lauantai 3. syyskuuta 2016

Kysymysmerkkejä

Moi!
Viime postauksessa hehkutin tätä koittavaa kisapäivää, joka on siis tänään. Saappaat on puunattu (yritykseksi se kyllä jäi, likalaikut näkyvät vieläkin...), kisavaatteet viikattu esille ja kamerat tyhjennetty, ladattu ja pakattu jo tallikassin viereen. Minun pitäisi olla innoissani, odottaa tallille lähtöä kuin kuuta nousevaa- mutta en oikein ole varma tästä.
Olipa kerran herra, jota ei huvittanut..
(C) Ilona
"Kerrankin saa mennä kovaa!"
Nimettiin P tämän kuvan perusteella lentäväksi valtamerialusrusakoksi.
(C) Elisa
Onneksi tällekin sattumukselle voi vaan nauraa!
Ollaan muuten koko tallin ainut ratsukko suomenhevosia lukuunottamatta,
jotka osaa tuhota ristikon näinkin perusteellisesti :)
(C) Elisa
Kaikki tuli rysähtäen alas, kun kävin maanantaina estetunnilla kisoja silmällä pitäen. Pilleri ei ollut ollenkaan oma itsensä, ja karsinassa huomattu selän arkominen alkoi näkyä myös ulospäin. Hevonen kulki alkuun ihan normaalisti, eikä ollut mitään ongelmia. Se oli oma kuuliainen itsensä, ja ravissa suoritetut puomitehtävät ja ristikkohypyt sujui hyvin. Laukassa aloin kuitenkin tuntea jotakin "outoa" ja "erilaista", mutta en amatöörinä osaa oikein sormellani osoittaa mitä se oli. Jotenkin se kuitenkin tuntui joltain vieraalta, jotain siinä askelluksessa oli- sehän siinä oli, ettei Pilleri käyttänyt selkäänsä sen ollessa kipeä ja oli tosi etupainoinen. Etupainoisuus pitkillä esteväleillä ja etenkin esteen jälkeen ei meillä ole mitään uutta, mutta etupainoisuus esteillä, nimenomaan niitä hypätessä, on uusi ongelma. Laukka ei pysynyt yllä, jos yhtään yritin ponin päätä nostaa- tämä ei todellakaan ollut se Pilleri, jonka selässä olin viimeksi ollut. Maiju minulle sanoikin, ettei kannata lähteä 60-80cm luokkaan jos Pilleri on edelleen noin etupainoinen. Lupa starttiin kuitenkin tuli tänä aamuna opeilta, kun sitä kysyin. Teenkö silti kuitenkaan oikein, jos lähden kisaradalle? Jos Pilleri on vieläkin selästään kipeä ja hyppääminen sattuu siihen? Ja siinä vaiheessa, kun tiedän vastauksen, voi olla jo liian myöhäistä. Se tuntuu inhottavalta, ja minua jopa vähän pelottaa.
(C) Elisa
(C) Elisa
Varasin heti seuraavana aamuna koulutunnin tiistai-illalle, pyytäen Pilleriä ratsuksi. Ajattelin, että se saattaisi olla sileällä paljon parempi, ja jos saisin sen vähän rentoutumaan, tekisi se ponille varmasti hyvää. Alkuun kaikki sujuikin hyvin, tehtävät sopi meille kuin nenä päähän ja saatiin tosi hyviä pätkiä aikaiseksi. En olisi koskaan uskonut, että laukka, meidän vahvin askellaji, voisi koskaan olla niin mahdottoman hankalaa ja tunnin jälkeen totesinkin toiselle tuntilaiselle, ettei olisi koskaan pitänyt nostaa koko laukkaa tällä kertaa- selätön, pakoon juokseva, kireä. Nuo sanat kuvaavat laukkatyöskentelyä, mutta ne eivät kuvaa Pilleriä ollenkaan. Ihan kuin olisin ratsastanut jollain aivan vieraalla, täysin tuntemattomalla hevosella, en suinkaan sillä omalla silmäterälläni, jonka tunnen kuin omat taskuni ja jonka kanssa näytetään ainakin silloin tällöin jopa ratsukolta.
(C) Elisa
Videolla meno näyttää niin paljon paremmalta, kuin miltä se selkään tuntui. Mutta alkutunnista otetuilla videolla oli myös jotain, mikä on paljon pahempaa kuin selkään tuntuneet liikkeet. Sydän jätti lyönnin väliin, Pilleri varoo käynnissä vasenta takajalkaansa, ja ottaa sillä lyhyempää askelta. Muissa askellajeissa omaan silmääni ei kuitenkaan osu poikkeavaisuuksia jalkojen liikkeissä, ei kummassakaan kierroksessa, joten ehkä se oli vain karsinassa seisomisesta johtunutta jäykkyyttä, edellisestä tunnista kun oli jo kolme vai neljäkin tuntia. Videoita ei kuitenkaan ole kuin muutaman minuutin ajalta koko tunnin kestosta, joten on vaikea sanoa niiden perusteella mitään. Jos olisin tiennyt tuossa hetkessä, että P on epäpuhdas, en olisi jatkanut metriäkään. Syyllisyys painaa, vaikka enhän minä voinut tietää, kun en tuntenut epäpuhtautta selkään.

