sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kuvapostaus: Tehoestekurssi 1.-5.8

Moi!
Edellisessä postauksessa toivottiin kuvapostausta ja juttua tehoestekurssista, joten tässäpä tulisikin sitten pieni tiivistelmäpostaus kuvineen. Maanantain tunneista minulla ei ole kuvia, mutta muilta päiviltä vähintään yhdeltä tunnilta on. Kiitos siis Mimille, Jennalle, Johannalle ja Nooralle kuvaamisesta :)
Maanantaina aloitimme koulutunnilla, jonka meninkin pitkästä aikaa Morrilla- eipä ole tullut sillä ponilla käytyä pahemmin koulutunneilla, ja Morrin saaminen pehmeäksi oli kovan työn takana. Kovasti meitä kuitenkin kehuttiin, ja erityisesti laukassa Morri yllätti posiitivisesti pehmeydellään :) Tunnilla tehtiin pääasiassa paljon taivutteluja ja hieman väistöjä, mitkä sopi kyllä Morrille hyvin ja minulle jäi tunnista ihan mukavat fiilikset alun haparoinnista huolimatta. Melkein harmittaa, ettei meistä ole kuvia, kun näillä estetunneilla ei näytetty ollenkaan niin hienoille!
Morri keskiviikon erikoisesteillä
(C) Mimi
Koulutunnin perään menin puomitunnin Rasmuksella, ja en voi kuin hehkuttaa! Rasmus oli ihan huippu, tultiin ravissa kahta "puomisarjaa", joista ensimmäisellä piti koota raviaskel lyhyeksi, ja sarjojen välissä taas pyytää hevosta venyttämään seuraavaa sarjaa varten. Tehtävää tehtiin myös toisinpäin, eli ensin eteenpäin ratsastaen ja välissä pidättäen- tämä oli Rasmukselle selkeästi vaikeampaa, ja se ninjasikin ensimmäiset puomit muutaman kerran laukassa. Viimeinen toisto oli kuitenkin jo ensimmäisiin verrattuna ihan superhyvä, hieno Rasmus! Laukassa tulimme ihan normaaleja laukkapuomeja innariväleinä, joille haimme vain tasaista rytmiä. Rasmus oli koko tunnin ajan hirveän kuuliainen ja tahdikas, tykkäsin kovasti! :)
Maanantain viimeinen tunti olikin sitten estetunti, ja menin sen Leevillä. Meitä molempia taisi alkuun jännittää, kun Leevikin puuskutti ja hikosi kaulastaan ravilähestymisilläkin. Tunnilla tulimme suoralla lähestymisellä hieman poikitettuja esteitä (siis niin, että esteen johteet olivat eri kohdissa, toinen enemmän oikealla ja toinen enemmän vasemmalla, jolloin este hypätään "vinona"), sekä harjoittelimme tiukkoja uusintakäännöksiä. Leevi oli ihan superkiva, vaikka muutamalta kummalliselta loikalta ei säästytykään. Leevi oli koko tunnin ajan tosi tasainen, kuuliainen ja rauhallinen, sekä sen askeleet olivat lähestymistä ajatellen hyvin helpot. Tykkäsin kyllä kovasti tästäkin, kaikki maanantain tunnit olivat oikeastaan tosi kivoja! :)
Ykkösponi <3
(C) Mimi
Tiistaina aloitimme päivän maastoestetunnilla, jolle sain Pillerin. Tämä oli meidän kolmas kerta maastoesteillä, mutta joka kerta oli kyllä yhtä kivaa- Pilleri on ihan super! Pillerillä hyppäämisestä teen erillisen postauksen, joten en tässä kerro siitä sen enempää :) Voisin hehkuttaa ponia vaikka maailman tappiin asti!! <3
Alkutunnin edustus. Tuntui tässä vaiheessa, ettei tule kesää eikä talvea tästä hommasta :D
(C) Mimi
