niiin väsynyt ja laiska esteluokan sekä odottelun jälkeen lämpimänä kisapäivänä. Ne olivat onneksi harjoituskisat, joten maiskutuksesta vain väheni pisteitä ja päästiin luokka läpi ihan ok tuloksella. Tietysti harmitti oma tietämättömyys, mutta aina ei voi mennä hyvin! :-)

  - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä ekalla kerralla kaikkea tiedäkään, en minäkään ymmärtänyt miten toooosi tarkasti hevonen pitää esittää radalla! Ajattelin että kunhan tässä humputellaan kun on C-luokka :'D KN Specialissa sitten tarkkaa ja hevosta tukien! :)
   Kiitos kommentista, on huojentavaa kuulla ettei muillakaan ole ihan suunnitelman mukaan mennyt eka kerta valkoisten aitojen kera :D Tsemppiä teille treeneihin, me valmistaudutaan jo lauantain koitokseen :)!

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!