perjantai 1. heinäkuuta 2016

Valopilkkuja

Jokaisen varjon takana on valoa.
Heippa ja helteistä heinäkuuta!
Olen muutamalle kollegabloggaajalle jättänyt "haasteen" kirjoittaa postauksen asioista, jotka ovat juuri nyt hyvin ja mihin kukin on juuri nyt tyytyväinen vaikka vähän huonomminkin menneiden treenien jälkeen. Toukokuussa Voitto Kotiin- blogin Tiia kirjoitti postauksen samalla idealla, ja siitä minäkin sain idean rohkaista kaveribloggaajia posiitivisuuteen, ja ryhtyä itsekin etsimään noita pieniä elämän valopilkkuja, vaikka hevosrintamalla myrskyäisi kuinka. Jokunen aika sitten luin Jessican postauksen aiheesta, ja halusin itsekin istua koneen ääreen pohdiskelemaan, mikä on juuri nyt hyvin- mitä sitä nyt toisia haastamaan, jos ei itse aio moista tehdä! Välillä on tuntunut, ettei mikään suju ja kaikki on huonosti, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee, eihän se ole ollenkaan niin :) Tässä siis lista asioista, jotka ovat tällä bloggaajalla juuri nyt tosi hyvin!

1 ♥ Blogillani on ihania lukijoita, jotka kannustavat aina epäonnistumisen sattuessa jatkamaan pää pystyssä eteenpäin ja olemaan luovuttamatta- ilman kavereiden tukea ja jopa uskoa meidän tekemiseen, en varmasti olisi niin päättäväisesti yrittämässä uudelleen kerta toisensa jälkeen! Lukijoilta saan myös ihan aitoa ja oikeaa vertaistukea, kun moni kertoo omakohtaisia kokemuksia epäonnistumisista ja tuntemuksista, mitä se herättää.

2 ♥ Talliapurina! Kuten aiemmin blogissa jo ohimennen mainitsin, käyn tarpeen vaatiessa Rauhalahdessa auttelemassa aamuisin hevosten laitumille viennissä ja muissa pikkujutuissa. Olen tosi iloinen siitä, että minua kysyttiin avuksi ja onhan se hienoa, että pääsee puuhaamaan hevosten kanssa tuntien ulkopuolellakin :) Eräs tuntilainen jo kysyikin, olenko tallilla kesätöissä, kun minua näkee yhtäkkiä niin usein, mutta en sentään, kunhan pyörin ympäriinsä ja auttelen jos tarvitsee apua :)
Waisa 24.06
3 ♥ Waisa. Olen saanut viimein hankittua vuokrahevosen, jolla treenata miltei mitä vaan omien taitojen puitteissa. Vielä ei olla kuin paita ja peppu, mutta on hienoa huomata, miten jokaisen treenin myötä onnistumiset lisääntyvät ja aika, joka kuluu hevosen saamiseen hyväksi lyhenee. Hieman haasteellisemman hevosen kanssa se pienikin onnistuminen tuo hurjasti lisää puhtia ja motivaatiota, joten on tosi hyvä, ettei Waisa ole mikään automaatti! Waisasta on myös toivottu paljon juttua blogiin, ja on hienoa huomata, että puolestani ollaan iloisia :)

4 ♥ Blogin aktiivisuus ja posiitivinen palaute postauksiin. Viimeaikoina olen saanut kuvaajan usein mukaan tunnille, ja blogi on pysynyt mukavan aktiivisena tuoreiden materiaalien avustuksella. Postauksia on tullut suhteellisen paljon esteratsastuksesta ja monipuolisuus ottanut ehkä pienen kolauksen sen johdosta, mutta silti postaukset ovat herättäneet mielenkiintoa ja saaneet paljon positiivista palautetta, vaikka eivät ole olleetkaan ihan "tavanomaisia" tämän blogin postauksia. Muutama kokeiluhenkinen postaus onkin saanut tuulta siipiensä alle juuri posiitivisen palautteen takia, joten kaunis kiitos teille siitä! :)