Maastoesteiden jälkeen menimme koulua ilman satulaa, ja minulle annettiin Lukas. Lukas oli tositosi erilainen, kuin muut ratsastamani hevoset, joten tunti meni kyllä pitkälti opetellessa taas juuri tälle hevoselle sopivia nappuloita- ulko-ohjan merkitys tuli kyllä ainakin selväksi, mutta sen kun löysin, niin Lukas oli tosi pehmeä ja miellyttävä :) Täytyy kyllä sanoa, etten olisi ihan ensimmäisenä Lukaksesta uskonut, mutta kyllä, se oli oikeastaan mukava ratsastettava, kun sen sai tukeutumaan ohjille tasaisesti! Laukassa Lukasta sai vain ratsastaa eteen, jos otin yhtään edestä, niin humps vaan, ravilla oltiin ja minä meinasin jo luisua alas. Hauskaa kyllä oli, kun Lukas ihan suutahti ja viskasi peränsä kohti yläilmoja- huihui, hurja poni ;) Meistä oli vain kaksi kuvaa koko tunnilta, ja valitsin tähän nyt niistä kahdesta "paremman"- ei siis kuvaa koko tunnin kulkua, tai ainakin toivon että se oli loppua kohti aivan eri näköistä! :p
(C) Mimi
Keskipäivällä olikin sitten vuorossa elämäni ensimmäinen estetunti ilman satulaa. Olin sormet ristissä odottanut, josko saisin Pillerin, niin ei tarvitsisi jännittää, mutta kyllä suomipoika-Masikin hoiti luottoratsun homman oikein hienosti! Tunnilla tulimme alkuun ravipuomeja ja laukassa sitten innarivälein sijoiteltuja puomi-pysty-puomi-pysty-puomi tehtävää, joka oli aluksi kokonaan puomeina. Masi on vähän raaka vielä noiden ponnistuspaikkojensa kanssa, mutta hienosti me selvittiin- osuttiin vain ensimmäiselle puomille edes jotenkuten, niin loppu oli helppoa! Minua tosiaan jännitti ihan hirveästi, ja alkutunnin rankkasateen kasteleman selän takia olo selässä oli jokseenkin hutera- onneksi tällä tukkajumalalla on jotain, mistä pitää kiinni ja sitten vain mentiin! Kevyt istunta oli ihan älyttömän hankalaa ilman jalustimien apua näin ensikertalaiselle, mutta eiköhän sekin siitä harjoittelemalla kohene. Masi oli hurjan kiva ja todisti olevansa edelleen vähän esteratsu, vaikka viime kerrasta (joka oli muuten ensimmäinen estekarkelo meidän kohdalla) ehtikin kulua yli kaksi vuotta :)
Mitähän tuota sanoisin tästä timanttisesta sukelluksesta? :D
Annetaan yhteistuumin anteeksi ensikertalaisen erhe!
(C) Mimi

Kyllä se suokkipoikakin osaa hypätä! :)
(C) Mimi
Keskiviikkona hyppäsimme aamulla puolitoista tuntia erikoisesteitä, ja minulle jäi hevosten jaossa Morri. Ei kyllä haitannut minua, Morri hyppää mitä vaan epäröimättä, joten ei tarvinnut ainakaan jännätä stoppia! Esteitä rakenneltiin kaikenlaisia ja uuttakin keksittiin, kun pujotettiin renkaat puomin läpi, eikä laitettukaan alle- oli myös penkkiokseria, lankku, vilttejä, muuri, portti ja heinäpaalit. Itse en ennen ollut hypännyt sen erikoisempia esteitä, paitsi maastoreissun yhteydessä yli kaksi vuotta sitten, kun menin Morrilla penkit ja kavaletin, jonka alla oli heinäpaalit. Tykkäsin kyllä kovasti, ja olisin halunnut Pillerillä tämänkin tunnin mennä, se kun on niin huippu eikä pelkää mitään- mutta ei kyllä peljännyt Morrikaan, joten hyvä mieli jäi! 
