tiistai 28. kesäkuuta 2016

Ihan mieletöntä!

Vanha herra <3
Moikka!
Nyt voinkin sanoa yhden Summer Bucket List- kohdan täyttyneeksi, nimittäin hyppäsin esteitä uudella tuttavuudella tämän kuun alussa! Instagramissa meitä seuraavat tietävätkin, kuka sai kunnian olla tämän vaativan tehtävän täyttävä menopeli, ja sehän oli jo 18- vuotias kimo risteytysponiruuna Fire Boy, "Ferry" :)
Ferry on minulle suhteellisen vieras hevonen, kerrat herran selässä ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Vähäsen minua siis meinasi jänskättää, mutta jännitys hälveni tunnin mittaan ja jokaisen hypyn jälkeen oli parempi ja varmempi fiilis- juuri sellaisen tunteen haluaisin saavuttaa jokaisen hevosen kanssa, päästä yli siitä alun jännityksestä ja ratsastaa hyvällä fiiliksellä. Julistinkin Ferryn estetrioni kolmanneksi lenkiksi, eli nyt minulla on Pillerin lisäksi Rasmus ja Ferry, joilla hyppään enemmän kuin mielelläni :) Jes, kaivattiinkin vähän laajennusta tälle rintamalle! Samoin tein tulee muuten ruksattua yli Summer Bucket List-tavoitteista toinenkin kohta, sillä tämäkin tunti tuli kuvattua kypäräkameralla. Lisäksi Johanna oli kuvaamassa tuntia, joten suuret kiitokset kuvista hänelle! :)
mitä...
ihmettä...
tapahtuu..? :D
Tunti aloitettiin ravissa ensin sileällä verkaten ja hevosten hetken ravailtua verryttelyä jatkettiin ristikon kera. Tallin puolen lyhyellä sivulla oli pikkuruinen ristikko, jota lähestyttiin ravissa ja jonka jälkeen myös jatkettiin ravissa. Ravilähestymiset oli minusta tosi kummallisia, sillä odotin Ferryn hyppäävän, mutta se menikin ristikon ihan vain yli astumalla- puhtia siis lisää raviin, ja kunnolla! Toistoja tälle tehtävälle tehtiin muutamia molempiin kierroksiin, ja jokaisella meni paremmin, kuin edellisellä kerralla- niinhän sen pitääkin mennä, jes :) Ferry oli alkuun ihmeen laiskalla päällä, mutta kyllä vanhakin poni siitä syttyi, kun pääsi laukassa estettä lähestymään- tämän Ferryn minäkin tiedän ja tunnistan, nyt mennään!
Superponi <3

Laukkaverryttelyyn otettiin heti ristikko mukaan, ja tultiin se oikeassa kierroksessa kaksi kertaa. Laukassa asiat olivat taas kerran tuplasti helpompia ja mutkattomimpia, ja lähestymiset sujuivatkin hyvin. Ferryllä oli oikein mukavan tuntuinen hyppy ja pehmeä, miellyttävä laukka, jossa oli helppo lähestyä estettä- ei turhia kiihdytyksiä, mutta ei myöskään himmailua tai muitakaan rytminmuutoksia. Ferry oli tosi hyvin kuulolla ja ehkä ensimmäistä kertaa koskaan, esteratsastus tuntui helpolle.
Ensimmäisellä yrittämällä yhtäkkiä nousseelle pystylle oli vähän jännät paikat, mutta poni paikkasi hienosti!
Laukassa tultiin verryttelyhyppyjä vielä vasemmasta kierroksesta samalle esteelle pystyksi nostettuna. Ensimmäisellä kerralla hevoselle jäi mahdollisuus ottaa vielä puolikas askel, minkä takia rohkaisen Ferryä äänellä ponnistamaan hieman kauempaa- videolla kuuluukin, miten Jenni heti sanoo, ettei Ferrylle tarvitse mitään huutaa, se hyppää kyllä, kun vaan lähestyy hyvässä peruslaukassa. No, kunhan varmistin..? :D Toinenkin kerta pystylle tultiin hyvään paikkaan ja kivalla hypyllä, Ferry suoritti niin hyvin! Olin haljeta onnesta jo tässä vaiheessa, vaikka ei oltu vielä edes aloitettu varsinaisia tehtäviä! Poni saikin taputuksia kuin liukuhihnalta, hymyssä suin myös pitkin ohjin kävellessä kiittelin ja kehuin ponia melkein jatkuvasti :)

