torstai 28. heinäkuuta 2016

Jalustin.net- postaushaaste: Mitähän tuon ponin päässä liikkuu, vai liikkuuko mitään?

C. Venla
Heippa!
Kiirettä pitää ja koneella istumiselle ei meinaa jäädä aikaa- vielä kuitenkin pitäisi kaksi viikkoa koittaa tasapainotella pääsykokeisiin valmistautumisen, ja pääsykokeisiin valmistautumatta jättämisestä tulevan syyllisyyden välillä. Ratsastamassa olen kerinnyt käydä vaikka kuinka ja paljon (rästissä järkyttävät yksitoista ratsastuspostausta!), mutta aikaa postausten väsäämiseen ja kasaamiseen ei oikein meinaa päivistä löytyä. Osasta tunteja alkaa olla jo myös niin pitkä aika, ettei niistä kovin yksityiskohtaisesti osaa kertoakaan. Että pitääkin olla jonossa juuri niitä tuntipostauksia, niitä työläimmistä työläimpiä, pöh! Haluatteko silti postausta tunneista vaikka sitten vähän enempi tekstin sijaan kuvamuotoisena? Kertokaa ihmeessä oma mielipiteenne! :)
Päivitetään kuitenkin pikaisesti, että Pilleri on sairaslomansa saikkuillut, ja ollaan päästy jo yhdessä hyppäämäänkin. Ai että, se on niin paras poni! Ollaan tällä viikolla mm. hypätty kahdesti pikkuisissa rataharkoissa (ekoissa treeneissä ei yhden ainutta pudotusta, ja vain yksi pieni kosketus!!) ja keskiviikkona päästiin maastoesteitä kokeilemaan. Pilleri oli ihan huippu maastoesteillä, vaikka vauhtia riitti kyllä liiaksikin- toivottavasti saan jotakin todisteita meidän menosta tänne bloginkin puolelle, oli niin kivaa! En ennen ollutkaan hypännyt Pillerillä mitään normaaleja rataesteitä erikoisempaa, joten tuli koettua myös jotain uutta :)
Ensi viikolla starttaa myös tehoestekurssi, jolloin ainakin toivottavasti päästään taas tositoimiin Pillerin kanssa- maastoesteet, erikoisesteet, vauhdikkaat maastoreissut ja hikiset koulutreenit odottavat! Can't wait!
http://jalustin.net/wp-content/uploads/2016/07/postaushaaste-1.jpg
Pilleri saakin nyt minun puolestani hoitaa tämän postauksen loppuun, ja minä painun ulos hölkälle. Tässä siis "Mitä hevoseni sanoisi, jos se osaisi puhua?"- postaushaaste!

MITÄ HEVOSENI SANOISI, JOS SE OSAISI PUHUA JA…
C. Jenna
… maastossa tulisi peura vastaan?
"HERRANJUMALA MIKÄ TOI ON?!?!? Hirveen hienot korvat sillä, vaikkei yhtä isot ku mulla. Onkohan toi joku kummallinen esteponi ku liikkuu tolleen loikkimalla?"

… saisi yhtäkkiä ravikärryt taaksensa?
"No mitäsmitäsmitäsmitäs?? Mä en nyt kyllä ehkä uskalla liikkua. Lentäsköhän noi mäkeen, jos lähtisin pinkoon ihan tosi kovaa karkuun? Suuttuiskohan noi jos koittaisin vähän riehuu näitä ittestäni irti? Ehkä mä seison vaan ihan hiljaa paikallaan, niin noi rattaat päästää musta irti. Vähän on kyl jännää."

… eläinlääkärin auto kurvaisi tallipihaan?
"Oivoi, kellehän nyt on sattunut jotain! Toivottavasti ei tulis mulle antamaan mitään troppeja, vaikka saanki aina herkkuja, kun oon ollu kiltisti. Mitä mä en ruoan eteen tekis! Toi kuitenkin tulee vaan sillon, ku kaikki ei oo kondikses, joten en hirveesti tykkää."
Ei tämän näköiselle sulokkuudelle voi olla kiukkuinen, vai voiko muka? :)
C. Jenna
… kiukkuisen näköinen ihminen lähestyisi?
"C'moon put a smile on your face! Ai et vai, no, sitte mäki näytän sulle hapanta naamaa ja vaan angstaan tässä mun nurkassa ja kalisuttelen hampaita kaltereihin. WHATCHA THINK ABOUT THAT?!"

… maastoreissulla joutuisitte jonon hännille?
"En hyväksy, en tykkää! Mä oon nopein, mä kuulun tonne heti Jarvin taakse! Hei, iha oikeesti! Mitä tää nyt on!? Mun paikka on viety. Mun dynastia murenee!! Tuun täältä muute iha vissinä ohi jos ette pistä kavioo toisen eteen..!"

… kengittäjä sovittaisi uutta kenkää kavioon?
"Juu ei täs mitää hätää, tuttua juttua. Mä oon aika kova poika jättään kenkiä laitumille, nii siks mun luona käy aika usein tommonen nahkaessunen mies laittaan mulle uuet salamakaviot jalkoihin. Mut se on ihan jees jäbä ja osaan käyttäytyä tässä(kin) tilanteessa ku mallioppilas!"
… kissa loikkaisi yllättäen heinikosta kentälle?
"HERRANJUMALA JOKU PETO ON IRTI!! Mitä mä oon tollekki taas tehny että oon tän ansainnu!? No mut onneks mä voin juosta karkuun ihan tosi kovaa, en vaan ihan just nyt jaksais lähtee tästä mihinkää ku mä voisin nyt vaan tuijotella vähän tota otusta. Mikälie peto onkaan."