Viltti
(C)Mimi
Viltti
(C) Jenna
Penkkiokseri
(C) Jenna
Heinäpaali
(C) Mimi
Muuri
(C) Mimi
Portti
(C) Mimi
Hyvä poni! :)
(C) Jenna
Morrilla oli tällä kertaa laiskottelupäivä, ja se viihtyi vähän väliä pohkeen takana- mutta mitä enemmän hypättiin, sitä paremmin Morrikin lähti sitten heti laukannostosta lähtien liikkumaan eteenpäin. Morrilla on myös sellainen kummallinen tapa hyytyä kohti esteitä, vaikka miten sitä kannustaisi eteenpäin- radalla onneksi sekin sitten häipyi pois, ja saatiin lähes koko rata suoritettua tasaisella, hyvällä temmolla heinäpaalille hyytymistä lukuunottamatta :) Hypättiin tunnin aikana tosiaan jokainen este yksittäisenä, ja sen jälkeen tultiin kaikki ratana. Morri olisi voinut olla sähäkämpikin, mutta toisaalta sitten taas, päivä oli lämmin ja Morri on jo vanha, joten ei siltä olisi enempää voinut oikeastaan vaatia :)
(C) Mimi
(C) Mimi
Keskipäivän tunnilla mentiin koulua, ja minä sain taas yli vuoden tauon jälkeen mennä Pojulla. Suokkivoima on ihan huippua, kaikki neljä Rauhalahden suokeista on aivan ihania :) Tunnilla tehtiin avotaivutuksia pituushalkaisijalla, ja taivuttelimme hevosia sitten jokaisessa kulmassa volttien avulla. Poju oli tosi kiva ja pehmeä, mutta välillä myös raskas liikkeissään. Kädelle se ei missään vaiheessa painanut, mutta sen olemus oli välillä vähän tahmeahko, joka näkyi töksähtelevinä siirtymisinä ja erityisesti laukassa kaatumisena sisäpohjetta vasten. Maijun vinkeillä kaikki ongelmat saatiin kuitenkin korjattua, ja Poju oli loppuraveissa ihan huippuhyvä! <3
(C) Mimi
Huippuheppa tämäkin! :)
(C) Mimi
Torstaina pidimme taas normaalisti kolme tuntia, joista ensimmäinen oli satulaton leikkitunti. Pyöriskeltiin hevosten selissä vaikka mitenkä päin, ratsastimme ilman käsiä ja tulimme myös muutaman kerran hypyt ristikolle. Minulla oli Eetu, ja Eetu on kyllä näihin juttuihin ihan huippu, kääntyi ympyrät ihan ravissakin ilman ohjasapuja ja laukassakin pystyi huoletta heittämään kädet sivuille, tämä poni ei turhista hätkähdä :)
"Tylsäää!" sanoo Eetu :p
(C) Mimi
Eetusta ei ollut yhtään jännää, mutta minulle tämä oli jälleen ihan uusi tunne :)
(C) Mimi
Wuhuu! "I believe I can flyyy.."
(C) Mimi
Seuraavalla tunnilla mentiin sitten ns. "temppuesteitä", ja minulla oli taasen Morri (kukaan muu ei sitä tuntunut haluavan, kun se oli koko viikon ollut niin laiskalla päällä:D). Tarkoituksena siis oli tulla innaria ja tiistain tunnilta tuttua tehtävää mm. ilman käsiä ja osa tuli myös hevosta halaten tai kädet selän takana. Tämmöinen amatööri niinkuin minä pitäytyi niissä vähän helpommissa tehtävissä, mutta tulin minäkin käsiä eri suuntiin pyöritellen ja taputtaen käsiä yhteen vuoroin selän takana ja vuoroin hevosen korvia kohti- melko hurjaa kaksikymppiseltä?!
Ensin yhdellä kädellä..
(C) Mimi
...sitten ilman käsiä...
(C) Mimi
...sitten hieman aivotyötä ja käsiä pyöritellen...
(C) Mimi
..niin samaan, kuin eri suuntiinkin!
(C) Mimi
Niin helppoa, että sujuu vaikka silmät ummessa!
(C) Mimi
Sitten läpsyjä selän takana ja kohti korvia!