5 ♥ Kesäkurssi odottaa esteineen! Elokuun alussa koittaa tosiaan viiden päivän tehoestekurssi Rauhalahdessa, joka onkin ensimmäinen laatuaan minun kohdallani. Vuonna 2014 kävin Rauhalahdessa joululoman estekurssilla, joka kesti kolme päivää ja sisälsi kolme estetuntia- viisi päivää ja niihin sisältyvät 15 ratsastustuntia ovat uutta, en malta odottaa! Kurssilla tulee varmasti hypättyä jos jonkinlaista, toivottavasti myös maastoesteet tulevat silloin eteen! :)
6 ♥ Pilleri, joka tuo jokaiseen tallipäivään sen oman mausteensa ja lisänsä. Aina en pääse sillä ratsastamaan, mutta olen onneksi niitä harvoja, jotka haluavat sillä hypätä- niinpä se "meidän juttu" on edelleen säilynyt ja päästään pitämään hauskaa, vaikka koulutunnit ollaankin valitettavan usein erossa. Pillerille on kiva käydä juttelemassa ja sen kanssa on mukava puuhata, vaikka ei selkään olisi tarkoitusta noustakaan- P piristää minua aina, ja on aivan ihanaa, että se tärkein hevonen on aina vastassa, kun sen läsnäoloa tarvitsee ♥

7 ♥ Tallin ilmapiiri. Tallilla kun on vähän aiempaa enemmän liikkunut, on myös huomannut tutustuneensa uusiin ihmisiin ja saaneensa uusia juttukavereita tosi helposti. On mukavaa, että esimerkiksi omaa tuntia ennen voi jutustella tallilaisten kanssa, tai hevosia varustaessa voi kysyä apua ja vinkkejä vaikkapa vastapäisen karsinan asukkaan ratsastajalta- vaikka heitä ei olisi koskaan aiemmin nähnytkään. Etukäteen ei tarvitse meidän tallilla ketään tuntea, jotta uskaltaa ainakin morjestaa :) On ihanaa olla osa sellaista talliporukkaa, jossa on rohkaiseva ilmapiiri!
Waisa 25.06
Yksi tämän hetken tärkeimmistä "istunnan opettajista" on yllättäen hevonen.
Waisa ei toimi, jos istunta ei ole kuosissa- on siis pakko keskittyä istuntaansa, jotta saa hevosenkin kuulolle.
8 ♥ Istunnan kehitys. On ollut tosi kiva saada niin opettajilta, kuin täällä bloginkin puolella kehuja kehittyneestä istunnasta. Olen itsekin kuvia katsellessa huomannut, että istuntaan alkaa löytyä ryhtiä ja jalkakin palaa viimein ainakin hetkittäin seikkailuiltaan omalle paikalleen- ikuisuusprojekti siis etenee! Täytynee käväistä Miljan silmien alla tarkistuttamassa, onko macarena-maha tehnyt paluun, vai joko osaan istua "pitkällä vatsalla" myös harjoitusravissa ;)

9 ♥ Heppoihin ainakin melkein hurahtanut poikaystävä. Minulla on sellainenkin onni tässä elämässä, että oma poikaystäväni viettää aikaa tallilla kanssani ja mm. kuvaa ratsastustuntejani- ilman häntä ei blogissa olisi montaakaan postausta! On ihanaa, kun läheltä löytyy ihminen, jota harrastus kiinnostaa ja joka ymmärtää, kuinka tärkeä osa elämääni hevoset minulle ovat- eivät harrastusvälineitä, vaan ystäviä siinä missä ihmisetkin :)

10 ♥ Tervetuloa valintakokeeseen!
"Hakujaksolla 25.4.–6.6.2016 oli 1398 hakijaa.
Valintakokeen 1. vaiheeseen, joka järjestetään 8.8.–12.8.2016, kutsuttiin 1361 hakijaa.