Linjan viimeinen este, n. 80cm :)
Verryttelyn jälkeen aloitettiin neljän askeleen linjalla, jossa oli alkuun ristikot. Meille tuli ensiyrittämällä neljä hyvää askelta ja viides pikkuaskel, joten seuraavalla kerralla sain ratsastaa aavistuksen vielä eteen. Toiselle kerralle ristikot nostettiin pieniksi pystyiksi, ja nyt neljä askelta tulikin jo ilman ongelmia. Kolmannelle vielä korotettiin vähän niille, jotka halusi, ja sekin kerta meni tosi kivasti, ei ongelmia kummallakaan esteellä ja hypyt tuntuivat superhyville! :)
Ferry ja  hullunkiilto silmissä :D
Linjan jälkeen käveltiin taas hetkinen, ja lopuksi tultiin vielä kolmoissarjaa yhden askeleen väleillä. Ensimmäisellä kerralla taas aloitettiin ristikoilla, vähän sain pyytää Ferryä tehtävälle eteen, jotta rytmi säilyisi hyvänä ja hypyt pyöreinä- esteiden noustessa pystyiksi ei tarvinnutkaan enää kuin oikeasti nauttia kyydistä, ja hymy korvissa poistua tehtävältä! Viimeiselle kerralle korotettiin vielä kerran, ja viimeinen pysty komeili n. 80cm korkeudessa- silti se tultiin kuin vettä vaan ja vielä ilmavaralla, ei pelottanut, ei jännittänyt, olin niin onnellinen! :) Super Ferry!
! <3
Tämän kuvan tahtoisin banneriini niin kovasti, tämä on niin ihana!
Hinku estetunnille on tämän tunnin ansiosta ihan hurjan kova, vaikka viimeaikoina onkin tullut hypittyä paljon. Alkaa vihdoin tuntua siltä, että laji saattaisi kuin saattaisikin olla minua varten ja treenata tekisi mieli enemmän kuin päivässä on tunteja- aivan mieletön fiilis! Toivotaan, että pian taas saisi järjestettyä aikaa ja rahaa estetunnille, mutta viimeistään elokuun tehoestekurssilla sitä pääsee taas taitojaan testaamaan- can't wait!

Video kannattaa napsauttaa HD:lle ja ääntä laittaa isommalle, jos haluaa kuulla opettajan kommentit!
niin tyytyväinen :)
Milloin viimeksi olet hypännyt Sinulle uudella esteratsulla? Miten teidän treeni sujui?
Oliko kypäräkameran suuntaus mielestäsi hyvä? Anna ihmeessä palautetta ensi kertaa varten! :)
Kommentti kommentista ja lukija lukijasta! :)

Nyt onkin käynnissä oikea hevosteluviikko, kun olen arkiaamuisin Rauhalahdessa apukätenä heppoja kuskaamassa! Tahtoisitteko, että kuvaan MyDay:n joku päivä? :)

XOXO,
Siiri

6 kommenttia:

 1. Juuri sunnuntaina hyppäsin ensimmäistä kertaa Danilla! Ei mennyt mitenkään erityisen hyvin, kun mentiin vähän turhankin monta kertaa esteestä ohi, päästin ponin ehkä vähän liian helpolla :D ja MyDay olis kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, harmi että ohimenoja tuli :/ mutta rohkeasti kuitenkin ratsastettu nuorikolla! :)

   Poista
 2. Hienosti meni kyllä, ja voi miten Sulonen poni on tuossa videolla, kokoajan korvat hörössä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superpappa hyvällä asenteella esteiden seassa (y) hän oli kyllä hieno <3

   Poista
 3. Siis teillä meni ihan super hyvin! Ferry on niin suloinen, ihanan kuvauksellinen koko ajan! Selkeästi herrassa heräsi kipinä. Viimeksi taisin hypätä kohta 4 kk sitten kunnolla, mutta pari kertaa menin sellaista 50cm ristikkoa Kaina nimisellä hevosella. Yleensä alan miettimään liikaa estettä, mutta tällä neidillä ratsastaessa rentouduin enkä miettinyt estettä.

  Mun mielestä kamera oli laitettu hyvään kohtaan, eikä minulla ole mitään valittamista. MyDay olisi kyllä todella kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja palautteesta! :)
   Mukava kuulla! Eikö olekin hyvä fiilis, kun ei jännitä? :) Se on kyllä vapauttavaa ja parantaa ratsastustakin hurjana :)

   Poista

Lue ennen kun kommentoit!

♥Linkkaa blogisi mukaan kommenttiin, niin tulen kommentoimaan takaisin!
♥Kohteliaisuus ja rakentava kritiikki on mukavampaa kaikkien kannalta, kuin ilkeily ja mollaus! :)
♥Kysy rohkeasti, jos joku mietityttää! Neuvon mielelläni kaikessa, missä vain osaan.
♥Postausehdotuksia ja haasteita otetaan ilolla vastaan!