(C) Mimi
Viimeinen tunti vietettiinkin sitten järven rannassa kesäisen päivän kunniaksi, ja minä sain taas yhden ihanista suokkipalleroista, tällä kertaa Hollin. Holli ei tuntunut inhoavan vettä, mutta ei se ihan Jarvin veroinen uimarikaan ollut- käytiin me kuitenkin vatsa kastelemassa, ja sitten katseltiin muiden pärskimistä rantavedestä :) Hollin kanssa mieli lepäsi, siihen kun olen oppinut luottamaan ja tiedän sen olevan rauhallinen. Tallille saavuttuamme laukattiin vielä kentällä, ja Holli oli suorastaan suokkiformula- hauskaa oli, ei haitannut ajoittainen hallintalaitteiden menetys ;)
Pärskis!
(C) Mimi
<3
(C) Mimi
Hartiat korviin kun on kylmää!
(C)Mimi
(C) Mimi
Suokkiformula <3
(C) Mimi
Kurssin viimeinen päivä aloitettiin tuplatunnilla rataharjoituksen merkeissä. Minulle oli tosiaan sovittu Pilleri, mutta se oli jättänyt kenkänsä laitumelle, eikä sillä sen takia voinut hypätä. Minulle oli laitettu sitten Lukas, joka kyllä oli jäljellä olevista vaihtoehdoista ehkä paras, vaikka alkuun harmittikin, kun en Pilleriä sitten saanutkaan. Lukas oli kuitenkin ihan huippu, ja on se kyllä noilla esteillä vaan niin fiksu poni- minun täytyi kuitenkin vaihtaa kesken tunnin vähän vähemmän fiksuun menopeliin, ja kiipesin sitten Rasmuksen selkään suorittamaan varsinaisen radan. Radassa oli kahdeksan estettä, joista kolme oli "uusintaesteitä", joille sai siis kääntää ja lisätä tempoa ihan oman mielensä mukaan. Rasmus kävi alkuun aika kuumana, joten itse hain vain rauhallista rytmiä, ilman että hevonen lähtisi missään vaiheessa paahtamaan kuin höyryjuna kohti esteitä. Tulin alkuun linjan ja yksittäisen pystyn yhden kerran, jonka jälkeen lähdin radalle (esteet n. 60-70cm).
8. Kapea este
(C) Mimi
6. Diagonaalilla oleva pysty vasemmalta oikealle
(C) Mimi
5C. Kolmoissarjan viimeinen pysty
(C) Mimi
8. Kapea este (tötteröt alla)
Hieno poika! :)
(C) Jenna
Rasmus tuli avuille ihan älyttömän hyvin, ja sen sai ongelmitta tuoda lähelle esteitä, eikä se leiskautellut mistä sattuu. Saatiin pidettyä hirveän hyvä, rauhallinen ja tasainen ratatempo koko perusradan läpi, mutta sitten tuli ensimmäinen vaikea käännös kolmoissarjalta diagonaalilla olevalle pystylle, josta Rasmus sitten luikahti ohi. Tämä oli ihan minun oma moka, koska en tukenut hevosta käännöksessä ulkoa, ja este tuli sitten Rasmuksen makuun liian pikaisesti ja yllättäen eteen- ratsastajan tuella se olisi kyllä hypännyt, mutta minä haaveilin jotain ihan omaani. Uudella yrityksellä kuitenkin yli ja matka jatkui ylimääräisen voltin kera kohti diagonaalilla toiseen suuntaan olevaa yksittäistä pystyä, jolta vielä jatkettiin pituushalkaisijan vieressä olevalle kapealle erikoisesteelle. Saatiin Maijulta kehut hyvästä ja tarkasta ratsastuksesta erityisesti linjalla, ja myös pisteet rohkeasta ratsastuksesta eteenpäin kiellosta huolimatta :) Mieli jäi hyväksi ja Rasmuskin tuntui tyytyväiseltä itseensä!