KUTSUMME SINUT POLIISI (AMK) -TUTKINNON VALINTAKOKEEN 1. VAIHEESEEN POLIISIAMMATTIKORKEAKOULULLE TAMPEREELLE." Olen tosi iloinen uudesta mahdollisuudesta hakea PolAMKiin ja jahdata unelmiani- hakijoita on tällä kertaa miltei 500 enemmän, kuin edelliskerralla, aika hurjaa! Testit tosiaan odottavat minua elokuussa tehoestekurssin jälkeen, nyt vaan viimeinen rutistus vielä heinäkuun ajaksi: jaksaa päntätä ja treenata fysiikkatestejä! :)
Tänä vuonna ei leireillä, mutta kursseillaan ja ollaan apukätenä tallilla heppakesän merkeissä!
11 ♥ Hevoskesä. Minä rakastan hevostella kesällä! Hevoset ovat lihaksiltaan lämpimiä jo ihan säänkin ansiosta, kuvaus on helppoa, kun valoa riittää, ja maastoilukin on monipuolisempaa. Tallille ei tarvitse varata kilokaupalla vaatteita mukaan, kunhan on sadetta pitävä takki varmuuden vuoksi kassissa, niin hyvin pärjää- toki lämpömittaria kannattaa aina lähtiessä vilkaista, vaikka lämpöiseltä ikkunan läpi näyttääkin. Joskus on vähän liiankin lämmintä, ja hevosilta loppuu puhti auringon porottaessa koko päivän kentälle- mutta onneksi ollaan Suomessa, niin ei kuitenkaan kärsitä +30'C lämmöistä kovin usein ;) Ja jos on liian kuuma kouluväännölle tai estetreeneille, voi poistua metsän siimekseen rentouttavalle maastolenkille vaikka satulatta ja pulahtaa matkan varrella uimaan!
 
12 ♥ Omat superit ryhmäläiset. Minulle on sattunut sellainen onni, että voin keskustella omien ryhmäläisteni kanssa myös tallin ulkopuolella ja muistakin asioista, kuin ratsastuksesta. Jos tunti on mennyt huonosti, voi näille tytöille purkaa ajatuksia ja miettiä yhdessä missä oli vika ja miten parantaisi ensi kertaan. Tytöt osaa piristää, ja vertaistukea löytyy ainakin melkein jokaiseen tilanteeseen- oli se sitten hevosiin liittyvää tai ei. Tyttöjen kanssa on myös tosi kiva käydä shoppailemassa hevostarvikkeita, oli etsinnässä sitten uudet housut tai vaikka vain raippa- makutuomareita tarvitaan aina!

13 ♥ Ylös, ulos ja lenkille. Tykkään käydä kävelemässä ja hölkkäämässä Puijon metsiköissä. Puijolta löytyy paljon polkuja pururatojen välistä, joita voi temmeltää ihan omaa vauhtiaan- liikunkin mieluummin näitä polkuja, kuin pururatoja pitkin. Ylämäkiä, alamäkiä, tasaista, helpompaa ja vaikeampaa reittiä. Voi juosta vaikka portaat ylös ja tulla laskettelumäkeä pitkin alas- vaihtoehtoja riittää, ja treeneistä saa vaikka jokaiselle viikonpäivälle erilaisen muunnelman aikaiseksi! Joka päivä en juokse, enkä edes hölkkää, mutta jos vaan sää suinkin sallii, tykkään käydä rennosti kävelemässä iltaisin helteen laannuttua- ylämäkiä tai portaita kävellenkin mennessä tulee hikeä pintaan, ja syke nousee, mutta kroppa ei väsähdä. Viimeaikoina luonto on ollut erityisen kauniina ja lenkeiltä on palattu hyvillä mielin, joka onkin auttanut pitämään yllä hyvää fiilistä huonommallakin hetkellä :)
Kyllähän näissä maisemissa kelpaa ulkoilla! Kuopio <3
14 ♥ Henkinen tasapaino. Olen löytänyt itseeni sellaisen uudenlaisen puhdin ja halun yrittää. En enää halua ajatella luovuttavani tunnin aikana, vaikka joku menisikin huonosti. Olen oppinut nauramaan epäonnistumiselle, enkä enää mene ihan solmuun jos jokin ei suju. Olen oppinut hymyilemään myös vaikealla hetkellä. Olen oppinut pitämään hermostumiseni mieleni syvimmässä kolkassa, enkä ole päästänyt sitä kohdistumaan hevoseen- ei se ole sen vika. Tai vaikka olisikin, mitä se raivoaminen auttaa. Hevonen toimii positiivisuuden kautta, ei pelon. Kaikin tavoin tasapainoinen ratsastaja on hevoselle paljon miellyttävämpi kumppani :)