 … esteradalla okserin alle olisi piilotettu vesimatto?
"Nevöhööd. Mikä se semmonen on? Jos se on jotai siellä esteessä nii ei mua kyllä oikei kiinnosta, mä hyppään kaiken ja mistä vaan, mua ei pelota mikään!"

… ruoka-aika lähestyisi, mutta iltatallin tekijä olisi myöhässä?
"RUOKAA, RUOKAA RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA, RUOKAA!!! *isottelee Cromille ja potkii seinää* *hörisee kuitenkin, kun ruoka lopulta saapuu ja unohtaa traumaattisen kokemuksensa*"

… satulavyötä kiristettäisiin kiireellä monta reikää kerrallaan?
"Mnäh, anna mennä vaan, mä oon laiha ja nätti poika nii pitäähän se kiristää."
Tässä pieni maistiainen meidän hyppelöistä kahden kuukauden tauon jälkeen. Sitä onnen määrää! <3
C. Venla
… koulutunnilla väistöt kaikkiin ilmansuuntiin alkaisivat ärsyttää?
 "Väistöt on kivoja, ei mua yleensä ärsyttäis yhtään. Mutta jos oikein hinkkaamalla hinkattais monta tuntia, nii sitte saattaisin nostaa pään ja juosta vaan ympäri kenttää, muahaha!"


 … trailerin silta laskettaisiin alas, ja hevosesi pitäisi kavuta kyytiin?
"Kyllä mä ruoan perässä menisin, mutta en kyllä oo mihinkään menny sitten tänne tulon jälkeen niin saattais olla vähän jännää. Ehkä Siiri veis mut kisoihin vielä joskus jonnekki, niin pääsisin matkaamaan maailmalle!"
 
… olisitte maneesissa ratsastamassa, kun lunta alkaa tippua katolta?
"MAAILMANLOPPU, SUOJAUTUKAA!! ....No ei tainnu ollakaan. Töhötän silti vielä vähän, jos se maailmanloppu kohta tuleekin nii oon sit valmis."

… muut hevoset olisi haettu sisään ja hevosesi olisi jäänyt viimeiseksi?
 "Minuahan ei tänne jätetä! Mä ravaan tässä nyt häntä tötteröllä ympyrää, kunnes mutkin haetaan. Jos kestää hirmu kauan, nii sit mut pitää hei pestä ku mä hikoon tässä hommassa! 
Tää ei nyt passaa ollenkaan tämmönen, mä oon aina eka, enkä mikään vika. HAKEKAA MUT NYT HETI PAIKALLA! KAVERIT! AUTTAKAA! MUT UNOHETTIIN TÄNNE!"
Two fools collide <3
C. Jenna

Joskus ponin mielenmaisema pukkaa naurattamaan. Kaikenlaista se olevinaan niin pelkää, mutta ei se sitten enää olekaan niin hurjaa, kun on juttua vähän tutkittu. Esimerkiksi tallin viereen muuttaneet alpakat meinasi olla ponin psyykelle ihan liikaa, mutta nyt niitä jo uskaltaa vähän viereiseltä laitumelta tutkailla- turvasta kaverin selän takaa tietenkin. Ja ei, tuo ei ollut mikään vitsi, Pilleri oikeasti möllöttää niitä alpakoita useimmiten Retun tai Bobon takaa ulkoillessaan alpakoiden lähellä olevassa tarhassa :D Hassu hevonen! Tunneilla se ei kuitenkaan alpakoista jaksa välittää, turvaväliä lienee silloin riittävästi ;) Millaisia hassuja asioita teidän heppaystävät jännittää?

Minkälaisia mietteitä sinun lempihevosellasi on? Linkkaa postauksesi alas!
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :) 

XOXO,
Siiri

12 kommenttia:

 1. Todella hauska postaus. Voisit antaa Pillerin kirjoittaa useamminkin. Ihania kuvia. Tässä on mun postaus tästä aiheesta: http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/2016/07/jos-pauli-osaisi-puhua-posatushaaste.html?m=1

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava postaus! Pakko sanoa, että tuossa hyppykuvassa Pilleri on niiiin pirteän ja iloisen näköinen - nauttii varmasti hommasta! :')

  Mulle kyllä kävis hyvinkin sellaiset tuntipostaukset mitkä olisi vähän kuvapainoitteisempia! Kuvia on aina niin kiva katsella ja ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. :-)

  - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa älä muuta, se hyppäsi ihan supertarkkana! :)
   Joo, voisin ainakin yhden toteuttaa pääosin kuvina, vaikka tietty tehtävät kertoisin kuten aina muissakin postauksissa :) Tuokin varmaan kivaa vaihtelua tällaiseen tekstipainotteiseen blogiin! :)

   Poista
 3. Ai että tää oli hauska! :D Tunnistin kyllä Wagnerin muutamasta kohdasta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha taitaa niissä ollakin jotain samaa :D kiitos! :)

   Poista
 4. Hauska postaus! :D Ja ihanat kuvat! Varsinkin tuo kolmas kuva. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha, kuvat on uittoreissulta ja estetunnin lopputunnelmista!

   Poista
 5. Olen haastanut sinut, toivottavasti haluat tämän toteuttaa :)

  http://pollenkirjakarsina.blogspot.fi/2016/08/harrasteratsastajan-polku.html

  VastaaPoista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!