Whiiiiii! Harjasta kiinni ja menoksi :D
(C) Jenna
(C) Jenna
(C) Jenna
(C) Jenna
Kurssin viimeisen tunnin piti olla maastoesteitä ilman satulaa, mutta nurmikenttä oli yön sateista vielä ihan märkä ja liukas, eikä hevosilla ole nurmihokkeja, joten päätettiin sitten mennä ilman satulaa vielä ihan normaaleja esteitä. Jätettiin maneesiin radalla olleet linja ja kolmoissarja, niin ei tarvinnut rakennella mitään uutta, ja tehtävät sopivat hyvin ilman satulaa hyppäämiselle :) Minulla oli taas Masi, ja alkuun kaikki meni ihan superhienosti- kunnes sitten siirryttiin linjalle ja Masi kaivoi jostain rauhallisen mielensä syövereistä sellaisen ominaisuuden kuin kuumuminen ja sielläpä sitä sitten mentiin, suokki kuskaili minua linjavälin miten mieli ja minä roikuin parhaani mukaan kyydissä.. :D Muutama hallittukin suoritus saatiin, ja viisi askelta kuitenkin tuli joka kerta väliin, vaikka sen viidennen askeleen mitta ei ehkä joka kerta mikään standardi ollut.. hehe! Mitään sen erikoisempaa emme tällä tunnilla tehneet, lopetimme siis hyvään tasaiseen suoritukseen ja kurssin viimeiset loppuravit olivat edessä :) Maiju arveli, että hieman tuudittauduin hyviin suorituksiin, enkä sitten seuraavalla enää ratsastanut niin keskittyneesti- niin siinä varmaankin kävi. Tultiin hyvin, heti seuraavalla sitten huonommin- tultiin huonosti, heti seuraavalla sitten paremmin. Mutta, tätä on ratsastus, ja joskus menee paremmin, kun taas joskus huonommin- tällä kertaa alkuviikosta sujui paljon paremmin, mutta pääasia että jokaisella tunnilla tuli kuitenkin onnistuttua jokaisen ratsun kanssa, joten en voi sanoa olevani millään lailla pettynyt kurssiviikkoon :)

Kiitos kaikille tytsyille siis seurasta ja mukavasta kurssiviikosta, veteraani kiittää ja kuittaa! :) Jospa ensi vuonna taas uudestaan!

Minkälaisilla kursseilla Sinä olet käynyt?
Mikä menopeleistä miellyttää silmääsi eniten?
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus ja Todella hienoja kuvia, varsinkin nuo ilman käsiä ja ilman satulaa, näytä todella kivalta.

  VastaaPoista
 2. Ihan liian hurjaa menoa olisi mulle! :D Vaikka kivaa näytti olevan. Nyt jo jännittää syksyn tulevat tätiratsastajien ryhmän estetunnit! En ole hypännyt kunnolla yli viiteen vuoteen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minä kuule uskoin sen olevan minullekin, mutta olikin ihan superhauskaa ja vaikka olikin vähän sellainen "huonosti voi käydä"- fiilis ennen tuntia, unohtuivat kaikki epäilykset ensimmäisen ylityksen jälkeen :)
   Olen varma, että sulla tulee sujumaan tosi hyvin, kun alkujännitys vaan loivenee! :) Tsemppiä!!

   Poista
 3. Kaipaan niin tuota ilman satulaa hyppäämistä! "'Mun" Eetun kanssa kun pystyi ennen hyppäämään ja nyt vielä maastoilemaankin ilman satulaa <3 Grandilla en ole edes kokeillut, sen verran kamala selkä istua edes hepan seistessä paikoillaan saatika sitten sen kävellessä. Ismolla ollaan pieniä tultu, mutta silläkin on kova selkäranka ja iso säkä.... :'D Mutta hei kiva lukea vaihteeksi estepainoitteista postausta! :) Hyvältä näyttää jokaisessa kuvassa - niin ratsastaja kuin hevonenkin! Esteet on kyllä parhautta. Maastoesteitä ei vielä olla pästy kokeilemaan, mutta toivottavasti pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi :( toivottavasti pääset pian kokeilemaan maastoesteitä, pidän peukkuja!
   Kiitos kehuista! :) mukava että pidit postauksesta :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!