Tunnin aikana mieleni läpi seikkaili varmaan triljoonia kysymyksiä- olenko itse nyt vain näin huono oikeasti ratsastamaan, etten saa hevosta avuille ollenkaan? Onko Pilleri sairas, onko sillä jokin lihasjumia suurempi hätä? Mitä pitäisi tehdä, mitä pitäisi jättää tekemättä? Mieleeni jäi kummittelemaan ajatus kisastartin peruuntumisesta, enkä antaisi ikinä itselleni anteeksi, jos Pillerille sattuisi jotain minun takiani. Jos jumi muuttuisi joksikin vakavammaksi, vain koska minä halusin lähteä sen kanssa radalle. En kuitenkaan voi vuorata ponia pehmusteisiin ja kuplamuoviin, vaikka ehkä haluaisinkin, vaan nyt juuri haluan luottaa opettajien sanaan. Eivät he olisi minua radalle lähettäneet, jos Pilleri olisi edelleen kipeänä. Kaikki menee varmasti hyvin, kun vaan jätän epäilyni ja etsin sitä hevosta, jonka minä tunnen. Jos en sitä löydä, saa Pilleri palata talliin ja me ei lähdetä radalle. Jos löydän, tulen ratsastamaan parhaani mukaan ja pidän huolen, että myös hevosella on hauskaa- ja jos huomaan jotakin epänormaalia, vaikka kesken suorituksen, keskeytän ja päästän hevosen takaisin talliin. En halua, että Pilleri kärsii minun takiani.
(C) Elisa
Kisaaminen on se meidän juttu, enkä halua kisata muilla hevosilla. Tavoitteenamme on pitää hauskaa ja saada suoritettua se meidän paras mahdollinen suoritus- se ei välttämättä ole nollarata, tai nopein rata, mutta se on se, mihin me yhdessä tällä hetkellä pystytään. Sen näkee sitten kisapaikalla, mihin me tällä kertaa venytään. Ehdoton huippusuoritus olisi tuoda kotiin ruusuke, mutta pääasia tällä kertaa on palata kotiin kevyin mielin, tietäen ponin olevan kunnossa ja hyvinvoiva. Tietäen, että me tehtiin parhaamme- kliseistä, mutta meidän tavoitteet ei ole parrasvaloissa, siinä sinivalkeassa ruusukkeessa. Haluan vain tehdä Pillerin kanssa asioita yhdesssä, tehdä asioita, joista sekin pitää. Ja esteistä, jos jostain, tämä poni oikeasti nauttii.  
Hevosen ehdoilla. Tänään, jos koskaan, se on todella tärkeää.
(C) Elisa
Oletko Sinä joskus pelännyt hevosen terveyden puolesta?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Olin valmis tai en, niin nyt sitä mennään. Haen kilpasiskon vielä kyytiin matkan varrelta, ja sitten se on menoa- tsemppiä kaikille kisaajille tätäkin kautta, toivottavasti illan aikana nähdään monta onnistumista! :)
XOXO,
Siiri

4 kommenttia:

 1. Hurjasti tsemppiä teille ♥
  Mutta olen todellakin pelännyt hevosen terveyden puolesta, nimittäin Eetun, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, Ekikin on palaillut jo normaaliin tuntiponin arkeen pikkuhiljaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   On tämä melkoista, mutta toisaalta mieluummin huolehtii vähän ylimääräistä, kuin on välinpitämätön. Hienoa, että Eetu on jo kunnossa :)

   Poista
 2. Voin kyllä samaistua suhun täysin.. Toivottavasti Pillerillä ei ole mitään vakavaa ja teillä alkaisi taas sujumaan - ootte huippu pari! Hurjasti tsemppiä teille! :-)

  - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni oli tänään taas terässään, joten oli varmastikin kyse vain jumista :)<3 Ruusuke tuotiin kotiin, joten onnistuttiin yli odotusten! :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!