15 ♥ Esteratsastusviikonloppu tulee taas! Kuopion Ratsastajat järjestävät jälleen esteratsastusviikonlopun 01.-03.07, jota aion mennä seuraamaan näillä näkymin. Perjantaina on luvassa 2-tason 90cm-120cm luokissa, ja la-su vietetään 3-tason 90-140cm luokkien parissa. Milja on Cassun kanssa kisaamassa, joten kamera varmaankin tarttuu mukaan, mutta pääasiassa varmaankin katsojan roolissa kisoja seurailen :) Esteratsastusta on kiva katsoa, myös niitä vähän pienempiä luokkia, sillä katsoessa oppii ja voi myös itse miettiä, miten ratkaisisi jonkin tilanteen, vaikkei hevosen selässä olekaan. Viikonloppu aamusta iltaan kentän laidalla on jollain oudolla tavalla terapeuttista, ja ratsastuksen seuraaminen tuo motivaatiota omiinkin treeneihin :)

16 ♥ Jokaiselta tunnilta löytyy jotain hyvää- kuten pitääkin. Positiivinen ajattelutapa on vahvuus, kunhan sitä ei "ammu yli"- jos menee huonosti, niin sitten on mennyt huonosti, eikä sitä auta kääntää miksikään vaan etsiä ne syyt ja koittaa korjata niitä. Oli se hyvä asia ollut sitten laukannostot tai sujuva avotaivutus, on se kuitenkin ollut siellä ja vaikka kaikki muu olisi mennyt ihan penkin alle, on siitä kuitenkin selvinnyt ehjänä ja hengissä, vaikkakin henkisin kolhuin. Koskaan ei pidä ajatella, että koko tunti meni pyllylleen, vaikka joskus voi siltä tuntuakin- kyllä sieltä aina löytyy jotain hyvää, joskus ei vaan osaa ajatella niin pieniä asioita mitenkään merkittävänä. Onko itsestäänselvyys, että hevonen nostaa joka kerta laukan tai pysähtyy, kun tahdomme? Ei ole. Onko se joka kerta yhtä helppoa? Ei ole. Hevoset ovat erilaisia, ja niin ovat myös ratsukot. Jokaisella ratsukolla on erilaiset tavoitteet, ja niistä oman mittapuun onnistumisista pitää osata iloita, vaikka ne olisivat jollekin toiselle lastenleikkiä. Olen viimein ymmärtänyt sen ja osannut soveltaa sitä myös itseeni, enkä vain muihin. Osaan nyt iloita niistä pienistäkin asioista ja vaikka heti tunnin jälkeen voikin olla vielä tosi huono fiilis, kyllä se viimeistään yön jälkeen on hymyksi jo muuttunut :)

Haastan Sinutkin kirjoittamaan asioista, jotka ovat juuri nyt hyvin ja joista iloitset! :)
Sataa kaatamalla, mutta hymy on kasvoilla- hevoset on vaan sitä jotain!
Herättikö jokin kohta ajatuksia?
Missä juuri Sinä olet hyvä?
Oletko kirjoittanut aiheesta postauksen? Linkkaa se alas! :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)
XOXO,
Siiri

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus, toi hymyn huulille! :) Ja hirmuisesti onnea jatkoon pääsystä haussa! Nyt vaan täysillä eteenpäin ja näytät niille, että ne tarvitsee just sut sinne kouluun! :D

  VastaaPoista
 2. Oii, olipa kiva lukea ihanan positiivista tekstiä! Pitää itsekin harkita tälläisen kirjoittamista kun näiden lukeminenkin piristää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan kyllä kokeilemaan, itsekin piristyin kummasti ja tätä postausta lukiessa vähän kehnompikin heppapäivä on kivempi :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!